1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miten Win7:n siirrän SSD levylle

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi pvesa 03.02.2016.

  1. pvesa

    pvesa Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Heippa.
    Ostin 480Gt SSD levyn, ovat hyvässä tarjouksessa nyt.
    Kone on G series HP Pavillion Intelin tuplaydin 2.4Ghz prossulla. Kiintolevy 500Gt. Käyttis Win7.
    C-levyn (NTFS) olen pienentänyt 100Gt
    D-levy (NTFS) on Recovery ja 20Gt
    E-levy (FAT32) on HP Tools ja 4Gt

    Win7 Varmuuskopio toiminnolla tein kopion USB liitännällä olevalle ulkoiselle levylle.
    Järjestelmän korjauslevyn ( käynnistyslevyn) tein CD:lle
    Kun käynnistän CD:ltä ja kopioin kaiken takaisin onnistuu se alkuperäiselle kiintolevylle.

    Kun laitan SSD-levyn koneeseen, ei se onnistu.
    Virheilmoitukset ovat seuraavat:

    Windows is loading files
    Virhe: Windows Script Host Cannot find Recovery Partition

    Asenna näköistiedosto uudelleen Tietokoneeseen
    Järjestelmän palautus epäonnistui.
    Mitään Järjestelmän levyn palauttamiseen käytettävää levyä ei löydy.
    Levy kyllä näkyy ikkunassa.

    Latasin Samsung Data Migration Setup v30, jota ei tullut Samsung SSD levyn mukana.
    Kokeilin sitä, mutta se ei tunnista SSD kiintolevyä.

    Olen lukenut lukemattomia tekstejä ja kokeillut joitakin kopiointi ja osiointi ohjelmia, ei vaan onnistu.

    Alkaa koetella jo hermoja. Mikä olisi paras ja helpoin ja ilmainen tapa siirtää käyttis uudelle SSD-levylle?
    Win7 asennuslevyä ei ole.
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2016
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,400
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Helpoin tapa olisi siirtää käyttöjärjestelmä SSD:lle koneen DVD-palautus levykkeillä, voi olla myös USB-palautustikku, riippuen koneesta.
    HP:n koneissa on yleensä tuo palautus levykkeiden/usb-tikun valmistusohjelma, kannattaa tutkia sitä.
     
  4. pvesa

    pvesa Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Noinhan minä olen tehnyt. Tosin ulkoiselle kiintolevylle, eikö sillä onnistukaan?
    Palautuksen koko on 46Gt joten tikku ei tule kyseeseen, ei myöskään DVD levyt, niitähän pitäisi olla 10 Kpl

    Eikö tosiaan ulkoiselle kiintolevylle onnistu? Mutta alkuperäiselle levylle palautus onnistuu siltä.
    Jokin niksi tässä nyt on!
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,400
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Tuota en osaa sanoa, tutki koneen käyttöohjetta, mitä siellä sanotaan palautuksesta ulkoiselta kiintolevyltä.
    Miten se onnistuu alkuperäiselle kiintolevylle, onnistuuko samalla tapaa uudelle levylle?

    edit: yleensä palautus levyjä DVD tulee 3-6 kpl, niille ei tule koneeseen jälkikäteen asennetut ohjelmat.
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2016
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,273
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
    Vikailmoituksesta päätellen palautusta yritetään Recovery-osiolta, jota ei tuolla uudella levyllä tietenkään ole. Täytyisi siis tehdä HP:n Recovery Managerilla (tai vastaavalla, mikä kyseisellä koneella nyt sattuu olemaan) joko palautus-DVD:t tai USB palautusmedia. Tämä on eri asia kuin levykuva ja mahtuu USB-tikulle. Yli 32 gigan tikkua ei HP:n mukaan voi käyttää.
    Edit: Lopussa olevalla videolla mainitaan, että USB-tikun minimikoko on 24 GB ja DVD-vaihtoehto tarvitsee 6 levyä.
    Palautuksen pitäisi olla mahdollista myös Windowsilla luodulta levykuvalta korjauslevyn kanssa. Aseman, jolla levykuva on, täytyy olla kytkettynä tietokoneeseen, kun korjauslevyltä bootataan.

    Noin siis teoriassa ja sillä varauksella, että Windowsilla tallennetusta levykuvasta en ole koskaan itse tehnyt palautusta. Myöskään HP:n Recovery Managerilla en ole tehnyt palautusmediaa ja itse palautusta, mutta kylläkin toisen valmistajan (Lenovo) vastaavalla sovelluksella. HP-neuvoni ovat siis vajavaisia ja lisäksi HP:llä on eri koneissa käytössä erilaisia Recovery-sovelluksia.

    Tuossa keskustelussa on ensin ohjeita ja linkkejä HP Recovery Managerin käyttöön ja niitä suosittelen ensisijaisesti. Siis ensin DVD- tai USB-palautusmedian luonti ja sitten siltä palautus uudelle SSD:lle. Loppupuolella on vihjeitä Windowsilla tehdyltä levykuvalta palauttamisesta, mutta ne olen kirjoittanut enempi mutu-pohjalta.
    http://keskustelu.afterdawn.com/threads/hp-läppäriin-win7-palauttaminen.760014/#post-5084705

    Tuolla on myös ohje palautusmedian luontiin:

    View: https://www.youtube.com/watch?v=N8u9ySBzXOw
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2016
    Whatta Heck ja IlmoPJ kiittävät tästä.
  7. esaja67

    esaja67 Regular member

    Liittynyt:
    27.04.2014
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
    Whatta Heck kiitti tästä.
  8. pvesa

    pvesa Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Moi!

    Lainaus: Vikailmoituksesta päätellen palautusta yritetään Recovery-osiolta, jota ei tuolla uudella levyllä tietenkään ole.
    Tämä selvitti kaiken. Suuri kiitos kirjoittajalle!

