1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Ongelma näyttiksen kanssa:(

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Jehmuli 11.02.2016.

  1. Jehmuli

    Jehmuli Newbie

    Liittynyt:
    06.02.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Viime viikon perjantaina tuli komponenttipaketti mindfactoryltä. Kasailin koneen ja asensin windowsin. Kului n.1,5 minuuttia niin näyttö pimeni. Odottelin vähintäänkin tarpeeksi kauan ja oli pakko sammuttaa vietanapista. Sen jälkeen käynnistäessä bios post messagen jälkeen black screen. Vikasietotilsssa käynnistyy normaalisti.
    Kaikki mahdolliset toimenpiteet kokeiltu(eri virtajohto,eri pcie portti,vanhojen sekä uusien ajurien asennus ja muuta),mutta aina kun yritän muut kuin MS basic ajurit asentaa niin näyttö pimenee.
    Ilmiselvä ajurivika?
    Mitenköhän kaupat(saksalainen mindfactory) suhtautuu palautukseen jos ajurien takia ei saa näyttistä toimimaan.
    Biosissa tunnistaa että pcie-portissa on atin valmistama laitos, mutta dxdiag ei sano muuta kuin ms basic display driver(se perusajuri kuitenkin). Alkaa keinot olemaan vähän lopussa itseltä niin suuret kiitokset jo etukäteen jos joku keksisi jotain.

    Btw:näyttiksen laatikossa ja kaupan sivulla lukee että 2×6 pinninen power connector, mutta kortissa on 1×8pinninen.
    Tärkeimmät speksit:
    Intel i5 6600k
    Ripjaws v 2600mhz ddr4
    Msi z170a gaming pro
    Asus strix r9 380x
     
    Viimeksi muokattu: 11.02.2016
  2.  
  3. neferius

    neferius Member

    Liittynyt:
    11.06.2007
    Viestejä:
    76
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    18
    powerconnectorin vieressä led indikointi punainen vai valkoinen Sieppaa.PNG
     
    Jehmuli kiitti tästä.
  4. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Kaikkee sitä kuulee vaikkei kaikkeen uskoiskaan ; Oletko tilannut X-mallin , maksanut X-mallin ja lukeeko laatilossa X-malli ???
    Tuon juttusi mukaan sinulla on käsissäsi silee R9 380 ja jos on noin ,niin varmasti takuut onnistuu ja valmistaja pistää väliä.
    Saatko ladattua https://www.piriform.com/speccy ja varmistettua tuon , noi kortit on päältäpäin ihan saman näköisiä
     
    Jehmuli kiitti tästä.
  5. Jehmuli

    Jehmuli Newbie

    Liittynyt:
    06.02.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    valkoinen on
     
  6. Jehmuli

    Jehmuli Newbie

    Liittynyt:
    06.02.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Olen maksanut x-mallista. Laatikossa lukee myös r9 380x. Laitoin Asukselle suoraan sähköpostia ja aika tökerö vastaus tuli:"Speksien mukaan tuo 4gb kortissa on vain 1 8x pinni eiä 2x6 tai 6+8 joka on noissa 8gb malleissa." Eihän tuota näyttistä saa edes 8gb!
     
  7. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    227
    Kiitokset:
    35
    Pisteet:
    38
    2 x 6 pinniä on R 9 380X mallissa.
    http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/R9_380X_Strix/4.html
     
    Jehmuli kiitti tästä.
  8. Jehmuli

    Jehmuli Newbie

    Liittynyt:
    06.02.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  9. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    227
    Kiitokset:
    35
    Pisteet:
    38
    Kyllä, ihan selvä juttu. Takaisin vaan.
     
