1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Mitkä osat 450 eurolla koneeseen?

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi TuomasRizt 22.07.2015.

  1. TuomasRizt

    TuomasRizt Newbie

    Liittynyt:
    22.07.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Muokkaus: Nostin budjettia, koska ilmeisesti 450 euroa ei vaan riitä hyvään pelikoneeseen.
    Budjetti?:
    Budjetti olisi 600 €
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei tarvita
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: En
    Kotelon koko: Kunhan osat mahtuu - HUOM: vanha koteloni on mATX
    Onko kotelon värillä väliä?: Musta, valkoinen tai harmaa
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Hiljaisuudella ei ole paljoa väliä, mukava plussa jos mahdollista.
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei ole mahdollista
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En kumpaakaan vanhasta koneesta tulee DVD-asema
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaamiseen mm. Minecraft, uudet Codit (Ghost, black ops 2), LoL,
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei.
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Kovalevyt: 250GB HDD ja 500 GB HDD
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä: Tarvitsen vain seuraavat 7 osaa
    -Emolevy
    -Prosessori
    -Näytönohjain
    -Ramit
    -SSD kovalevyn
    -Kotelo
    -Virtalähde
    Näyttö tulee kiinni VGA-piuhalla mutta HDMI olisi tarpeen toiselle näytölle.
     
    Viimeksi muokattu: 30.07.2015
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Systemastoresta

    [​IMG]
     
  4. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Kuva uusintana jos ei näy

    kone679780.JPG
     
  5. TuomasRizt

    TuomasRizt Newbie

    Liittynyt:
    22.07.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Miksei näytönohjainta? Ja sanoin, että tarvin VAIN 4GB ramia ja, että jos budjettiin mahtuu niin kotelo mukaan.
     
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    o_O Näyttis on prossussa/APU:ssa.

    Valikoimista ei löydy 2*2GB nopeeta ramia.

    o_O Tossahan on koppa mukana.

    Edit: muokkasit avausta, SSD vois olla http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=134589

    ja sit sais prossu/näyttiscomboks http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_7_657&products_id=116956
     
  7. TuomasRizt

    TuomasRizt Newbie

    Liittynyt:
    22.07.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos, mutta ei kiitos :)
     
  8. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Millasta settiä sitten haet? Tuolla budjetilla käytännössä ainut vaihtoehto on APU-setti. Erillinen prossu ja näyttis syövät liikaa budjettia.
     
  9. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Budjettia voi korotella jos ei kelpaa tai sitten käytettyjä kattelemaan murosta tai huutonetistä
     
    power_age kiitti tästä.
  10. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,661
    Kiitokset:
    357
    Pisteet:
    93
    Niinhän se on näissä tietokonehommissa että halvalla ei saa suorituskykyä kuin harvoin tarjouksesta.
     
  11. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Voisitko pikkusen kertoa lisää lähdöistäsi ?
    Sinulla on Käyttöjärjestelmä , Näppylät , Hiiret jaÄänet omastatakaa.
    Näytöstä voisit kertoa vähän lisää että tyypit osaisivat hahmottaa millaisella piuhalla se kytketään
    Sinulla on vanhoja kovoja ja näppätät kädet kokoamiseen , mutta mites Vanha koppa, löytyykö mitään?

    Jäikö Sinulle jotain epäselviä epäluuloja tuon BPVest in ostoskorin suhteen , ? , voisit vihjaista , että kyseinen memberi selittää Sinulle täydellisesti ehdotuksensa sisällön totuutta unohtamatta.

    Haluatko kasata toimivan koneen ?
    Jos , niin , kysy lisää ja kerro omat mietteesi
     
  12. TuomasRizt

    TuomasRizt Newbie

    Liittynyt:
    22.07.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    ajaJako, On kovalevyjä omasta takaa 500Gb HDD ja 250GB HDD eli tarvitsisin vain SSD levyn käyttöjärjestelmälle jne. näyttö on kiinni VGA:lla. Vanha koppa on mATX. Vanhassa kopassa on tosi vanhoja osia. Siinä on 3GB DDR2 ramia 1gb:n levyjä ja 300w poweri, 1 tuuletin + prossunjäähdytin, mutta prossunjäähdytinkin aika vanhentunut. Ja emolevy on AM2 kantainen. Mutta itse olen katsellut tälläistä. Ja kun sanoin, että koppa ja tuuletin jos budjettiin mahtuu, niin tarkoitin että laittaa eka näytönohjain jne ja sitten vasta koppa ja prossutuuletin JOS mahtuu. IMG_20072015_224313.
    Kuvan prosessorissa tulee tuuletin mukaan. Ja ajattelin, että jos osat mahtuisivat koneeseeni, niin kopan voisi jättää pois ja silloin voisin ostaa esim. toisen tuulettimen?!
     
