1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Näyttö pimeä Pöytäkone

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi Assistent 29.04.2016.

  1. Assistent

    Assistent Regular member

    Liittynyt:
    24.05.2009
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyselen täältä onko kellään hajua, mistä voisi johtua. Tyttäreni asuu muualla: Menen huomenna hänen luokseen pidemmäksi aikaa selvittää ja tiedustelemaan enemmän.

    Eli en tiedä,vaikuttaako tänne paljon tieto mistä aloitan.

    Normaalisti kun pöytäkone pistetään päälle, se menee bios tilaan josta tytär valitsee nähtävästi sen näytönohjaimen mitä käyttää (??) Koneessa oli asennettu näyttis, koottu kun on ja muuan peli tarvitsi paremman niin asennettiin Verkkokauppa.com ohjeen mukaisesti uusi näyttis "sekaan".

    Tämän jälkeen kone puuskuttaa ja aukee.

    Nyt tänään näyttö oli tehnyt irtisanomisilmoituksen ja oli kuulema välähtänyt ja mennyt pois päältä. Vai oliko valoja nyt jäänyt kuitenkin, mutta mutta..Niin, onko näyttö mennyt rikki .
    .
    No joka tapauksessa vein töistä yhden näytön joka pitäisi pellittää ja pistin sen pc koneeseen kiinni

    Näyttö meni päälle, tuli näytön nimi ja sitten hetken päästä windows (10) logo jonka jälkeen jotain valkoisia kirjaimia vasempaan yläkulmaan. LVI tai jotain sinne päin :)
    Ja sitten tuli musta ruutu.
    Tänä aikana ei koskettu koneeseen.

    prossussa paloi punainen valo joka vilkkui, kertoo että on elossa.

    en muistanut tarkastuttaa levyasemaa, kerran kävi niin, että kone temppuili sen vuoksi että oli levy sisällä.

    Jos koneesta ottaa virran pois, kone menee kyllä biossiin.

    Eli, vikasietotilaan eikös vain? Mitäs sitten tehdään näillä tiedoilla?
    toivottavasti nyt ei mitää ikävää

    Windows 10 on ohjelmana.
     
  2.  
  3. Hyperx1

    Hyperx1 Regular member

    Liittynyt:
    18.01.2014
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Se on joko kovalevy tai virtalähde? tai emolvy vika, tai väärin asennettu, jokin komponentti,siis asennus.Yleensä se bios vilkuttaa niin.Hankala sanoa, kun ei tiedä koneesta mitään.Ja yleesnsä , biosiin ei pitäis mennä normi käytössä.Räpeltään.
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2016
  4. Assistent

    Assistent Regular member

    Liittynyt:
    24.05.2009
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    T[​IMG]
    Tässä on se koottu kone. näyttis on parannettu. Kiireessä laitoin sen näytön joten voip tietenkin niinkin olla että se on väärin laitettu, huonosti. Noh, voisihan sitä asennusta yrittää tehdä uudestaan. siis Windows 10 asennuslevyllä? Se ei varmaan käy, että pistää levyn koneeseen vain ja antaa asentaa uudestaan? No, kokeilemme tota vikasietotilaa nyt eka. Pitäiskö tämä kyssäri laittaa muualle, kun mietin tässä jo että pitäiskö jotain sisuskaluja mennä vaihdattaa toiseen jos tarvii...
     
  5. Hyperx1

    Hyperx1 Regular member

    Liittynyt:
    18.01.2014
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Tää on niinku ristisana tehtävä , mikähän se sekava uus näyttis on:) Varmaan nuo amd miehet tietää enemmän tuosta paketista.
     
  6. Assistent

    Assistent Regular member

    Liittynyt:
    24.05.2009
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    :p:DAsus GTX750TI-PH-2GD5 GTX 750 Ti 2048 MB -näytönohjain PCI-e-väylään:p:D
     
  7. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Ei hyvä kysellä täältä ; punainen on varoitusvalo
    Voitko tehdä näin ,
    Töpseli irti > paina käynnistysnappia 10sek ( jäännösvirta haihtuu) irroita SATA -kovo ja liitä vehje takaisin verkkoon
    käynnistä ja avaa ( naputa DEL-nappia Post aikana) BIOS > tuleeko näyttöön kunnon kuva ja toimiiko näppäimet ja hiiri biosissa
    Älä hätäile , kyllä tää lähtee
     
  8. Assistent

    Assistent Regular member

    Liittynyt:
    24.05.2009
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    :oops: niin, Kone on tuolla 17 km päässä. Ilmoitan tyttärelle että pistää koneen kiinni ja tutkailemme huomenna yhdessä asiaa. Itse luulin että se punainen vilkkuva valo olisi siitä, että prossu lukee.... Yritän täältä saada jonkun yhteyteen jos tilanne jatkuu. Aika on niin rajallista tuolla päässä niin aattelin nopeuttaa tätä juttua etukäteen kyselemällä.
     
