1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mistä Kaapelimodeemi

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Maetco 22.09.2014.

  1. Maetco

    Maetco Member

    Liittynyt:
    05.02.2011
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    16
    Yritin hakea kaapelimodeemeja googlella ja erinäisistä verkkokaupoista ja tarjooma tuntuu olevan nollan ja todella laihan välillä. Mistä kannattaa ostaa kaapelimodeemi?
     
  2.  
  3. hk550vxi

    hk550vxi Regular member

    Liittynyt:
    01.05.2014
    Viestejä:
    261
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    28
    Mikä operaattorin verkkoon modeemi liitetään.
    Miksi et hae operaattorilta laitetta.
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2014
  4. Maetco

    Maetco Member

    Liittynyt:
    05.02.2011
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    16
    Liittymä Elisalta. He tarjoavat vain Pace C2300 modeemia, joka on niin sukka, että en ollut edes kuullut tällaisista laitteista. Käytännössä kyseistä laitetta ei voi konfiguroida mitenkään. Siis siinä ei voi vaihtaa mitään asetuksia, ei yhtään mitään.
     
  5. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,438
    Kiitokset:
    45
    Pisteet:
    58
    Tietääkseni kaapelimodeemiksi kelpaa mikä tahansa sopiva laite, kunhan liittymän tilaamisen yhteydessä antaa operaattorille tiedot modeemista (ainakin MAC-osoite sekä merkki ja malli on hyvä ottaa selville tätä varten).

    Kannattanee kysyä Elisalta myös tästä -> http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/130/

    Taitaa olla paaljon parempi laite kun toi Pacen motukka. Kannattaa kysyä saisiko modeemin vaihdettua tuohon, kun tuo Pacen boksi on niin sukka. Tuo kyseinen laite on Ciscon tuotantoa, joten luulisi olevan laadukas laite. Siitä en kyllä mene sanomaan tuleeko modeemin vaihdosta jotain lisäkuluja.
     
  6. hk550vxi

    hk550vxi Regular member

    Liittynyt:
    01.05.2014
    Viestejä:
    261
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    28
    Itselläni on toi Cisco EPC 3825 motukka tosin DNA/Welho kaapelissa.
    " Taloyhtiölaajakaista "
    Hyvin on pelannut.Koita tosiaankin vaihtaa toi Pace p***a tähän Ciscoon.
     
    Viimeksi muokattu: 04.10.2014
  7. Maetco

    Maetco Member

    Liittynyt:
    05.02.2011
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    16
    Kiitos vastauksistanne, mutta kuten sanoin: "He tarjoavat vain Pace C2300 modeemia". Olen siis jo kysynyt, onko mahdollista saada mitä tahansa muuta modeemia kuin tuo Pace C2300 ja vastaus on jyrkkä ei. Ilmeisesti tuo Cisco on ollut aiemmin käytössä, mutta Elisa on todennut, että miksi toimittaa noin hyvää ja kallista laitetta, jos voivat toimittaa halvemman ja huonomman samaan hintaan. Siksi kysynkin, että mistä voi ja erityisesti kannattaa hankkia kaapelimodeemi? En nimittäin googlaamalla päässyt kovin pitkälle tässä. Tuntuu siltä, että verkkoyhtiöt ovat jotenkin ihmeellä saaneet estettyä kilpailun tällä alueella Suomessa, nimittäin tarjontaa ei tunnu olevan.
     
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,393
    Kiitokset:
    672
    Pisteet:
    193
  9. hk550vxi

    hk550vxi Regular member

    Liittynyt:
    01.05.2014
    Viestejä:
    261
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    28
    Viimeksi muokattu: 29.09.2014
  10. Maetco

    Maetco Member

    Liittynyt:
    05.02.2011
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    16
  11. hk550vxi

    hk550vxi Regular member

    Liittynyt:
    01.05.2014
    Viestejä:
    261
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    28
    Sitten näitä käytettyjä laitteita,Tietenkin on oma riskinsä saada toimiva laite.:oops:

    http://www.ilmoitusopas.fi/elektroniikka/cisco-kaapelimodeemi.html
     
  12. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,796
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    68
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,393
    Kiitokset:
    672
    Pisteet:
    193
    Ainakin itse suosittelen tuota. Taloyhtiösämme EPC3825 laitetta on käytössä toista sataa kappaletta ja en ole kuullut kenelläkään ongelmia olleen.
     
  14. Dwnldz_5

    Dwnldz_5 Active member

    Liittynyt:
    01.06.2005
    Viestejä:
    1,859
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    68
    Tilasin "aikoinaan" Saunalahdelta nettiliittymän, ja siinä tuli tollanen EPC3825. Toimi mainiosti. Kun tilasin Viihteen, niin tuli Bewan iBox joka oli täyspaska. Varmaan samalla logiikalla modattu mitä tuo mainitsemasi Pace. No kuitenkin, siihen tuli jotain vikaa joten soittelin Elisan asiakaspalveluun, ja jossain vaiheessa sain edellä mainitun Ciscon käyttöön kun annoin niille sen MAC-osoitteen (muuten olisin joutunut olemaan netittä muutaman päivän). Kun sit tuli takuuseen uus iBox ni enhän minä sitä ottanu edes muoveista pois koska Cisco on yli 9000 kertaa parempi.