    SSD-levyhän oli 480Gt yhtenä osiona jonka liitin toiseen koneeseen USB:llä ja ja pienensin sitä 20Gt verran ja tein sen kokoisen uuden osion EaseUS Patition Marter Free Editionilla.

    Liitin alkuperäisen kiintolevyn liittimillä myös toisen koneen USB liitäntään.
    Siitä kopioin D-Recovery osion kaikki 3 kansiota tiedostoineen SSD-levyn 20Gt osiolle.

    Sitten SSD-levy koneeseen.
    Sen jälkeen kiinni USB:en Kiintolevy johon tein järjestelmän näköistiedoston.
    Sitten käynnistys järjestelmän CD-korjauslevyllä. HP:ssä pääsee Setuppiin ESC näppäimellä ja sieltä ensimmäiseksi CD-asemalta käynnistymään. Asennus alkaa.
    Pari kolme tuntiahan asennuksessa meni, kunnes Windows taas toimii.

    Järjestelmän näköistiedosto ei kopioikaan kaikkia tarvittavia tiedostoja. Voihan HP:n oma HP:n Recovery Manageri tehdäkin sen, en sitä enää tutkinut.
    Ellei sillä ole tehty, niin jos kiintolevy hajoaa, ei voikaan asentaa enää Win7 uudelleen.

    Lainaus: Kloonaus ssd levylle onnistuu hd clone ohjelmalla. Ilmaisversio kopioi koko levyn kaikkine osioineen.

    Gloonaustahan ei suositella SSD-levylle erikokoisten varausyksiköiden takia?

    Kaikkiaan meni muutaman päivän vapaa-ajat touhussa, mutta nyt kone on nopeampi kuin uutena.
     
  9. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,823
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Eikö toi olis ollut helpompaa tehdä ihan asennus lataamalla asennusmedia suoraan microsoftilta ilman kaikkea hp-lisämateriaalia ja aloittaa puhtaalta pöydältä.
     
    rick79 kiitti tästä.
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Juuri näin. Uudelle kovolle mieluiten aina raikas winu.
     
  11. pvesa

    pvesa Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Ei. Suurikokoinen lataus ja hidas yhteys. Mitä olen joskus etsinyt, ei ole suomenkielistä, vaan pitää sekin ladata erikseen ja asentaa. Voin olla väärässäkin.
    Myös key tunnus pitäs kaivaa jostakin koneen syövereistä.
    Niin ja vielä ajureiden metsästys.

    Tietysti yhdelläkin USB- kiintolevyn liittämisellä pärjää kopioinnissa.
    Ei tuota HP:n roskaa kovin paljon ole.
    Nyt kun tuon osaa, ei se kovin hankalalta tunnu.

    Kyllä kannatti, sai kokemusta ja kone on tosi nopea. Levy maksoi muuten 124.90e.
     
  12. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,823
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Sarjanumeroksi kelpaa seiskan avain joka kait pakettikoneessa pitäisi löytyä jostain tarrasta tai mukana tulleesta dokumentaatiosta. Myönnän, että lataus saattaa olla ongelma jos hidas yhteys.

    Tostakaan en olis nyt sitte ihan varma meneekö oikein jos olet siirtänyt suoraan sen "järjestelmän varaama" osion sieltä suoraan, mutta en tiedä... Hyvä jos toimii ja olet itse tyytyväinen tulokseen :D
     
  13. esaja67

    esaja67 Regular member

    Liittynyt:
    27.04.2014
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
    Win 7 sarjanumero ei kelpaa win 10 asennukseen. Jos kone päivitetty jo win kymppiin tehdäään asennus ilman sarjanumeroa. Win 10 aktivoidaan automaattisesti.
     
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,955
    Kiitokset:
    606
    Pisteet:
    123
    Vaikka homma nyt ratkennut onkin niin ainakin Samsung Evo 850 SSD:n mukana tulee Samsung Magician ohjelma jolla voi optimoida käyttöjärjestelmän SSD:le.

    Kympin on voinut jo jonkin aikaa aktivoida seiskan/8.1 tuotetunnuksella.
    Se tuli mahdolliseksi ensin insidereille versiossa 10565 ja on mahdollista nykyään kaikille.
    Mutta tosiaan sitä ei pääsäntöisesi tarvitse itse pstää päivitettyihin kymppeihin eikä sen jälkeenkään vaikka tekisi uudelleen asennuksen.
     
  15. pvesa

    pvesa Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Tostakaan en olis nyt sitte ihan varma meneekö oikein jos olet siirtänyt suoraan sen "järjestelmän varaama" osion sieltä suoraan, mutta en tiedä... :D[/QUOTE]

    En kopioinut osiota vaan pelkästään kansiot ja tiedostot sieltä. Aivan samoin kopioin esim. vaikka valokuvia kortilta.

    Kingston SSDNow V300 - Puolijohdeasema - 480 Gt - sisäinen - 2.5" - SATA 6Gb/s
    Tämän mukana ei tullut mitään kopiontiohjelmaa.

    Kone ja tuuletin toimii oikein hyvin.
     
  16. pvesa

    pvesa Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Paketti on poltettu aikoja sitten, mutta 25 merkin KEY-tunnus löytyy pienellä Macigan Jelly Beam key finder-ohjelmalla.

    Uudet puhaltimet tulivat, mutta entinen toimi edelleen moitteetomasti.
     
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,273
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
    Tuon Jelly Beanin asennusohjelmassa on muuten mukana sellaistakin "magiaa", että se asentaa jonkin sortin PUP-lisukkeita, ellei ole tarkkana. https://en.wikipedia.org/wiki/OpenCandy
     

Jaa tämä sivu