1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mista wlan paalle windows 7:ssa

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi jak2 03.09.2017.

  1. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,426
    Kiitokset:
    301
    Pisteet:
    93
    Toimiiko muut Funktionnäppäimet symbolin mukaisesti?
    Katso laitehallinnasta, onko siellä Wlan ajuri ja onko siinä mitään keltaisia varoitusmerkkejä.
     
    Viimeksi muokattu: 03.09.2017
  2.  
  3. jak2

    jak2 Member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    57
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    On ajuri ja ei ole varotusmerkkeja.ks 1. kuva.f2 ja 12 toimii kun kaynnistaa tietokonetta muuten vain yksi oimii.mika olisi voinut aiheuttaa sem.etta wireless capability on mennyt pois paalta?onko mahdollista etta kone eli rauta on hajonnut?
     

    Liitetyt tiedostot:

  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,071
    Kiitokset:
    532
    Pisteet:
    173
    En saanut selvää vastauksestasi, että toimivatko muut Fn + F-näppäinyhdistelmät. Arvaukseni on, että läppäristä puuttuu joku hotkey-ajuri, joka mahdollistaa noiden näppäinyhdistelmien toiminnan.
     
  5. jak2

    jak2 Member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    57
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Osa toimii.f6 ja f7 vahentaa ja lisaa nayton kirkkautta valilla ja valilla ei.osaa painamalla ei tapahdu mitaan .f2ja f12 toimii.olen poistanut hiljan yhden tiedoston joka aiemmassa liitteessa.
     
  6. jak2

    jak2 Member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    57
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Toshiban usb portti on rikki. ei kai se vaikuta wlanin kayttoon
     
  7. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,426
    Kiitokset:
    301
    Pisteet:
    93
    Kyllähän rikkinäinen portti sen hyvinkin voi tehdä, meidän on mahdotonta todeta sitä.
     
  8. jak2

    jak2 Member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    57
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Yritan system restorea.restore ei nayttaa minulle palautuspisteita vain 1.9.2017 alkaen.miksi ei nayta vanhempia palautuspisteita
     
  9. jak2

    jak2 Member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    57
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eli wlanko ei ole pelkkaa softaa vaan se on myos rautaa?tuossa tapauksessa.vialle ei voi mitaan
     
  10. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,426
    Kiitokset:
    301
    Pisteet:
    93
    Teet sitä siellä ja sitä täällä, poistat tiedostoja ja ihmettelet miksi ei toimi.
    Kyllä siinä Wlanissa tarvitaan molempia jos johdolla yrität yhteyttä. Jos pistoke rikki, pitää korjata tai vaihtaa puhelin.

    Tämä on kyllä aika sekavaa, yritätkö nyt Windowsin palautusta palautuspisteestä.
     
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,071
    Kiitokset:
    532
    Pisteet:
    173
    Tämä on tosiaan sekavaa. Tuo USB-kytkentä taisi liittyä eri läppäriin kuin tämä WLAN-ongelma?
    Taas hypättiin toiseen asiaan, mutta jos vanhempia palautuspisteitä on olemassa, ne saa näkyville laittamalla valintamerkin ruutuun Näytä lisää pautuspisteitä.
     
  12. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,426
    Kiitokset:
    301
    Pisteet:
    93
    Joo, tässä menee itsekin täysin sekaisin, etenkin kun sinulla on kaksi näitä keskusteluja meneillään ja asiat sekoilee.

    Itse asiaan, tuskin tuo rikkinäinen pistoke nyt Wlan (langatonta) yhteyttä häiritsee, luulisin ettei.
     
  13. jak2

    jak2 Member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    57
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei nayta.usb liittyy hp n lappariin ei tahan toshibaan.olen poistanut oldin tiedostoja ja epahuomiossa yhden mdmp tiedoston.se ei ollut windowsin kansiossa
     
  14. jak2

    jak2 Member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    57
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En yrita yhteytta johdolla.virtajohdon kohta alkoi myos patkia pari viikkoa sitten.valilla lataa.jos olen poistanut jotain tiedostoja niin olisin palauttanut ne systen restorella mutta aiempia palautuspisteita en saa nakyviin.toshiba ilmoittaa etta no connections available tuolla oikealla alhaalla.paivitin myos puhelinta ennen kuin wlan katosi
     
  15. jak2

    jak2 Member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    57
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Yritan siis langatonta yhteytta toshiballa
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,071
    Kiitokset:
    532
    Pisteet:
    173
    Tämä ketju on niin sekava, ettei sivullinen pääse kärryille siitä, mitä on tehty ja mistä kiikastaa. Kirjoitit edellisellä sivulla mm. asentaneesi vuoden 2013 Realtek verkkoajurin Windows 7:lle. Koska yrität muodostaa langatonta yhteyttä, tarvitaan tietenkin langattoman verkon eli WLAN-ajuri. Onko se asennettu?

