1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Masiina työmaalle

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Whatta Heck 15.01.2016.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,706
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Heip. :)

    Olisi ajatusleikkinä hommata pikkuinen masiina työmaalle lähinnä auton testerikäyttöön sekä nettiä varten.

    Budjetti?: n. 400-450 e.
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ehkä
    Kotelon koko: Tämä mietitään myöhemmin, sanotaan nyt että ei tarvitse.
    Onko kotelon värillä väliä?: Kuten yllä.
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Kuten yllä.
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Kuten yllä.
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Kyllä.
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei.
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä.
    Koneen käyttötarkoitus: Testeriohjelmat / netti.
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei.
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei.
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä: -

    Tuollaisia tuumaillut:

    Emo: https://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_14_584&products_id=66574
    Prossu: https://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_7_657&products_id=107868
    Ramit: http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...l-8gb-2-x-4gb-ares-ddr3-2133mhz-cl10-1_5-1_6v
    SSD: http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...ssd-levy-2_5-sata-iii-535-370-mb-s-tarjousera
    Poweri: http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/110440/p1-430s-xxb9/xfx-430w-ts-edition-atx-virtalahde-80-bronze
    Wlan: http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...-tl-wdn4800-n900-wlan-sovitin-dual-band-pci-e <- voi olla varmaan halvempikin. Itselläni tuollainen toisessa koneessa.
    DVD: http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/114034/sh-224fb-bebe/samsung-sh-s224fb-dvd-rw-asema-sata-musta

    Koppa sitten erikseen, tästä on jo eräs visio olemassa. Mitäs mieltä tuollaisesta? Jossakin vaiheessa masiina päätynee itselleni aivan tavalliseen käyttöön, ei pelaamiseen.

    Ei ole oikein käsitystä näistä APU vehkeistä. Varmaan yleiskäytössä ok.

    edit. typo
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2016
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,477
    Kiitokset:
    2,654
    Pisteet:
    223
    Whatta Heck kiitti tästä.
  4. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Auton testerikäyttöön riittää tuplaydin läppäri. En näe mitään järkeä laittaa tuollasta summaa testerikoneeseen koska ne softat ei oo raskaita. Toki jos firmalla on ylimäärästä rahaa niin asia on ihan eri, muuten kyllä 100€-150€ läpyskä on huomattavasti järkevämpi ajatus.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  5. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Tosin onko se 100-150€ läpyskä kovin luotettava, nopea ja pitkäikäinen.

    Emon joudut vaihtamaan sillä tuo Asus on FM2 kantaan. Prossuksi tosiaan piisaa tuo A8-7600.
    Voit tietysti myös hommaa mini-itx emolevyn ja pienen kotelon jos sellainen kiinnostaa.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  6. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Mutta onko tässä taloustilanteessa järkeä laittaa 500€ tuohon koneeseen. Jos pöytäkone niin am1-kannalla sitte
     
  7. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Regular member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    970
    Kiitokset:
    25
    Pisteet:
    38
    Whatta Heck kiitti tästä.
  8. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Siis eiköhän aloittaja tiedä paljonko on varaa laittaa rahaa ja lisäksi miksi ostaa paskaa ja hidasta mahdolliseen työkäyttöön?

    Jos mini-ITX kotelo on harkinnassa, niin jotain tälläistä voisi lähtee sommittelemaan, mutta todennäköisesti hintaa tulee pienemmälle hieman enemmän.
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/90217/600046410/cooltek-u1-mitx-alumiinikotelo-musta
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/77304/600045960/cooltek-coolcube-mitx-kotelo-musta

    Kerro hieman mitä haluat kotelolta, niin voidaan miettiä osia sen sisään tarkemmin.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,706
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Hyvää viikonloppua kaikille!

    Nonnih työpäivä takana tai oikeastaan työviikko. Nyt on aikaa tuumailla noita laittamianne juttuja. Suuret kiitokset kaikille kommentoijille. :)

    Kotelona toimisi mahdollisesti projektin alla oleva ( :rolleyes: ) atx koppa. Toinen vaihtoehto olisi Rosewill BlackHawk koppa. Tällöin menisi toki atx emokin. Aamusella vain tuumailin pikkuista koteloa ja tuo m-atx emo pisti silmään.

    Kuinkahan tuollainen am1 masiina käy tulevaisuudessakin köpöksi? Mahdollisesti tosiaan masiina on omassa käytössä myöhemmin tai sitten laitan myyntiin. Se katsellaan sitten. Juu, tuo laittamani apu prossu on turhankin tehokas tuollaiseen käyttöön.

    Varmasti homma toimisi am3+ kannallakin mikäli emolla olisi integroitu näyttis. Vaatimukset eivät tosiaankaan ole kovin korkealla. Edellinen kasaamani pikkukone* palvelee nyt yleiskäytössä ja kuvanlaatu on käyttäjälle aivan riittävä. Eli vaihtoehto tuollainenkin. Esim.am3+ ja sille FX4300.

