1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Muistien kellotus

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi lujaalaatualada 11.01.2018.

  1. lujaalaatualada

    lujaalaatualada Newbie

    Liittynyt:
    11.10.2017
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moro, mulla on ollut tämmönen kone ollu nyt jonkin aikaa käytössä.

    Cpu: Ryzen 5 1600
    Emo: Gigabyte GA-AB350-Gaming
    Gpu: gainward gtx 1070
    ssd: samsung 850 evo
    Power: Seasonic focus+ gold 650w
    Muistit: Geil Dragon Ram 3000mhz (2x8gb) linkki neweggiin, kun systeman sivuilta en enää noita löytäny

    https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820144944

    Eli olis pari kysymystä tohon muistien kellotukseen liittyen, kun nuo muistit tällä hetkellä pyörii tuolla 2133mhz nopeudella. Kannattaako Biosista pistää tuo xmp päälle vai ruuvata nuo nopeudet manuaalisesti ja mites sit noiden volttien kanssa? Ja kannattaako tuo bios päivittää ja liittyykö noiden muistinopeuksien säätöön mitään riskejä? Olen täysin käsi näissä puuhissa, joten kaipaisin hieman jelppiä. Netistä olen kyllä yrittänyt näitä kyllä opiskella, mutta silti jäi vielä jotain nämä mietityttämään. Muisteja ei ole emon qvl-listalla.

    Kiitos vastauksista etukäteen.
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2018
  2.  
  3. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    341
    Kiitokset:
    88
    Pisteet:
    28
    Ensin biospäivitys, sitten kokeilet automaattikellotusta DOCP/XMP-profiililla (jompi kumpi, on valmistajakohtaista millä nimellä tuota kutsutaan) kokeilet ensin vaikka 2666, sitten 2933. Jos boottaa normaalisti niin hyvä, jos ei niin sitten pitäis rukata käsin

    E:typo
     
    Viimeksi muokattu: 12.01.2018
  4. lujaalaatualada

    lujaalaatualada Newbie

    Liittynyt:
    11.10.2017
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos vastauksesta pitääkin tutkia miten biosin päivitys onnistuu, tällä emolla oleva bios versio taitaakin olla aika vanha.
     
  5. lujaalaatualada

    lujaalaatualada Newbie

    Liittynyt:
    11.10.2017
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Nyt on uusin bios sisällä, eli on meneekö tuo automaattikellotus yksinkertaisuudessaan vain että nakkaan ton DOCPin päälle?
    Meneekö kellot vakioiksi vai mitä tapahtuu jos ei toimi suorilta?
     
  6. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    341
    Kiitokset:
    88
    Pisteet:
    28
    Kyllä, kokeile nyt vaikka ensin 2666MHz, ja katso boottaako
     
  7. lujaalaatualada

    lujaalaatualada Newbie

    Liittynyt:
    11.10.2017
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tuo nyt nakkaa ton 2933 mhz kun pistän xmp päälle. Miten ton 2666 saa päälle?
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,681
    Kiitokset:
    3,013
    Pisteet:
    223
    Anna olla 2933 ja käynnistä windows. Pitäisi toimia.
     
  9. lujaalaatualada

    lujaalaatualada Newbie

    Liittynyt:
    11.10.2017
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Noniin windows läks mukisematta käyntiin. Mitäs vielä?
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,681
    Kiitokset:
    3,013
    Pisteet:
    223
    Sitten voisi vaikka alkaa pelaamaan.
     
  11. lujaalaatualada

    lujaalaatualada Newbie

    Liittynyt:
    11.10.2017
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli ei tarvitse mitään testauksia tehdä? Muistan jostain näin lukeneeni.
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,681
    Kiitokset:
    3,013
    Pisteet:
    223
    Ei ole tarvetta. Jos pelit alkaa kaatuilemaan niin sitten asiaan on syytä perehtyä tarkemmin.
     
  13. lujaalaatualada

    lujaalaatualada Newbie

    Liittynyt:
    11.10.2017
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Okei. Erittäin paljon kiitoksia wwallu ja Pekkavaltteri!
     
  14. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    341
    Kiitokset:
    88
    Pisteet:
    28
    Hyvä että toimii :) en ollu ikinä kuullukaan noista muisteista, olin aika skeptinen että toimis 2933 :D melko vähän taitaa olla nykyään niitä jotka ei toimis ryzenin kanssa kunnolla
     
  15. lyyri

    lyyri Active member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,082
    Kiitokset:
    350
    Pisteet:
    83
    Samojahan ne muistipiirit on oli siinä tikussa minkä lafkan nimi ja minkä väriset kuoret tahansa...

    Mutta joo itsehän olen tuota samaa jo kauan toistellut, mutta ei eräälle käyttäjälle tunnu uppoavan kalloon, onpahan taas tässäkin lisää todisteita, kun ulina taas alkaa :)
     
  16. kesymuuli

    kesymuuli Member

    Liittynyt:
    27.12.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    http://www.softnology.biz/files.html voit tarkistaa mitkä muistipiirit sieltä löytyy , noita valmistetaan useitten eri valmistajien toimesta
    Tuo jenkkifirma GEIL käyttää pääsääntöisesti Samsungin piirejä , jos on niin ne saa kulkemaan 3200 MHz
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,681
    Kiitokset:
    3,013
    Pisteet:
    223
    Pimulle ei geilin palikat kelvanneet. Kumma juttu.
     
  18. kesymuuli

    kesymuuli Member

    Liittynyt:
    27.12.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Mitäs kummaa sitten.
    Kummempaa on ettei jotkut jäsenet ole kuulleetkaan
    Vähän kummaa taas se että Micron on alkanut valmistaa B-die muisteja ja markkinoida niitä Crucial Ballistix Elite sarjassa ,ovat Ryzen yhteensopivia
    Kannattais tutustua Team Group mallistoon ettei tule yllätyksiä
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,681
    Kiitokset:
    3,013
    Pisteet:
    223
    Eikö sulle tule koskaan vähän skitsofreeninen olo kaikkien noiden nimimerkkien kanssa?
     
    lautanen9 kiitti tästä.

Jaa tämä sivu