1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Näytönohjain ongelma musta näyttö

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Niklas70 04.09.2014.

  1. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Morjesta! Tuli tämmöne ongelma kun olin normaalisti koneella ja käväisin katsomassa 5 minuuttia jokerit minski matsia niin toinen näyttö oli harmaa ja toinen vaaleasininen ja kone oli jäätynyt. Nyt kun yritän uudelleen käynnistää konetta niin kone käynnistyy iha normaalisti ja kaikki näkyy windowslogoon asti normaalisti. Sen jälkeen näyttö muuttuu mustaksi mutta ei menetä signaalia vaan on virta ja kaikki mutta ei tule kuvaa. Onko mitään ideaa? Specsit pitäisi olla tossa sigussa ja kone on kohta 3v vanha paitsi emo ja muistit.
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ennenku Windows käynnistyy, F8 ja "ota VGA tila käyttöön".
     
  4. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Tuli vaan boot priority. Pitääkö mennä advanced?

    Edit. Ota käyttöön pienen tarkkuuden kuva?
     
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ilmeisesti se joo. Ihana Windows vaihtaa noita nimityksii jatkuvasti. Eihän kukaan tiiä mikä on VGA.
     
  6. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Ei vaikuttanu mitenkää :0. Testasin vikasietotilassa niin käynnisty normaalisti mutta ei toimi normaalikäynnistksellä. Toinen jutt et se ei aina mee sinne valikkoo f8 et voin painaa vga valinnan?

    Edit. Mikä avuks? Näytönohjain rikki?
    Edit2. Menee aina boot device
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Koita asentaa Windows uusiks.
     
  8. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Nyt on asennettu. Toimi siihen asti jees kunnes asensin näyttiksen ajurit ja sitten uudelleenkäynnistäminen ja sama ongelma. Näytönohjain rikki?
     
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Koita vielä eri ajureilla. Ellei auta, näyttis todennäkösesti syy.
     
  10. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Mites saan ladattuu eri ajurit jos en saa toimimaan nettiä safe modessa ja muuten ees pääse työpöydälle?
     
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Asensit uusiks ja sit asensit ajurit? Asenna uusiks, ime toiset ajurit, asenna.
     
  12. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Asensin tuolta sivulta ne ajurit. Sama juttu. Aattelin et jos osta näyttiksen niin onko http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...-3GD5-Radeon-R9-280-DirectCU-II-TOP-3-GB-GDDR sama kuin jimmsissä oleva tarjous?
    Vai joku muu näyttis. Aattelin verkkokaupasta ni pääsis takas pelailee lähiaikoina eikä tarvis venata viikonlopun yli.
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2014
  13. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Mahtuuko tuo näyttis ees mun koppaan? :O
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,720
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    173
  15. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    NOnniin pitää se kainottaa riski sitten :). Osaatko muuten sanoa onko toi sama näyttin mikä jimmsissä amd asus radeon 280? 200e maksaa jimmsissä.
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,720
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    173
    Äkkiä katsottuna Verkkokaupan gpu kellotettu tehtaalla hieman korkeammalle. Siitä vaan näyttistä masiinaan.
     
  17. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Osaatko sanoa kestääkö virtalähde edes vähäsen aikaa ennen ku hommaan uuden. Virtalähde on joku 2 ja puol vuotta vanha
     
  18. Fin_BoomHeadshot

    Fin_BoomHeadshot Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2013
    Viestejä:
    608
    Kiitokset:
    22
    Pisteet:
    28
    Wattien puolesta ainakin riittää.
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,720
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    173
    Ei ole käryä tuosta virtalähteestä. Kutsutaan @Uppmas vastailemaan. :)

    Mitä poweria olet tuumaillut tulevaisuudessa?
     
  20. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    En oo aatellu vielä. Tuntuu vaa tyhmältä hankkia uus 600w 650w tilalle :)
     
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,720
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    173

Jaa tämä sivu