1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Näytönohjaimeen(ko)

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Gameri100 07.07.2015.

  1. Gameri100

    Gameri100 Newbie

    Liittynyt:
    29.06.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli kokosin koneen nyy osina ja kaikki on muuten kunnossa mutta näytössä ei näy mitään, pari "sata" piuhaa jäi yli enkä tiiä mihi laittaa. Käyttäsin siis hdmi liitäntää. Emolevyssä on 0-5 paikat sata johdoille mutta miten kytken ne oikein?
     

    Liitetyt tiedostot:

  2.  
  3. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    BIOS:in tai UEFI:n tiedot näkyvät kyllä vaikka mitään massamuisteja ei olisi koneessa kiinni. Eli SATA-laitteista ongelma tuskin johtuu.
     
  4. Gameri100

    Gameri100 Newbie

    Liittynyt:
    29.06.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Yritin laittaa emolevyn asennuslevyn sisään mutta mitään ei tapahtunut ja kokeilin myös windowsin asennuslevyä mutta ei vieläkään mitään. Mitä nyt siis niillä johdoilla teen ja miksi näytössä ei näy mitään
     
  5. Tonttuman

    Tonttuman Regular member

    Liittynyt:
    11.01.2007
    Viestejä:
    187
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    Kai kytkit näytön johdon erilliseen näyttikseen (jos sulla semmoinen on)? Koitappa myös sisäistä näyttistä (jos emolla semmoinen on).

    EDIT: Ja todennäköisesti kytkit myös näytönohjaimeen virtapiuhat kiinni?

    EDIT2: Ja jos avaisit vain yhden keskustelun aiheesta.......
     
  6. Gameri100

    Gameri100 Newbie

    Liittynyt:
    29.06.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kytkin juu. Ja en ole varma onko, katson huomenna. Juu kytkin koska näyttiksessä palaa pari valoa johtojen kohdalla. Ja ajattelin kun itse huomasin pari asiaa ja heräsi aivan uusia kysymyksiä ja vastais löytyi joihinkin aikaisempiin siksi avasin uuden. Pahoitteluni tästä
     
  7. Gameri100

    Gameri100 Newbie

    Liittynyt:
    29.06.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei ollu sisäistä näyttistä, kytkettynä koko ajan erilliseen näyttiksee. Hdmi johto on aivan uusi ja tv toiminut aina normaalisti. Missä siis vika
     
  8. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Jos näytönohjaimessa palaa valot ja ropelit pyörii niin
    Avaa TV n valikko ja katso löytyykö sieltä kohta PC tai HDMI , laitteesta riippuen jotain tuommoista , kone käyntiin ja hakua tuolta
     
  9. Gameri100

    Gameri100 Newbie

    Liittynyt:
    29.06.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei löydy pc mutta molemmissa hdmi paikoissa on kokeiltu
     
  10. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,688
    Kiitokset:
    88
    Pisteet:
    78
    Korokeruuvit ovat paikallaan emolevyn alla?
     
  11. Tonttuman

    Tonttuman Regular member

    Liittynyt:
    11.01.2007
    Viestejä:
    187
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    Muistit varmaan kytkeä myös emolevyn lisävirtapiuhan kiinni siihen prosessorin lähettyville?
     
  12. Gameri100

    Gameri100 Newbie

    Liittynyt:
    29.06.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kone kunnossa. Tämän voi pistää lukkoon
     
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,398
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Olisi nyt ollut reilua kertoa auttajille, mistä vika johtui ja miten se korjaantui.
    Ei näitä ketjuja yleensä lukita jos ei ole erityistä aihetta.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,033
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Samoilla linjoilla IlmoPJ:n kanssa. Nämä ongelmat saattavat sillointällöin toistua ja esimerkiksi uusi jäsen foorumilla saattaisi saada pikaisestikin ratkaisun konetta riivaavaan ongelmaan. Ainakin jos on identtinen kokoonpano masiinassa josta ei kerrottu komponenttien osalta. On myöskin kohteliaisuutta mainita seikasta mikä johti ratkaisuun. Näin yleisesti olisi mukava tapa. Eikös jelpattaisi muitakin kanssakulkijoita tämän harrastuksen tiimoilta?

    :)
     
    Viimeksi muokattu: 10.07.2015
  15. Gameri100

    Gameri100 Newbie

    Liittynyt:
    29.06.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kasausvirhe, vein ammattilaiselle
     

Jaa tämä sivu