1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Näyttis / poweri mennyt rikki?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Which 09.01.2017.

  1. Which

    Which Member

    Liittynyt:
    03.06.2012
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kone meni siis rikki tänään aamupäivällä. Ensiksi rupesi kuva näytössä sammumaan ja käynnistymään ja kun katsoin msi afterburnerista että gpu power on hypännyt pilviin, pistin koneen kiinni. Käynnistyksen jälkeinen kuva näkyy liitteenä.

    Ilmeisesti siis ainakin näyttis on pamahtanut, mutta osaako täällä joku sanoa näiden tietojen perusteella, onko syynä ollut viottunut poweri vai temppuiliko näyttis omiaan? Voiko tuolle tehdä enää mitään? Kiitos! afterburner. käynnistys.
     
  2.  
  3. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,544
    Kiitokset:
    329
    Pisteet:
    93
    Onko mahdollisuuksia koittaa toisella powerilla,saatko jostakin lainattua.
    Myös toisella näyttiksellä vois koitella jos mahdollista.
    Löytyykö pienjännitemittaria,että vois mittailla powerin jännitteet.
    Kuvan mukaan veikkaisin näyttiksen kyrvähtämistä.
    Mutta mistäs ton nyt osais varmanpäälle sanoa.
     
    Which kiitti tästä.
  4. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,639
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Käyttöasteet kohdallaan, yli neljää miljardia prosenttia :eek::D

    Löytyykö integroitua näyttistä, sillä vois vähän rajata näyttisvikaa. Ei se ehkä kokonaan powerin vikaa poissulje mutta jotain suuntaa.
     
    Which kiitti tästä.
  5. Which

    Which Member

    Liittynyt:
    03.06.2012
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ikävä kyllä ei ole varapoweria eikä -näyttistä, tuppaa kaikilla tutuilla olemaan läppärit. Pienjännitemittarin saatan saada lainaan jos omistaja nyt vain löytää sen, tosin laitteen käytöstä ei kyllä ole tietoa.

    Tässä vielä koneen osat, jos niistä on hyötyä:
    Super Flower Golden Green Pro 400W
    Rosewill BLACKHAWK
    ASRock Z77 Pro3, Z77
    KFA² GeForce GTX 670, 2GB
    LG GH24NS70 DVD-RW
    2x TeamGroup Elite 4GB PC3-10667U CL9-9-9-24 (DDR3-1333)
    Western Digital Caviar Blue 500GB, SATA 6Gb/s
    Intel Core i5-3570K, 4 x 3.40GHz, 77W, boxed

    Eli ilmeisesti prossussa on Intel HD 4000 grafiikat. Kysymys kuuluu, uskaltaako tuota laittaa päälle ilman näyttistä jos ei ole varmuutta onko vika myös powerissa? Entä voiko tuosta sanoa onko koneen muut osat missä kunnossa, eli jos tuohon ostaisi jonkun kohtuuhintaisen uuden näyttiksen ja powerin niin riittäisikö?
     
  6. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,639
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    No sitähän ei uskalla meistä kukaan varmuudella sanoa, että uskaltaako lyödä käyntiin. Se on sinun päätettävä :) Tuskin se enää paljon enempää hajoaa vaikka kokeilisit integroidulla. Ota se erillinen näyttis vaikka kokonaan pois siksi aikaa.

    edit. noi Super Flowerit on ollut ihan hyvässä maineessa, ehkä sieltä ei ole lauennut kuin näyttis. Tai sitten emo, noi z77 pro3:t ei ole myöskään parhaasta päästä. Tosin kellotteluissa ovat hajonneet virransyötöstä.
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2017
    Which kiitti tästä.
  7. Which

    Which Member

    Liittynyt:
    03.06.2012
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuikkasin tuon nyt takaisin päälle ilman näytönohjainta ja vaikuttaisi onneksi toimivan kaikki ihan normaalisti.

    Pienjännitemittarin sain, mutta en oikein ymmärtänyt mitään sen käytöstä eli en tehnyt sillä mittauksia.

    Nyt siis tarvitsisi vain uuden näytönohjaimen. Olisiko tähän ehdottaa jotain kohtuuhintaista noihin osiin sopivaa uutta näytönohjainta? Ehkä hintana semmoista parin sadan luokkaa ja semmoinen minkä poweri kestää:). Vai pitäisikö avata suoraan uusi keskustelu näytönohjainpuolelle?
     
  8. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,639
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Varmaan jotain GTX 1060 3gb tai RX 470-luokkaa jos n. 200€ laitat uutena näyttikseen. En tarkemmin osaa sanoa, kun en niin tarkkaan ole seurannut näyttismarkkinoita. Joku varmaan linkkaa hyvän tarjouksen kohta.
     
