1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Media Player Classic Home Cinema, ffdshow ja Win 7 64bit

Viestiketju Videon toisto -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 14.11.2013.

  1. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,165
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Onko jollakin tietoa tai kokemuksia siitä, kuinka otsikon yhdistelmä saadaan toimimaan? Windows XP:n 32-bittisessä maailmassa pelkkä ffdshown asennus toi näkymiin videot, joihin Media Player Classicissa ei ollut omaa koodekkia. 64-bittinen versio näyttää olevan saatavilla vain Media Player Classic Home Cinema -versiosta. Lisäksi olen asentanut ffdshown 64-bittisen version. Kuitenkaan videot, joita pelkkä MPC-HC ei toista, eivät toistu ffdshown avullakaan. (Vanhalla XP - MPC - ffdshow -yhdistelmällä kaikki siis toimii.)

    Ffdshown asetuksissa näkyy, että mpc-hc64.exe on tuettujen ohjelmien luettelossa ja Playerin asetuksissa ffdshow on lisätty ulkoiseksi filtteriksi. Miksi Media Player Classic Home Cinema ei kuitenkaan osaa ottaa ffdshowta käyttöön, vai mikä tässä on pielessä?
     
  2.  
  3. Kasavuori

    Kasavuori Regular member

    Liittynyt:
    17.04.2006
    Viestejä:
    436
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Olethan tarkistanut, että tarvittava koodekki on ffdshowssa käytössä?
    Oletuksena ne kaikki eivät sitä ole.
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,165
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Kokeilin äsken laittaa kaikki mahdolliset koodekit päälle ffdshowssa, mutta mitään ei vaikuttanut.
     
  5. Kasavuori

    Kasavuori Regular member

    Liittynyt:
    17.04.2006
    Viestejä:
    436
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Jos kuitenkin poistaisit tuon Media Player Classic Home Cineman ja asentaisit pelkän Media Player Classicin

    Tuo Home Cinema kun jo sisältää oman erillisen koodekki-paketin MPC:n koodekki-paketin lisäksi, joten ffdshow saatetaan kaikesta huolimatta ohittaa käytöstä.

    Muuten, minkä muotoista videota et saa toimimaan, vai eikö mikään video toistu?
     
  6. Juppiter

    Juppiter Member

    Liittynyt:
    29.04.2012
    Viestejä:
    43
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Muutama vaihtoehto tuli mieleen:

    1. Aseta "External filter" -kohdasta ffdshow suosituksi filtteriksi. (Prefer)

    Jos tuon jälkeen ffdshow ns. ohittaa playerin sisäiset kodekit ja toistaa myös
    sellaiset formaatit mitä et halua sen toistavan, kytke kyseiset kodekit pois käytöstä
    ffdshow'n asetuksista.

    2. Älä tee kohdan yksi muutosta, vaan avaa ffdshow'n pääikkuna kohdasta
    "Directshow-ohjaus", josta asetat ffdshow'n painoarvon suuremmaksi.
    Jos tämä ei auta, kokeile tämän lisäksi tehdä tuo kohdan yksi toiminto.

    3. Kokeile käyttää 32-bittisiä ohjelmia.

    http://nightly.mpc-hc.org/

    Tuosta linkistä löytyy sekä 32- että 64-bittiset versiot kyseisestä playeristä.
    Tarpeistasi en tarkemmin tiedä, joten kokeilemalla selviää, ovatko nuo omaan
    käyttöösi riittävän vakaita.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,165
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Kokeilin kahta ensimmäistä Juppiterin ehdottamaa konstia, mutta ei auttanut. Ainakaan mov-videot (QuickTime) eivät pelaa.
     
  8. Kasavuori

    Kasavuori Regular member

    Liittynyt:
    17.04.2006
    Viestejä:
    436
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Kokeile vaihtaa .mov tiedostopääte .mp4 muotoon.
    Jospa alkaisi toimia (?)
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,165
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Ei toimi. Mp4:t tämä toistaa kyllä, mutta noissa mov-videoissa on aivan eri koodekki.
     
  10. Kasavuori

    Kasavuori Regular member

    Liittynyt:
    17.04.2006
    Viestejä:
    436
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Nuo QuickTime-videot toistuvat QuickTime Alternative toistimella, jossa pohjana on Mediaplayer Classic. Se ei tomi Windows seiskassa. Windows Vistaan asti se toimii.
    Kokeilin muutamaa .mov-videota ja niissä koodekit oli h264 ja aac.( edit: siis tavallisia .mp4:sia)
    ffdshow tukee vain joitain guicktime koodekkeja, jotka liittynevät animointiin

    Taitaa olla aika testata VLC-player.
     
