1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

läppäri pelaamiseen max1200e

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Ptekos8 18.12.2012.

 1. timppu

  timppu Member

  Liittynyt:
  24.12.2012
  Viestejä:
  59
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  No tuo on täysin kökköpuhetta. Pelaan edelleen ilman ongelmia hyvillä grafiikoilla peliläppärillä joka maksoi elokuussa sen ostaessani 1399 euroa, ei 3599€ kuten tuo linkittämäsi "läppäri". Vielä ei ole tullut eteen peliä jossa olisi tuntunut että pelaan alitehoisella koneella, katsellaan jos saan jossain välissä ostettua esim. Far Cry 3:sen (olettaen että se edes on juurikaan vaativampi kuin nykyisin pelaamani pelit).

  Homma on kuitenkin niin että sen jälkeen kun Sonylta ja Microsoftilta mahdollisesti tulee uudet pelikonsolit ulos, mahdollisesti vuoden kuluttua tai myöhemmin, sen jälkeen vaativimpien PC-pelienkin konevaatimukset hyppäävät kerralla sen verran eteenpäin että luultavasti saadaan heittää kaikilla nykyisin käytössä olevilla peli-PC:eillä vesilintua. Mahdollisesti menee useimmista nykyisistä pöytäkoneistakin silloin emot ja prossutkin uusiksi, ei pelkästään näyttökortit.

  Jos siis haluaa ehdottomasti pelata juuri kaikkein uusimpia pelejä; toinen vaihtoehto on pitäytyä pelaamassa vähän vanhempia (eli nykyisiä) pelejä joita saa Steamista ja muualta isot läjät muutamalla eurolla; minä maksoin Spec Ops: The Line:stä vähän aikaa sitten kokonaista 4,99 euroa vaikka on vajaa 6 kk vanha peli. Ei se hyvä pelattava lopu vaikka pitäisi pienen paussin juuri kaikkein uusimpien ja teknisesti vaativimpien pelien pelaamisessa. Tai sitten pelaa niitä medium-tasolla.
   
  Viimeksi muokattu: 24.12.2012
 2.  
 3. Negative81

  Negative81 Regular member

  Liittynyt:
  14.09.2012
  Viestejä:
  256
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Pitää nyt kuitenkin todeta se että mielestäni on aivan sama roudaako sinne mökille 15kg edestä pöytäkonetta vai 5kg edestä läppäriä. Autollahan sinne yleensä ollaan menossa. Itse en myöskään harrasta kalliin lomamatkan ostaessani hotellihuoneessa pelaamista "teholäppärillä".
  On myöskin aivan älytöntä maksaa 1400€ siitä, että voi kuvan siirtää yläkerrasta alakertaan.

  "Homma on kuitenkin niin että sen jälkeen kun Sonylta ja Microsoftilta mahdollisesti tulee uudet pelikonsolit ulos, mahdollisesti vuoden kuluttua tai myöhemmin, sen jälkeen vaativimpien PC-pelienkin konevaatimukset hyppäävät kerralla sen verran eteenpäin että luultavasti saadaan heittää kaikilla nykyisin käytössä olevilla peli-PC:eillä vesilintua. "

  Tuolle lauseelle ei voi kun nauraa.. luulet siis, että pelikonsoli yltää missään vaiheessa pc:n suorituskykyyn?

  Taisit lainata toms hardware artikkelia, jossa kuitenkin sanotaan

  "Asus G75VW osoittaa hyvin kuinka tällä hetkellä pelikannettavat jaksavat pyörittää raskaimpiakin pelejä lähes täysillä kuvanlaatuasetuksilla. Nähtäväksi jää tuleeko tämä kestämään kunhan Sony ja Microsoft tuovat uudet konsolit markkinoille, mutta siihen on joka tapauksessa vielä aikaa."

  Hiukan huono provo yritys pöytäkoneiden mollaamiseksi.
   
 4. Tuksu82

  Tuksu82 Active member

  Liittynyt:
  20.02.2006
  Viestejä:
  1,481
  Kiitokset:
  19
  Pisteet:
  68
  Ymmärsit tuon asian väärin. Sen jälkeen kun tulee uudet konsolit ja niille tehdyt raskaat pelit, niiden konsoliporttaukset taas on niin perusteellisen raskaita, kiitos paskan koodauksen, että pc:t ei tahdo niitä pyörittää.
   
 5. ric_91

  ric_91 Regular member

  Liittynyt:
  09.09.2010
  Viestejä:
  1,166
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Kyllä itse olen useaan otteeseen kantanut kaverille mennessä mukana PC:n, 23" näytön, hiiren, näppäimistön sekä kaikki kaapelit jne. Ja voin kyllä todeta ettei ole mitään mukavaa puuhaa.

  Jos oikeasti tarvitsee siirrettävää konetta (kulkee yhden miehen voimin), joka kykenee suoriutumaan peleistä RIITTÄVÄN hyvin, niin teholäppäri on mielestäni perusteltu ostos.