    Jotta WLANin saa kytkettyä päälle näppäinyhdistelmällä Fn + F8 tarvitaan myös ajuri joka tunnistaa tuon näppäinyhdistelmän, sillä Windows itsessään ei sitä tunnista. Ajuri on usein nimeltään Hotkey driver tai vastaava. Toshibaa en tunne, mutta tuolla ajurilataussivulla lukee Value Added Packagen kohdalla "- TOSHIBA Flash Cards provides the Hotkey function and the launcher function that starts the Hotkey function and launches the other TOSHIBA utilities." Minusta tuo viittaa siihen, että tuo Package pitää asentaa, jotta Hotkey-toiminnot käynnistyisivät.

    Ajureita pääset lataamaan joko antamalla koneen sarjanumeron tai etenemällä kohta kohdalta
    Satellite
    C660d
    C660-193
    Tällä sivulla: http://www.toshiba.fi/support/consumerlaptops/
    Sitten valitset välilehden Lataa ohjaimia. Anna käyttöjärjestelmätieto, Windows 7 64 bit, ja löydät Value Added Packagen sekä Wireless Lan Driverin sivulta 4.
     
  17. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,581
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    123
    No huh aikamoista luettavaa.

    En tahdo mitenkään nyt vinoilla mutta onkohan varmaa että tuo F8 näppäin toimii ylipäänsä ollenkaan?
    On sen veran likaisen näköinen, ( #17 ) )vaikka valo varmaan vähän lian määrä korostaakin.

    Ei tuohon wlan ongelmaan liittyen, mutta noihin old kansioihin ja muutenkin luulen että tarvetta olisi, voisit vetää läpi windowsin levyn uudelleen järjestämisen.

    Ohje.
    http://neko.kapsi.fi/ohje/Windows_7-vinkit/cleanmgr_vapauta_levytilaa.html

    Sieltä pitäisi löytyä vanhat windows asennukset tai vastaavalla nimellä valinta. ja muutenkin kannattaa katsoa kaikki väliaikaistiedostot ym pois. (Ohjeessa puhutaan windows updatesta mutta katsot vain eri poistovaihtoehtoja ja kysy vaikka tarvittaessa neuvoa)

    Noi mdmp tiedostot on ilmeisesti avastin luomia ja ne voi poistaa.

    Jos ajureiden asennus ei auta, kannattaa kokeilla seuraavia microsoftin korjauksia.

    Find and fix problems with devices and hardware
    Find and fix problems with connecting to the Internet or to websites

    Nuo toki täytyy ladata toisella koneella ja siirtää usb:lä sille koneelle jossa internet ei toimi.
     
    Viimeksi muokattu: 04.09.2017
  18. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,071
    Kiitokset:
    532
    Pisteet:
    173
    Jatkan tätä off-topic-juttua. Eikös nuo mdmp-tiedostot ole Windowsin luomia memory dump -tiedostoja, jollaisia tehdään silloin, kun Windows kaatuu? Yhtä kaikki - poistaa ne voi, ellei haluta jälkikäteen selvittää kaatumissyytä.

    Tuli tässä mieleeni, että mahtaako kiintolevyn palautusosio vielä olla tallessa ja käyttökunnossa? Palautuslevyjähän tuskin on tehty. Palauttamalla käyttöjärjestelmän tehdasasetuksiin ratkeaisivat kaikki ajuri- ja muut ongelmat, mutta tietysti täytyisi ladata ja asentaa valtava määrä Windows-päivityksiä. Ketjun avaaja kertoi "päivittäneensä käyttöjärjestelmän", mutta epäselvää on, mitä tällä tarkoitettiin. On mahdollista, mutta ei varmaa, että palautusosio on silti vielä tallessa.

    Ennen tehdasasetusten palauttaista täytyy tietenkin olla varmuuskopiot kaikista tarpeellisista omista tiedostoista, sillä kone palautuu kirjaimellisesti samaan tilaan, missä se oli ensimmäistä kertaa käyttöön otettaessa. Yksityiskohtaiset ohjeen Toshiban palauttamisesta tehdasasetuksiin löytyy alla olevasta linkistä kohdasta Windows 7, joka ilmeisesti oli alkuperäinen käyttöjärjestelmä.
    http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD1303440001R02.htm
     
  19. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,581
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    123
    Windows luo oletuksena kaatumisvedokset windows kansioon ja siellä joko Mindump tai LiveKernelReports kansioon.
    ja ne on DMP päätteellä. Tosin en osaa sanoa voiko noissa tiedostopäätteessä olla poikkeuksia kun windows niitä luo. Mutta luulisn että ne on aina DMP.

