1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Pöytäkone 3D mallinnukseen, apua!? :)

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi ResonantVibez 23.09.2015.

  1. ResonantVibez

    ResonantVibez Newbie

    Liittynyt:
    23.09.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Terve! Elikkäs tässä olisi tietoja...

    Budjetti?:
    1000-1500 euroa
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Kyllä
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Kyllä
    Ylikellotatko prosessoria?: En usko
    Kotelon koko: Tavallinen (ATX), jos se riittää hyvin senkin varalta että laittaa lisää osia tulevaisuudessa
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei sen suuremmin. Ledit ois kivat nii valaisee synkkää talvi iltaa :D
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Oishan se kiva jos näyttää hyvältä kunhan hinta ei nouse liian paljoa
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Kyllä, niin kauan kun tämä ominaisuus ei nosta liikaa hintaa
    Langatonta verkkoyhteyttä?: Kyllä
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Mahdollisesti
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: 3DS Max, After Effects, Photoshop jne. eli mallintamiseen ja renderoimiseen
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Jos joku halpa asiansa ajava näyttö löytyis niin olis jees, mutta voin myös etsiä käytetyn jostain. Näppäimistö ja hiiri löytyy, sekä kaiuttimet, mutta äänikortin kai tarvii, kun tahdon kuitenkin äänten pelaavan?
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei ole
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä: Tarkoitus olisi hommaa paikasta minne voi maksaa osamaksulla kerta ei ole koko summaa kerralla - kuten vaikka systema store.

    Tarvitsen siis koneen joka renderoi mahdollisimman nopeasti ja pyörittäisi erinäisiä 3D mallinnus ja kuvankäsittelyohjelmia sutjakkaasti. Pelaaminenkin on mukavaa, mutta pääpaino on pelien tekemiseen tarvittavissa työkaluissa (opiskelen animaatio ja pelialaa ja tulen tekemään hommia samalla alalla, mutta lähinnä pelaan konsoleilla siksi kone olisi lähinnä työskentelyyn)

    Kiitos suunnattomasti kaikesta avusta! Tuntuu että tähän tiedon ja osien tulvaan vaan hukkuu ja katoaa, kun ei tiedä tarpeeksi näistä asioista :)
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Siis budjetti on montako euroo max?

    Saksasta pystyy tilaan vai ei pysty (kasausta ei sit saa)?
     
  4. ResonantVibez

    ResonantVibez Newbie

    Liittynyt:
    23.09.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitokset nopeasta vastauksesta ja yhteydenotosta! o/

    Elikkä tarkennukseksi: En tiedä millasella koneella pärjään siksi hintahaarukka noin iso. Ei tarvi olla mikään tehohirmu, mutta toki sen parempi mitä nopeammin se toimii ja saa hommat tehtyä, mutta vaikka tossa on 1500 euroa, niin sen ei tarvi todellakaan hipoa just sitä.

    Jos vähemmälläkin pärjää niin loistavaa! Opiskelijabudjetilla kuitenkin liikenteessä, mutta en kuitenkaan tahdo saada harmaita hiuksia siitä etten sijoittanutkaan sitten vaikka 300 euroa ylimääräistä ja jutut takkuilee sen takia :)

    Kiva ois myös jos sitä ei hetkeen tarvis upgreidaa, mutta tilanteen mukaan tietysti eli olis kiva jos sitä vois päivittää vaikka parin vuoden päästä eikä tarvis aloittaa alusta.

    Ja jos saksasta tilaaminen tarkoittaa itse kasaamista, niin mielummin ei sitten. Ajattelin että joo jos se on halvempi ja voi sisältää kasauksen, niin miksei. Ilmeisesti se ei kuitenkaan mene niin.

    Onko muutes heittää mitään arviota kuinka paljon halvemmaksi se tulee tilattaessa sieltä ja itse kasattaessa?
    5%? 10%? 20%? Ja onko siinä mitään haittoja, verrattuna hinnan tuomaan hyötyyn?