  9. Hyperx1

    Hyperx1 Regular member

    Liittynyt:
    18.01.2014
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Sammuta kaikki virrat, ota bios patteri irti ja aloita kaikki uudeestaan, alä mene biosiin.
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,487
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Tuosta näyttiksen valintahommasta en oikein ymmärrä. Roikka tohon erillisnäyttikseen ja unohtaa muut.

    Mistä ihmeestä löytyy prossun varoitusvalo?
     
  11. Hyperx1

    Hyperx1 Regular member

    Liittynyt:
    18.01.2014
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    En tiedä minäkään ja aika hataralla pohjalla on koko laitos, taitaa olla oikosetRillit on paikallaan.kun jos on oma asennus eka kertaa ja kaikki menne kyllä ok. kun mene biosiin, jos ei tiedä , muuta. itsellä on laboratorio linssit ja vähän muitakin lisnssejä tietotekniikan huoltoon.Kannattaa hommat rillit.Meinan ,että onko joku johto vähän pikusen väärässä paikassa.
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2016
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Tämä valo on todennäköisesti kovalevyn merkkivalo, kun levyllä on luku-tai kirjoitustoimintaa.
     
  13. Assistent

    Assistent Regular member

    Liittynyt:
    24.05.2009
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    apua...oikosulkua meinaatte? no se valo vilkkuu muistaakseni levyaseman oikealla puolella, kyse siis on pöytäkoneesta. Ja itse olen ymmärtänyt että se vilkkuu kun se lukevinaan jotain. mutta mutta...
    eihän tässä voi muuta kohta kun miettiä mitä nyt tehdään....JOS ei tuo masiina lähde toimii.
    Eli minun tarvitsee irrottaa sata-kovo (jota en osaa...)
    Alkaa vaikuttaa siltä että täytyy viedä kone kokoajalle ja päivitettäis ne sisukset.
    Vai...Noooh,huomenna selviää...
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,487
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Ensimmäinen asiahan tuossa on poistaa 750ti:tä lukuunottamatta muut näytönohjaimet ajureineen.
     
  15. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Minä taas En ole kuutamolla vaan hyvinkin ymmärtäväisellä tuulella aloittajan ongelmien suhteen
    Tässä olis hyvin yksinkertaista kokeilla toimivatko sekä APUn että NVidian lähdöt ilman tuota Win 10 sekoilua
    Älä Nyt hosu
    Jos siellä kopan etupäässä vilkkuu oranssi ,, niin Se on kovon led valo => kovo ainakin toimii vaikka ohjelma saattaakin olla solmussa

    Toi on Vanha FM2 kokoonpano , ajalta ennen virusohjelmaa nimeltä Win 10
    Mennään pala kerrallaan jokainen vaihe
     
    Assistent kiitti tästä.
  16. Assistent

    Assistent Regular member

    Liittynyt:
    24.05.2009
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joudun palaamaan huomenna asiaan. Tulee vähän vaikeuksia ymmärtää...
     
  17. Hyperx1

    Hyperx1 Regular member

    Liittynyt:
    18.01.2014
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Oletko kattonu että muistit on oikeissa paikoissa?
     
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,487
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Näyttisajurit varmaan solmussa. Tuskin sen kummempaa.
     
  19. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Erinomaisen todennäköistä , siksipä tässä yritetään rauhoitella Aloittajaa ettei hän ala mihinkään lekakorjauksiin
    Katotaan ja kokeillaan , eiköhän se siitä
     
    Assistent kiitti tästä.
  20. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,649
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    Missä paikkakunnalla tämä ongelmakone sijaitsee, jos saa tiedustella?
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,487
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Potkaisemalla olen onnistunut korjaamaan ehkä yhden vian kymmenestä. Muina kertoina ongelmat ovat lisääntyneet.
     

Jaa tämä sivu