1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Laitteistolle varattu muisti

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi perttinaattor 16.11.2016.

  1. perttinaattor

    perttinaattor Newbie

    Liittynyt:
    16.11.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli siis ostin koneen jossa 12gigaa muistia,asensin win10 ja windows näyttää nyt laitteistolle varattu muisti 6gigaa! Eli 6gigaa on käytössä ja 6gigaa varatu laitteistolle (Muisti joka on varattu BIOS:in ja joidenkin muiden lisälaitteiden ohjainten käyttöön) ! Läppäriltä katsoin niin siinä sama lukema on vain 150mt kun muistia on yht. 5gigaa ! Miten tämän saa muutettua,kun itse en puupäänä löydä biossista enkä muualtakaan vaihtoehtoa muuttaa tätä? Enkä myöskään löytänyt tietoa netistä.. Tulee pelailtua kuitenkin niin jos puolet muistista hävöksissä,ei paljon pelailla .. Auttakaas joku ja kiitos jo vastauksista !
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Klikka tehtäväpalkkia (työpöydän alareuna) hiiren oikealla ja valitse Tehtävienhallinta.
    Tehtävienhallinnasa valitse suorituskyky välilehti ja sieltä kohta "Muisti" Ota siitä kuvankaappaus tai kuva niin että ne kaikki tiedot näkyy ja pistä tänne. Näin saa paremmin kokonaiskuvan tilanteesta.
     
  4. perttinaattor

    perttinaattor Newbie

    Liittynyt:
    16.11.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tossa
     

    Liitetyt tiedostot:

  5. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Aika normaalilta tuo mielestäni näyttää. Sulla on kuitenkin tällä hetkellä 3.7 gigaa käyttämättömänä.
    Jos jollain muulla olisi tähän mielipdettä vielä.

    Muokkaus: Tai oikeastaan, toi laitteistolle varattu muistin määrä on aika iso, kun katsoin juuri parilta koneelta miten noi luvut on. Muuten kyllä näyttää normaalilta.
     
    Viimeksi muokattu: 16.11.2016
  6. perttinaattor

    perttinaattor Newbie

    Liittynyt:
    16.11.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Se laitteistolle varattu tässä askarruttaakin..
     
  7. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Olisiko voinut käydä niin että olet asentanut vahingossa 32 bittisen windowsin?
    Vastaavan törmäsin täällä kun yritin etsiä tietoa muualta, ja ongelma oli väärä bittisyys

    Sitten oli paljon keskusteluja joissa muisti ei ollut sopivaa emolevyn kanssa, mutta se ei liene nyt kyseessä kun on kannettava.

    Jos klikkaat windows kuvaketta hiiren oikealla ja valitse järjestelmä. Mitä se siellä näyttää muistin kohdalla?
     
  8. perttinaattor

    perttinaattor Newbie

    Liittynyt:
    16.11.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ihan 64x! Jostain kumman syystä on Pro versio vaihtunut Home versioksi.. Asensin nimittäin Pro version ja tarkastin tästä samasta paikasta vielä asennuksen jälkeen niin näytti Pro :)
     

    Liitetyt tiedostot:

  9. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Jaa a enpä osaa kyllä enempää oikein sanoa. Niin vähän ollut muistien kanssa mitään kummempaa tekemistä ikinä, niin ei ole oikein mitään mitä lähteä ehdottamaan. Mutta täytyy katsoa josko internetin ihmeeellisestä maailmasta jotain tulisi vastaan.
     
  10. neferius

    neferius Member

    Liittynyt:
    11.06.2007
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    18
    onko kaikki muistikammat samanlaisia, montako muistikampaa käytössä? Testaa yhdellä muistikammalla aluksi. Hittolainen kattoin et mull oli just sama homma, korjaantu kun otin kaikki muistit irti asensin uudelleen. Ei ollu ilmeisesti kunnolla pohjassa vaati aika paljon asentamista "voimaa" että napsahti paikoilleen. emolevy gigabyte P55A-UD3.
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2016
  11. esaja67

    esaja67 Regular member

    Liittynyt:
    27.04.2014
    Viestejä:
    120
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Myös minulla on muistikampojen irroitus ja asennus uudestaan ratkaissut vastaavan ongelman.
    Onks tossa 3x4gb kammat?
     
  12. OneMember

    OneMember Active member

    Liittynyt:
    12.01.2006
    Viestejä:
    3,074
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    68
    Koita päivittää uudestaan Pro versioksi. Jospa tuon jälkeen tuettu muistimäärä näkyisi oikein.
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,971
    Kiitokset:
    517
    Pisteet:
    173
    Mistähän tuo Windows mahtaa olla hankittu? Äkkiseltään oudoksuttaa, miksi joku ostaisi Professional version pelikoneeseen. Ja suorastaan mahdotonta lienee, että koneelle asennettu Pro-versio voisi muuttua Home-versioksi.
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Kympistä pitää nimenomaan olla pro pelikoneessa jotta saa näyttisajureiden pakkopäivitykset pois (tai voi ainakin yrittää).
     
  15. perttinaattor

    perttinaattor Newbie

    Liittynyt:
    16.11.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    2x4gb ja 2x2gb kammat! Asennettu on oikein ,kokeilin vielä kerran koluta niitä ,mutta ei vaikutusta! Eiköhän ongelma ole softapuolella,joten koetan laittaa vielä winukan uudelleen ! Mulla tosiaan oli 8.1win josta päivitin tämän 10 ja se siinä 8.1 näytti myös tuon 6gigaa laitteistolle.. Noh,täytyy kokeilla asennella uudelleen.. Onko tuo varattu muisti sitten peleistäkin pois vai voiko peli ottaa sieltä sitä varattua muistia käyttöön?
     
  16. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,652
    Kiitokset:
    80
    Pisteet:
    78
  17. perttinaattor

    perttinaattor Newbie

    Liittynyt:
    16.11.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kyllä on asennettu !
     
  18. perttinaattor

    perttinaattor Newbie

    Liittynyt:
    16.11.2016
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Otin nyt 2x2gb muistit pois niin avot, 8gigaa käytössä ja 8megaa laitteistolle varattu! Speksit nuissa pienemmissä kammoissa on aivan samat.. Mitenhän nyt sitten..Pitäsi sen 12gigaa vähintään olla,miten tässä tietää mikä muisti nyt käy ja mikä ei jos ostoksille joutaa lähtemään :D
    E: Laitoin nyt toise 2gb paikoilleen ja näyttää 10gb käytössä 8.9mt laitteistolle..
    E: Laitoin toisenkin 2gb paikoilleen ja kuin ihme ja kumma näyttää 12gb muistia ja 8.9mt laitteistolle :D
    Tuntemattomia ovat herran tiet.. Näkyy piti yksitellen "sisäänajaa"nuo 2gb kammat :D Noh,nyt on problem solved ja kiitos vastauksista! Mitenhän tuo nuin solmuun meni ettei osannut tulkita noita muisteja oikein alunperin?
     
    Viimeksi muokattu: 19.11.2016

Jaa tämä sivu