1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Näytönohjain ylikuumenee KORJATTU

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Tequw 13.05.2016.

  1. Tequw

    Tequw Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Juu elikkäs ostin koneen osat jotakuinkin 3 vuotta sitten, toiminut moitteettomasti mutta nyt tällä viikolla alkanut reistailemaan, näytönohjaimen lämpötilat lähelle 100 astetta vaikka pelkän nettiselaimen aukaisee ja näyttiksen tuuletinkin toimii... Olen pyyhkinyt kaikki pölyt yms yms olen myös yrittänyt Speedfan sovelluksella laittaa kaikki tuulettimet täysille mutta silti kone sammuilee/käynnistyy uudestaan jo noin 10 minuutissa, Tässä vähän specsejä kuvina

    http://m.imgur.com/a/dpl7D

    Pahoittelen, jotkut kuvat todella huonoja..
     
  2.  
  3. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,661
    Kiitokset:
    357
    Pisteet:
    93
    Näyttiksen tahnat simahtaneet,eikun purkamaan ja tahnan vaihtoon.
     
    Tequw kiitti tästä.
  4. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,656
    Kiitokset:
    533
    Pisteet:
    123
    Aika kiivaasti ottaa prossu voltteja noille kelloille! Oma fx-4100 meni tollasilla volteilla ja tais olla vähemmänkin 4,2 ghz. Ei kyllä liity tähän ongelmaasi mitenkään mut pisti vaan silmään...
     
    Tequw kiitti tästä.
  5. Tequw

    Tequw Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Joo eilen laitoin tahnan tilaukseen mutta voiko toimia noin isoihin lämpötiloihin?
     
  6. Tequw

    Tequw Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Kannattaisko asialle tehdä jotain vai? Oon tosi huono näissä jutuissa :D
     
  7. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,656
    Kiitokset:
    533
    Pisteet:
    123
    Kyllähän sille varmaankin voi, mutta voi olla että hyödyn kannalta aika se ja sama. Se on varmaan valmistajan asetuksilla noin ja toimii varmasti. Säätämällä biosissa voi saada laskettua jännitettä samoilla kelloilla tai nostettua kelloja samalle jännitteelle, mut ei tosta paljo mitään kostu...
     
    Tequw kiitti tästä.
  8. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Tequw kiitti tästä.
  9. Tequw

    Tequw Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
  10. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Sinulla on pikkunen Asus Emo , mutta esim tuo AiSuite kellotus-ohjelma jää joskus jumittamaan
    Eli voitko kahlata läpi kaikki kellotuksiin viittaavat lataukset , pistää ne kynällä paperille ja poistaa koneelta
    Monesti näillä AMD vehkeillä tulee ristiriitaa jos kaksi eri ohjelmaa yrittää käyttää samoja sensoreita yhtäaikaa
    -> mahdollisimman lähelle default tasoa

    Mutta onko koneellasi tätä MSn häiriköinti latailua =Win 10 pakkosyöttöä ,
     
    Tequw kiitti tästä.
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,737
    Kiitokset:
    534
    Pisteet:
    123
    Ja merkitys on?
     
  12. Tequw

    Tequw Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Nyt en kyllä ihan varma ole että osaanko mutta windows 10 latausta kyllä tyrkyttää kokoajan
     
  13. Tinke8

    Tinke8 Active member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    1,030
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    58
  14. akselic

    akselic Active member

    Liittynyt:
    28.09.2012
    Viestejä:
    393
    Kiitokset:
    110
    Pisteet:
    53
    Win10 pakkosyötöllä ei kyllä ole minkään valtakunnan vaikutusta näyttiksen kuumenemiseen. Johan täältä tulee hyvää neuvoa kun alkuperäinen kysymys kierretään kokonaan. Tohon automaattiseen kellotukseen puuttumisen vielä ymmärrän mutta Win10 päivitys on jo niin kaukana aiheesta että huhhuh.
     
    rick79, Persjalka ja *Trinity* kiittävät tästä.
  15. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,656
    Kiitokset:
    533
    Pisteet:
    123
    Joo, putsaat vaan sen näyttiksen pölyistä ja jos ei ole pölyä niin vaihda tahnat. Sillä se lähtee taas pelaamaan.
     
  16. akselic

    akselic Active member

    Liittynyt:
    28.09.2012
    Viestejä:
    393
    Kiitokset:
    110
    Pisteet:
    53
    Tosta tuli muuten mieleen että jos @Tequw haluat testata koneen vakautta tehdasasetuksilla ilman kellotusta, niin käy tästä lataamassa työkalu joka poistaa Asus AI suiten rippeet. Sen jälkeen tässä järjestyksessä:

    1. Poista Asus AI suite Windowsin ohjauspaneelin poista sovellus -toiminnon kautta (tämä pitää tehdä ensin)
    2. Aja tuo AI Suite II uninstall cleaner
    3. Sammuta kone ja käynnistä se biosiin - asuksen emoilla biosiin pitäisi päästä delete nappia rämpyttämällä kun kone on käynnistysvaiheessa
    4. Biosista palauta oletusasetukset ("default" englanniksi tai saattaa löytyä myös nimellä "recommended settings").
    5. Biosista tallenna asetukset ja lopeta -> käynnistyy Windowsiin.

    Tuon jälkeen sulla ei ole enää mitään kellotusprofiilia käytössä joten jos kone on kaatuillut tuosta johtuen niin sen pitäisi ainakin loppua. Jos kaatuilu johtuu näyttiksen lämmöistä (hyvin mahdollista jos käydään lähellä 100 astetta) niin tahnojen vaihdon ja pölyjen puhallus näyttiksen rivastoista pitäisi kyllä auttaa siihen.

    Edit: unohdin linkittää tuon AI suite cleanerin, korjattu

    Edit2: niin ja tosiaan, näyttikseen kertyy pölyä niihin metallirivastoihin joten pyyhiminen ei riitä vaan pitäisi vaikka paineilmapullolla puhallella niistä rivastoista pölyt pois kunnolla.
     
    Tequw kiitti tästä.
  17. Tequw

    Tequw Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Koko ai suite ohjelmaa en löytänyt
     
  18. Tequw

    Tequw Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Tässä kaikki sovellukset koneellaa
     

    Liitetyt tiedostot:

  19. Tequw

    Tequw Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Kaikki pölyt pyyhditty näytönohjaimesta, irrotettu tuuletin ym ym, mutta sitten huomasin että näytönohjaimen tuulettimessa saattaa ollakkin kosketushäiriö... nyt taas pyörii mutta kerran oli pyörimättä kun käynnistin ja katsoin koneen sisään.. heiluttelin johtoa ja se tavallaan "nykäisi" kerran ja siihen loppui, sitten siirsin johtoa ja alkoi toimimaan, nyt kyllä on taas toiminut.. ehkä kun lämpötilat ovat melkeinpä 100 asteessa ehkä se "poltti" tahnan joten tässä pitäisi odotella sitä tilaamaani tahnaa sitten nytten. jos ei sillä ala toimimaan niin luulempa että johtuu näyttiksen tuulettimesta, jos on sellainen että välillä toimii ja välillä ei.

    Anteeksi todella paljon epäselvästä selityksestä...
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2016
  20. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
  21. Tequw

    Tequw Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Okei, tuli ostettua sitten uus näytönohjain, geforcee gtx 750 ti mutta silti kone sammuuu, prossuunkin vaihdoin tahnan mutta eipä näytä auttavan...
     

Jaa tämä sivu