1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Onnistuuko merkkikoneen päivitys

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Mmccc 05.11.2016.

  1. Mmccc

    Mmccc Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2016
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Itsellä olis tällane asussin pöytäkone ja meinasin ostaa uuden näytönohjaimen joten riittääkö että vaihtaa pelkästään virtalähteen ja näytönohjaimen vai tarvitseeko tehdä jotain enemmän?

    Tässä vielä koneen specsejä:

    4 ydinprosessori
    Prosessori (malli) AMD A-series A10-7800
    virtalähde 300w
    Prosessorin kellotaajuus kiihdytyksellä 3,9 Ghz
    Muistin koko 8 Gb
    Kokonaismuisti 2000 Gb
    näytönohjain radeon r5 310
    grafiikkamuisti 1gb
    mitat 380,0 x 176,0 x 409,0 mm

    Jos onnistuu budjetti olis 280 euroa.
    Tarkoituksena saada pelit pyörimään.
    Olisin kiitollinen jos joku vastaisi.
     
  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Kunhan emossa on vapaa PCIe-väylä ja kotelossa tilaa uudelle näyttikselle ja virtalähteelle (mahtuuko koppaan ATX-standardin kokoinen poweri?), niin onnistuuhan tuo.
     
  4. Mmccc

    Mmccc Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2016
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei ole kuin yksi PCIe-väylä mutta onko siitä haittaa? Tarvitseeko uudelle näyttistä varten ladata jotain tai ladata näytönohjaimen asentamisen jälkeen jotain, vai toimiiko suoraan?
     
    Viimeksi muokattu: 05.11.2016
  5. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,555
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    Tuo yksi PCIe väylä viittaisi mATX emolevyyn.
    Ennen, kun hankit uuden näytönohjaimen varmista, että kotelossasi on tilaa sitä varten.
    Onko kotelo normaali ATX kokoinen vai pienempi. Voisit kertoa, mikä tuo kone on?
     
  6. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Yksi riittää ja ehkä paremmin muotoiltuna: Pitää olla yksi väylä, johon uusi kortti mahtuu. Joskus pienissä koteloissa väylä voi olla esim. niin emon reunassa, että näyttis ei voi olla kuin yhden slotin korkuinen. Uusi näyttis tarvitsee omat ajurinsa ja vanhan kortin ajurit kannattaa poistaa. Helpottaisi tosiaan, kun tietäisi minkälainen kone ja kotelo on.
     
  7. Mmccc

    Mmccc Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2016
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    ASUS M32BF-NR021T PÖYTÄKONE Tällainen kone
     
  8. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Emosta en ihan täyttä varmuutta saanut, mutta koppa muuten vaikuttaa normaalilta, johon näyttäisi mahtuvan normaali virtalähde ja mikä vain järkevän kokoinen näyttis. Paras tietty vielä mitata vanha poweri ja näyttiksen tarvitsema tila, niin ei tule yllätyksiä asennusvaiheessa.
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,499
    Kiitokset:
    2,664
    Pisteet:
    223
  10. Mmccc

    Mmccc Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2016
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    IMG_20161106_083510. Tolta näyttäis sisältä. Miten Otan powerin pois koska se on jossain laatikossa ylhäällä.

     
  11. Mmccc

    Mmccc Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2016
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    IMG_20161106_083841.
    Tossa näkyy se laatikko powerille enkä tiedä miten saan sen pois.
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,499
    Kiitokset:
    2,664
    Pisteet:
    223
  13. Mmccc

    Mmccc Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2016
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,499
    Kiitokset:
    2,664
    Pisteet:
    223
    Suurin syy on saada poweri alas. Siellä sen kuuluu olla.
     
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,720
    Kiitokset:
    796
    Pisteet:
    173
    ^^Koko ratkaisee.. tässä tapauksessa että romppeet mahtuvat koppaan. Myöskin nykyloodassa poweri sijaitsee alaosastossa ja riipii ilmaansa kotelon ulkopuolelta.

    Muuten on sellainen juttu että silmäkin saattaa tykätä uudesta peltilaatikosta. Visuaalinen päivitys jos ei muuta.
     
  16. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Se laatikko on poweri. Kiinni kotelossa neljällä ruuvilla kotelon takaosassa. Uuden kotelon voi samalla hankkia, kun osia muutenkin vaihtaa, mutta ei se mitenkään välttämätöntä ole.
    E: Miten paljon tilaa näyttiksen etupuolella on kotelossa? Tuleeko kovalevykehikko tms. miten lähelle? Voisit vielä ottaa myös kuvan, jossa näkyy mitä emolla on näyttiksen PCIe-väylän alla, niin osaa varmuudella sanoa että uusi kortti mahtuu.
     
  17. Mmccc

    Mmccc Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2016
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    147842235492969156908. Tilaa vaikuttaisi olevan aika paljon.
     
  18. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Niinpä näyttäis.
     
  19. Mmccc

    Mmccc Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2016
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Sopiiko tähän koneeseen vain joku tietty näytönohjain vai meneekö kaikki
     
  20. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Kaikki koteloon mahtuvat käyvät. Prossu jää jossain kohtaa pullonkaulauksi, mutta esim. juuri ehdotettu 1050Ti on oikein hyvä valinta.
     
  21. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Kiinnostaisiko vähän varmistella ennen osto päätöksiä ?
    esim http://filehippo.com/download_speccy/
    Näyttää tietoja laitteistosta.
    Esim onko emo 55 vai 68 piirisarjalla
    Onko prossu A10-7800 nyt 65 vai 45W syötöllä

    Kuvassa näkyy vain yksi RAM-kampa nuo on APUlle tarkeitä komponenttejä
    Viitsitkö vähän nuuskia
     

Jaa tämä sivu