  10. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Saitko ladattua tuon speccy - ohjelman prossun integroidun kautta ?
    Tällä sais putsattua ajurit http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

    Ja sitten kun kortti vähänkin pelaa , niin tällä selvitys https://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/
    Tämän antamat tiedot on kansainvälisesti hyväksyttyjä

    Mikä hitsin härveli sinulle myytiin
    R9 380 ja R9 380X on eri sarjaa ja niiden arvot on erilaiset.
    Eikö Sinua tippaakaan kiinnosta saada vaatimuksiisi lisää voimaa ?
    Tässä tapauksessa myyjä levittää kätensä, mutta maahantuojan tuotevastuuseen kannattaisi panostaa
     
    Jehmuli kiitti tästä.
  11. Jehmuli

    Jehmuli Newbie

    Liittynyt:
    06.02.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    DDU:ta on yritetty myös käyttää hyväksi. Ei vain yksinkertaisesti saanut kuvaa näyttöön kun ajurit asennettu:(. MS basic display driversseilla ei näyttänyt mitään näytttiksestä.
    GPU-z jäi kokeilematta. Olisiko syytä kaivaa 380x laatikosta ulos ja kokeilla sitä?
    Edit: Sain ladattua Speccyn. Ei näyttänyt näyttiksestä muuta kuin:"Microsoft basic display driver"
     
  12. Jehmuli

    Jehmuli Newbie

    Liittynyt:
    06.02.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    upload_2016-2-12_7-20-20.
     
  13. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    En saa selvää tuosta kortista . Taustaa , R9 280 ja 280X kortit piti uusia ns Tonga sarjaan jolloin R9 285 olis ollut vähemmilla processoreillä ja R9 285X ( Tonga XT) täysillä mutta kapeemmalla väylällä.
    R9 285X ei tullut markkinoille , sensijaan muutettiin mainosmielessä nimet , eli Antiqua = R9 380 ja Antiqua XT= R9 380X
    Asus on jo hetken aikaa teettänyt alapään komponenttejaan alihankkijoilla jolloin laadutkin ovat olleet kaupallista tasoa.
    Tässä testikuva Strix kortista https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/R9_380X_Strix/26.html
    Paljon on samaa mutta toi ajuri ihmetyttää , lieneekö Win 10 omia virityksiä

    Korttia on valmistettu myös yhdellä 8-pin syötöllä , josta malli http://www.mindfactory.de/product_i...g-G1-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1021835.html

    Se mikä tässä jää kaivelemaan on tyyli jolla valmistajat ennenkin ovat touhunneet. Ensin valmistetaan kunnon tavaraa , testautetaan se ja saadaan mainokset kuntoon ja vähän päästä aloitetaan hissukseen raakasti karsittujen LE sarjojen myynti
    Toivottavasti joku löytää pätevät vastaukset , ettei jää epäluulot elämään
     
    Jehmuli kiitti tästä.
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,977
    Kiitokset:
    610
    Pisteet:
    123
    Ei ne ole mitään Windowsin omia vaan ihan AMD:n valmistamia jotka tulee windows updaten kautta.
    Ja siis tässähän oli ladattu vielä ihan AMD:ltä ne ajurit.

    Jehmuli jos annat Windows updaten ladata ajurit kaatuuko kone silloinkin?
    Kannattaa myös kokeilla Windowsin oma vianmääritystä. Ohjauspaneeli - Vianmääritys - Määritä laite.
     
    Jehmuli kiitti tästä.
  15. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Eipä vaan taida olla
    Asus tarjoaa Strix-kortille 15.201 WHQL ajureita ja viimeisin Crimson olisi versio 16.1.1
    Näillä ei ole mitään tekemistä tuon 10.0.10586.0 version kanssa , mikä sitten lieneekään https://github.com/Microsoft/Windows-Driver-Frameworks

    Se onko koneessa AMD CCC tai AMD Gaming Evolved ohjelmat on jäänyt todentamatta
     
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,977
    Kiitokset:
    610
    Pisteet:
    123
    Uusin AMD:n versio on 15.301.1801
    Crimson edition hotfix on toi 16.11 mutta sen ajuriversionumero on juuri tuo 15.301.1801
    Toi GPU-Z ei ilmeisesti näytä sitä ajuriversiota normaalisti johtuen ehkä siitä ettei näytöohjain syystä tai toisesta toimi normaalisti.
    Mutta se mikä ajuri tarjkalleen ottaen on, selviäisi helposti sillä että aloittaja kertoisi mitkä ajurit on viimeksi ladannut.

