1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mites nyt Intelin kohdalla

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi eklu 03.01.2018.

  1. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,368
    Kiitokset:
    355
    Pisteet:
    93
    Noissa SSD- benchmarkeissa saa eroja helposti ihan ilman mitään paikkauksiakin ja käytännön nopeuserot ovat mitättömiä suht isoillakin eroilla.
    Oikeuksien tarkistus jää pois VAIN prossun ennakoinnista, myöhemmin kyllä tarkistetaan oikeudet.
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,632
    Kiitokset:
    3,000
    Pisteet:
    223
    Joo. Se vaan on myöhäistä jos kerkiää lirahtaa.
     
  4. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,368
    Kiitokset:
    355
    Pisteet:
    93
    No, 10 vuodessa vaan ei ollut lirahtanut.:)
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,632
    Kiitokset:
    3,000
    Pisteet:
    223
    Niinpä, kun kukaan ei ole tiennyt mahdollisuudesta. Kannattikohan tuota kertoa?
     
  6. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,445
    Kiitokset:
    106
    Pisteet:
    143
    Montako kertaa meinaat puhua itsesi pussiin. Puhut tahallisuudesta ja siitä miten tuo bugi oltiin tarkoituksella jätetty ja miten se on ollut helppo löytää. Siltikin sen löytämiseen meni KYMMENEN vuotta. Jos joku bugi on vaikea löytää, niin kauanko sen etsimiseen menee. Sata vuotta?

    Tämän tarinan opetus on lähinnä siinä, että ohjelmavirheitä voi löytyä mistä tahansa tuotteesta iästä riippumatta. Ongelmat koskee KAIKKIA laitteita jotka on valmistettu vuoden 1995 jälkeen. Toki jos jollekin on juhlan aihe siinä, että ongelma ei koske AMD:tä niin paljon sen vaatimattoman markkinaosuuden vuoksi, niin ei muuta kuin korkkarit kattoon....

    Spectre ongelmasta on sen suunnittelija sanonut, että se liittyy niin vahvasti prosessoreiden suunnitteluun, että uhan poistamiseen voi mennä vuosi kymmeniä. Ongelma tulee siis koskemaan pitkälle tulevaisuuteen kaikkia AMD:n prosessoreitakin.
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2018
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,632
    Kiitokset:
    3,000
    Pisteet:
    223
    Tiedän kyllä että tykkäät jankuttaa, mutta jospa panostaisit välillä vähän luetun ymmärtämiseenkin?
     
  8. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,445
    Kiitokset:
    106
    Pisteet:
    143
    Ja perinteisesti alat aukomaan päätä kun argumentit loppuu hävittyäsi väittelyn. Ei ole yllätys.
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,426
    Kiitokset:
    687
    Pisteet:
    193
    Jos tämän keskustelun idea muuttui niin, että tarkoitus on ainoastaan toisen loukkaaminen, lopetetaan se tähän.
     
  10. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    247
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    28
    Tere Itel Core i5 / Asus n76v / KB 4056892 Kone toimii Win 10 Pro.
     
  11. lautanen9

    lautanen9 Member

    Liittynyt:
    04.10.2010
    Viestejä:
    92
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Vielä en ole huomannut mitään hälyyttävää, katsotaan mitä löytyy ajan kanssa :confused: hakuajat hiukan ehkä kasvaneet, mututuntumaa kun ei tullut mistään testistä laitettua tuloksia talteen.
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,338
    Kiitokset:
    915
    Pisteet:
    173
    Hyvä että toimii päivityksen jälkeenkin. :)

    Lähinnä kiinnostaa myöskin ssd:n nopeus ennen / jälkeen päivitysten. Otin jo ylös lukemia (atto) joita voi sitten verrata. Joissakin yhteyksissä kuten naapurisaitilla mitattu jonkinmoisiakin nopeuden laskuja.

    Pääasia on tietenkin aivan jossain muussa yhteydessä. Eiköhän tämä tietoturva liene se ykkösprioriteetti mutta katsellaan mitä kaikkea päivitys (+ bios) vaikuttaa kylkiäisenä.

    lisäys
    Onkohan tämä nyt asiaan liittyvää, onko Gigabytella tiedetty asiasta aiemmin eli jo viime vuonna? Noh, ladattu uusin bios koneelle.
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2018
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,632
    Kiitokset:
    3,000
    Pisteet:
    223
    Tuo on edellisten vuotojen paikkailua.

    Pitäis päivittää bios, mutta taitaa olla turhaa kun ei saa päivityksiä windowsille. Aika rankka veto lopettaa seiskan tietoturvapäivitykset.
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,338
    Kiitokset:
    915
    Pisteet:
    173
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,632
    Kiitokset:
    3,000
    Pisteet:
    223
    Vinkuu nykyään että update ei ole käytössä, joudut ehkä sammuttamaan koneen. No ei se ole käytössä vaikka sammuttaisikin.
     
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,122
    Kiitokset:
    637
    Pisteet:
    123
    Sulla taitaa olla yleisemminkin vikaa koneellasi/windowsissasi. Muistanko väärin vai olitko jossain kirjoittanut että osa pikakuvaakeista oli jostain syystä vaihdelleet? Update ei toimi kunnolla, näytönohjain ei toimi uusilla ajureilla.

    Ja jos käyttää jotain muuta virustorjuntaohjelmaa kuin Defender/security essentials kannattaa poistaa se hetkeksi. Voi sitten asentaa myöhemmin uudestaan. (Tai halutessaan muokata rekisteriä jos ei halua poistaa virustorjuntaansa) * Lisäys: Jos päivitykset ei toimi vaikka käyttäisi defenderiä/security essentialsia. Voi reksitermiuutoksen joutua tekemään silti.

    https://support.microsoft.com/en-us...ndows-security-updates-and-antivirus-software

    *Muok: Lisätty tietoa.
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2018
    wwallu kiitti tästä.
  17. lautanen9

    lautanen9 Member

    Liittynyt:
    04.10.2010
    Viestejä:
    92
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Minulla win 7:n päivitykset meni tosiaan liiankin vauhdilla kun en ehtinyt estää, tähän asti toiminut update ilman ongelmia ( kop, kop, kop ) paitsi silloin kun jouduin tekemään puhtaan asennuksen, siihen löysin hyvät neuvot ja kikat youtubesta ihan suomen kielellä, sen jälkeen ei update ole kiukkuillut. ( kop kop kop )
    Minulla Win 7 pro
     
  18. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,368
    Kiitokset:
    355
    Pisteet:
    93
    Kyllä on tiedetty. Myös Windows korjausta on tehty viime marraskuulta asti tai on jo siitä asti ollut insiderien testattavissa.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  19. Hyperx1

    Hyperx1 Regular member

    Liittynyt:
    18.01.2014
    Viestejä:
    195
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Mulla i7 4770k/Gtx 1070/win10 ja ei hidastunut yhtään tuon päivityksen jälkeen.
     
  20. kesymuuli

    kesymuuli Member

    Liittynyt:
    27.12.2017
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Vanhaa AMD rautaa + Win 7
    8.1 alkoi 3-osapuolen ohjelmat sekoilla ja repeillä
    Winukka ei antanut latailla ja asentaa ohjelmia uusiksi
    9.1 updatesta löytyi KB4056894 päiväyksellä 7.1
    Poistamiseen kului 4h
    Katellaan mitä hauskaa tästä oikein seuraa , mutta näyttäis että ainakin suojaus, putsaus, säätöohjelmiin on vaikutusta
     
  21. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,988
    Kiitokset:
    88
    Pisteet:
    78

Jaa tämä sivu