    Viimeksi muokattu: 14.11.2013
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,165
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Tuollaisia koodekkitietoja löytyi
    Format M-GIF
    Codec ID gif
    Format Sorensen Media Video 3
    Apple QuickTime 5

    Ffdshowssa on tuon animointikoodekin lisäksi sellainenkin, joka tukee noita mov-quicktime-videotiedostoja ja Media Player Classic toisti niita XP:ssä ffdshown avulla (näkyi tehtäväpaökista).

    VLC on kyllä vanhastaan tuttu, mutta jostakin syystä olin päätynyt siihen, että toisessa koneessa oleva MPC-ffdshow-yhdistelmä toimi paremmin. Näyttää tosiaan siltä, että VLC on otettava uudelleen harkintaan.

    Kiitän molempia mielenkiinnosta ja ehdotuksista. MPC-HC-keskustelu voi edelleen jatkua, jos uusia ideoita tulee mieleen.

    Edit: Löytyi mov-video, jonka MPC-HC toistaa, ja sen koodekkitiedoissa lukee SVQ3. Eikös se ole juuri tuo sama, johon edellä viittasin nimellä "Sorenson Media Video 3"? Ainakin Wikipedia kertoo: "Sorenson Video 3: This incompatible version of a H.264 encoding is the Sorenson Video Quantization product for version three with a FourCC of SVQ3."

    Voisiko ongelma ollakin äänikoodekissa? Tässä toimivassa on AAC-ääni, mutta sellaisessa videossa, joka ei ollenkaan käynnistynyt, oli QDM2-äänikoodekki ja tuo Sorensonin videokoodekki.
     
    Viimeksi muokattu: 14.11.2013
  12. Juppiter

    Juppiter Member

    Liittynyt:
    29.04.2012
    Viestejä:
    43
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Vielä muutama kysymys selvennyksenä...

    Eli toimiiko muuten kaikki kuten pitää,
    mutta ffdshow ei onnistu toistamaan tuota .mov/Quicktime -formaattia?

    Vai ottaako playeri missään vaiheessa ffdshow'ta käyttöön muissakaan tarkoitetuissa formaateissa?
    Jos otat sisäiset kodekit pois käytöstä, ja annat ffdshow'n toistaa kaiken, toimiiko tuo .mov silloin?

    Kun video pyörii ja hiiren oikealla avaat valikon, ja siirrät kursorin kohtaan "Filters",
    niin onko käytössä playerin sisäiset kodekit vai näkyykö listassa jotain Microsoftin omia kodekkeja?
    (tätä olisi hyvä testata useammalla eri formaatilla, jos mahdollista)

    Jos siellä on jotain Microsoftin juttuja, niin Win7DSFilterTweaker -ohjelmalla saat vaihdettua Microsoftin tilalle ffdshow'n (mikäli tämä edes auttaa ongelmaan).

    Tuo ohjelma auttoi itseäni, kun eräs tekstitystenteko-ohjelma ei osannut käyttää ffdshow'ta A/V-toistossa, vaan aina kytkeytyi Microsoftin omat jutut käyttöön.
    En kylläkään ikinä kyseistä ohjelmaa varsinaisesti käyttänyt,
    mutta sainpahan silloin ratkaistua kyseisen "ongelman".

    edit: Tulipa luettua edellinen viesti huonosti, eli jotkut sentään toistuvat.
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2013
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,165
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Lähes kaikki toimii niin kuin pitää pelkän MPC-HC:n avulla. Ongelma on se, että eräät mov-videot eivät ollenkaan käynnisty. Kysessä on ilmeisesti Apple-ympäristössä ripatut DVD-tiedostot. Oikeaa koodekkia ei löydy Media Player Classicista, puhumattakaan Windows Media Playerista. VLC Player toistaa ne omillaan ja alkuperäinen MPC ffdshown avulla. MPC-HC -versio ei kuitenkaan suostu käynnistämään ffdshowta missään tilanteessa. Kun toimivaa koodekkia ei löydy, toisto ei vain käynnisty. WMP sentään ilmoitti, että tätä ei voi toistaa.

    MPC-HC käyttää sekä omia että Windowsin koodekkeja, mutta ei millään ffdshow:ta. Koikeilin jo joskus aikaisemmin tuota Win7DSFilterTweaker -ohjelmaa, mutta sekään ei toiminut 64-bittisessä ympäristössä. Lisäksi sen tiedoissa sanotaan: "Certain advanced third party players, such as Media Player Classic, are already capable of using third party filters without using this tool." Ilmeisesti tuo ei päde tähän Home Cinema-versioon, joka minulla nyt on.
     
  14. Juppiter

    Juppiter Member

    Liittynyt:
    29.04.2012
    Viestejä:
    43
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Testailin hieman itsekin asentamalla 64bit Home Cineman ja ffdshow'n.

