1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys pöytäkonetta peruskäyttöön ja kuvankäsittelyyn

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi jones78 19.12.2016.

  1. jones78

    jones78 Member

    Liittynyt:
    13.08.2012
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Olen siis hankkimassa pöytäkonetta peruskäyttöön + kuvankäsittelyyn (raakatiedostot 20 mega). Konetta jolla pääsisi mahd. pitkään ja jossa hyvä hinta laatusuhde.



    Budjetti?:
    800 euroa
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Kyllä
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Kyllä/Ei/Ehkä
    Kotelon koko: Suuri (XL/E-ATX)/Tavallinen (ATX)/Pieni (µATX)/ Erittäin pieni (mITX)
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei/Esitä toiveväri tai -värit
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei/Esitä toiveet (esim: kotelossa saisi olla ikkuna; kotelossa saisi olla ledejä; kotelo saisi olla aggressiivisesti muotoiltu)
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Melko hiljainen, muttei äänetön
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Editointi (Darktable 20 megasten raakakuvien käsittely) /Netti- ja multimediakäyttö (tavallinen koneen käyttö)
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
  4. jones78

    jones78 Member

    Liittynyt:
    13.08.2012
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuo itse kasaaminen kyllä hieman arveluttaa. Eihän se siis vaikealta näytä, mutta jos tekeekin jonkin mokan ja käräyttää kaikki kalliit osat niin :(. Paljonko siinä sitten säästäisi verrattuna että Suomessa esim. Systemastroressa kasauttaisi haluamistaan osista ? Voisitko laittaa jotain suosituslistaa osista tuohon minun budjettiini ja tarpeeseen ?
     
  5. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,014
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Systemastore veloittaa basic kasauksesta 45e, pro kasauksesta 70e. Ota huomioon, että tälllöin kaikki osat tulee tilata systemasta, jolloin olet heidän varastosaldojen ja hintojen armoilla. Tällöin hintaa kertyy paljon päälle, monesta syystä. Lisäkseen systeman valikoima ei ole läheskään yhtä kattava kuin saksan, jolloin korvaavaa tuotetta on pahempi etsiä.

    Ja mitä kasaukseen tulee, voit käräyttää konees vain väkivallalla. Kaikilla piuhoilla on omat päänsä, joten et oikeastaan voi kovin pieleen mennä. Varsinkaan jos vähääkään katsot opetusvideoita aiheesta. Ehkä kriittisin vaihe on prossun asentaminen, siinäkin katsot että se menee oikeinpäin sinne kantaan. Taikka pudotat prossun lattialle.

    Eli vaihtoehdot rikkomiselle on aika pienet, jos vaan tutustut ohjeisiin etkä ala säheltämään heti itse. Samanlailla minäkin opin koneita kasaamaan.
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    800 euroa menee kyllä, osti mistä osti. Erona se että Saksasta saa 8-ydinprossun, 16 gigaa muistia ja ssd:n. Ehkä jäisi vielä vähän varaa panostaa hiljaisuuteenkin. Joten vielä kerran pitää ehdottaa että kasaisit itse, vaikka voisin toki jonkinlaisen koneen Suomestakin värkätä.

    Darktable ei ole tuttu ohjelma, mutta ymmärtääkseni tuo ei osaa käyttää näyttistä mitenkään? Kuinka ison kovalevyn tarttet?
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    Tuossa ois paketti Jimmsiltä:

    upload_2016-12-21_12-17-55.

    Prossulle kuuluu pistää kelloja 4GHz. Enemmänkin jos huvittaa.
     
  8. jones78

    jones78 Member

    Liittynyt:
    13.08.2012
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos paljon vastauksista. Darktable osaa kyllä hyödyntää näyttistä OpenCL:n avulla. Okei jos päätyisin Saksasta tilaamiseen, niin mikäs firma se olisi suositeltava ja mitä sieltä kannattaisi tuolla rahalla tilata?
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    Mindfactorystä:

    upload_2016-12-21_17-45-39.

