1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Ongelma näyttiksen vaihdon seurauksena

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi jiipson 28.11.2015.

  1. jiipson

    jiipson Regular member

    Liittynyt:
    08.12.2012
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Terve!

    Ei ole vähään aikaan tullu taas kirjoteltua, tai edes seurattua, niin en tiedä onko tälläiset kovin yleisiä vaivoja, ja mikä avuksi.

    Elikkä menin kulutuspäissäni ostamaan Jimmsiltä http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...ix-gtx-970-directcu-ii-oc-4gb-gddr5-pci-e-3_0 vanhan 270x:n tilalle.

    Kaikki meni hyvin ja kaikilla oli niin mukavaa, Fallout 4:kin pyörii ultrilla eikä putoa alle 60fps, kunnes.. Jotain karmivaa tapahtuu - molemmat näytöt pimenevät samaanaikaan, mutta kone jää kyllä päälle.

    Ongelma ratkeaa kun painaa koneen resettinappulaa ja kone käynnistyy normaalisti, all systems go. Kunnes se tapahtuu uudelleen.

    Rupesin itse troubleshoottaamaan tilannetta ja olen tehnyt seuraavat havainnot;
    - Blackoutit tulevat vain kun kone (tarkemmin näyttis?) on rasituksessa, eli raskaampi peli tulilla.
    - Näyttiksen lisävirtajohto OK
    - Näyttiksen flektit ei pyöri ennenkuin lämmöt ylittää about 60C, normaalia(ko?)
    - Kaikki ajurit on päivitetty ja tuplatarkistettu, että ovat kanssa.

    Onko mulla viallinen näyttis, liian pieni poweri ko kortille, vai jokin ihan muu?

    Edit: Koneen speccsit on allekirjoituksessa.
    Saa spekuloida.
    T. Hanks
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Poweri on ok, ja flektien toiminta taitaa olla ihan normaalia. Kaatuuko muissa peleissä? Oletko koittanut vetää ajurit kunnolla pois esim Display Driver Uninstallerilla ja sitten uudet ajurit sisään.
     
  4. jiipson

    jiipson Regular member

    Liittynyt:
    08.12.2012
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Vedin tuon DDUn kehoituksestasi, ja sain vanhat AMDt pois. Eivät näköjään ollutkaan kaikki poistunut.

    Justiinsa kokeilin BF4 ja sama juttu. 5min peliä ja sitte pimeni. Eli ei tepsinyt tämäkään. Piru vie!
     
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Asenna Windows uudelleen?
     
  6. jiipson

    jiipson Regular member

    Liittynyt:
    08.12.2012
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    No voi perkele.. Onnistuuk se ilman et kaik tiedostot häviää? Millää jaksais alkaa asentelee kaikkee uusiks. D:
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Lyhyesti: Ekana kopioit Windows osiolta muualle kaikki mitä haluut säästää. Sit asennusvaiheessa formatoit Windowsin osion ja asennat uusiks, sieltä häviää kaikki tiedot. Sellanen vinkki et kaikkee ei välttämättä tarvitte asentaa uusiks, monet softat säilöö olennaiset asiat c:\Programdata ja c:\users (tai c:\käyttäjät) kansioihin. Kopioi ne ja lisäks Program files ja Program files (x86) kansiot talteen. Windowsin asennuksen jälkeen kopioi ne takasin (mut ei kummiskaan ylikirjota jos kansio on jo olemassa). Tolla tavalla säästää esim pelien asennukset. Iteki asentanu monta kertaa Windowsin uusiks mut tietyt peliasennukset on jostain neljän Windows asennuksen takaa ja toimii :)
     
  8. jiipson

    jiipson Regular member

    Liittynyt:
    08.12.2012
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Nonii ny sain aikaseks ton windowsin uudelleenasennuksen ja kokeilin uudestaan, ja sama tarina. Speedfanilla seurasin toiselta näytöltä, että lämmöt nous näyttiksessä 65 ja sitten sammui. Aina kun se sammuu kuuluu windowsilta joku ilmoitusääni, mutta vähän paha ottaa selvää, että mitä sillä mahtaa olla asiaa.

