1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Palautetta pelikoneen osista

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Juha Korhonen 05.11.2014.

  1. Juha Korhonen

    Juha Korhonen Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei,

    olen kasaamassa pelikonetta ja budjettini on alle tuhat euroa. Olen katsonut seuraavanlaisia osia. Levyasema minulla on jo.

    Voisitteko antaa palautetta, ovatko valitsemani osat hyvät, yhteensopivia toistensa kanssa, puuttuuko jotakin ja mitä kannattaisi mahdollisesti vaihtaa? Esimerkiksi virtalähteen koosta en ole varma.

    Onko alla olevalla koneella mahdollisuus miten hyvään kehysnopeuteen (FPS) ja minkälaisilla asetuksilla olisi syytä olettaa uusimpienkin pelien pyörivän (Full HD 1920x1080-resoluutiolla)?

    Kiitos jo etukäteen.

    päivitettyä kuvaa alempana
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2014
  2.  
  3. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Emoksi riittää esim M5a97 Evo ellei sli ole haaveissa
    Corsun roskapoweri vaihtoon ja tilalle joku muu
    @RatCon @Uppmas @BPVest poweriehdotuksia jimmyltä :/
     
  4. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  5. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  7. Juha Korhonen

    Juha Korhonen Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos paljon vastauksista.

    Vaihdoin WLAN-sovittimen ulkoiseen, grafiikkakortin astetta jykevämpään ja AMD FX-8370 prossun Intelin i5-4690K:hon. Onko emolevy oikeanlainen ja onko kotelossa tarpeeksi tilaa kaikille osille? Onkohan tuo 620W poweri liian pieni tai suuri?

    alempaa kuva..
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2014
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Juha Korhonen kiitti tästä.
  9. Juha Korhonen

    Juha Korhonen Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Onko tuo emolevy laadukas? Entä äänenlaatu, kun en ulkoista äänikorttia hankkinut? Kiitos. (ota siis tuon Gaming 5 + muistit)

    Entä tuulettimet? Tarvitseeko tuohon koteloon ostaa lisätuulettimia? Siinä taitaa pari tulla mukana. Jos täytyy, voitteko linkata tarvittavat tuulettimet tuohon koteloon.
     
  10. Konehullu

    Konehullu Newbie

    Liittynyt:
    16.10.2014
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Siis jos saksasta tilaaminen onnistuu, niin sieltä saisi kyllä halvemalla... Esim sama näytönohjain mindfactoryssä.
    tuo emolevy on kyllä laadukas ja lähes lyömättömässä tarjouksessa.
     
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  12. Juha Korhonen

    Juha Korhonen Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eikö lämpötahnaa tarvita prosessoricoolerin ja prossun väliin? Vai tuleeks tossa mun i5 joku stock cooleri valmiina jo kiinnitettynä? Jos näin on, saakos tosta jotain cooleritonta versiota niin vois ton Evo 212 iskee tohon.

    Noctualta varmaan kannattaa pari 140mm kotelotuuletinta vai?

    Kiitos paljon avusta.
     
  13. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Käytännössä jokasen coolerin mukana tulee tahnaa. Joko irtona tai pohjaan kiinnitettynä.

    Voishan tohon pari tuuletinta pistää lisää. Valmistajaan en ota kantaa.
     
  14. Juha Korhonen

    Juha Korhonen Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Oisko tossa kaikki tarvittava ja yhteensopivia toistensa kanssa?
     
    Viimeksi muokattu: 07.11.2014
  15. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Kotelo on helvetin kallis laatuun nähden, tossa tulee flektit mukana:
    http://www.jimms.fi/tuote/600045760

    Muuten se on ok, mitä nyt SSD puuttuu.
     
  16. Phat-J

    Phat-J Active member

    Liittynyt:
    25.07.2012
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    53
    Tulee tuossa Fractalin Core 3000:ssakin kolme potkuria mukana. (vaikka nimessä onkin "core")

    Eli ainakaan et tartte neljää lisää:) Pohjaan ehkä yks 120mm lisää ruokkimaan kylmää näyttikselle...
     
  17. Juha Korhonen

    Juha Korhonen Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kotelo on joo ihan hyvä omasta mielestäni.

    En tarvitse nopeampia latausaikoja ja tuo SSD ei nyt paljoa kehysnopeuteen vaikuta.

    Tossa ei sivulla ole ollenkaan tuuletinta, mutta paikka sille löytyy. Kannattaisko siihen hankkia myös? Eli kaksi? Kiitos.
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2014
  18. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Siihen ei tarvitse tuuletinta.
     
  19. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Ei se FPS nouse mihinkään, se on totta. Itse vaan en hommaa enää yhtäkään konetta ilman SSD asemaa.
     
    BPVest ja IlmoPJ kiittävät tästä.
  20. Juha Korhonen

    Juha Korhonen Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos paljon avusta. Kone on nyt tilattu.
     
  21. Juha Korhonen

    Juha Korhonen Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Pakko vielä kysyä sen verran, kun virtalähde on 620W ja näytönohjain tarvitsee 600W:sen, Tarkoittaako tämä, että muille osille jää vain 20W virtaa ja näin virta loppuisi kesken mm. emolevyltä ja prosessorilta?

    Powerissa on myös 1x 6+2 (eli 8) pinninen ja 1x 6 pinninen PCI-e liitäntä. Onko tämä tarpeeksi? Näytönohjain nimittäin syö molemmat.
     

Jaa tämä sivu