    ^? Toi on siis kasa binäärejä joita ohjelmoijat voi käyttää tehdessään ajureita.
    Vai enkö tajunnut mitä tuolla hait?

    AMD Gaming Evolved ohjelmalla ei ole merkitystä näytönohjaimen tomimisen kanssa, sen voi jättää asennusvaiheessa asentamatta jos haluaa. Catalyst control centerillä taas voi säätää näytönhjaimen asetuksia.


    Edit: Toi 10.0.10586.0 on todennäköisesti Windows 10 versio numero.
     
    Viimeksi muokattu: 12.02.2016
  17. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Tuo on isoa kummaa jos GPU-Z ei tunnista korttia , joita kuitenkin on ollut markkinoilla jo vuoden verran

    Noissa ohjelmissa vaan löytyis päivitystyökalu joka skannaa vehkeen ja ilmoittelee jos ja kun päivityksiä on saatavissa

    Oli mikä oli . mutta näytönohjaimen ajuriversio se ei ole.
    Tässäkin kävi taas kerran niin , että aloittaja löi hanskat tiskiin ja häipyi

    Nyt jäi tieto saamatta siitä pitäisikö tuon sarjan kortit pistää mustalle listalle.
    Viimeksi Asusten kanssa kävi noin kun ne slumppasi loppuerän R9 290X kortteja jotka olivat valmiiksi hajalla ,
    halvalla pirummoisia ongelmia ja palautus tappeluita
     
    Jehmuli kiitti tästä.
  18. Jehmuli

    Jehmuli Newbie

    Liittynyt:
    06.02.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Noniin. Ei ole ollut laitetta millä surffata. Tosiaan on kaikkea mahdollista kokeiltu. Aina vaan black screenia pukaa oli ajurit windowsin kautta, sillä amd:n omalla ohjelmalla tai amd:n autodetectillä. Pakkasin näyttiksen laatikkoon ja laitoin menemään.
    Kiitos teille avusta,tiedoista ja vinkeistä!
    Edit: En nähnyt kertaakaan että windows oisi tunnistanut korttia. Aina vain lukenut MS perusnäyttösovitin.
    Eikai uusien näyttisten kanssa pitäisi noin hankalaa elämän olla!?(vai onko)
     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2016
  19. Jehmuli

    Jehmuli Newbie

    Liittynyt:
    06.02.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mites palautukset pelaili tuolloin? Tuliko tästä sitten kalliimpi kone kun sunnittelin:(
     
  20. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Ainakin tuli hitaampi ja hankalampi tapaus.

    Tärkeää ; Ota kuvat kortista , joka puolelta , mutta ehdottomasti virransyötön pinniportista ja siellä kortin takapuolelta se yhden ruuvin päälle liimattu paperisinetti.
    Samoin laatikosta päältä ja sisältä ja siitä se päädyssä oleva coodi osio

    Lähetä aspaan reklamaatio , jossa asiakasnumero , ostoksen numerocoodi ja kyseisen osan tiedot.
    Pistä tietoa ettei kortti vastaa ilmoitettua eikä toimi muutenkaan
    Kysy mitä tehdään ;
    Asiakaspalautuksena paketticoodin tunnuksilla vai takuupalautuksena
    Jos menee RMA niin ne lähettää kaavakkeen , koita tulkata ja täytä ja lähetä
    Tuolla on ollut myös englannintaitoisia aspahenkilöitä , niin että asiat selviää ajan kanssa

    Kun saat s-posti viestiketjun auki voit harkita vaihtoehtojasi , todennäköisesti kortti lähetetään Asuksen maahantuojalle ja niitten aikataulut on hitaita sinun kasauksesi kannalta
     
    Jehmuli kiitti tästä.

Jaa tämä sivu