    Vieläkö meillä on oljenkorsia käyttämäti vai tarviiko mun alkaa mallintelemaan reklamaatiota Jimmsille?
     
  9. jiipson

    jiipson Regular member

    Liittynyt:
    08.12.2012
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mielenkiintoinen käänne tarinaan:

    Tein tilanteesta RMAn Jimmssille ja pojat ottivat kortin lähempään syyniin ja heidän tekemän koeajon jälkeen totesimme yhdessä että kyseinen yksilö oli susi. Uusi kortti tilalle ja rehellinen kädenpuristus.
    Tällä kertaa pelasin varmanpäälle ja uuden kortin yhteydessä formatoin koko paskan ettei vaan tulisi enään mitään ongelmia.

    Kute arvata saattaa, syy miksi kirjoitan taas on se, että niitä ongelmia ilmeni. Samat saatanan vaivat jatkuvat edelleen, samoilla oireilla, samoissa tilanteissa... Olenko mä saannut toisen samalla tavalla rikki olevan kortin, rikkoiko se ensimmäinen minun koneeni vai mikä beelzebuubi on riivannut mun koneen?
     
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Onhan sekin todennäköstä että tuokin näyttis ois rikki..

    -Saatko jostain toista poweria jolla kokeilla, tai vaihtoehtosesti voitko kokeilla tuota näyttistä jossain toisessa koneessa?
     
  11. jiipson

    jiipson Regular member

    Liittynyt:
    08.12.2012
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    No empä oikein.. Ei ole noita vehkeitä ylimääräsinä lojumassa. Toi vanha AMD 270X tossa on vielä tallella, mutta jos poweri on rikki niin en raaskisi urhata sitäkin, on näet menossa pikkuveljelle pukinkonttiin.
     
  12. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Kaverin koneeseen näyttis kiinni? Tietäsit ainaki onko vika siinä vai muualla. Muuten aika vaikee alkaa summamutikassa arvailemaan
     
  13. jiipson

    jiipson Regular member

    Liittynyt:
    08.12.2012
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Soittelin tuossa aikasemmin tänään Jimmsille ja sanoivat että tuo vaan takasin se ja vaihetaan uuteen vielä kerta. Eli nyt on kolmas näyttis kiinni ja, kyllä, oireet jatkuvat. Nyt voidaan luultavasti rajata se näyttis pois tästä?
     
  14. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Emo tai poweri
     
  15. jiipson

    jiipson Regular member

    Liittynyt:
    08.12.2012
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,054
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
    Oletko kokeillut asentaa näytönohjainta alempaan slottiin? Saisi hieman rajattua tuota hommaa.

    Nykyinen powerisi on laadukas ja on vaikeaa uskoa siinä olevan tuollaista vikaa. Toki kaikkihan on kuitenkin mahdollista. Tuo tuumailemasi Seasonic on laatupeli komponenttien osalta eikä noista ole juurikaan murinaa kuulunut. Mikäli modulaarista virtalähdettä mietit niin toinen vaihtoehto voisi olla:
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...ition-taysmodulaarinen-atx-virtalahde-80-gold
    Jotkut ovat moittineet powerin lattamaisia kaapeleita että hankalaa sovitella koppaan mutta se on aina tapauskohtaista.

    Toimiiko wanhalla näytönohjaimella ok?

    muoks.
    Jaah, toimitusaikaa ei ole vahvistettu tuolle linkkaamalleni powerille. Seasonic aivan ok.
     
    Viimeksi muokattu: 10.12.2015
  17. jiipson

    jiipson Regular member

    Liittynyt:
    08.12.2012
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Täytyy vielä töiden jälkeen kokeilla tuo alempi slotti. En millään raaskisi kokeilla vanhalla näyttiksella, koska jos koneessa nyt on joku, vaikkapa se poweri, rikki niin on riski että myös kortti hajoaa ja se on jo luvattu pikkuveljelle joululahjaksi.

    Edit: Yks slotti alemmas ja sama homma. Kai se täytyy lähteä powerikaupoille. Alkaa käydä naamat tutuiks Jimmsin tiskillä jo kun kokoajan saa siellä ravata. D:
     
    Viimeksi muokattu: 10.12.2015

Jaa tämä sivu