1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kun mikään ei toimi - Windows 8

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi mimmi8 21.08.2014.

  1. mimmi8

    mimmi8 Newbie

    Liittynyt:
    21.08.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mikäköhän koneessa on ongelmana? En voi ladata mitään ohjelmia koneelle, heittää aina jotain erroria. Kun yritän avata ohjelmia, asetuksia yms, ne eivät aukea. Esim. jos painan Kaupan kuvaa, niin ensin sivu on aukeavinaan, mutta sammuu sitten kuitenkin. En pääse edes käyttämään omia asetuksia (kuin valikoidusta joitain). Kone on Sony vaio. Osaako joku auttaa? Olisin enemmän kuin kiitollinen, jos ongelmat sais ratkottua muuten kuin hommaamalla uuden koneen.
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,161
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Kerro tarkemmin, mitä virheilmoituksessa sanotaan. Mikä virusturva koneessa on? Voitko päivittää ja ajaa sen? Voitko toisella koneella ladata ja sitten asentaa esim. Malwarebytes Anti-Malware Freen?
     
  4. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    Ennen kaikkea, mistä/milloin tämä ongelma alkoi?
    Päivititkö Windowsin?
    Asensitko jonkun ohjelman?
     
  5. hk550vxi

    hk550vxi Regular member

    Liittynyt:
    01.05.2014
    Viestejä:
    261
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    28
    Voisi olla joku virus tai haittaohjelma,joka siellä herjaa.
    Mitä erroria pukkaa.??
     
  6. mimmi8

    mimmi8 Newbie

    Liittynyt:
    21.08.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli siis virheessä lukee:
    ShellExecuteEx failed; code 1203
    Verkkopolku kirjoitettiin väärin, sitä ei ole olemassa tai verkkotoimittajaa ei ole käytettävissä. Yritä kirjoittaa polku uudelleen tai ota yhteyttä verkonvalvojaan.

    Muistelisin, että juuri päivityksen jälkeen tämä ongelma on tullut. Virukset + haittaohjelmat on tsekattu, eikä niitä pitäisi olla. Koneessa onn McAfee.
     
  7. mimmi8

    mimmi8 Newbie

    Liittynyt:
    21.08.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kun yritän avata jotain asetuksia, jotta voisin koneelle tehdä jotain, tulee jakuvasi tällainnen ilmoitus:

    Verkkovirhe
    Windows ei voi käyttää kohdetta xxxx
    Tarkista nimen oikeinkirjoitus, Ongelma saattaa olla myös verkossa. Vot tehdä vianmäärityksen ja yrittää ratkaista verkko-ongelmat valitsemalla Vianmääritys.
     
  8. mimmi8

    mimmi8 Newbie

    Liittynyt:
    21.08.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kun yritän klikata ton C-aseman auki, tulee tällainen varoitus: Sijainti ei ole käytössä. C:\ ei ole käytettävissä. Käyttö estetty. WHAT???
     
  9. hk550vxi

    hk550vxi Regular member

    Liittynyt:
    01.05.2014
    Viestejä:
    261
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    28
  10. NUIJJA

    NUIJJA Active member

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    4,408
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,161
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
  12. mimmi8

    mimmi8 Newbie

    Liittynyt:
    21.08.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Suuri kiitos kaikille, jotka ootte apuanne tarjonneet. Valitettavasti ongelma ei ole kuitenkaan vielä ratkenneet. Ongelmat siis ilmeisesti alkoivat, kun päivitin windows 8:n 8.1:een. Nyt en jostain syystä taida enää itse ollakaan järjestelmän valvovjana. Vaikka olen kuinka yrittänyt palauttaa niitä itselleni/Luoda uuden käyttäjän, niin se ei onnistu, koska en saa kaikki tarvittuja asetuksia yms avattua. Esim. "muuta tietokoneen asetuksia" linkin avulla en pääse minnekään (pomppaa vain etusivulle). Microsoftin tuestakin ymmärsin, että mitään ei vissiin oo tehtävissä. Nice. En suosittele kellekään tota päivitystä :mad:
     
  13. mimmi8

    mimmi8 Newbie

    Liittynyt:
    21.08.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Niin ja olisin ollut valmis palauttamaan kaikki alkuasetuksiin, mutta kun sekään ei onnistunut. :/
     