    Ainakin itselläni playeri otti ffdshow'n nätisti käyttöön kun laitoin tuon "prefer" -asetuksen päälle "external filters" -kohdasta. Eli tuossa ilmeisesti käy niin, että playeri silloin suosii kyseisiä kodekkeja omiensa sijaan, koska ilman sitä (prefer), kytkeytyi sisäiset kodekit käyttöön.

    Kun disabloin ffdshow'sta h264-kodekin (prefer-asetus edelleen päällä), niin silloin playeri otti jälleen käyttöön oman kodekkinsa. Ffdshow käynnistyi silti, mutta "tiedot&CPU" -kohdassa näkyi, että video tuli ffdshow'lle pakkaamattomana (uncompressed).
    Luonnollisesti, koska varsinaisen purkutyön teki playerin sisäinen h264-kodekki.

    Kun vielä disabloin tuon sisäisenkin h264-kodekin (transform filters -kohdasta), niin silloin kytkeytyi päälle Microsoftin oma kodekki, Microsoft DTV-DVD Video Decoder.

    Muunsin yhden videon mov-muotoon, ja se toistui myös, mutta ohjelma ilmeisesti käytti muunnostyössä jotain muuta kodekkia, koska valmiissa videossa se ei ollut sama kun aikaisemmassa viestissäsi mainitsit. Lopputuloksessa oli MPEG-4 ja AAC.

    Kokeilin myös tuota Win7DSFilterTweaker -ohjelmaa, niin kyllä siinä näkyi sarakkkeet sekä 32-, että 64-bittisille kodekeille. Käytössä oli 5.9-versio, mutta tuolla ei sinänsä varmaankaan merkitystä, jos sinulla ffdshow ei käynnisty missään vaiheessa...
     
  15. Kasavuori

    Kasavuori Regular member

    Liittynyt:
    17.04.2006
    Viestejä:
    436
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Tuo muuntaminen .mov kääreeseen ja käyttämällä .h264 ja .aac koodekkeja, ei vaikuta juuri mitään. Vaihtamalla tuo tiedostopääte .mp4:si toistuvat ne sellaisissakin kokoonpanoissa, jotka eivät tunnista .mov:ia.

    Noissa 1pertti videoissa on .h264 koodekin sijaan Sorenson Video 3-koodekki joka on "viritetty" versio .h264:stä. Ne eivät sitten toimikkaan pelkästään käärettä vaihtamalla.
     
  16. Juppiter

    Juppiter Member

    Liittynyt:
    29.04.2012
    Viestejä:
    43
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Pelkän kääreen muuttaminen ei vaikutakaan, sen kyllä tiesin. Ja tuossa muunnosoperaatiossa käyttämäni alkeellinen ohjelma ei antanut valita enkoodauskoodekkia, joten luulin/toivoin sen käyttävän tuota Sorensonia. Eli itselläni ei ollut tietoakaan mitä koodekkia kyseinen ohjelma käytti/käyttää. Alkuperäisessä videossa olivat nuo MPEG-4 ja AAC, joten ohjelma kenties käytti niitä, kun lopputuloksessa ovat samat koodekit.

    Noh, niin tai näin, eipä tuo 1perttiä auta.
     
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,165
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Poistin ffdshown, ajoin CCleanerin ja asensin ffdshown uudelleen oletusasetuksin. Laitoin admin-oikeuksin ffdshowlle mahdollisimman suuret "prefer"-asetukset Juppiterin aiempien ohjeiden mukaan (ensin malli 1 sitten myös 2). Tilanne on sellainen, että sekä tavallisen käyttäjän tilillä että admin-tilillä avattaessa toimivat videot toistetaan ffdshown avulla. Noiden ongelmallisten mov-videoiden kohdalla tilanne on jotenkin mystinen. Vaikka toisto ei käynnisty, pääsee filtteriasetuksia silti katsomaan. Tavallisella käyttäjätilillä videolle on valittu ffdshow ja äänelle sisäinen LAV audio filter huolimatta siitä, että sen perässä on vielä maininta "Low merit". Merkillisempää on, että admin-tilillä toimittaessa vain nuo LAV-filtterit valitaan sekä videolle että audiolle. Ffdshow ei siis ollenkaan käynnisty.

    Tietenkin minulla täytyy olla eri tileillä tehdyissä asetuksissa joku ero, jota en huomaa, mutta jotenkin ufo-jutulta tämä vaikuttaa. Ffdshown asetuksissa on valittu käyttöön tuo QDM2-äänikoodekki, mutta silti MPC-HC ei sitä käynnistä.
     

Jaa tämä sivu