1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ovat palikat yhteensopivia ja lisää muistia

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi kaljuuna 01.02.2015.

  1. kaljuuna

    kaljuuna Member

    Liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    58
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nykyinen koneeni on kasautunut veljeni vanhoista osista ja välillä olen sitten hommannut liikkeestä uusia osia kaveriksi. Kone toimii ihan ok, mutta olisi kiva, jos joku asiantuntia vilkaisisi, että onko paketissa epäkohtia.

    Prossu: amd phenom ii x6 1090t
    Emolevy: asus crosshair iv formula
    Näyttis: nvidia geforce gtx 680
    Poveri: seasonic 550w
    Kovalevy: crucial ct512mx100ssd1

    Puuttuiko listalta jotakin?

    Muistia on tällä hetkellä huimat 4Gb DDR3:sta, koska muutama kuukausi sitten kone sammuili itsestään ja välillä pukkasi blue screeniä. Totesin, että jossain muistikammassa, tai paikassa on vikaa. Nyt kone toiminut ihan hyvin, kun poistin sieltä pari kampaa, mutta muistimäärää pitäisi siis lisätä.

    Olisin kiitollinen, jos laittaisitte ehdotuksia minkälaista muistia ostaisin ja minkä verran?

    Välillä kone jumahtaa windowsin käynnistyessä ja kone pitää sammuttaa virtanapista ja sitten uusi käynnistys. Voisiko johtua tuosta muistista, vai mistä? Tuntuu että jumahtaminen tapahtuu samalla kun pienoisohjelmat käynnistyvät...
     
  2.  
  3. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,113
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Vaikka rauta on vanhaa, niin on se siltio hyvää. Hommaat yhteensä 8Gt muistia niin sillä pääset jo pitkälle. Prossulle voi myös omalla vastuulla antaa kelloa, mutta ainakin hyvä emolevy siihen on.

    Onks sulla siis yks 4Gt tikku, vai 2 x 2Gt setti ? Jos et tiedä, lataa vaikka CPU-Z ja tsekkaa sieltä muisti. Anna samalla muistin/muistien valmistaja sekä malli niin tsägällä ostat vaan toisen 4Gt tikun.
     
  4. kaljuuna

    kaljuuna Member

    Liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    58
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    2 kampaa aina parempi mitä 4 kampaa joka parempi mitä 3 kampaa.

    Tollanen samanlainen setti vaan lisää koska halvalla saa.
     
  6. kaljuuna

    kaljuuna Member

    Liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    58
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tulin kuitenkin siihen lopputulemaan, että annan vanhat muistit pikkubroidille ja voisin hommata itselleni kokonaan uudet muistit. Ajattelin, että kaksi 4Gt kampaa voisi olla passeli.

    Voisiko joku suositella jotain hyvää?
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
  8. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    Päivitykseen en itse näe järkeä ellei osta vähintään FX83xx prossua (mahdollisesti emokin menis uusiksi jopa, eli ei välttämättä järkeä siihenkään), sillä phenom II x6 prossut ovat tehokkaampia kuin FX63xx sarjan prossut
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2015
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Tuo emohan on am3 joten sillä nyt kannattaa mennä Phenomin kanssa. Coolerista olisi hyvä saada jotain käryä. Mahdollisesti kellot tappiin X6:sta.
     
  10. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    Nosiis näyttäisi että tuo emo tukee betabiosilla FX8150: ppistä

    Tuossa joku tumpannut FX8350: ppisen kyseiseen emoon
    http://www.overclock.net/t/1456259/...ir-iv-formula-apm-0-dosent-fix-the-issue-help

    jotain http://www.techpowerup.com/forums/threads/asus-crosshair-iv-with-am3.154653/
    jotain http://www.xtremesystems.org/forums...sus-BD-FX-Support-for-Crosshair-IV-890-boards
    jotain samalta foorumilta http://www.xtremesystems.org/forums...V-890-boards&p=4984597&viewfull=1#post4984597

    Mene ja tiedä, kelloja phenomille ja pitäisi pelitellä sillä vielä jonkin aikaa, riippuen pelistä
     

Jaa tämä sivu