    Erittäin jees olisi että siinä ois se kasaustakuu tai vastaava eli jos jotain tapahtuu, niin mahdollisimman kätevästi sitten sais sen takuuseen tai varaosat tilalle tai vastaavaa. Ja itse kun en osaa kasata, niin en haluaisi ottaa riskiä että rikon jotain - vaikka koulussakin on monia jotka osaa kasata en jättäisi mieluusti sen varaan kun tuokin sen verran iso raha heittää kankkulan kaivoon.

    Todellinen summa mahdollisesti vois olla jopa isompi riippuen paljon on pienin kuukausierä. Voisin parhaimmassa tapauksessa (vai onko se huonoimmassa :D) maksaa maksimissaan 100 euroa kuukaudessa, mutta riippuen kuin pitkät erät kullakin tarjoalla on että paljonko loppusumma voi todellisuudessaan olla. Esim. systemastoressa oli 839 euron kone ja siinä oli klarnalla 32 euroa kuukausierä.
     
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Saksa laskee hintaa karkeesti 20%. Haittana se et takuuseen lähettäminen vaikeempaa.

    Tonnin opiskelijabudjetilla Systema

    [​IMG]
     
    ResonantVibez kiitti tästä.
  6. ResonantVibez

    ResonantVibez Newbie

    Liittynyt:
    23.09.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei kiitti vielä vastauksesta, sain tosta tosi paljon irti! :)

    Lähti kuitenkin mopo vähän käsistä ja mietin et jos sitä vaan panostais suoraan kunnon laitteeseen, kun vaikuttaa siltä että intelin koneet vie sen verran keposesti noita amd:n prossuja ja parhaimpaan amd:n prossuun oli taas vähän päälle satasen ero taas (Fx-9590 8-core 4,7ghz) ja mitä luin muilta sivuilta, niin se tarvis kai nestejäähdyttimen isoilla workloadeilla jolloin hinta on taas semi lähellä tota i7:ää.

    Niin oisitko viitsinyt/kerennyt tallaista kokoonpanoa kommentoida?

    Eli jos on jotain parannusehdotuksia tai muutoksia, mitkä ois järkeviä esim hinnan laskemisen tai tehojen kannalta, niin olisi erittäin jees. Osaatko myös sanoa riittääkö tuo mugen 4 ja casen mukana tulevat 2 tuuletinta tolle kokoonpanolle hyvin?

    Mietin myös vaihtoehtoisesti i7-4970k:sta ja siihen ddr3 ramit, mutta z97 emolevynkin kanssa hintaan ois tullu vaan noin satasen muutos, niin mielummin sitten panostaa tähän uuteen sukupolveen.

    Pystytkö vielä kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa, että saako sieltä saksasta tilattua osamaksulla? :D

    Mitä sivua tai sivuja sieltä kannattaisi katsoa? 20% tostakin hinnasta (1871e) rupeis tuntumaan kerta jo ihan kivasti! :)

    Illanjatkoja o/
    cone.
     
  7. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,685
    Kiitokset:
    365
    Pisteet:
    93
    Eipä taida saksasta onnistua osamaksu.kannattaa myös katsella noita komponentteja Hardwariumista,hintaero systemaan on ihan huomattava.
     
    ResonantVibez kiitti tästä.
  8. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Kunnon softilla (käyttää monta ydintä ja kunnon koodia) jo FX-8350 pärjää hyvin i7:lle.

    6700K:ssa ei oo mitään järkee koska i7-5820K ei maksa juurikaan enempää ja on selkeesti parempi softissa jotka käyttää montaa ydintä. 6700K pärjää joissain yhen säikeen softissa paremmin mut siinäpä se sit oliki.

    GTX960 aika heikko näyttis.

    Mindfactorystä moni ostanu.
     
    ResonantVibez kiitti tästä.
  9. ResonantVibez

    ResonantVibez Newbie

    Liittynyt:
    23.09.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitoksia suuresti kaikille ajastanne ja vastauksista, etenkin BPVest! o/

    Persjalka - Kattelin myös hardwariumia ja hinnat oli kyllä kohillaan :) Onnistuin kuitenkin saamaan jo vähän vakiintuneemmasta mestasta periaatteessa samaan hintaan sen paketin mitä oisin hardwariumista tilannut.

