1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Lenovo Thinkpad peruskäyttöön

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi jariuz 02.03.2015.

  1. jariuz

    jariuz Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Uutta kannettavaa jo pidempään katsellut ja ykkösvaihtoehdoksi on noussut tämä Thinkpad: http://www.jimms.fi/tuote/20AV005FMS

    Tuossa koneessa täyttyy kaikki perusmääritteet uudelle koneelle kuten 15,6" näyttö, Win7, numeronäppäimistö ja yleinen laadukkuus. Onko nämä Lenovon uudet Thinkpadit miten laadukkaita laitteita esim. näppiksen ja kuoren osalta? Netissä on monenlaista mielipidettä. Tuntuu että uudet thinkpad käyttäjät kehuvat, ja vanhat IBM aikaiset käyttäjät eivät pidä. Koneeseen tulisi 8GB muistia ja Crucialin MX100 256GB SSD levy. Noilla eväillä olisi tarkoitus useampi (5+) vuosi pärjätä. Kone tulee sekalaiseen käyttöön, mutta pelaamista sillä ei tule harrastettua.

    Mielipiteitä/parannusehdotuksia pakettiin tai ehdotuksia vaihtoehdoksi tässä kaivataan.

    Jimmsin sivuilta löytyy muutama eri kone samalla mallilla, mutta kalliimmilla hinnoilla. En juuri mitään eroa lukuun ottamatta noita kalliimpien versioiden SSD lisäystä löydä. Onko tässä halvimmassa versiossa siis jotain koiraa haudattuna jota itse en keksi?
     
  2.  
  3. Hyperx1

    Hyperx1 Regular member

    Liittynyt:
    18.01.2014
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Itsellä vanha Lenovo R500 ja tosi hiljainen kone verrattuna asukseen,hp/compaq, jotka mulla on molemmat.Olis ylimääräinen lenovon telakka jos joku tarvis, en tiedä sopiiko noihin uudempiin.
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,971
    Kiitokset:
    517
    Pisteet:
    173
    Tuohan näyttää aivan hyvältä laitteelta. Kyseessä ei ole mikään L540-sarjan "hinta alkaen" malli, vaan parempi prosessori (i5-4300M) ja parempi resoluutio (full HD) kuin perusmallissa. Sormenjälkien lukija ja web-kamera tuosta puuttuu, mutta niin puuttuu muutaman kalliimmankin version kuvauksista. Kuitenkin Lenovon hinnoitteluerot saman mallin sisällä johtuvat pääosin varustelutasosta eikä niinkään siitä, että olisi käytetty halvempia komponentteja.

    Itselläni on T-sarjan Thinkpad ja kokemani näppäimistötuntuma on yhtä hyvä kuin aiemmissa IBM:n tuotteissa. L-sarjakin on yrityskäyttöön tarkoitettu, joten uskoisin, että voit odottaa sen täyttävän odotuksesi tuon 5+ vuoden ajan. En siis keksi syytä, miksi ko. malli on hinnoiteltu noin. Jos lähdet Lenovo-shopin sivulla räätälöimään perusmalliin (589 €) vastaavaa varustusta, tulee tuotteesta huomattavasti kalliimpi:
    http://shop.lenovo.com/fi/fi/laptops/thinkpad/l-series/l540/

    edit. Vanhaa kirjoitusta lukiessani huomasin oman koneeni mallinimessä kirjainvirheen, jonka korjasin.
     
    Viimeksi muokattu: 27.03.2015
  5. jariuz

    jariuz Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Läppäri nyt saapui, mutta Win 8.1 käyttiksellä. Itsellähän oli yksi pää ostokriteereistä tuo Win 7. Myyjän selitys asialle oli että Win 7 katoaa koneelta SSD kovoon vaihdettaessa eli kloonaus ei tuossa onnistu. Kertokaa viisaammat onko asia tosiaan näin? Myyjän huollossa mulle vielä kerrottiin että Win 7 jää käyttikseksi.

    Paljonko teillä on ollut n. 250 Gb ssd kovoilla vapaata tilaa uusissa koneissa? Tossa pikaisesti konetta silmäilin niin kovon vapaaksi tilaksi ilmoitti reilut 160 Gb. Tuntuu aika vähäiseltä ku vajaa 100 gigaa varattu jo ennenku koneelle ite pääsee.