    Noi unp xxxxxx mdmp tiedostot on taas avastin luomia ja avastin ongelmiin liittyviä.
    https://forum.avast.com/index.php?topic=16859.0
     
  20. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,071
    Kiitokset:
    532
    Pisteet:
    173
    Varmaan asia on noin, mutta se ei ole koko totuus, eikä kysysymyksessä ole yksin Avast. Esimerkiksi ensimmäiset google-tulokset(, joihin ei toki aina voi luottaa,) yhdistävät tuon tiedostopäätteen Windowsin Minidumpiin.
    https://fileinfo.com/extension/mdmp
    https://www.file-extensions.org/mdmp-file-extension
    Tuo minidump-tiedosto kuitenkin kertoo Windowsilla suoritettavan sovelluksen aiheuttamasta ongelmasta eikä itse käyttöjärjestelmän kaatumisesta, kuten ensiksi kirjoitin. Kun Windows ongelman kohdattuaan kysyy, haluatko lähettää Microsoftille raportin ongelmasta, niin yksi osa raporttia on juuri tuo mdmp-tiedosto, kuten seuraavasta kuvastakin näkyy.
    http://windowscoding.com/blogs/blak...g-a-mini-dump-file-mdmp-file-with-WinDbg.aspx
     
  21. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,581
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    123
    Mietinpä tässä semmoista, tai oon mieetinyt jo jonkin aikaa, että pitäisikö pistää ketju pystyyn jonkilainsta yleistä tietokoneisinn litttyvää keskustelua varten? Sinne voisi sitten jatkaa näitä keskusteluja jotka lähtee rönsyilemään muista keskusteluista, sen lisäksi sinne voisi höpöttää ihan mistä tietokoneisiin liittyvästä tai niiden vierestä ja jopa esittää kysymyksä ja saada ehkä jopa vastauksia. Yksi keskusteluketju aiheille ja jutuille jotka ei varsinaisesti sijoitu mihinkään omaan kategoriaansa, kuitenkaan mitenkään tiukasti aiheita rajamatta. Olisiko tälle tarvetta?

    Sitten noista dumpeista. Jooh törmäsin samoihin linkkeihi. Ensimmäinen on täysin harhaahanjohtava. Noi ei oo windowsin luomia vaan kolmannen osapuolen ohjelmien. Tuossa toisessa linkissä on sentään mainittu seuraavasti.
    "Some 3rd party programs may also generate minidump files whenever they crash or encounter some error."
    Mistä on kyse noiden mdmp tiedostojen kohdalla.

    Ja jep windows lähettää noista tiedot microsoftille vaikka olisikin tulleet mistä tahnsa.

    Tuosta viimeisestä linkistä vielä, sanalla sanoen hämmentävää jos kyseessä on virallinen tai edes sinne päin sivusto. Siinä on ladattu debugging tool mutta pitäisihän se tietää että tarvitaan symbolit että mitään voi analysoida. Ja sanotaan vielä "Your final result will look something like this:" Homma on jäänyt siinä täysin kesken, eikä tuoossa ole mitään tietoa ongelmasta tai oikeastaan mistään. Tai no, onhan jutun otsikko toki kuinka avata, mutta siltikin.

    Ja väitänkin että kyseisiä tiedostoja ei voi normaalisti analysoida debuggin toolilla vaikka symbolit olisikin käytössä. Kokeilin juuri Google earthin luomaa DMP ttiedostoa ja eihän se toimi normaalisti. Kait noita ohjelmien itse luomiakin jotenkin pystyy analysoimaan mutta itsellä ei ole haujuakaan miten. Jutun lopulla on kyllä teksti ja linkki microsoftin ohjeeseen siitä miten debuggin toolia käytetään.

    Debuggin toolin käyttö on varisn yksikertaista, ongelma on se niiden tietojen tulkitseminen. Voisin katsoa jos jaksaisin tässä jokin päivä väsätä ohjeen debuggin toolin käytöstä.

    Mutta jooh tosiaan, mitä mieltä muut, olisiko ylimääräiselle ketjulle tarvetta?
     
    Viimeksi muokattu: 04.09.2017

Jaa tämä sivu