1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Linux asennus ei onnistu.. apuja kaivataan

Viestiketju Linux -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi paradox11 07.02.2013.

  1. paradox11

    paradox11 Member

    Liittynyt:
    17.01.2009
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Elikkä ajattelin täsä asentaa ubuntun winukan rinnalle lähinnä huvikseni, mutta nyt tästä tuli jo henkilö kohtainen haaste kun ei se ollutkaan niin helppoa kun piti!

    Noh ongelma alkaa heti aluksi, kun boottaan koneeni ja yritän asentaa ubuntun niin tulee seuraava viesti: "ata_id[312]: HDIO_GET_IDENTITY failed for ´/dev/sdb´:invalid argument"

    Olen yrittäny googlettaa mutta ei ole apuja paljoa sieltä löytynyt..

    Koneena Toshiba Satellite L755-1dr ja tosiaan 64 bittistä ubuntua olen koittanut asentaa tikulta sekä levyltä
     
  2. AfterDawn

    AfterDawn Ilmoitus

  3. vvesku

    vvesku Member

    Liittynyt:
    11.05.2005
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mikä versio Ubuntusta? Missä kohdin virheilmoitus tulee? Montako kiintolevyä ja osiota koneellasi on?
    Mille osiolle yrität asentaa?
     
    Viimeksi muokattu: 07.02.2013
  4. paradox11

    paradox11 Member

    Liittynyt:
    17.01.2009
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ubuntu 12.04 Lts versiota.. Yksi kiintolevy, joka on jaettu kahtia c: ja g: levyksi.. missään vaiheessa en pääsen niin pitkälle että pääsisin valitsemaan osiota johon haluaisin asentaa ubuntun vaan homma tyssää heti alkujansa.. tulee musta ruutu johon tulee lukemaan tuo aikaisemmin kirjottamani teksti
     
    Viimeksi muokattu: 07.02.2013
  5. vvesku

    vvesku Member

    Liittynyt:
    11.05.2005
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Onko koneessasi grafiikkapiiri, jota Ubuntun asennuslevy ei mahdollisesti tunnista?
    Oletko kokeillut tekstipohjaista alternate asennusmediaa?
     
    Viimeksi muokattu: 08.02.2013
  6. paradox11

    paradox11 Member

    Liittynyt:
    17.01.2009
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En tiiä kyllä tosta grafiikkapiiristä mittää, enkä kyllä alternate asennumediastakaan :/
     
  7. vvesku

    vvesku Member

    Liittynyt:
    11.05.2005
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kannattaa selvittää, ja suosittelen kokeilemaan.
     
  8. Ysf

    Ysf Regular member

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    1,929
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Graffapiirin ihmetteleminen ei auta yhtikäs mitään sillä tuo virhe kyllä viittaa puhtaasti tallennuslaitteiksi liitettävien vekottimien (kovalevy/romppuasema/usbitikku) tunnistusongelmiin.

    yritin tuota googlettaa, mutta en löytänyt mitään selvää vastaavaa. oma veikkaus on, että kun nuo läppäreiden emolevyt ei ole mitään kauppahyllytavaraa, niin valmistajan (toshiban) omat ratkaisut piireissä (erikoinen usb-piiri) ja esim. romppuaseman liittämisessä (romppuasema voidaan liittää usbinkin kautta, ei tarvitse aina olla SATA-väylässä) aiheuttaa nyt jotain hankaluuksia.

    paha sanoa miten tuon korjaa.
     
  9. paradox11

    paradox11 Member

    Liittynyt:
    17.01.2009
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    jep, se vähä mitä asiasta googlella ite löysin niin liitty aina toshibaa.. heh, aika jännä vaan ajatella että ei tosiaan pysty linuxia asentaa, mhm

    edit: täytyy tota alternate juttua tutkia
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2013
  10. teijoster

    teijoster Regular member

    Liittynyt:
    09.10.2005
    Viestejä:
    397
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    koeta uudempaa ubuntua
     
  11. Ysf

    Ysf Regular member

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    1,929
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    tai sitten nappaa vaikka jonkin live-linuxin (precise puppy: link) ja kokeilee sillä.

    jos live-cd:llä toimii niin sitten käyttämässäsi ubuntun asennusohjelmassa lie joku mato (bugi?)
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2013
  12. paradox11

    paradox11 Member

    Liittynyt:
    17.01.2009
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nyt on ubuntu koneella..

    Onnistui näin: Heti alussa kun ubuntu installing ruutu tulee niin painoin shiftiä, josta pääsin johonkin boot valikkoon sielä kun paino "f6" ja laittoi ruksin kohtaan "acpi=off" ja sitten install ubuntu ja oho, se toimi!
     
  13. vvesku

    vvesku Member

    Liittynyt:
    11.05.2005
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Varsinainen aivopieru kommentoida tähän tapaan, jos ei itsekään osaa antaa mitään neuvoa. :D
     
    Viimeksi muokattu: 20.02.2013

Jaa tämä sivu