1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mites nämä toimisi?

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Iruuwari 12.06.2016.

  1. Iruuwari

    Iruuwari Newbie

    Liittynyt:
    12.06.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Morjesta, eli budjetilla mennään. Tosiaan löytyy jo käyttöjärjestelmä ja kotelo. En suuremmin tiedä osista mutta arvosteluiden perusteella hintansa väärti. Eli pelit pyörii suht. hyvin. Jos jollain ideoita mitä saisi samalla hinnalla mutta parempi niin ehdotuksia otetaan vastaan. Olen siis tilaamassa verkkokaupasta, mutta jos jostain halvemmalla saa niin voi kertoa tietenkin verkkokaupan :).

    afterdawn.PNG
     
  2.  
  3. Xounari

    Xounari Regular member

    Liittynyt:
    10.05.2015
    Viestejä:
    438
    Kiitokset:
    60
    Pisteet:
    38
    Muuten hyviä osia mutta emo tuosta https://hardwarium.com/product/751/61/gigabyte-ga-970a-ud3p-atx-am3-ddr3
    Ramit tuosta https://hardwarium.com/product/36/12/kingston-hyperx-fury-black-2-x-4-gb-ddr3-1866-mhz-cl10
    Näyttis tuosta https://hardwarium.com/product/185/54/msi-geforce-gtx-750-ti-gaming-2-gb-oc-twin-frozr-iv
    Ja sama rossu https://hardwarium.com/product/175/63/amd-fx-6300-black-edition-boxed-am3

    Perus 1080p resoluutio kamaa.

    Tarvitsetko myös virtalähteen ja kiintolevyt (ssd + hdd)? Minkälainen prossucooleri sinulla on jo entuudestaan?
     
  4. Iruuwari

    Iruuwari Newbie

    Liittynyt:
    12.06.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3

    Vanha virtalähde löytyy (500W?) kuten kiintolevyt, prossucoolerina toimii

    https://www.verkkokauppa.com/fi/product/23341/drjtt/Arctic-Cooling-Freezer-A11-prosessorituuletin
     
  5. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    236
    Pisteet:
    123
  6. Metsälaama

    Metsälaama Regular member

    Liittynyt:
    09.05.2016
    Viestejä:
    209
    Kiitokset:
    47
    Pisteet:
    28
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,446
    Pisteet:
    223
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,486
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    upload_2016-6-13_7-58-14.

    SystemaStore.
    Hmm, kuinkahan tuollainen näytönohjain riittää nyt ja tulevaisuudessa? Kuunnellaan se nykyinen poweri minkälainen mahtaa olla.

    e.
    Metsälaaman viestissä #5 ok näyttis hintaansa nähden.
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,446
    Pisteet:
    223
    Eihän tuo näyttis todellakaan mikään tykki ole. 380/380x:ää saattaa lähiaikoina saada kunnon tarjouksesta joten kannattaisi ehkä kytätä sellaisia.
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,486
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Kattelin tuota Xounarin ehdotuslistaa ja jos siihen nappaisi 250gb lätyn ja FX 8320:n niin menisi aika tarkkaan samoihin. About 460 e.
     
  11. Iruuwari

    Iruuwari Newbie

    Liittynyt:
    12.06.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Morjesta! Päätin edetä odottelulla ihan näyttiksen (rx480) takia. Sain myös budjettia kasvatetuksi noin 650€ - 750€ .

    Unohdetaan siis nuo aikaisemmat kokoonpanot.

