1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys näyttiksenvaihto

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Felipe1 11.11.2016.

  1. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    eli vanha pois ja uus tilalle ja sieltä levyltä ohjaimet ?
     
  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Lataa uusimmat ajurit valmistajan (AMD tai Nvidia) sivuilta. Vanhan kortin ajurit kannattaa poistaa.
     
  4. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
  5. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Itse olen poistanut ohjauspaneelin kautta ongelmitta, mutta toiset suosittelevat esim. Driver Sweeperiä.

    Oikeet ajurit näyttäis olevan.
     
    Felipe1 kiitti tästä.
  6. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    mitenkäs ku asensin ajurit ja laitoin hdmi kaapelilla kiinni niin nyt värit on ihan liian kirkkaat ja näyttö on vähän liian suuri ? sillei et reunat ylittyy :O
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,106
    Kiitokset:
    2,893
    Pisteet:
    223
    Napsauta hiiren oikealla napilla työpöytää ja avautuvasta valikosta nvidia-ohjauspaneeli. Sieltä säätämään.
     
  8. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    juu, eipäs se oikein anna sieltä sitä, kun laittaa full hd ja 60hz niin sama juttu, liian iso kuva ja värit ihan päin :D

    vai pystyisköhän sitä jollai selvittää että onko näyttö rikki ?
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,106
    Kiitokset:
    2,893
    Pisteet:
    223
    Sielä löytyy säädöt työpöydän koon muuttamiseen ja värien säätöön.
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    173
    Oliskos jokin resoluutio-ongelma? Klikkaa työpöydällä hiiren oikealla ja näytön tarkkuus. Kokeile suositusta. Suurenna tekstiä yms. tarpeen mukaan.

    e.
    wwallu ehtii aina ensin *murinaa* :D Btw, hyvät viikonloput kaikille!
     
    Makesx kiitti tästä.
  11. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    tommoselta näyttää :confused:
     

    Liitetyt tiedostot:

  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    173
    No otappas kuvakaappaus ruudultasi niin saa paremmin käsityksen miltä se oikein näyttää.
     
  13. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    siis ihan kun laittaa full hd nuo reunat ikään kuin ylittyy, otin juuri mutta se näyttää sen kokonaan painitssa kun sielä voi scrollata, mut voin koittaa puhelimella ottaa :/
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,106
    Kiitokset:
    2,893
    Pisteet:
    223
    Etsi nvidia-ohjauspaneelista tuollainen sivu:

    upload_2016-11-11_18-39-57.

    Pitäis auttaa.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,395
    Kiitokset:
    676
    Pisteet:
    193
    Aika outo tuo, että näytön suuntana näyttää "Vaaka (käännetty)", onko näyttö ylösalaisin.
    Kokeilin tuota, niin näyttö kääntyi ylosalaisin, minulla se on "Vaaka", vaikka ongelmasi ei varmaan tuosta johdu.

    Kokeile muita resoluutioita todella.

    Edit: Kokeilitko tuota kohta 2 "Ota käyttöön työpöydän koon muuttaminen".
     
  16. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    tuosta koitin säätä, ihan outoa kun ei saa kunnolla, @IlmoPJ :D se jäi siihen kun kokeilin mitä tapahtuisi, vaihdoin takaisin normaaliin, joo, sitäkin tuli kokeiltua, mutta eipä oikein tehnyt mitään. pitääpi laittaa vanha näyttis sit poistaa alusta ne ajurit kunnolla ja sit koittaa uusiks
     
  17. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    eli eli, laitoin vanhan näyttiksen ja ajoin ajurit siihen niin sama homma hdmi kaapellilla, värit ihan päin seiniä ja resoluutio :D laitoin vga-dvi adapterilla ja heti tuli vanha takaisin ja on kunnossa. saiskohan tommosia erilaisia adaptereita, kun tää nyt ei mee tähän uuteen näyttikseen ? ja vielä dr.debug näyttää AA , https://www.manualslib.com/manual/347708/Asrock-890gx-Extreme3.html?page=39#manual
    mitä tuohonkin pitäisi oikein tehdä ?
     
  18. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Olisiko vika sitten TV:n asetuksissa? Jokin skaalaus päällä HDMI:llä? En nyt ensimmäisenä alkaisi analogista signaalia käyttämään, kun digitaalinenkin on tarjolla...
     
  19. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    juu, kyllähän se siellä olikin :confused: muutaman jutun luettuani löysin semmoisen joka toimii, tosin värin pikkasen tummempi, mutta täytyypi kokeilla uudestaan nyt ! katsotaan miten käy,
    tiedätkös tuosta AA:sta mitään mitä pitäisi tehä ? @Axu_
     
  20. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Enpä osaa sanoa. Googlesta löytyy muita keskusteluja samasta virheviestistä ja osassa AsRockin tukitiimikin toteaa, että kyseessä on vain ilmoitus että emo on tunnistanut kaikki komponentit oikein.
     
  21. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,059
    Kiitokset:
    115
    Pisteet:
    73
    Jos ongelmat jatkuu niin kannattaa ladata DDU ohjelma. Sillä poistaa vanhat ajurit
     

Jaa tämä sivu