  Tottakai jokainen meistä sen tiedostaa ettei kyseessä ole se taloudellisin vaihtoehto, mutta elkää hyvät ihmiset valittako jos teillä ei ole rahaa tehokkaan kannettavan ostoon. Lopettakaa valitus edes joulun ajaksi, kiitos :)
   
 6. Negative81

  Negative81 Regular member

  Liittynyt:
  14.09.2012
  Viestejä:
  256
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Koodi voi olla vituillaan, mutta ikinä se ei niin surkea ole ettei sitä jaksaisi joku mylly pyörittää. Patcheillä saa melkolailla aikaan, jos jaksaa julkaisusta sen pari kk odotella.
   
 7. timppu

  timppu Member

  Liittynyt:
  24.12.2012
  Viestejä:
  59
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Minun kesämökkini on saaressa, kolmen kilometrin venematkan päässä mantereesta. Vene on yleensä jo muutenkin täynnä safkaa ettei sinne ihan tuosta vaan viitsi pöytäkonetta, monitoreita yms. pakata mukaan, laukkuun muiden kamojen sekaan mahtuvan läppärin puolesta.

  "Ulkomaanmatka" voi olla myös esim. työmatka, pitäähän silloinkin keksiä iltaisin hotellilla jotain tehtävää, varsinkin jos pelkkä telkkarin katselu alkaa kyllästyttää. Kuten kun itse olin eräänä tammikuuna Kanadassa työmatkalla, ei siinä kaupunginosassa ollut paljoa mitään nähtävääkään.

  Ja voi siellä lomamatkallakin tulla sateisia päiviä eteen. Ajatus ettei lomamatkalla voisi minään hetkenä avata tietokonetta on yhtä hölmö kuin ajatella ettei lomamatkalla tulisi avata telkkariakaan koskaan. Ei sitä vesihiihtämistä ja snorklaamista jaksa välttämättä sentään ihan 24/7 tehdä koko loman ajan, välillä pitää levätäkin ja rauhoittua.

  Keskustelu tuntuu joka tapauksessa nyt juuttuneen sille tasolle ettet sinä voi ymmärtää miksi kukaan haluaisi teho-PC:tä, joka ei ole pultattu kiinni yhteen paikkaan tässä universumissa. Ongelma on ainoastaan sinun käsityskykysi rajoittuneisuudessa, ei missään muussa.

  Alkuperäinen kysyjä varmaankin sai jo ihan hyviä vinkkejä esim. MSI:n ja ASUS:n teholäppärimalleista jotka ovat hieman yli hänen esittämänsä budjetin. Alienwaren ja Originin useamman tonnin "läppärit" ovat sitten asia erikseen. Niitä ei joka tapauksessa tarvitse uusien pelien pelaamiseen hyvin, siihen riittävät nämä vähän tonnin päälle olevat mallitkin.


  Valitettavaa että koit keskustelun teholäppäreistä "pöytäkoneiden mollaamisena". Ainakin omasta mielestäni jo sanoin että jos ei kerran tarvitse teho-PC:ltään mitään siirrettävyyttä (edes kotinsa sisällä), ei teholäppärille välttämättä ole mitään virkaa. Alkuperäinen kysyjä lienee jo miettinyt omat tarpeensa itse.

  Veikkaan että tämä väittely tulee kiertämään kehää.
   
  Viimeksi muokattu: 26.12.2012
 8. Daword

  Daword Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  1,940
  Kiitokset:
  22
  Pisteet:
  48
  Ei tarvinnukkaan pitkälle topikkii selata ku alko vatuttaan.

  1.Läppärit on n.tuplasti kalliimpia kuin pöytäkoneet (1000e läppäri voi hyvinkin vastata 500e pöytäkonetta) ei 5x

  2.Läppärillä pystyy pelaan, poika pelaa just alle 500e läpärillä assasins creed 3 (+30fbs)

  3.kuume ja rikkoutuu sen takia on epätonnäköistä, mutta on sellainenki asia olemassa kuin takuu. Asuksella peräti 3v msi 2v samsungilla 2v jne.

  Läppäri mahtuu pieneen tilaa, (pienempään huoneeseen paremmin)voi kuljettaa mukana helposti ja muitakin hyötyjä on pienestä koosta.

