1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelmia käytetyn pöytäkonen kans.

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi luotuoppi 28.12.2014.

  1. luotuoppi

    luotuoppi Member

    Liittynyt:
    29.11.2009
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Viimeksi muokattu: 29.12.2014
  2.  
  3. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Regular member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    971
    Kiitokset:
    25
    Pisteet:
    38
    Kaksi ensimmäistä kuvaa ihan normaaleja. Ensimmäinen kuva on tietokoneen POST Screen, joka tässä tapauksessa kertoo, että kaikki tietokoneen kolme ydintä ovat käytössä. Seuraava kuva on näytönohjaimen POST screen, joka puolestaan on ihan normaali tietyissä näytönohjaimissa. Kolmas kuva puolestaan kertookin ongelman, eli jokin on tietokoneesta sekoittanut Windowsin (Virus, rautapuolen vika tjs.) Tämän selvittääksemme ensimmäiseksi voisit kirjoittaa koneen mallin meille, niin päästään pähkäilemään paremmin.
     
  4. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Ensimmäisenä koittaisin asentaa koneeseen jonkun käyttöjärjestelmän kokonaan uusiksi. Ilmainen ja helppokäyttöinen on esim. Linux Mint tai Ubuntu ja Windows puolelta Win. 8.1. Tiedätkö mitä koneen mukana (tuohan siis on pakettikone?) tulleelle Windows-lisenssille on tapahtunut? Onko koneen kyljessä tarraa, jossa on lisenssiavain?
     
  5. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Onko noi kaikki ytimet ollu auki aina vai avattu juuri äsken?
     
  6. luotuoppi

    luotuoppi Member

    Liittynyt:
    29.11.2009
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    http://aijaa.com/4g6kVq

    Siis ei ole mikään kaupan pakettikone jos sitä tarkoitat? Yksityinen on tämän kasannut ja olen häneltä sitten ostanut sen. Koppa on Zalman ja koneen malli on sit Asus M4A77 AMD Phenom II X4 B55

    Siis myyjä sanoin, että tässä Win 8.1 ja piraatti. Eli ei ole mitään cd:itä tai kyljessä mitään winukan tarroja.
     
    Viimeksi muokattu: 29.12.2014
  7. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Okei, Windows-lisenssiä ei sitten ole. Osaatko sano mistä osista kone on kasattu? Ekassa kuvassa näkyy nyt, että prossusta on ilmeisesti avattu lisäydin ja se ei välttämättä toimi oikein, jos prossu on tarkoitettu vain kaksiytimiseksi.
     
  8. luotuoppi

    luotuoppi Member

    Liittynyt:
    29.11.2009
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  9. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    En jaksanu alkaa latailla ja lukea tota emon ohjekirjaa, mutta tossa yhdessä kuvassa ainakin lukee emon pinnassa "core unlocker" ja se ilmeisesti joissain emoissa toimii postauksen aikana yhdellä napin painalluksella. Olisiko käynyt näppäily käynnistysvaiheessa ja ytimet auki ja epävakaana ei windows käynnisty. Tosta selvinnee bioksen nollauksella, mutta tiedä sitte miten se sekottaa levyjen boottijärjestykset ym. joista tulee lisää vaikeuksia alkuperäiselle kysyjälle:D
     
  10. Raqoo

    Raqoo Member

    Liittynyt:
    10.10.2012
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Avoinna olevien ytimien määrällä ei ole merkitystä, windows käyttää vain sen mihin lisenssi riittää!

    Minulla on ollut kone vastaavassa tilassa ja ainoa asia jolla pääsin eteenpäin oli valita BIOS:n asetuksista tehdasasetukset jotta kaikki emolevyn osien väliset liikennöinnit asettuvat suunnilleen tasapainoon.

    Jos saat kerrankin koneen käyntiin niin:

    Hae verkosta ohjelma jolla saat selvitettyä sen Windows 8 lisenssinumeron, saat asennettua koneen samalle numerolle: http://www.rjlsoftware.com/download/exe/winproductkey.exe

    Ohjelma asentuu hakemistoon C:\winproductkey josta käyt ajamassa sen, kirjoita se tieto heti talteen.

    Katso kumman windowsin tuoteavain sinulla on, oikealla hiirellä oman tietokoneen päältä ja se alin rivi - ominaisuudet.