    Tuo Verkkokaupan myymä modeemi on todennäköisesti sama laite kuin omistamani Cisco EPC3825 ja se toimii myös Elisalla vaikka tuotekuvauksessa mainitaan DNA. Soittaa sinne asiakaspalveluun et laittaa MAC-osoitteen kuntoon, joudut varmaan johonkin omaguruun jonottelemaan.

    Plus ainakaan tällä hetkellä tuolla Verkkokaupan sivulla ei lue sanaa "vain".
     
  15. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,261
    Kiitokset:
    592
    Pisteet:
    173
    Tuo pitää varmasti paikkansa, mutta kyseessä on kytkykauppa, eli modeemin mukana tulee DNA:n liittymä.
    Ei siellä noin luekaan, mutta siellä kerrotaan, että kyseisen kaapelimodeemin ostaja hankkii samalla DNA:n liittymän.

    Nettikaupassa tehty kauppa ja sopimus voidaan perua määräajassa, mutta modeemi ja liittymä voivat olla paketoitu siten, että liittymäsopimuksen purkaminen purkaa myös modeemikaupan.
     
  16. lkaila

    lkaila Newbie

    Liittynyt:
    08.10.2014
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kyllä noita irtomodeemeja saa DNA:lta. Hain juuri eilen itsellenikin 36 eurolla Ciscon EPC3008 kaapelimodeemin (DNA kaupasta), jonka saa siis tuohon hintaan kertamaksulla ilman liittymää. Tilasin sen jälkeen Sauniksen kaapelimodeemiliittymän johonka merkkasivat vain tuon em. modeemin MAC osoitteen.

    Mielestäni ainoa järkevä vaihtoehto, en kanssa halunnut mitään pace-roskaa. En tarvitse mitään muuta kun tuon modeemin joten tuo 3008 malli on ideaalinen (ja edukas).
     
  17. Maetco

    Maetco Member

    Liittynyt:
    05.02.2011
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    16
    Laite ostettu Systemastoresta, kiitos kaikille avusta!
     
  18. jermuv

    jermuv Newbie

    Liittynyt:
    19.11.2014
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Piti oikein rekisteröityä - itse tuskailin kaatuilevan pacen kanssa kuukauden verran tehden parin päivän välein tikettiä linjasta. Linja mitattiin ja jotain tehoja lisättiin mutta linjan laatu ei parantunut. Kamelin selän katkaisi yhden vikatiketin "korjaus", uusi pace c2300 värkki edellisen tilalle.

    Tänään kävin hakemassa dna kaupasta ciscon 3008 modeemia jota yllättäen myydäänkin ilman liittymää - tosin jostain syystä pakettiin oli laitettu ciscon 3828D, eroina kai lähinnä wlan sekä 4 porttia yhden sijaan. Hintaa tuolle modeemille tuli 36e ja DNA pystyi palauttamaan hyvän mielen Elisan masentaman tilalle. Toistaiseksi yhteys on pysynyt päällä, loppuviikosta olenkin viisaampi oliko tuo sitten parempi ratkaisuna.
     
  19. hk550vxi

    hk550vxi Regular member

    Liittynyt:
    01.05.2014
    Viestejä:
    261
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    28
    No hyvän modeeminhan sitten sait ja halvalla.:D
    Tossahan on liitäntöjä,vaikka muille jakaa.
    3008 paketissa oli 3828 aina vaan paranee.:p

    http://postimg.org/image/3uor6alkf/
     
    Viimeksi muokattu: 20.11.2014
  20. jermuv

    jermuv Newbie

    Liittynyt:
    19.11.2014
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tuo diisselimalli on aavistuksen karsittu, puuttui USB tökkelit ja noi parit faxiyhteydet :D mutta en valita, hyvältä vaikutti ensimmäisen päivän jälkeen. Wlaneista löytyi 2,4 ja 5 ghz taajuudet, plussana voisi mainita reilusti pienemmän koon verrattuna paskeeseen, mahtui sähkökaappiin. Koitin firmiksiä metsästää googlella, mutta ciscon sivuilla ei mainittu muuta kuin tuo malli tulee poistumaan markkinoilta piakkoin - no toivottavasti elisa ei sössi omiansa tuohon kumminkaan.
     
  21. vepe90

    vepe90 Member

    Liittynyt:
    08.12.2009
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Itselläni oli kans elisa viihteen kanssa saama pace purkki, joka oli aiva p*ska, mutta kärvistelin sillä hetken aikaa, kunnes ostin galaxy tab 2 tabletin ja kun piti tabu laittaa wlan verkkoon niin modeemi boottasi ittensä koko ajan. Soitto elisaan ja sain tilalle ciscon modeemin. Eli kannattaa ehkä vähä valehdella puhelimessa ;)

    Ainoa vika ciscon modeemeissa on ettei niitä pysty laittaa siltaavaksi.
     

Jaa tämä sivu