    Eilen lähti siis kone tilaukseen tallaisella kokoonpanolla:

    Prossu: Intel Core i7-5280K 3,3GHz 15M
    Näyttis: Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming 4GB
    Emo: AsRock X99 EXTREME4
    RAM: Kingston HyperX Fury Black 2666MHz DDR4 (Kit of 4)
    SSD: Samsung 850 EVO 250GB SSD 2.5"
    Kovo: Toshiba DT01ACA300 HDD 3TB 3.5" 7200rpm SATA 6Gb/s 64MB
    DVD: Samsung DVD+/-RW Super WriteMaster SATA
    Kotelo: Fractal Design Define R5 Black Window
    Tuuletin:Corsair LED Fan AF140-LED 140mm, Blue
    Virtalähde: Corsair RM750X 750W fully modular 80+ Gold
    CPU tuuletin: Noctua NH-D14
    WLAN: ASUS PCE-N15 802.11n 300Mbps, PCI-E
    Näytöt: Dell 24" ULTRASHARP U2414H IPS LED 16:9 (2kpl)
    Käyttis: Microsoft Windows 10 Home 64-bit FIN OEM

    Tuulettimeksi isompi noctua jos tota vaikka kellottais vaiheessa.

    Molemmat näytöt sain mestasta asiakkaalla muutaman päivän käyneenä ja periaatteessa uusina, jonka vuoksi ne oli huomattavasti halvempia (215e/kpl)

    Mukaan tuli vielä kasaus, käyttiksen ja ohjelmien asennus, hiiri, näppäimstö ja rannetuki, sekä kotiinkuljetus

    Kokonaissumma oli 2700 euroa ja paikka sastamalan JH computer, jota voin suositella ainakin tähän mennessä ollut tosi hyvä palvelu.

    Mukavaa talvea vaan kaikille!
     
  10. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Vaihda nyt ees toi SSD parempaan <.<
     
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,945
    Kiitokset:
    601
    Pisteet:
    123
    Ja jos hankit Windows 10 Homen kannattaa ottaa Retail versio eikä OEM esim. Jimmsillä niissä on 10 € hintaero.
     
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Vaihtoon ainaki:

    Näyttis http://muropaketti.com/nvidia-vastasi-gtx-970n-muistiongelmiin-vain-35-gt-kaytettavissa-tehokkaasti
    Muisti (ellei noi oo 8 gigasia kampoja, ei mitään järkee. 2*8GB selkeesti järkevämpi mitä 4*4GB)
    SSD (TLC:ta tossa)
    Käyttis (niinku sanottiin, Retail ennemmin)
     
  13. ResonantVibez

    ResonantVibez Newbie

    Liittynyt:
    23.09.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mitä meinaat paremmalla, oon ymmärtäny että samsung olis hintaluokassaan erittäin hyvä?
    Eli enemmän tilaa vai eri merkki? Mitä sitten suosittelet? :)

    Aattelin kyllä myöhemmin kun on koneen osamaksut saanu hoidettua ja on taas ylimääräistä rahaa, niin laittaa mahollisesti toisen SSD:n raidiin tai sitten muuten vaan kylkeen.
     
  14. ResonantVibez

    ResonantVibez Newbie

    Liittynyt:
    23.09.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Okei pittääpä googlettaa, mitä eroa niillä on.

    Jos kuitenkin pystyt/jaksat lyhyesti perustelemaan miksi näin, niin arvostaisin kyllä! :)
     
  15. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Samsung oli, nyt PRO sarja on kehittyneempi kuin EVO sarja. Fiksumpaa iskee esim. Crucial MX200
    En usko että tarviit raidia, SSD on niin nopee kuiteski.
     