    Koppa Jimmsistä.
     
  10. jones78

    jones78 Member

    Liittynyt:
    13.08.2012
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moi taas. Olen päätymässä tilaamaan Suomesta valmiiksi kasattuna, silläkin uhalla että se maksaa enemmän. Ei ole aikaa eikä kiinnostusta ruveta nyt opettelemaan koneen kasausta. Vielä yhdellä kysymyksellä vaivaisin. Myöskään prossun kellotusta ei ole aikeissa opetella, joten muuttuuko tuo jimmsin paketti sen vuoksi vai menenkö tuolla?

    -Jouni
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
  12. jones78

    jones78 Member

    Liittynyt:
    13.08.2012
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Okei selvä. Kiitos salaman nopeasta vastauksesta. Vielä yksi asia muistui mieleen. Käyttiksenä olisi tarkoitus käyttää Linux mintiä. Voiko tuon raudan olettaa pelaavan Linuxin kanssa nätisti?
    -Jouni
     
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,485
    Kiitokset:
    744
    Pisteet:
    173
    Toimii kyllä. Käsittääkseni Linux on kevyempi kun ei ole kaiken maailman juttuja kuten Windowseissa.

    Tuo mitä wwallu jo mainitsi niin lievä ylikellotus on tuolle prossulle jopa suotavaa. Paketissa näkyi olevan ok coolerikin sille. Kysele täällä mikäli asia askarruttaa, rikki noita romppeita ei saa kohtuuden nimissä. Kuten huomaat niin allekirjoittanut on myös kutitellut prossua. Hyvin huilailee ilman ongelmia ja masiina tuntuu nopealta kuin perrhana. :)
     
    jones78 kiitti tästä.
  14. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,460
    Kiitokset:
    310
    Pisteet:
    93
    Jep linuxilla toimii hyvin vanhat,väsyneet,rupusetkin koneet.:)
    Ne on kevyitä ja käyttäjäystävällisiä,
    eikä vaadi turhia härpäkkeitä,niin kun wintoosan vempaimet.
    Itselläni ollut joskus käytössä.Opensuse.Mint.Ubuntu.
    Vielä on vanhassa kannettavassa Xubuntu.
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2017
    jones78 kiitti tästä.
  15. jones78

    jones78 Member

    Liittynyt:
    13.08.2012
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Olen tässä parhaillaan tekemässä tilausta ja vielä muistui mieleen, että tarvitsisin vielä tuohon jimmsin pakettiin muistikortinlukijan, joten jos joku voisi sellaisen siihen lisätä. Itsellä käytössä SD-kortit, mutta tietysti tuki useille eri korteille hyvä. Osassa kortilukijoista mainitaan tuki linuxille, osassa ei. Voiko muistikortinlukija aiheuttaa Linuxin kanssa hankaluuksia ? Tiedän ainakin tiettyjen langattomien verkkokorttien kanssa olleen hankaluuksia. Sitten vielä sellainen kysymys, että tuleeko tuohon pakettiin usb-liitäntöjä ja muitakin etupuolelle, sillä jos kaikki liitännät koneen takana, se on hieman hankalaa.

    -Kiitos taas avusta etukäteen.
    -Jouni
     
  16. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,460
    Kiitokset:
    310
    Pisteet:
    93
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    Kopassa edessä usb 2, 2x usb 3, kuuloke- ja mikrofoniliitäntä.
     
  18. Malperi

    Malperi Member

    Liittynyt:
    23.10.2016
    Viestejä:
    145
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    18
    Vähän aiheesta poikkeava kysymys, mutta kun omaa konettani kasatessani kopassa oli 2 usb 3.0 paikkaa ja kaapelia mutta emossa oli vaan 1 usb 3.0paikka? Kytkin vain toisen niin haittaako että se toinen usb kaapeli jäi kytkemättä?
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    Haittaa sikäli että liitäntä ei toimi, ei muuten.
     

Jaa tämä sivu