    Sen verran täytyy mainita tuosta verkkokauppojen hinnoittelusta, että kun konetta aloin päivä pari ensimmäisen viestin jälkeen tilailemaan niin linkin koneen hinta oli noussu reilun satasen. Pikaisella googletuksella löysin saman koneen toisesta nettikaupasta hintaan 599€. No tilausta seuraavana päivänä tuokin kauppa oli nostanu koneen hintaa 750€ tienoille. Kävikö tässä mulla vaan peikkomainen flaksi vai onko näin suuret hintojen vaihtelut normaalia läppäreitten osalta nettikaupoissa?
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,971
    Kiitokset:
    517
    Pisteet:
    173
    Tuo maininta, että käyttöjärjestelmä on Windows 7/8.1 Professional, tarkoittaa sitä, että koneessa on esiasennettuna Windows 7 Pro ja mukana tulee Windows 8.1 -palautuslevyt. Kyseessä on siis Win 8.1 Pro -lisenssi ja käyttis on valmistajan puolesta downgreidattu Win 7:ksi. Kun uuden koneen ottaa käyttöön, siinä on siten Windows 7 -käyttöjärjestelmä C: -asemalla ja palautus osio (=Recovery partition) Q: -asemalla. Lenovon Rescue & Recovery -sovelluksella tuosta kokoonpanosta voi luoda palautuslevyt, joilla kovalevy voidaan palauttaa samaan tilaan, jossa se oli toimitettaessa. Jos kovalevy vaihdetaan, sekä alkuperäinen Windows 7 että Recovery-osio voidaan palauttaa myös uudelle levylle. Myyjä on näköjään vain vaihtanut kiintolevyn ja asentanut sille Windows 8.1:en.

    Käsittääkseni tuon alkuperäisen kovalevyn sisällön olisi myös voinut kloonata SSD:lle, mutta silloin SSD:n vaatimat viritykset olisi pitänyt tehdä jälkikäteen käsin. Lenovon Rescue & Recovery käyttää customoitua Microsoftin Windows -installeria, joka tekee SSD:n tarvitsemat säädöt.

    Koita selvittää Levyhallinnasta, mikä tuota levytilaa vie. Ei pelkkä käyttöjärjestelmä haukkaa tuollaista määrää.

    Muistan itse pohtineeni, olisiko Jimm'sillä sattunut joku virhe hinnoittelussa. Kuten edellisessä viestissä kerroin, en ymmärtänyt, miksi kyseinen malli oli noin halpa.
     
  7. jariuz

    jariuz Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Eli eikö toi Win 7 takaisin asennus olisi onnistunut tämän http://support.lenovo.com/us/en/documents/migr-74040
    ohjeen kanssa suhteellisen helposti? Jos näin on niin taidan ihan asiakaspalautteena laittaa tämän kyseisen liikkeen nimen isolla tänne. Noh katsotaan mitä he sitten asialle keksivät tehdä. Jos hieman spekuloi niin asentaja on unohtanut ottaa back upin tuosta alkuperäisestä kovosta ja asentanu koneen recovery medioilla 8.1:sen kiireissään koneeseen. Tosin koneen kannessa oli vielä naarmuja jotka on aivan selvästi tulleet koneen ollessa katollaan kovon vaihdon aikana ja siinä pyöritelty. Ja laturinkin unohtivat lähettää koneen kanssa.

    Täytyy rauhassa katsoa miten haluavat asiat hoitaa, mut alkaa se kuuluisa maku suuhun jäämään asiasta. Ja sekin että keittiön nurkassa seisoo uusi kone paketissa mitä et voi käyttää vaikka sormet kuinka syyhyää.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,971
    Kiitokset:
    517
    Pisteet:
    173
    Juuri tuota tarkoitin, mutta muistin väärin, että Recovery-levyjen luonti olisi Rescue & Recovery -sovellukseen kuuluva toiminto. Se onkin siis erillinen itsenäinen sovellus (jonka voi ajaa vain kerran sillä Microsoftin käyttöoikeusrajoitukset kieltävät useamman palautuslevysarjan luonnin).
     
  9. jariuz

    jariuz Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Jos tuollaisesta downgreidatusta Win 7 tekee recovery levyn ja formatoi esim. korruptoituneen kovon niin tarvitseeko käyttiksen asennus tuotekoodin? Jos ymmärsin myyjän puheita oikein niin nämä downgreidatut koneet ei sisällä Win 7 tuotekoodia? Vai "sisältääkö" tuo recovery tiedosto tuon tuotekoodin?
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,971
    Kiitokset:
    517
    Pisteet:
    173
    Olen kerran asentanut downgreidatun Windows 7:n recovery-levyiltä ja muistaakseni se ei edes kysynyt koodia, vaikka olin etukäteen selvittänyt sen rekisteristä Magical Jelly Bean'illa. Tietokoneen perustiedoista löytyvä (OEM-) tuotetunnus ei ole sama kuin oikea Product Key.
     