    * AssRock 960GM
    Phenom 2 X4 955BE
    CoolerMaster 212 evo
    Kingston 2x2GB 1333MHz
    Kingston HyperX Fury 12oGB
    WD 500GB
    Super Flower 400W
    Aerocool DS Cube m-atx

    Mutta ehdotuksia saapi laittaa. Tutkailen tässä nuo jo laittamanne ehdokkaat. :)

    edit.
    Mulla on kyllä yksi emo mutta olen sitä pantannut prokkisjuttuun. Eli Asuksen M5A88V-evo. Jos sitä hyödyntäisi tässä tapauksessa. Saattaa syödä am3+ prossuja biosin päivityksen jälkeen mutta eipä se ole kiveen hakattu. Eli Phenomia kaipaisi kaverikseen. Mistähän noitakin sitten löytää... pitäisi vissiin kahlailla Muro lävitse.

    Tällöin jäisi hommattavaksi tosiaankin prossu, ramit, ssd, (dvd) sekä poweri. Emollahan onkin HD4250 jolla homma hoituisi.

    Hmm. Vaihtoehto tällainenkin. Saisi hintaa alaspäin melko roimasti. Oliskos palikoista ehdotuksia mistä halvimmalla Suomesta.
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2016
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,706
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    @wwallu
    @rick79
    @Lurluck
    @PalleTheBoy

    Jatkan vielä juttua.

    Kotosallakaan ei ole kovin kummoista tuo koneen käyttö. Videokaappausta joskus muutamallakin ohjelmalla samaan aikaan sekä musiikit ja netti useissa välilehdissä (foorumeissa). Tuplaydintä kyllä aikoinaan säälitti katsella kun tehtävienhallinnassa näkyi prossukuormitus olevan 100% ja lämmöt sen johdosta melko huimissa lukemissa.

    Skenaario:
    Jos hommaisin FX 6300 nykyvehkeeseen joka on am3+ kannalla (m5a99x evo r2.0) ja tuikkaisin tuon nykyisen prossun (X6 1090T) olemassa olevalle am3 emolle. Koppa ja Win7 hp valmiina.

    Ostoslistaa:
    https://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_7_498&products_id=70440
    https://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_16_531&products_id=110287
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...ssd-levy-2_5-sata-iii-535-370-mb-s-tarjousera
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/110440/p1-430s-xxb9/xfx-430w-ts-edition-atx-virtalahde-80-bronze
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/114034/sh-224fb-bebe/samsung-sh-s224fb-dvd-rw-asema-sata-musta
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/70262/tl-wn881nd/tp-link-tl-wn881nd-n300-wlan-sovitin-pci-e

    los editos
    DVD siksi koska työmaalla testeriohjelmat ovat levyillä. Hintaa tulisi n. 330 euroa plus tietysti postikuluja.

    Jatkoon?
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2016
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,477
    Kiitokset:
    2,654
    Pisteet:
    223
    Whatta Heck kiitti tästä.
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,706
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Aamuvirkku wwallu ehti ensin. :)

    Eikös Phenom 2 tue korkeintaan 1600MHz muistia? Ykkösmasiinassa on 2X4GB 1866MHz mutta ei kulje kuin tuon 1600.
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,477
    Kiitokset:
    2,654
    Pisteet:
    223
    Taitaa virallisesti tukea vain 1333MHz, mutta 1600 kulki omakin phenomini.
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,706
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Niinhän se olikin juu. Noh jälleenmyyntiarvossa voisi napata nuo nopeammat kammat. Työmaalle saatiin uusi akkuvehje ja terät niin projekti saa uutta vauhtia.

    2014-10-04-588.
    2014-10-04-592.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2016
  15. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Eipä noista oikein enään karsi mitään pois, ellet haluat sitten tuota FX-8320 laittaa ostoon ennemmin. Onko tämäkään sitten mahdollista tehdä firman rahoilla, jos kerran omaan käyttöön tulee.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,706
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Hmm, täytyypä kysellä oliskos osittainen sponsori valmis tuollaiseen. :rolleyes:

    Joka tapauksessa nyt nytkähtää liikkeelle jotain tuon asian kannalta. Kuvatuksia sitten myöhemmin vaikka projektiketjuun niin sekin pysyy hengissä eikä peity pölyyn.

    Prkl, fx 8320 hinnat vaan nousee. Aikanaan ostin Systemasta 139 e mutta rahapulassa tuli hätäinen päätös myydä se veks. :(
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,477
    Kiitokset:
    2,654
    Pisteet:
    223
    Whatta Heck kiitti tästä.
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,706
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Kellotus ei ole probleema. Scythe Ninja 3 löytyy coolerina ja koppana toimii FD R5. :cool: Joup, vaihtoehtona tuollainenkin, thanks vinkistä.

    Tähän mennessä tulleista vastauksista kiitoksia! Myöhäisheränneet kommentoivat sitten jotain, ehkäpä. Tuntuu vain että nyt on lyöty lukkoon jokunen komponentti ja homma saa jahkailusta yliotteen.

    Näillä tuumilla baariin heti aamutuimaan (klo 10.50), kahville toki, *röyh*. Pois se minusta, jaa että krapula. :D Palataan astialle.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2016
  19. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_athlon_5350_apu_and_am1_platform_review,1.html Tossa muuten hyvä revikka am1-prossusta
     
    Whatta Heck kiitti tästä.

Jaa tämä sivu