    Tässä uusi itse tehty kokoonpano:

    Emolevy: https://hardwarium.com/product/742/0/asus-h110m-a-matx-lga-1151-ddr4
    Muisti (RAM): https://hardwarium.com/product/149/0/kingston-hyperx-fury-black-2-x-4-gb-ddr4-2133-mhz-cl14
    HDD: https://hardwarium.com/product/9/0/western-digital-blue-1-tb-3-5-sata-3-0
    Näytönohjain: https://hardwarium.com/product/993/109/sapphire-nitro-radeon-rx-480-4-gb
    Prosessori: https://hardwarium.com/product/452/0/intel-core-i5-6500-boxed-lga-1151-skylake
    Virtalähde: https://hardwarium.com/product/258/6/seasonic-s12ii-520-80plus-bronze
    Koppa: https://hardwarium.com/product/964/0/silentiumpc-regnum-rg1w-pure-black-atx

    Budjettia olisi mukava pienentää edes hieman, mietin prossuksi fx-8320 tai 8350 mutta toisella sivustolla kerrottiin että ei hirveen laadukas vuoden 2012 prosessori ja kehuivat inteleitä paljon paremmiksi pelaamiseen.? Intelin prossut ilmeisesti myös helpompi päivittää..?

    Mainittakoon että itselle SSD-levy ei ole heti pakollinen vaikka varmasti nopea onkin, mutta lisään mielelläni sen kokoonpanoon myöhemmin.

    En aio kellottaa kokoonpanoa ollenkaan vaan päivittelen mielummin ajallaan.

    Tietenkin jos nyt AMD:n fx8xxx prossut toimivat kuten pitää niin voisin sellaisenkin ottaa jos ei huomattavan suurta eroa prossujen välillä ole.
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,446
    Pisteet:
    223
    Toisen sivuston fanipoikien mielestä i3 on ihan ok editointikoneeseen (vakiojäähyllä, ja suosittelevat sitten 5400rpm kovalevyjä hiljaisuuden vuoksi). Huumorilla kun ottaa ne neuvot niin ihan hyvin menee. Tuossa mahdollisimman halvalla kunnollista:

    upload_2016-8-2_18-42-32.

    Hintaa 705,30. SSD ja prossujäähy päivityksenä mahdollisimman pikaisesti.

    8350 on parempi prossu kuin i5-6500. Sen pärjäämisestä ei tartte huolta kantaa.
     
    Iruuwari kiitti tästä.
  13. Iruuwari

    Iruuwari Newbie

    Liittynyt:
    12.06.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3

    Onko prossujäähy kuinka pikainen "pakko" ostos? Alentaa siis lämpöjä ja hiljentää varmaan huomattavasti. Prossujäähyn toki laitan heti ostoon kun pystyn, mutta uskaltaako ennen sen hankkimista paljoakaan pelailla tai rasittaa prosessoria?
     
  14. Monero

    Monero Regular member

    Liittynyt:
    03.03.2013
    Viestejä:
    180
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    38
    Miksi annat valheellista tietoa? Pelikäytössä i5 pesee tuon 8350n.
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,446
    Pisteet:
    223
    Paremman prossujäähyn hyödyt ovat lähinnä hiljaisuudessa silloin kun ei kelloteta. Lämpöjen puolesta vakiosirkkelilläkin pärjää, joten ihan huoletta voit pelailla.

    Jos i5-6500 pesisi 8350:n pelikäytössä niin sanoisin sen kyllä kysyjällekin. Siinä on vaan se ongelma että ei pese. Tai pesee se vanhoissa peleissä, mutta ketä kiinnostaa kun eroa ei pelatessa huomaa? Uusissa peleissä i5 ei täytä edes laitesuosituksia, joten sitä ei myöskään pitäisi näkyä kenenkään vähänkään vastuullisen konepakettisuositusten tekijän listoilla.
     
  16. Monero

    Monero Regular member

    Liittynyt:
    03.03.2013
    Viestejä:
    180
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    38
    Joo, jos oikein on optimitilanne, ja näyttis pullonkaulana, nii saattaa jossain tarkasti valitussa pelistä päästä aika lähelle i5sta.

    Laitesuosituksista sen verran, että jos ei i5 täytä niitä, niin ei täytä 8000 -sarjan FXään, mutta molemmilta valmistajilta pitää olla laitesuositukset, niin laitettu paras, mitä löytyy. AMDllä sattuu se vaan olemaan tuo 5 -vuotta vanha FX ja intelillä i7.