    Tuon jälkeen voit koettaa aja asennuksen suoraan tämän käynnissä olevan koneen päälle:
    http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-8/upgrade-product-key-only

    Jos kone ei käynnisty millään niin hae jostain jokin Linux Live DVD ja käynnistä siltä jotta näet onko koneessa kaikki kunnossa. Älä asenna sitä Linuksia tulee muuten ongelmia.

    ----------------------------------------------------------------
    Huom. En ole asentanut koneita kovinkaan useasti uudestaan vaan koetaan aina ensin korjata kaikin keinoin jota en menetä käyttöjärjestelmä lisensiä enkä tietoja koneista. Yksikin konen vuodelta 95 vaihtui versiosta toiseen aina w8 asti, kunnes tuoli tuo sama ongelma kuin sinulla nyt - asensin lopulta uudestaan.
     
  11. luotuoppi

    luotuoppi Member

    Liittynyt:
    29.11.2009
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Juuhh.. Työpöydälle tuolla koneella ei pääse ollenkaan. Eli taitaa olla sit ainut keino hommata tuo Linux Live DVD?
     
  12. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    En tiedä mitä tolla tarkoitat... Jos avaat prosessoriytimiä ja ne eivät ole kaikki vakaita, niin kone käyttäytyy samoin kuin epävakaassa ylikellotuksessa...

    Voihan se windows olla mennyt sekaisinkin, tämä on vain yksi teoria, kun vastaavassa tilanteessa olin itse pari päivää sitten kikkailessani g3258 Pentiumin kanssa. Windows väitti olevansa sekaisin eikä auttanut käynnistyksen korjaukset.
     
  13. Raqoo

    Raqoo Member

    Liittynyt:
    10.10.2012
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Kun kone on kunnolla jumissa niin osien kuntoa voi testata irroittamalla kaikki mahdolliset osat koneesta. Jos siinä on emolevyllä näyttökortti niin käytä sitä ja jätä vain yksi muistikampa koneeseen. Jos osissa vikaa niin tuosta testaamisesta voisi olla apua.
     
  14. luotuoppi

    luotuoppi Member

    Liittynyt:
    29.11.2009
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Huomenna pitää ainakin käydä hakeen Ulkoinen DVD asema kuin tuossa omassa koneessa ei ole laisinkaan asemaa. Samalla vois ostaa oikean Windows 8.1?

    Niin mitäs tässä nyt pitää tehdä? Kuin tuolla omalla koneella ei pääse työpöydälle asti
     
  15. luotuoppi

    luotuoppi Member

    Liittynyt:
    29.11.2009
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    no 2 muistijutskaa löytyis tuosta..
     
  16. Raqoo

    Raqoo Member

    Liittynyt:
    10.10.2012
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
  17. Raqoo

    Raqoo Member

    Liittynyt:
    10.10.2012
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Suosittelen että ostat ulkoisen DVD-aseman.

    Itselläni on ulkoinen DVD-asema, se toimi hyvin vaikka Surface Pro - tabletin kanssa niin ja monessa kannettavassa ei ole enää DVD-asemaa joten tuosta ulkoisesta DVD-asemasta voi yllättäen tulla hyvinkin tärkeä laite.
     
  18. luotuoppi

    luotuoppi Member

    Liittynyt:
    29.11.2009
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kokeilempas tuota linkkiä minkä annoit. Harmi vain, etten saa noita kuvia avattua, mut eipä voi mitään.
     
  19. Raqoo

    Raqoo Member

    Liittynyt:
    10.10.2012
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
  20. luotuoppi

    luotuoppi Member

    Liittynyt:
    29.11.2009
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei tuolla koneella biossiin pääse. ainut mihin pääsee on "bootivalikkoon"

    No tuosta linkistä nyt näkee paremmin :p
     
    Viimeksi muokattu: 28.12.2014
  21. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Kyllä sillä varmaan pääsee, kun oikeaa näppäintä käynnistymisen aikana painetaan.
    Koneen käynnistyessä, yleensä näytölle tulee, millä näppäimellä pääsee biossiin.
    Monissa biosseissa se on joku näistä: esc, del, F1, F2....
     

Jaa tämä sivu