1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Näyttikseen ilmaantui ongelmia max fps 30 [RATKAISTU]

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Darth Maul 29.12.2016.

  1. Darth Maul

    Darth Maul Newbie

    Liittynyt:
    29.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Koneen pistin kasaan vuosi sitten ja mukavasti on pelailtu siitä asti pelejä ongelmitta. Nyt tosin jostain kumman syystä ei tule Battlefield 1:s eikä Arma 3 yli 30fps, tuurilla siis jopa 30 fps, yleensä siinä 12 fps paikkeilla. Grafiikka-asetusten muuttaminen pelissä alhaisimmalleen ei auta yhtään.
    Näyttiksenä toimii Nvidia Geforce GTX 960. Kävin jopa ensimmäistä kertaa optimoimassa Nvidian ohjauspaneelin kautta asetukset, ei mitään apua. Ajurit poistin DDU:lla ja asensin uudestaan manuaalisesti Geforce experiencen sijaan eikä mitään muutosta.

    Edit: MSI Afterburnerilla katsoin pelatessa GPU ja CPU käyttöä ja CPU oli jatkuvasti 80% paikkeilla kun taas GPU ei ylittänyt 50% missään vaiheessa vaikka Arma 3 Ultra asetuksilla. Tämä ei käy omaan järkeen, juuri toisinpäinhän sen pitäisi olla... FPS on edelleen max 30 pelissä sekä Valley Benchmarkissa ja jatkaa heittelyä 4-30fps. Prossuna Intel i5-6600K 3.5GHz
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2016
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,128
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Voisit kokeilla vanhempia ajureita. Nvidialla on viime aikoina ollut paljon ongelmia ajureiden kanssa.
     
  4. Darth Maul

    Darth Maul Newbie

    Liittynyt:
    29.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tällä hetkellä on asennettuna 2 kk vanhat ajurit, ei muutosta.
     
  5. KäyttäjäTuhat

    KäyttäjäTuhat Member

    Liittynyt:
    22.12.2016
    Viestejä:
    47
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    8
    Onko näytönohjainta ylikellotettu? Jos on, niin laita näytönohjaimen asetukset takaisin oletusasetuksille. Saatko nytten enemmän FPS? Tämän jälkeen tarkista onko koneessa tartuntoja Malwarebytes ohjelmalla, latauslinkki: https://www.malwarebytes.com/mwb-download/thankyou/ .
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2017
  6. Darth Maul

    Darth Maul Newbie

    Liittynyt:
    29.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei ole kellotettu. Malwarebytesin ajoin eikä muutosta. Taidanpa asentaa windowsin uudelleen jos tässä ei muu auta.
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,128
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Tuli mieleen että olisikohan tuossa lisävirtaroikka irronnut, mutta koneenhan ei periaatteessa pitäisi käynnistyä ilman sitä.
     
  8. Darth Maul

    Darth Maul Newbie

    Liittynyt:
    29.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei ole irronnut.
     
  9. KäyttäjäTuhat

    KäyttäjäTuhat Member

    Liittynyt:
    22.12.2016
    Viestejä:
    47
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    8
    Entäs jos avaat pelin järjestelmänvalvojana ja pelaat sitten sitä. Saatko silloin enemmän FPS? Jos ei, niin entä jos testaat muuta peliä kuin Arma 3 ja Battlefield 1? Tarkista myös Nvidian ohjauspaneelista, ettei monitorin virkistystaajuutta ole lukittu 30:een.
     
  10. riivari

    riivari Member

    Liittynyt:
    08.02.2008
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    18
    Ajureiden uudelleen asennus, ainakin itellä bf1 jotenkin särkee ajurit... tai sit näyttis hajoamassa mut enihou

    Ajureiden uudelleen asennus tuo n.30 fps boostin päiväksi ehkä kahdeksi, mut muutaman kaatumisen jälkeen fps melkein puolittuu. Huomasin tämän puolivahingossa ja en käsitä, mut näin täällä
     
  11. Darth Maul

    Darth Maul Newbie

    Liittynyt:
    29.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ainakaan Valleyn aukaiseminen järjestelmänvalvojana ei auta. Testasin seuraavia pelejä seuraavilla tuloksilla:
    Day of Defeat: Source n.130fps
    Left 4 Dead 2 n.100fps
    Arma 3 10-30fps
    Battlefield 1 20fps
    Subnautica 3-10fps

    Valley Benchmark
    Basic 23fps Kerran, vain kerran 103fps, syytä en tiedä, heti perään ei tullut enää samoja lukuja.
    Extreme 24fps
    Extreme HD 25fps
     
  12. Dizii

    Dizii Newbie

    Liittynyt:
    26.12.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jos et oo viel saanu ongelmaas korajttuu niin mullakin tuli toi joskus ja katoin youtubesta niin jos sulla on win 10 niin sitä win logoo ku painat vasemmasta alakulmasta niin kirjota sinne xbox ja avaa xbosin ohjelma ( en oo varma pitääks sulla olla account sinne ) mutta kumminkin sinun pitää mennä asetuksiin ja painaa sieltä pelintallennin ja laita ei käytössä tilaan kohta jossa lukee tallenna pelileikkeitä ja näyttökuvia pelitallentimella. Toivottavasti auttoi
     
  13. Darth Maul

    Darth Maul Newbie

    Liittynyt:
    29.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Noniin vähän lisää pureskeltavaa teille. Eli luulin jo ratkaisseeni ongelman mutta se ei ratkekkaan niin helposti. Huomasin että prossu on lukittunut 800MHz eikä liikahda siitä mihinkään milloinkaan. ja googletin ja löysin seuraavan sivun:
    http://www.tomshardware.co.uk/answe...mhz-thermal-throttling-100-low-cpu-temps.html

    Kun mulla sattuu olemaan juuri MSI emolevy ja tästä emolevystä löytyy slow kytkin niin käynnistelin konetta uudelleen käännellen tätä kytkintä, kuitenkaan saamatta lukitusta pois. Eli meneekö emolevy vaihtoon vai mikä avuksi?
    Myöskin huomasin MSI:n CPU-Z:tin kautta että näytönohjaimen performace level on asetettu kohtaan "current", enkä saa muutettua sitä kohtaan "Default" sillä mulla on liian vanha versio MSI CPU-Z:stä käytössä, liekkö mitään vaikuttaisikaan. Uutta versiota ei tunnu mistään nopealla googlettelulla löytyvän.
     
  14. Darth Maul

    Darth Maul Newbie

    Liittynyt:
    29.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Lähetin emolevyn RMA:na takaisin maahantuojalle ja sain ehjän emolevyn sieltä takaisin. Nyt on lukitukset pois ja mielenrauha saavutettu. Kiitos kuitenkin avusta!
     
  15. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,822
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Mielenkiintoinen ongelma. Hyvä kun kerroit ratkaisun, jos joku painiskelee saman asian parissa.
     

Jaa tämä sivu