1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Ongelmia windows 10 asentamisen kanssa.

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi AsteroidChart87 25.02.2017.

  1. AsteroidChart87

    AsteroidChart87 Newbie

    Liittynyt:
    25.02.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    En löytänyt oikeaa palstaa tälle, joten kertokaa jos minun täytyy tehdä tämä jonnekkin muualle. Noniin asiaan.

    Rakensin tuossa eilen oman pelikoneen ja yritin asentaa siihen windows 10 usb:stä. Noh kaikki meni hyvin siihen saakka, kunnes tuli tuo "Minne haluat asentaa windowsin" no listassa ei näy yhtään mitään. Eräs ystäväni sanoi, että koneessa ei luultavasti ole ssd:tä kiinni. Mulla on tuollainen Prime Z270-a emolevy jossa tulee mukana joku M.2 ssd joka menee kiinni emolevyyn.. No se on siellä kiinni mutta en tiedä pitäisikö siihen laittaa johto kiinni myös? Ja lopuksi: Olen uusi tietokoneasioissa, joten pls älkää puhuko mitään siansaksaa.. :) Kiitos!
     
  2.  
  3. OneMember

    OneMember Active member

    Liittynyt:
    12.01.2006
    Viestejä:
    3,075
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    68
    Siis tuohon SSD-levyyn tulee kaksi johtoa kiinni; virta- ja sata-kaapeli.

    PRIME Z270-A kuvassa näkyy missä ne SATA-paikat on, mutta tarkista emon mukana tulleesta ohjekirjasta mikä niistä on ensimmäinen ja laita SSD-levy siihen kiinni.
    En tiedä mikä virtalähteesi on, mutta siinä on kiinteä tai kiinnitettävä virtapiuha SSD-asemia varten.

    EDIT: Katselin tässä manuaalissa olevaa kuvaa ja SSD-asema sopisi tuohon SATAG6_1 paikkaan (ylä vasen noista kuudesta)
     
    Viimeksi muokattu: 25.02.2017
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,706
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Onko levy tuollainen? Siis tämäntapainen, ei välttämättä kuvassa oleva.
    m2.PNG

    Onko muita (perinteisiä) ssd-levyjä? En oikein saanut selvää kun mainitsit että pitäisikö siihen laittaa johto kiinni myös... Mikäli tuollainen on emolevyllä paikoillaan niin se saattaa blokata sata-paikkoja. Mutta kysytään tämä edellä oleva ensin.
     
  5. AsteroidChart87

    AsteroidChart87 Newbie

    Liittynyt:
    25.02.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei ole perinteisiä ssd:itä vielä.. Ja juu tuon tyyppinen on minkä Whatta heck laittoi.. Eli sata, ja virtajohto kiini.. Mutta tuolla PSU:ssa ei ole kun CPU, MB ja VGA paikkoja.. Anteeksi jos kuulostan idiootilta.
     
  6. AsteroidChart87

    AsteroidChart87 Newbie

    Liittynyt:
    25.02.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ja ei ole mitään paikkaa mihin edes laittaa johtoa siinä ssd:ssä tai sen vieressä..
     
  7. Esa1000

    Esa1000 Regular member

    Liittynyt:
    28.02.2015
    Viestejä:
    120
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    ei tuon tyyppiseen ssd levyyn tule piuhaa. Ongelmassa lienee kyse siitä että tuota levyn liitäntää m.2 ei ole aktivoitu biossissa. Sinun pitäisi sieltä käydä kytkemässä se päälle.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,706
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Juurikin näin mitä Esa1000 tuossa mainitsi. Rämpytä del - näppäintä koneen käynnistyessä. Mene boot osastoon ja tarkasta NVMe kohdasta että on enabled. Boot priority kohdassa tulisi näkyä emolla makoileva ssd. First boot tai sinnepäin tulisi asettaa ensimmäiseksi boottaavaksi laitteeksi se usb tikku. Muista tallentaa asetukset F10 ja enter.

    Kattelen tuon emosi manuaalin tässä kun kerkeän.
     
  9. AsteroidChart87

    AsteroidChart87 Newbie

    Liittynyt:
    25.02.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    aa kiitos kokeillaan..
     
  10. AsteroidChart87

    AsteroidChart87 Newbie

    Liittynyt:
    25.02.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    boot kohta on tyhjä ellei tuota w10 usb:tä lasketa.
     
  11. AsteroidChart87

    AsteroidChart87 Newbie

    Liittynyt:
    25.02.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    SSD on kiinni, mutta kun yritän asentaa tulee vieläkin "asemia ei löytynyt"

    EDIT: Kokeilin laittaa sen socket2.. Kun käynnistin koneen tuli että "socket 2 found" tai jotain.. Mutta kun menin asentamaan windowsia niin ei.. Asemia ei löytynyt
     
    Viimeksi muokattu: 25.02.2017
  12. OneMember

    OneMember Active member

    Liittynyt:
    12.01.2006
    Viestejä:
    3,075
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    68
    Viimeksi muokattu: 25.02.2017
  13. AsteroidChart87

    AsteroidChart87 Newbie

    Liittynyt:
    25.02.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Intel 600p Ois kiva saada kone tänään toimimaan.
     
  14. OneMember

    OneMember Active member

    Liittynyt:
    12.01.2006
    Viestejä:
    3,075
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    68
  15. AsteroidChart87

    AsteroidChart87 Newbie

    Liittynyt:
    25.02.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    En ymmärrä miten tuo UEFI päivitetään? Kun käynnistän koneen niin se menee automaattisesti biosiin.. Ei sieltä mitään asenneta?
     
  16. Esa1000

    Esa1000 Regular member

    Liittynyt:
    28.02.2015
    Viestejä:
    120
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Löydätkö biossista kohdan "sata mode configuration"? Jos löydät, kokeile vaihtaa se "auto" tilaan mikäli ei ole jo ennestään. Tästä löytyy englanninkielinen manuaali jos tarvetta https://www.asus.com/fi/Motherboards/PRIME
     
  17. AsteroidChart87

    AsteroidChart87 Newbie

    Liittynyt:
    25.02.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    PCH storage oli auto tilassa ainakin, mutta ei ollut sata mode configuration (ainakaan en löytänyt) Mutta oli kyllä PCH storage configuration
     
  18. Esa1000

    Esa1000 Regular member

    Liittynyt:
    28.02.2015
    Viestejä:
    120
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
  19. AsteroidChart87

    AsteroidChart87 Newbie

    Liittynyt:
    25.02.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    EI löydy sata mode configuraatiota mistään. Saattoi olla että löysin sen tapasen nimen ja laitoin AUTO tilan. Ei silti löydä ssd:tä se windows 10 installer
     
  20. OneMember

    OneMember Active member

    Liittynyt:
    12.01.2006
    Viestejä:
    3,075
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    68
    PRIME_Z270-A_AR_BIOS Manual
    Sivulla 69 alkaa ohjeet.
    Lyhyesti homma menee näin:
    1. Lataa ja siirrä uudempi UEFI muistitikulle
    2. Käynnistä kone UEFI BIOSiin, mene Advanced Mode -> Tools - Asus EZ Flash 3 Utility
    3. Valitse tiedosto tikulta ja anna sen päivittyä.
     
  21. AsteroidChart87

    AsteroidChart87 Newbie

    Liittynyt:
    25.02.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kokeillaan :)
     

Jaa tämä sivu