    ResonantVibez kiitti tästä.
  16. ResonantVibez

    ResonantVibez Newbie

    Liittynyt:
    23.09.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo oon ihan tietoinen tosta 3,5 vram jutusta ja vähän se kyllä jäytää, mutta tuossa hintaluokassa en kuitenkaan löytänyt parempaa nvidian korttia ja kaikista gtx970:stä tuo gigabyten G1 oli pärjänny erittäin hyvin benchmarkeissa - lähenteli jopa gtx 980:stä (varmaan just muita korkeamman tehdasvalmiin ylikellotuksen vuoksi + siinä vaikutti olevan parhaimmat jäähdyttimet kun lämpötila kuormituksenki alla oli erittäin pieni)

    Toinen vaihtoehto oli tuo Ichill Gtx 970 x4, jossa vieläkin korkeammat kellotaajuudet jne, mutta melkein kaikkialla tota G1:stä suositeltiin.

    AMD ei käy just CUDA:n takia vaikka kovasti kuolasin ton r9 390 8gt perään :p

    Jos on joku parempi saman hintaluokan, niin kerro ihmeessä kun en ainakaan tiedä muita tähän hätään ja tässä pari viikkoa kuitenkin tullu tutkittua asiaa :)

    Joo ne on 8gigasia kampja eli 4 x 8 just sen takia kun tuo emo voi hyödyntää neljää kanavaa. Oho ja en huomannu ettei tossa lukenu giga määrää eli tässä kokonaistieto siitä tuotteesta:
    Kingston HyperX Fury Black HX426C15FBK4/32, 32GB 2666MHz DDR4 (Kit of 4)

    TLC:tä SSD:ssä? Mitä tarkoitat? Googlettelin TLC ja yleisin selitys sille oli tender loving care ja sitä et varmaankaa meinaa haha :D

    Muuten vissiin sitten kaikki näytti ihan hyvältä??
     
  17. ResonantVibez

    ResonantVibez Newbie

    Liittynyt:
    23.09.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo mitä vähäsellä googlettelulla sain katottua, niin joo onhan toi pro paremman kuulonen o/

    Tosin se on melkein 1/3 kalliimpi ja ei vaikuttanut että se olisi 1/3 parempi kuitenkaan. Hinta/laatu taitaa vielä kuitenkin olla parempi evossa, jos mitään noita saitteja on uskominen.

    Kiitoksia infosta kuitenkin - pisti nimittäin mietityttämään! Pitää vielä tuo MX200 vielä tsekata :)
     
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,945
    Kiitokset:
    601
    Pisteet:
    123
    Retail ei ole sidottu yhteen koneeseen vaan voit asentaa sen tavittaessa uuteen koneeseen, (luonollisesti kuitenkin vain yhteen kerralla) tai jos vaikka vaihdat osia enemmänkin niin se ei tuota ongelmia.

    OEM taas on tarkoitettu vain yhteen koneeseen, aikaisemmin Microsoft on kuitenkin antanut ihmisten aktivoida myös OEM version uudessa koneessa tai vaikka emolevyn vaihdon jälkeen, esim. puhelinaktvoinnin kautta.
    Mutta Windows 10:n kohdalla se ei ole enää varmaa joten noin pienestä hintaerosta johtuen kannattaa pelata varman päälle.
     
    ResonantVibez kiitti tästä.
  19. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Miks se G1 ei sitte kelpais ?

    Ja toi TLC on triple level cell
    Ja taas MLC on multi level cell

    Kyseessä on valmistustekniikka.
     
    ResonantVibez kiitti tästä.
  20. ResonantVibez

    ResonantVibez Newbie

    Liittynyt:
    23.09.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Okei no huhhuh.. Hyvä että selvensit! Pitääpä huomenna soittaa ja sanoa asiasta.. Kiitos o/
     
  21. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tossa näkyy 840 Evo http://muropaketti.com/samsung-840-evo-ssd-asemien-lukunopeus-hidastuu-kaytossa-huomattavasti

    Ja ennenku aletaan selittään et toi on 850 jne, 850 Evo:ssa on kanssa TLC:ta joka ton ongelman aiheutti. 840 Evo näytti kanssa hyviltä amatöörien testeissä mut oikeita asiantuntijoita ei hämätty http://keskustelu.afterdawn.com/search/816390/?q=840+evo&o=relevance&c[user][0]=1026756

    Eli tilalle vaikka Crucial MX200.
     
    ResonantVibez kiitti tästä.

Jaa tämä sivu