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,161
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Nyt on ilmeisesti käynyt niin, että olet menettänyt C-aseman "omistajuuden" eikä Windows siksi anna sinun tehdä mitään. Kokeile saatko palautettua C-aseman omistukseesi tuon ohjeen mukaan:
    http://answers.microsoft.com/en-us/...-message/f50b2db0-d535-4b74-b21f-eac2fed16e52

    Kokeilitko palautusta kyseisen mallin ohjeiden mukaan. Monessa Vaiossa pääsee palautusosiolle painelemalla F10 silloin, kun Vaio-logo tulee näkyviin ja ennen kuin Windows alkaa latautua.
     
  15. mimmi8

    mimmi8 Newbie

    Liittynyt:
    21.08.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kyllä, tämä on juuri ongelma: mulla ei ole C-aseman "omistajuutta". En päässyt mihinkään tilaan painamalla F10, mutta kun sammutin tietokoneen ja painoin assist nappulaa, niin luulen että sitä kautta pääsin siihen oikeaan tilaan? Siellä ei kuitenkaan ole ohjeiden kaltaisia sivuja (tai ainakaan asiat ei ole samoilla nimillä), niin en sitten tiedä mitä pitäis klikkailla. Huoh! Mutta ongelma on kuitenkin nyt rekisteröity :)
     
  16. hk550vxi

    hk550vxi Regular member

    Liittynyt:
    01.05.2014
    Viestejä:
    261
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    28
    Tiedä sitten, toimiiko,pääseekö.??
    Korotetut asetukset,esim komentorivi ( CMD )
    Hiiren oik ,valitse suorita järjestelmänvalvojana.

    Ohjauspaneeli,lisää tai poista käyttäjätilejä.
    Siirry käyttäjätilit pääsivulle.
    Ota käyttäjätilien valvonta käyttöön,poista se käytöstä.

    Ettei nyt oli joku virus sielä taustalla sotkemassa.:(
    Oliskos nyt win uudelleen asennus ainoa toivo pelastaa tilanne.
     
    Viimeksi muokattu: 26.08.2014
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,161
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Tuossa edellisessä vastauksessani oli siis neuvoja kahteen eri toimintatapaan. Ensimmäinen koski C-aseman ottamista omistukseen ja käyttöoikeuksien korjausta. Sitä varten kone pitää ensin käynnistää vikasietotilaan (safe mode). Koska nyt on kyseessä Win 8, vaatii vikasietotilaan pääsykin omat temppunsa. Ohjeet Win 8 vikasietotila:
    http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-8/windows-startup-settings-including-safe-mode

    Vikasietotilassa voi sitten yrittää em. englannin kielistenohjeiden mukaan ottaa ensin C-asema omistukseen ja palauttaa muille käyttäjille tarvittavat oikeudet. Lopuksi omistajaksi takaisin TrustedInstaler. Asiaan littyvää ohjeistusta on tuossa myös suomeksi (asianmukaisten varoitusten kera).
    http://answers.microsoft.com/fi-fi/...nstaller/5a9a1956-53bc-4b4d-850d-43041e3e5d06

    Ohjeet kannattaa lukea ensin parikin kertaa läpi, että ymmärtää, mitä on tekemässä. Tarkoitus ei siis ole muuttaa koko C-aseman omistajaksi pysyvästi omaa käyttäjätunnusta, vaan antaa järjestelmän valvojalle ja muille käyttäjille asianmukaiset oikeudet. Lopuksi koko C-aseman omistajaksi palautetaan TrustedInstaller, jolla yksin kuuluu olla kaikkien kriittisten Windows-tiedostojen omistus.


    Toinen asia sitten on tehdasasetusten palautus. Googlaamalla haulla 'oman tietokoneen mallimerkintä' ja 'recovery' pitäisi löytyä ohjeet kyseisen mallin palauttamiseksi tehdasasetuksiin. Jotkut mallit menevät suoraan palautusprosessiin, kun käynnistyksen aikana painetaan Alt + F10:
    http://en.kioskea.net/forum/affich-81682-sony-vaio-laptop-restore-factory-settings
    Tähänkin asiaan pitäisi löytyä parempaa tietoa googlaamalla omaa Vaio-mallia em. tavalla.
     

Jaa tämä sivu