1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Mistä Ethernet ajurin voi ladata??

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Tietokoneavuton 23.01.2015.

  1. Tietokoneavuton

    Tietokoneavuton Newbie

    Liittynyt:
    23.01.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Netti lakkasi toimimasta muutama päivä sitten. Kaapelilla tulee siis suoraan seinärasiasta kannettavaani. Verkkosovittimissa ei näy lainkaan Langallinen Ethernet yhteys -kuvaketta, joten oletan että se on hävinnyt tai siinä on vika. Pitääkö minun ladata se jostain, että saisin netin toimimaan uudestaan?

    Koneeni on HP Pavilion, käyttöjärjestelmä Windows 8. Mitä muita tietoja tarvitsen ja mistä voin uuden ajurin ladata ja miten lataus tapahtuu?

    Vastaukset mieluiten sellaisella kielellä että tyhmäkin ne ymmärtää!
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,361
    Kiitokset:
    656
    Pisteet:
    193
    Ajurit on ladattavissa koneen valmistajan sivulta. Jotta oikea ajuri löytyy, pitää olla tiedossa koneen tarkka malli.
     
  4. Tietokoneavuton

    Tietokoneavuton Newbie

    Liittynyt:
    23.01.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tarkka malli on HP Pavilion 15-e057so -kannettava. Menin HP:n sivuilla Ohjelmisto- ja ohjainlataukset. Ajurit (verkko) kohdassa ei ollut vaihtoehtona ethernet yhteyttä. Missä vika?
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,361
    Kiitokset:
    656
    Pisteet:
    193
    Täältä lataussivulta lataa Driver-Network ja sieltä LAN ajuri.
    Tarkista vielä, onko käyttöjärjestelmäsi Win8 tai 8.1.
     
    Viimeksi muokattu: 23.01.2015
  6. Tietokoneavuton

    Tietokoneavuton Newbie

    Liittynyt:
    23.01.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Win8. Tuollakaan ei mainintaa Ethernetistä? Tai sitten en tajua mikä se niistä vaihtoehdoista on
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,361
    Kiitokset:
    656
    Pisteet:
    193
    Valitse se ajuri, jossa on mainittu "LAN" se on "Ethernet" ajuri, mutta ei Wireless LAN.

    edit: kolmas ajuri ylhäältä osiossa Driwer-network
     
  8. Tietokoneavuton

    Tietokoneavuton Newbie

    Liittynyt:
    23.01.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,361
    Kiitokset:
    656
    Pisteet:
    193
    Kyllä vaan.
     
  10. Tietokoneavuton

    Tietokoneavuton Newbie

    Liittynyt:
    23.01.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,361
    Kiitokset:
    656
    Pisteet:
    193
    Kerro korjaantuiko ongelma.

    Lisätietoa vielä:
    LAN on verkkoajuri, joka kytketään verkkoon Ethernet kaapelilla.
    Wireless LAN on langattoman verkon ajuri.
     
  12. Tietokoneavuton

    Tietokoneavuton Newbie

    Liittynyt:
    23.01.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Lisäkysymys asennuksesta!

    Mitä tarkoittaa "The Realtek Network Controller was not found. If Deep Sleep Mode is enabled Please Plug the Cable"? Mitä teen?
     
  13. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,697
    Kiitokset:
    148
    Pisteet:
    73
    "Realtek tietoverkko ohjainta ei löytynyt. Jos syvä lepotila on käytössä, liitä kaapeli"?
     
  14. Sakke88

    Sakke88 Active member

    Liittynyt:
    11.04.2004
    Viestejä:
    1,773
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    Tarkista aluksi, että Realtekin verkkokortti löytyy laitehallinnasta:

    windows-nappula + R -> kirjoita avautuvaan ikkunaan "devmgmt.msc" ja klikkaa "OK" tai paina enter- näppäintä.
    Network adapters kohdan alapuolella näkyy jokin realtekin lan/ethernet laite?

    Tuplaklikkaamalla laitetta pääset sen asetuksiin ja Power Management välilehdeltä voit ottaa ruksin pois kohdasta "Allow the computer to turn off this device to save power".

    Näin estät konetta sammuttamasta verkkosovitinta. Koneen mennessä lepo tilaan se sammuttaa ylimääräiset laitteet ja lepotilasta poistuttessa niiden pitäisi palata normaalisti, mutta nyt jostain syystä ethernet korttisi ei palaudu.
     

Jaa tämä sivu