1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma LG tv ei signaalia HDMI-swithiltä

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi mpetas 20.09.2015.

  1. mpetas

    mpetas Newbie

    Liittynyt:
    20.09.2015
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Vanhempi LG-merkkinen TV, jossa vain yksi HDMI portti. Kaksi laitetta (digiboksi ja playstation 3), johtoja täytyy vaihdella television takaa käyttötarpeen mukaan. Arkea helpottamaan ostin viime viikolla HDMI jakajan, jossa on kolme sisääntuloa ja yksi ulostulo.

    En saanut kuvaa tulemaan telkkarille saakka, näkyy vain "No signal". Pelkällä johdolla digiboksista tai pleikkarista kuva tulee ihan ok. Kaapeleiden paikkaa on vaihdettu ja kaikki kaapelit näyttäisivät olevan ok.
    Päättelin että boksi on rikki ja palautin. Otin toisen laitteen (Delock High Speed HDMI Swithch 3 in > 1 out). Sama juttu, ei signaalia.

    Kun tuohon Delockin boksiin kytkee sisääntulevan johdon, porttia vastaava sininen valo syttyy. Mutta kun telkkarin kytkeet out-liittimeen, tuo yllä mainittu sininen valo alkaa vilkkua. Eikä signaalia tule. Kun sammutan telkkarin kaukosäätimestä, sininen valo vilkkuu edelleen. Mutta kun otan telkkarin virtajohdon kokonaan irti, sininen valo jää palamaan koko ajan.

    Eikö tuo boksi siedä 8 vuotta vanhaa LG-telkkaria vai missä se vika voisi olla? Yritän päästä jonnekin uudemman television liepeille tuota vielä testaamaan. Olisi jo huono tuuri jos olisi kaksi viallista boksia (viime viikkoinen ja tämä)

    Ehdotuksia?
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,273
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
    Tarkoitatko tätä laitetta? Vaikka tuossa lukee "No external power supply needed", ei se ilman sähköä toimi. Voi olla, että vanha telkkari ei anna liittimeen riittävää määrää virtaa. Alkuperäisen HDMI-standardin kuvauksen mukaan nastaan 18 kuuluu syöttää +5 V vähintään 55 mA, joka on aika vähän. Kun ei tiedä, paljonko virtaa tuo kytkin tarvitsee, eikä sitä, paljonko virtaa televisiosi liittimeen antaa, (jos antaa,) tulee mieleen, että tuo kytkinlaite ei saa riittävästi virtaa toimiakseen. Silloin ratkaisu olisi ulkoisella virtalähteellä varustettu kytkin. Lopussa vielä teknistä jargonia englanniksi.

    Q. If an HDMI accessory device (i.e. switch box, cable booster) does not have a dedicated power supply, is it still compliant and will it work?
    An HDMI device that has active electronics should have a provision for external power in order to be compliant (e.g. a receptacle to allow the use of a standard power adapter, sometimes called a power “brick”). Here we are drawing a distinction between “active” devices that actually have some powered electronics, and “passive” devices, such as some switches (more on those later).

    Some active devices, such as actively powered HDMI cables or in-line signal extender boxes, will by default attempt to power their electronics by taking power from the 5V line (+5V power) available on the HDMI connector. The HDMI specification requires all source devices to provide at least 55mA (milliamps) on the 5V line for the purpose of reading the EDID of a display. While 55mA is not enough current to operate most HDMI accessory devices (which typically require about 100 to 150mA), most source devices on the market today provide significantly more current on the 5V line than the HDMI specification requires. As a result, the vast majority of accessory devices can operate when interfaced with a source device that provides more than the required current (i.e. over 100-150mA) on the 5V line. However, manufacturers should provide a provision for their powered HDMI accessory devices to obtain external power, and consumers are encouraged to look for this external power provision when purchasing such products.

    Looking to the future, not all HDMI devices may provide this much power over the 5V line. For example, as HDMI expands into more and more portable applications (cameras, camcorders, laptops, etc.), power consumption is often much more of an issue, and such devices may not power the 5V line with the > 100mA required by such “active” devices. Again, consumers should consider ensuring that their active HDMI accessory device purchases have a provision for external power for this reason.
     
  4. mpetas

    mpetas Newbie

    Liittynyt:
    20.09.2015
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Juuri tuo laite on nyt tässä pöydällä. Eipä tullut edes mieleen, että se erillisen virtalähteen vaatisi kun sellaiselle ei ole edes liitintä tuossa.
    Se aiemmin palautettu laite oli erimerkkinen (https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...Switch-3-in-1-3D-HDMI-jakaja-kolmelle-laittee), siinä oli erillinen virtalähde. Mutta käyttäytyi kuitenkin ihan samoin, ei signaalia telkkarille.

    Harmillista toimintaa myyjältä, jos ei tällaista riskiä tuo esille. Täytyy taas palauttaa laite ja tyytyä kaapelijumppaan.
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,273
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
    Tuosta aiemmasta laitteesta sanotaan esitteessä: "Toimii mukana tulevalla 100V-240V, 5V/1A -virtalähteella, mutta myös ilman mikäli mahdollista." Kokeilitko tuota laitetta myös virtalähteen kanssa? Jos kokeilit, eikä toiminut silloinkaan, on ongelma jossakin muualla kuin virran saannissa, tai sitten se edellinen laite oli tosiaan viallinen.
     
  6. mpetas

    mpetas Newbie

    Liittynyt:
    20.09.2015
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Itse asiassa en kokeillut ilman virtalähdettä ollenkaan. Ja onhan se tosiaan mahdollista että ensimmäinen oli rikki eikä toinenkaan toimi niinkuin pitäisi.
    Pääsen huomenna illalla kokeilemeen uudemmassa telkkarissa, jos siitä kokeilusta edes jotain selviäisi.
     
  7. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    372
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Niitä jakajia on ihan mauaalisia eli kytkimestä vaan valita laite, pitäisi toimia. Mulla on automaattinen jakaja ja ketä signaalia ekana antaa niin hienosti toimii.
     
  8. mpetas

    mpetas Newbie

    Liittynyt:
    20.09.2015
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Testasin boksia uudemman television kanssa. Toimi hienosti, tosin aiheutti jostain syystä häiriöitä televisioon. Siis kun katsoi kanavaa telkkarin omalla virittimellä eli tultiin hdmi boksin ohi.

    Ongelma on siis tuo vanha telkkari.
     
  9. Tonppa

    Tonppa Newbie

    Liittynyt:
    19.02.2016
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    hei. mulla ois thomsonissa sellanen et hdmi ei toimi. läppärit tunnistaa tv:n näytöks mut ei tuu mitään televisioon. xboxia koitin yhdistää teeveeseen kans mut ei tapahtunut mitään. lukee vain ei signaalia. missähän voisi olla vika?? tarkka malli tvstä : thomson 37mh61nh21
     
  10. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    372
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Mulla pitää telkusa vaihtaa mistä signaai tulee. Telkussa kaksi hdmi liitintä.
     

Jaa tämä sivu