  13. TuomasRizt

    TuomasRizt Newbie

    Liittynyt:
    22.07.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    En tarvitse 2x2GB, 1x4GB käy myös..
     
  14. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    AM3+ kannalle ei ole käytännössä kunnollisia emolevyjä mATX koossa. Ainut jotenkin järkevä on Asrock 970M Pro3 malli, mutta en sitäkään lähtisi suosittelemaan, sillä noissa AM3+ prossuissa on aika suuri virrankulutus.

    ATX koppaa voisi halvalla pistää vaikka tälläistä: BitFenix Comrade

    Tällöin voisit laittaa parempaa emolevyä Asus M5A97, Asus M5A97 EVO tai Gigabyte GA-970A-UD3P.

    Kingston V300 sarjan SSD-levyjä ei kannata ostaa, sillä niitten nopeudet ovat aivan muuta, kuin mitä valmistaja lupaa. Ennemmin Crucial MX / BX sarjaa.

    Kannattaako ostaa 6ydin prossu, kun pienellä panostuksella saisi sen 8ydin FX-8320 / FX-8350

    Poweriksi ei todellakaan tuollaista. Seasonic tai XFX poweria kehiin.

    Sinulla on kuvasssa läppärin muistia ja nykyisillä hinnoilla ei kannata ostaa, kuin 8GB tai yli.
     
    Viimeksi muokattu: 29.07.2015
  15. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Ihan hyvä kunhan vaihtaa jokaisen listalla olevan komponentin.

    450€ budjetilla ei rakenneta mitään tykki konettä. Normi budjetti ihmisillä on 700€-1000€. 450€ koneessa tingitään tehoista jo tuntuvasti. APU on parasta mitä tolla budjetilla saa.
     
  16. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,676
    Kiitokset:
    87
    Pisteet:
    78
  17. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Puhutaan tuosta lisää , koska ensiksi tarvitset emolevyn johon nuo muistit asennetaan.

    Tästä malli http://www.mindfactory.de/product_i...M2--Dual-Channel-DDR3-mATX-Retail_935717.html , ,, huomaa että tämä ei ole ostokehoitus vaan se vaatii sinulta oman koppasi mittailua > mahtuuko ? Katso Powerin kyljestä tiedot, mikä vehje se on
    Tämä APU jos sinulle sopii niin Voisi olla että poweri riittäisi, jos haluat FX-6300+erillisen näytönohjaimen , menee myös PSU hankintaan.
    Tuo Intelin 2-pyttyinen Anniversary on tarkoitettu kellottajille leikkikaluksi, mutta sinä päätät suuntaviivat.
     
  18. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,697
    Kiitokset:
    148
    Pisteet:
    73
  19. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Miksi sitten kysyt neuvoa, jos et halua ottaa sitä vastaan ?
    Tiedätkö edes mihin APU prossut pystyy, vai luuletko että se on ihan paska koska naapurin make sano niin ? Eli onko sulla yhtään käryä mihin toi pystyy ?

    E:
    Lisäks muistin määrä ei ole niin oleellinen kuin muistin nopeus APU seteissä. Juurikin APU prossut osaa hyödyntää nopeeta muistia kaikkein tehokkaammin. Se on juurikin se APU:n "näyttiksen" nopeus mitkä sulla muisteissa on.
     
  20. TuomasRizt

    TuomasRizt Newbie

    Liittynyt:
    22.07.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Isonsin budjettia, lukekaa kuvaus uudelleen.
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,515
    Kiitokset:
    2,669
    Pisteet:
    223
    upload_2015-7-30_17-4-10.

    Tuosta kopasta en kyllä ole erityisen vaikuttunut, mutta kai siinä osat pysyvät.
     

Jaa tämä sivu