1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Päivitystä

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Onte 18.11.2015.

  1. Onte

    Onte Newbie

    Liittynyt:
    17.11.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Eli vielä ei löydy niin paljon rahaa että vois koko paketin päivittää mutta vähän tars saada lisää ruutia myllyyn. Nykyinen kokoonpano on:

    i5-2500k 4.7 ghz
    Asus p8p67 LE
    8gt 1333mhz ram
    Gtx 660 2gb
    500w virtalähde

    Hankintalistalla tällä hetkellä olisi gtx 970 näyttis (jos toimii pcie2 paikassa), 700-750w virtalähde ja ssd levy peleille.

    Ensimmäisenä tars saada uusi näyttis ja kysynkin että toimiiko nuo uudet pcie3 kortit tuossa vanhassa pcie2 paikassa? Tarviiko ram muistit päivittää?
     
    Viimeksi muokattu: 30.11.2015
  2.  
  3. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,332
    Kiitokset:
    420
    Pisteet:
    143
    Kortti toimii pci-e 2 paikassa
    ramia ei tarvitse päivittää
    Mielenkiinnosta, mikä 500W poweri nytten ja miksi 700-750W malli mielessä, eihän tuolla emolevyllä saa edes sli niin hukkaan menee aika lailla moisen laitoksen hankinta...
     
  4. Onte

    Onte Newbie

    Liittynyt:
    17.11.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Corsairin virtalähde en muista mitä mallia kun ei ole konetta vieressä. Mietin vaan että riittääkö tuo 500w tuohon enää?
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,467
    Kiitokset:
    2,651
    Pisteet:
    223
  6. Onte

    Onte Newbie

    Liittynyt:
    17.11.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    R390 vie jo sen verran enemmän virtaa että siihen ei ainakan tuo nykynen 500w riitä, jos 970 pelittää nykyisellä virtalähteellä niin sillon ainakin päädyn siihen. Oli ennen nykyistä gtx 660 joku radeonin kortti ja se ei muuta tehnyt kun sohlos jo uutena.
     
  7. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,332
    Kiitokset:
    420
    Pisteet:
    143
    Eipä tuo 390:llakaan mikään "syöpöin" kortti ole mutta toki 970:lla on vähän vähemmän virrannälkäinen kapistus
    [​IMG]

    Ja tuo tosiaan koko koneen virrankulutus jossa kokoonpanona ollut:

    • Motherboard – Gigabyte X99-Gaming G1 WiFi LGA 2011-3 Motherboard
    • Processor – Intel Core i7 5820K at Stock 3.3GHz
    • RAM – 16GB (4 X 4GB) Crucial Ballistix Sport DDR4 2400MHz
    • CPU Cooler – Thermaltake Water 3.0 with Gelid GC-Extreme
    • Power Supply – BeQuiet Dark Power Pro 11 1200W
    • Main Storage Drive – Crucial M550 512GB
    • Chassis – Lian Li T80 Test Bench
    • Displays – U2868PQU 4K
    • Operating System – Windows 8.1 Pro 64 Bit

      http://www.eteknix.com/sapphire-nitro-r9-390-8gb-graphics-card-review/
     
  8. Onte

    Onte Newbie

    Liittynyt:
    17.11.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Jos toi 390 vie vaan ton 336w virtaa niin miks sille suositellaan yli 650w virtalähdettä?
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,467
    Kiitokset:
    2,651
    Pisteet:
    223
    Eihän suosittelija voi tietää koneen muita osia. Ja muutenkin pitää mennä heikoimman nimittäjän mukaan - kaikki 650 wattiset kun eivät oikeasti anna likikään luvattua määrää.
     
  10. Onte

    Onte Newbie

    Liittynyt:
    17.11.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Eilen tuli uusi jäähy prossulle ja sai kellotettua 4.7ghz ilman ongelmia, vieläkö tuo nykyinen virtalähde riittää gtx 970.lle? Oma virtalähde muuten corsair cx 500.
     
  11. Tumpelo666

    Tumpelo666 Regular member

    Liittynyt:
    09.01.2010
    Viestejä:
    1,265
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    48
    Jos on vanhempi CX500, kannattaa vaihtaa suosiolla. Ei välttis kestä hirveän kauaa, jos saa enempi rasitusta.
     
  12. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Eipä tuo gtx 970 paljoa enempää vie, kuin gtx 660. Hyvin voit käyttää vanhaa poweria, ellei se ole yli 5 vuotta vanhempi.
     
  13. Onte

    Onte Newbie

    Liittynyt:
    17.11.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Mahtaako tuohon omaa emolevyyn saada 2 x r9 390 crossfireen? En oikeen oo löytäny vastausta muuta kuin että jotain saa crossfireen.
     
  14. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,332
    Kiitokset:
    420
    Pisteet:
    143
    Jos tukee crossfirea niin kyllä.
     
  15. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Näyttäisi tukevan emolevyn valmistajan mukaan, tosin SLI ei lue mitään.
     
  16. Hyperx1

    Hyperx1 Regular member

    Liittynyt:
    18.01.2014
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Itte aattelin tuota 970 ens vuoden puolella jos halpuu, tuo 390 on virtasyöppö ja jotain muutakin häikköö, mitä muron puolella oon lukenna.
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,467
    Kiitokset:
    2,651
    Pisteet:
    223
    Mitäkähän häikköö pojat muropaketissa 390:stä löysivät?
     
  18. Hyperx1

    Hyperx1 Regular member

    Liittynyt:
    18.01.2014
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Ajuriongelmaa ja on noita kosahellukkin jossainpäin maailmaa, lämpöjen vuoksi luultavasti
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,467
    Kiitokset:
    2,651
    Pisteet:
    223
    On ne eri epeleitä poijjaat muropaketissa.
     
  20. Onte

    Onte Newbie

    Liittynyt:
    17.11.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Nyt tulee ehkä suunnitelmiin aika iso muutos, elikkä oli hakusessa 1600-2000e pelikone. Kaikki menee uusiks koteloa myöten. Näytöks tulee 1440p 100hz näyttö joten olis kiva että koneessa riittäis teho 100fps uusimmissa peleissä. Näyttiksiä vaan 1kpl alkuun mutta mahdollinen sli / crossfire mahdollisuus täytyy olla emon ja virtalähteen puolesta.
     
  21. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Kysymyksellä liikkeelle Näyttö ?
    Malli https://www.hobbyhall.fi/elektronii...elit-ja-pelikoneet/asus-mg279q-pelinaytto-27?
    melkein edullisin tällä hetkellä . Mutta tämä on AMD Freesync > kortin valinta
    Jos ja jos lähdet i7-5820K niin yhdelle kortille Asusta ja tuplalle gibyä ja 4x4Gb 2600 muistit jos aiot jatkaa kellotusta niin 3000MHz kapulat
    Mites budjetit , kakstonnii heti pöytään
    meinaten tuossa toinen hankinta reitti http://www.amazon.fr/gp/product/B00..._rd_t=36701&pf_rd_p=747738007&pf_rd_i=desktop

    Netti kettuilee, meinas tulla tuplat
     

Jaa tämä sivu