  11. jariuz

    jariuz Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Oliko tuossa tapauksessa levyt itse tehty vai tehtaalta koneen mukana tulleita? Kai tässä aktivointikoodista viralliselta nimeltä puhutaan.
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,971
    Kiitokset:
    517
    Pisteet:
    173
    Levyt oli Levovon ThinkVantage Recovery Media -ohjelmalla itse tehdyt Factory Recovery -levyt. Läppärin mukana tuli Windows 8 -palautuslevyt, mutta koneelle asennettuna oli siis Windows 7 Professional.

    Edelliseen viestiin tarkennuksena vielä, että noilta Recovery-levyiltä palautus ei vaadi mitään aktivointikoodia. Product Key oli selvitetty muuhun tarkoitukseen (= puhdas Windows-asennus ladatulta asennusmedialta).
     
  13. jariuz

    jariuz Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Eli tää alkaa vaikuttamaan 99% varmuudella myyjätahon kämmiltä. Täytyy nyt odottaa heidän lisäselityksiä asialle ja siitä lähtee jatkamaan. Kiitos vastauksista tähän asti.
     
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,971
    Kiitokset:
    517
    Pisteet:
    173
    Mikähän tuon alkuperäisen kovon tilanne ja sijainti nyt on? Siltähän nuo palautuslevyt olisi yhä tehtävissä vaihtamalla alkuperäinen levy siksi ajaksi tuohon koneeseen.
     
  15. jariuz

    jariuz Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Kovon sijainti on laatikko keittiön nurkassa mistä konekkin löytyy, mutta en tiedä mikä sen sisältö mahtaa olla. Tekisi mieli itse kattoo mitä sieltä löytyy, mut tuossa on pari muutakin kysymysmerkkiä niin hoitakoon myyjä tuon. Tulen kyllä ehdottamaan alkuperäisen kovon tarkistamista Win 7 mahdollisen löytymisen osalta jos sitä itse eivät huomioi.

    Kyllä ihan huvittaa toi toiminta, kun liikkeen huoltomies soitti ennen koneen toimittamista käyttiksen asennettavasta kielestä ja samalla vielä erikseen varmistin että Win 7 siis jää koneelle käyttikseksi niin kaveri vastasi kyllä.
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2015
  16. Toniii

    Toniii Member

    Liittynyt:
    25.03.2007
    Viestejä:
    93
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Miten tälle tapaukselle lopulta kävi?
     
  17. jariuz

    jariuz Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Ei pysty vielä sanomaan kun vieläkään konetta minulle asti eivät ole saaneet. Kyllähän tässä turhautuminen on aika lievä ilmaisu. Torstaina tulee täyteen 3 viikkoa kun tilaus on heille saapunut. Laitan tarinaa kunhan kone minulle saapuu.
     
  18. jariuz

    jariuz Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Noniin kone saapui tasan kolmen viikon päästä kun tilaus on myyjälle. Tässä hetken tutkisteltuani konetta kaikki näyttäisi olevan tilauksen mukaista. Laitan tähän nyt tarinaa kuinka tämä liike asian hoiti ja hieman myös varoituksena muille.

