1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Palit Gtx 1060 6Gb-ongelmia

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Xucoatl 30.09.2016.

  1. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    188
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    Eli: asensin tänään tuon ostamani näyttiksen koneeseen kiinni, samaan PCIe-porttiin kuin aiemmankin näyttiksen (nVidia 560 Ti). Tuli probleemaa:

    Speccy näyttää: Nykyinen GPU Kellotaajuus 607 MHz
    Nykyinen Muistin Kellotaajuus 405 MHz
    Väylä Liityntä PCI Express x8
    Fyysistä Muistia 2047 Mt
    CPU-Z näyttää: Core 607 Mhz
    Memory 405 Mhz

    Miksi nuo kellotaajuudet ovat noin alhaisia ja miksi muistia näyttäisi olevan noin vähän?
    Eli asensin tuon uuden Palitin tuohon emolevyn kakkos-PCIe 3.0/2.0 x16_2 slot[gray] (at x8 mode).
    Kun eikös tuon kakkos-PCIe-paikankin pitäisi olla täyden nopeuden paikka? Eli x16?
    Vai pitääkö miun laittaa se tuohon ykkös-x16-PCIe-paikkaan (sininen) kiinni, että saan täyden kapasiteetin uudesta kortista irti?
    Meinaan vaan, että jos sen joutuu vaihtamaan tuohon ykkös-slottiin, niin äänikortille pitäisi löytää uus paikka...

    Koneen speksit:

    Näytönohjain: Palit Gtx 1060 Dual Fan 6gb (ajuri uusin nVidia 64-bit)
    Emolevy: Asus P8Z68-V Pro/Gen 3
    Prossu: Intel i5 2500k
    Poweri: Nexus RX-6300, 630 wattia
    Muisti: Kingston HyperX 2x4Gb DDR3 1600 Mhz
    Äänikortti: Asus Xonar Essence STX
    Käyttis: Windows 7 64-bit (päivitykset ajan tasalla)
     
    Viimeksi muokattu: 30.09.2016
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Tämähän menikin mielenkiintoiseksi. Itse laittelin saman näyttiksen ja Speccy näyttää myöskin samaa. Ykkös slotti käytössä.

    upload_2016-9-30_16-57-57.

    Seurataan tilannetta.
     
    Xucoatl kiitti tästä.
  4. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Kokeilitteko palauttaa biossia default asetukseen?
     
  5. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    188
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    Emolevyn Bios:ia?
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Ilmo tarkoittanee näyttiksen biosia. Seuraan kuin hai laivaa tätä keskustelua. :D
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Emon biossia tarkoitan.
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Jaah, no kokeillaan tuota toimenpidettä.
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,841
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Kannattaisi kokeilla toistakin ohjelmaa ennen isompia operaatioita. Ainakin uusimman gpu-z:n pitäisi näyttää oikein.
     
    Xucoatl, Whatta Heck ja IlmoPJ kiittävät tästä.
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Näin:

    upload_2016-9-30_17-38-32.

    Kaikki ok? :rolleyes:

    http://filehippo.com/download_gpuz/
     
    Xucoatl kiitti tästä.
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,841
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Kunnossa näyttäisi olevan.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Kiitoksia wwallu vinkistä.

    happy.PNG

    Viikonloppuna isoa töllöä laittelemaan paikoilleen. Saatan kysellä joutavia resoista yms.

    Xucoati, näiltä osin kaikki ok.
     
  13. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Xucoatl ; lilla on kortit väärinpäin , Ykkös-slotti on ohjain > näyttis tuohon ja 2.0x16 käyttöön
    Testi ja
    Äänikortti alimpaan x4 slottiin ja kokeilu toimiiko
    BIOS 3603 ?
     
    Xucoatl kiitti tästä.
  14. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    188
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    No niin, nyt vaihdoin tuon näyttiksen tuohon ylimpään (x16) slottiin ja näyttäisi pelaavan (koputtaa puuta).
    Tuo CPU-Z & Thundermaster (Palitin oma ohjelma) näyttää jotain ihan ihme muistin kellotaajuustta, nää siis idlenä - muuten vaikuttaisi olevan hommat ok, kun äänikorttikin pelittää tuossa alimmassa x4-slotissa (koputtaa puuta toisen kerran). Iso kiitos kaikille tähän ketjuun kirjoittaneille. :D
    upload_2016-9-30_18-50-2.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Hmm...

    upload_2016-9-30_19-5-10.

    Täällä propelit idlessä 0 rpm.

    ???

    muoks.
    My bad... laitoin hieman jenkaa propeleille adjust kohdassa. Nyt on ok. :cool:
     
    Viimeksi muokattu: 30.09.2016
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,841
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Vakionahan tuossa tuulettimet käynnistyvät 50 asteessa.
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Jaahas, eli voisi tiputtaa takaisin (idle / nettikäyttö) tuonne alkuperäisiin asetuksiin. Nooh, R5 koppa pitää kyllä mölyt aikas hyvin kuorissaan. Tykkään siitä kun vehkeet käyvät viileänä. Tämä toki atk-puolella... :rolleyes:

    Kaivattiinkin jo näitä vähempivirtaisia näyttiksiä.

    SuperKukka (500W GG) riittänee kevyesti käytössä 1060:n kanssa. Käyttötunteja on aika vähän kun välillä on ollut jotain muuta prokkis viritelmää ja kakkosvehjettäkin välillä käytellyt kuukausia.

    En tiedä onko mutua mutta kuva näyttää huomattavasti paremmalta ja kone on melkoisen ripeässä kunnossa. Ei ristiriitoja. Onkohan sama kun pesee autosta tuulilasin sisältä ja ulkoa...

    Saati sitten kun laittaa kokonaan uuden tuulilasin. Jotenkin samanlainen efekti. :)
     
  18. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    188
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    Minkäköhän takia tuo miun näyttiksen tuuletin on työpöytä/idle-tilassa koko ajan 25 %, kun eikös se pitäisi olla nollilla, noilla lämmöillä? Voiko tuo miun Palit olla rikki?
    Tällaista näyttää:
    upload_2016-10-1_19-24-44.
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,841
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Tuulettimien pitäisi tosiaankin olla pysähdyksissä 50 asteeseen asti. Nouseeko siinä kierrokset pelatessa?

    Aluksi voisi kokeilla poistaa tuo Palitin ohjelma jos se vaikka sekoilee.
     
  20. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    188
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    Joo, eli kokeilin tuossa kahta eri grafiikka-hommaa, 3DMark Firestrike-testiä (Gpu Temp: 54, Fan Duty 43) & Shogun Total War 2 DirectX11 Benchmark (Gpu Temp 50, Fan Duty 40). Kyllä tuo kortti muuten näyttäisi toimivan, mutta vain nuo idle-tuuletin-systeemit ihmetyttää, varsinkin kun tuo GPU-Z näyttää samoja arvoja.
    Tällaisen tuloksen antoi 3DMark Firestrike: upload_2016-10-1_20-15-14.
     
  21. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,487
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Ainakin teillä on Whatta Heckin kanssa eri biosilla olevat kortit. Vois selittää tuulettimien toimintaeron.
     
    Xucoatl kiitti tästä.

Jaa tämä sivu