  9. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,656
    Kiitokset:
    355
    Pisteet:
    93
  10. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,544
    Kiitokset:
    329
    Pisteet:
    93
  11. Which

    Which Member

    Liittynyt:
    03.06.2012
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuo 1050 vaikutti vähän tehottomalta, olisiko tuosta 1060:sta jotain kohtuuhintaista versiota? Mites nämä http://cdon.fi/kodin-elektroniikka/msi-nvidia-geforce-gtx-1060-3gt-oc-p38680857 tai http://cdon.fi/kodin-elektroniikka/msi-geforce-gtx-1060-armor-3g-ocv1-3gb-2xhdmi-2xdp-dvi-p38685271 ?

    Ilmeisesti 1060:ssa 3gb:n ja 6gb:n erot ei ole niin isoja jos ei mennä full hd -resosta ylöspäin, enkä tähän vanhaan settiin ole enää uutta näyttöä ostamassa eli 3gb:n versio olisi varmaan riittävä.

    edit: ja toki plussaa on, jos tavaraa olisi valmiina varastossa.
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,477
    Kiitokset:
    2,654
    Pisteet:
    223
    Which ja Whatta Heck kiittävät tästä.
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,706
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    ^^ Niin... aikoinaan puhuttiin niistä 970:n muistihommista (4>3.5GB) että tuppaavat loppua kesken joissakin puuhissa / peleissä. Noissa 1060:ssä hinta kyllä pompsahtaa mikäli kiikareissa on 6GB:n versio. Samoissa hinnoissa ovat RX 480 4GB:n kanssa mutta joillekin on tärkeää se dx12 - tuki. Paremmin asiaa tietävät sitten kommentoivat. Win kymppihän sulla näkyy masiinassa olevan.
     
    Which kiitti tästä.
  14. Which

    Which Member

    Liittynyt:
    03.06.2012
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ilmeisesti tuota wwallun linkkaamaa rx 480 ei saisi seuraavassa lähetyksessä kun varastossa lukee -5kpl ja 16.1. tulossa 5kpl. Samanlaista löytyisi heti varastosta webhallenista, tosin ei ole mitään kokemusta tuosta kaupasta. Uskaltaako tuolta tilata? http://www.webhallen.com/fi-fi/tiet...ire_radeon_rx_480_4gb_nitro&atcl=external:ref

    Varmistan nyt vielä, että tuo rx 480 on yhteensopiva noiden osien kanssa ja että poweri riittää?

    Mites noissa 1060:n 6 gigasissa versioissa, onko nuo halvemmat versiot ihan pelejä vai pitääkö panostaa noihin 350 euron erikoisversioihin? Niihin ehkä ei budjetti vedä, mutta ehkä tuommoiseen halvempaan 6gb-versioon. Tuntuu että tyypilliseen tapaan hinta ja nälkä kasvaa syödessä, mutta budjetti tosiaan venyy jonkin verran eli lähinnä haluaisin vain hyvän hinta-laatusuhteen omaavan kortin. Mutta onko tuossa taas mitään eroa rx 480:seen verrattuna? Entäs tuommoinen rx 480 8 gigan versio tyyliin https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...n-rx-480-oc-naytonohjain-8gb-gddr5-tarjousera tai https://www.systemastore.com/produc...ARD+SWAP+BACKPLATE&product_model=RX-480P8LFB6
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,477
    Kiitokset:
    2,654
    Pisteet:
    223
    Webhallenista ei ole tullut koskaan ostettua mitään, mutta kauppa siinä missä muutkin.

    480 ja 1060 6gb ovat tasoissa dx11-peleissä, dx12-peleissä 480 on parempi. Joten jos hinta/laatu -suhdetta katsellaan niin ilman muuta 480 4gb. 8 gigan versio on pelkkä markkinointitempaus.

    Yhteensopiva on ja poweri riittää.
     
    Which kiitti tästä.
  16. Which

    Which Member

    Liittynyt:
    03.06.2012
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ostin tuon rx 480 näyttiksen, mutta varmistan nyt vielä kun vanha gtx 670 oli kahdella 6-pinnisellä kiinni ja uusi vaatii 8-pinnisen eli jos laitan 6-pinnisen + 2-pinnisen kiinni niin toimii ilman mitään adaptereita?
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,706
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Juurikin noin pitäisi toimia.
     
  18. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,957
    Kiitokset:
    84
    Pisteet:
    78
    Powerin kytkennät ja mittaus.
    https://www.oscium.com/sites/default/files/ATX_PS_signals_svg.png
    Hyppylangan kytkentä:
    http://wiki.robotz.com/images/0/02/PowerSupplyVoltageDataforPersonalComputers12.png
    Kun Powerin piuhat on emolta irti niin laita hyppylanka kovan osoittamalla tavalla jotta saat poweriin kuormaa kun suoritat mittausta ja powerin virrat päälle. Sitten kun on mittaukset tehty niin liitin takaisin emolle kiinni. Huomio noitten pinnien määrä elikkä montako on liittimessä että tulee valittua oikein.
    Mitattessa laita mittarin musta pihua nollaan (mustaan). (DC/AC =Tasavirta/Vaihtovirta)
    Ylismittarin käyttö.
    http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/kunnossapito/mekaniikka_y1_yleismittarit_ja_niiden_kaytto.html
     

Jaa tämä sivu