    Koneen siis tilasin 4.3 illalla eli tilaus on heille saapunut 5. päivä. Tämä liike on tunnettu siitä että esittää varastosaldonsa maahantuojan saldoina eikä omasta varastostaan. Soitin heille varmistaakseni muutaman asian 5. päivä jolloin toimitusajaksi luvattiin viikko. Seuraavana tiistaina heidän huollostaan soitettiin ja kysyttiin käyttiksen asennuskieltä. Samalla varmistin tältä asentajalta että Win 7 jää koneeseen käyttikseksi. Tähän vastaus oli suora kyllä. Kone saapui saman viikon perjantaina eli toimitusaika oli mielestäni ok. Torstaina koneen jo lähettyä lähettivät tekstiviestin että lähetyksestä unohtivat laturin ja tulisi seuraavalla viikolla. No vahinkoja sattuu, mutta viikonloppu ja näin päin pois. Avasin koneen paketin ja laitoin akun paikoilleen. Ihmettelin koneen käyttöä ja tarkastin koneen tiedot ja käyttiksenä Win 8.1. Ei ole todellista. Soitin myyjälle ja sieltä selitettiin että kloonaus ei ole onnistunut ja plaa plaa. Oisiko ollut asiallista ilmoittaa näinkin suuresta muutoksesta asiakkaalle ennen tuotteen lähettämistä. Jäi naurattamaan myyjän ratkaisu asiaan "no se Win 10:hän on tulossa". Kun sanoin että se nyt saattaa olla syksyllä niin vielä heitti että kyllä microsoft yrittää aikaistaa ilmestymistä. No se ei minua juurikaan tässä tapauksessa kiinnostanut vaikka Win 10 microsoftin joka toinen toimii ideologian mukaan on taas ihan käyttökelpoinen käyttis. Sovimme kuitenkin lähettäväni koneen takaisin koska huomasin koneen kannessa karseat pyörre naarmut jotka eivät ole oikein voineet muusta tulla kuin siitä kun kone on heidän huollossa käännetty katolleen kovon ja muistin asennuksessa, ja siinä pyöritelty. Myyjän vastaus tähän oli että kumma kun heidän huollossa eivät ole tälläisiä tehtaalta tulleita naarmuja huomanneet. Kone lähti maanantaina takaisin samalla kun laturi tuli postiin jolloin sain kaikki asiaan liittyvät osat ja paketit heille kerralla. Maanantaina myös otin tuosta käyttiksen asennuksesta itse selvää ja tuossa ylempänä mainitsinkin tuosta lenovon recovery asiasta. Kone saapui heille tiistai iltapäivänä ja keskiviikkona soitin heille mikä tilanne. Olivat tilanneet uuden koneen ja lenovolta recovery levyt minun ohjeistuksen perusteella. No nämä tilaukset oli tehty keskiviikkona. Viime perjantaina soittelin taas heille ja kyselin koneen perään. Asiakaspalvelija kävi huollossa tarkistamassa tilanteen ja kone oli lataamassa päivityksiä ja lähtisi maanantaina. No meni alkuviikko ja tiistaina soittelin taas ja toinen asiakspalvelija vastasi. Lupasi selvittää koneen tilanteen kun maanantaina piti lähtee. Pyysiin antamaan paikkaansa pitävän toimituspäivä. Tämän lupasi. Parin tunnin päästä sain tekstiviestin että kone lähtee tänään tai huomenna. No kone vihdoin ssaapui tänään ja kaikki näyttäisi olevan kunnossa ainoastaan tuon kovon vapaatila hämää. Tässä on siis 250GB SSD eli windows näyttää sen kokonaistilaksi noin 232GB. Kovolla oli vapaata tilaa reilu 150GB eli valmiiksi varattua tilaa oli reilu 70 GB. Itsellä ei taidot riitä tutkimaan tuota syvemmin, niin täytyyköhän tämä kone viedä oikealle asiantuntijalle nyt ensitöikseen?

    Lähetin myyjä kaupan työnjohtajalle suhteellisen tiukkasanaisen sähköpostin, mutta tähän en ole saanut vastausta eikä taida niin väliksi ollakkaan.

    Eniten tapauksessa kiristää asiakaspalvelu lupailuineen se että laitetaan kone silmät kiinni asiakkaalle tietoisena että se ei ole tilatunlainen ja toivotaan että asiakas ei tästä reklamoi. Joo sain hdmi minidisplayport piuhan koneen mukaan kun sitä pyysin. Tuo käyttisasiahan ei ollut loppujen lopuksi kuin viitseliäisyydestä kiinni, koska tästä nyt löytyy tilattu Win 7.

    Loppukaneettina voidaan sanoa että ei koskaan enää. Kiitos Multitronic.
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2015
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,971
    Kiitokset:
    517
    Pisteet:
    173
    Kiva kuulla, että sait koneesi lopulta Windows 7:n kanssa. Koska et ole vielä asentanut tai tallentanut juuri mitään, voi Windowsin viemän tilan suuruus johtua päivitysten tilapäistiedostoista ja järjestelmän palautustiedostoista. Tuosta keskustelusta saat hieman vihjeitä edellä mainituista:
    http://keskustelu.afterdawn.com/threads/ssd-levy-täyttyy.755400/
     
  20. jariuz

    jariuz Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Hieman OT:ksi menee, mutta kuuluu kyseiseen keissiin niin jatketaan tästä kovo asiasta hieman.

    Tässä TreeSize raporttia tiedostoista.[​IMG]

    tiedostot.PNG

    Tuon palautuspisteille varatun tilan tarkistin ja se oli säädetty nollille jo valmiiksi. Pitäiskö sitä hieman nyt kuitenkin kasvattaa? Sitten toinen asia minkä tuon linkin keskustelun kautta löysin oli vanhojen palautuspisteiden poisto tämän http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/delete-restore-point#1TC=windows-7 ohjeen mukaan, mutta haku ei löydä tuota Levyn uudelleenjärjestäminen kohtaa. Löytyykö tuo jollain toisella nimellä tai toista kautta?
     
  21. jariuz

    jariuz Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Tässä vielä TreeSize:n raportti tuosta toisesta kovolla jo alunperin olleesta osiosta.

    Tiedostot Lenovo Recovery.PNG

    Onko näistä tiedostopaketeista mahdollista siirtää ulkoselle kovolle jolla olenkin back-upppeja pitänytkin?
     

Jaa tämä sivu