    Kerrotko vielä, missä näistä peleistä AMD on parempi.

    [​IMG]

    6600k:n fspstä pitää ottaa n. 5% pois, että vastaa 6500sta, koska alempi kellotaajuus.

    Aloittajalle, ota i5. Voit päivittää i7aan, jos tarvitset lisätehoa joskus. AMDsta paha enää päivittää.
     
    Viimeksi muokattu: 03.08.2016
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,446
    Pisteet:
    223
    Huumorimiehiä. Tiedät kyllä itsekin että väite on täyttä roskaa, ja vaikka sulla sattuukin olemaan Intelin prossu ja olet kyseiseen firmaan kovasti ihastut niin ei silti ole asiallista moisilla harhaanjohtaa kysyjää.

    Lennokas väite. Jos saisi sille vähän perustelujakin. Jos pelit toimisivat yhtä hyvin tai jopa paremmin i5:llä kuin fx:llä niin on satavarmaa että ei pelintekijät silloin huvikseen pelottelisi kymmeniä miljoonia i5:n käyttäjiä. Laitsesuosituksissa olisi parhaiten fx:ää vastaava Intelin prossu - joka sinun ja toisen sivuston "asiantuntijoiden" mielestä olisi varmaankin celeron.

    I5 ei vaan enää riitä (muiden kuin faniosaston mielestä). Se siittä.

    Epätoivoista hommaa näköjään. Muutama peli joltain epämääräiseltä sivustolta. Katotaan vaikka ryysiksen oikeita nopeuksia:

    [​IMG]

    Jos yhden pelin tulokset menee noin paljon perseelleen, ei muutkaan "testit" ole minkään arvoisia. Bf4 on muuten täysin näyttisrajoitteinen peli - se joka saa tuollaiset erot Intelin eri sukupolvien välille yksiselitteisesti valehtelee:

    [​IMG]

    En pitäis sadan watin prossun tunkemista tuollaiselle emolle kovin fiksuna vetona. Päivitystä i5-6500 kyllä tarvitsisi.
     
  18. Monero

    Monero Regular member

    Liittynyt:
    03.03.2013
    Viestejä:
    180
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    38
    Eli perus AMDn kannalla olevan väite: Testattu väärin, epämääräinen sivusto ym. ja kumotaan kaikki testit, mitkä oli monesta pelistä yhdellä testillä, missä AMD pärjää.

    Ei mulla oo mitään AMDtä vastaan, itekkin käytin AMDn prosessoreja silloin, kun ne oli vielä kilpailukykyisiä muussakin, kuin hinnssa.

    Sitä paitsi tuo emolevy kestää hyvin i7 6700n, jonka TDP on 65W ei 100w, niinkuin väitit. Ei mee samalla tavalla, mitä AMDllä jos haluaa ostaa malliston parhaimman prosessorin, niin emolevyssä pitää olla kellotukseen sopiva virransyöttö, että pystyy käyttää edes vakiokelloilla. :D
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,446
    Pisteet:
    223
    Siinä on toinen testi:

    [​IMG]

    Noin se nyt vaan menee.

    6700 varmaankin menee tuolla emolla. Nykyhinnoilla kannattaisi ottaa 6700k, 95w.
     
  20. Monero

    Monero Regular member

    Liittynyt:
    03.03.2013
    Viestejä:
    180
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    38
    Joo, jos aloittaja aikoo pelata pelkästää Crysis 3sta, niin sillon FX8350 on hyvä valinta.
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,446
    Pisteet:
    223
    Joo. Linkkaamasi testin yhdeksästä tuloksesta kaksi on todistettu vääriksi. Miksi uskoa muiden olevan oikein?

    Crysis 3 käyttää kuutta ydintä vain kohtuullisesti. Monet uudet pelit hyödyntävät niitä paremmin, joten ero on fx:n hyväksi selkeämpi.
     

Jaa tämä sivu