  Mutta kysyjälle
  Klarnan osarit ehkä kantsii kiertää ku homma ei toimi niin hyvin kuin esim netanttilassa/hobbyhallin osareissa. ja klarnassa voi piillä pikku piilokustannuksia(pidemmällä makuajalla) johon haksahtaa helposti. Et voi myöskään maksaa klarnaan useampia eriä kerralla mutta netanttilan voit.

  http://www.netanttila.com/webapp/wc...=19651&compartmentId=20152&categoryId=3178413


  E: negativelle sellasta että sun kanta on tullut selväksi, että läppärit ei mielestäsi voi olla pelikoneita eikä edes järkeviä hankintoja kenellekkään.
  Onhan asia osittain näin,ei kuitenkaan itsestään selvää koska käyttäjiä on monen laisia.
  mutta toi pointti on tullut kuitenkin jo selväksi

  Pakko vielä huomauttaa että neuvoja kaivannut halusi läppärin omiin tarkoituksiinsa osamaksulla.
  ei varmaan halua lukea läppäri Vs pöytäkone saissee.
  Kuitenkin on kiinnostunut saamaan meiltä neuvoja sen hankinnassa.

  topikissa ei lukenut "hankinko läppärin vaiko pöytäkoneen" joten ei Offtopikkii ;)
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2012
 9. Ptekos8

  Ptekos8 Member

  Liittynyt:
  05.04.2009
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  tänään laitoin tilaukseen juurii ton G75VW ja oli vieläkin sama hintaan..vielä kun jaksais odottaa sen viikon
   
 10. ric_91

  ric_91 Regular member

  Liittynyt:
  09.09.2010
  Viestejä:
  1,166
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Eli meni hieman yli tuosta 1200e budjetistasi.. No, mutta hienoa että löytyi mieleinen kone. Kyllä tuolla GT670M näyttiksellä pelaa vielä pitkään uusimpia pelejä ;) Muista nyt sitten katsella lämpötiloja pelatessa ja putsailla välillä pölystä niin pysyy kunnossa tuo kone. Ja vielä kerran onnea hienosta koneesta! :)

  Ps. Jos tuo 7200 rpm kiintolevy joskus häiritsee, niin kannattaa ostaa SSD-levy, jolla pelitkin latautuvat nopeammin eikä ole herkkä iskuille.
   
 11. timppu

  timppu Member

  Liittynyt:
  24.12.2012
  Viestejä:
  59
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Uskon että vastaa tarpeita, kunhan et saa mitään maanantaikappaletta tms. Ja jos tuntuu joskus ettei tehoja sittenkään ole tarpeeksi, rog.asus.com keskustelufoorumeilta löytyy neuvoja miten ylikellottaa konetta (myös grafiikkapiiriä). :) Minä tosin jätän sellaiset kokeilut sikseen, en vaaranna takuuta.

  Tosin jos vaatimus olisi ollut alle 1200 euroa, tuossa taisi olla jollain (Daword) juuri linkki Netanttilan myymään alle tonnin hintaiseen 15-tuumaiseen MSI-koneeseen, jossa oli GeForce GTX 660M piirikin (CPU tosin oli aiempaa Intel i5:sta, ei i7, mutta pelikäytössä grafiikkapiirin kykeneväisyys on tärkeämpää). Ainakin speksien perusteella tuossa MSI-koneessa näyttäisi olevan varsin hyvä hinta-tehosuhde, vaikka jääneekin tehoissa selvästi 400€ kalliimman G75VW jälkeen.

  http://www.netanttila.com/webapp/wc...=19651&compartmentId=20152&categoryId=3178413

  Hmm, pitäisköhän hommata tuollainen pikku-MSI lahjaksi eräälle...
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2012
 12. timppu

  timppu Member

  Liittynyt:
  24.12.2012
  Viestejä:
  59
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Niin vielä kun valittelin aiemmin G75VW:n fyysistä kokoa ettei sille tunnu helposti löytyvän tarpeeksi isoja läppärilaukkuja, niin Anttilan myymä Targus-merkkinen läppäriolkalaukku (17-18", 29,90 euroa tarjouksessa, kaupan päälle tulee Targus-hiiri) tuntuu sittenkin tarpeeksi isolta.

  Ostin sellaisen joululahjaksi eräälle toiselle 17,3" läppärin (ei G75) omistajalle, ja kyllä G75VW:kin tuntui sen sisään juuri ja juuri naftisti menevän kuin käsi hanskaan, siis leveys- ja pituussuunnassa. Syvyyssuunnassa toki vielä oli tilaa muutenkin.

  Satuin vain aiemmin kokeilemaan jotain muita 17,3" läppäreille mainostettuja läppärilaukkuja, ja ainakin jotkut niistä tuntuivat liian pieniltä, G75:ssä kun on vielä takaosassa sellainen lisäsiiveke joka lisää pituutta normi 17,3" läppäreihin verrattuna. Eli kannattaa mitata ennen ostoa.

  Vielä kun löytäisin tarpeeksi ison läppärirepun, joka ei maksa lähemmäs 200 euroa... Useimmat läppärilaukut on valitettavasti suunniteltu alle 16-tuumaisille, näille 18-tuumaisille on paljon pienemmät valikoimat. Vanhan 14-tuumaisen työläppärini kanssa käytän ihan normaalia marketista ostettua perusreppua, maksoi ehkä 15€.
   

Jaa tämä sivu