1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kriittinen virhe windows 10

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Kepazz 03.08.2015.

  1. Kepazz

    Kepazz Member

    Liittynyt:
    23.02.2015
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Moi.
    Aamulla tietokoneeni (toshiban läppäri) toimi moitteettomasti.
    Mutta sitten kun avasin koneen lepotilasta, niin aloitusvalikko ja ne muut eivät toimineet.
    Ajattelin sen menevän ohi kun käynnistäisin koneen uudelleen, mutta ei. Nyt tämä kone sanoo vaan koko ajan:
    KRIITTINEN VIRHE:
    Aloitusvalikko ja cortana eivät toimi. Yritämme korjata ne, kun seuraavan kerran kirjaudut sisään. Olen tässä noin 5 kertaa yrittänyt tuloksetta olen myös kokeillut sammuttaa ja käynnistää uudelleen.

    Kiitos jo etukäteen apuun rientäville. Ja toivottasti tämä nyt edes sopii tänne palstalle.

    Ja juu, huomasin windows keskustelun vasta nyt, vaikka sitä etsinkin hieman aiemmin.
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,962
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Ei haitaa vaikka loit oman ketjun toi on semmoinen yleisketju, toki sinnekin saa ongelmia ilmoittaa.

    Mutta joo klikkaa windows kuvaketta hiirn oikealla ja valitse Komentokehote (järjestelmänvalvoja)

    Kopioi siihen seuraava komento

    Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

    Paina Enter tarkistus alkaa.
    Dism näyttää siltä että jumittaa 20% kohdalle muuta se jatkuu kyllä.
    Kun tarkistus on ohi käynnistä kone uudelleen
    Jos ongelma jatkuu niin kerro, mietitään sitten lisää.
     
  4. Kepazz

    Kepazz Member

    Liittynyt:
    23.02.2015
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Jos meinaat windows kuvaketta alhaalla, se ei reagoi oikein mitenkään vaikka painaisi oikealla napilla.
    Aikaisemmin sain sammutettua tuolla taktiikalla mutta nyt se ei toimi. Ainoastaan tuo kirjaudu ulos nyt nappi mikä on tuossa viestin kohdalla on ainoa reittini (kai) sammutukseen.
    Koneella kuitenkin muuten pystyn olemaan. Mutta alapalkki ei toimi.
     
  5. Kepazz

    Kepazz Member

    Liittynyt:
    23.02.2015
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Ongelma saatu korjattua, vastaus oli niinkin yksinkertainen kuin painaa käynnistä uudelleen nappi.
    En tiedä, se vain päivitti winukan ja taas toimii.
     
    *Trinity* kiitti tästä.
  6. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,962
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Hyvä että ratkesi, hyvä myös että kerroit sen täällä jos muilla on vastaavia ongelmia.
     
  7. kamasi

    kamasi Member

    Liittynyt:
    06.01.2007
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Täällä sama ongelma. "Kirjaudu ulos" vain tää toimii.
     
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,962
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Eikö sulla auta toi uudelleenkäynnistys?
    Pääsetkö resurssienhallintaan? se kansion kuva siinä tehtäväpalkissa?
     
  9. kamasi

    kamasi Member

    Liittynyt:
    06.01.2007
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei auta Ei pääse mihinkää
     
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,962
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Nyt ei oikein tuu mitään järkevää mieleen.
    Saatko mitään ohjelmia aukaistua tai muuta?

    Koita ladata seuraava bat. tiedosto työpöydälle ja aukaista se.
    http://www.tenforums.com/attachment...e-rebuild-windows-10-a-rebuild_icon_cache.bat
    Sitten toimt vain ohjeen mukaan.

    Toi ei varsinaisesti liity tohon käynnistä valikkoon, vaan se resetoi icon cachen.
    Ajatus on lähinnä että se käynnistää explorer.exe:n uudestaan niin jos se vaikuttaisi tohon ongelmaan

    Jos ei auta niin täytyy miettiä lisää, ykis vaihtoehto on tietysti tehdä
    joko refresh, reset tai puhdas asennus. käyttäen Media creation toolia.
    http://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

    Kannattaa muuten jokatapauksessa luoda asennuslevy, että voi sitä käyttää myöhemminkin jos tarvitsee.
     
  11. Kepazz

    Kepazz Member

    Liittynyt:
    23.02.2015
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Itekin painoin vain kirjaudu ulos ja sieltä kirjautumisen kohdalla on käynnistä uudelleen nappi
     
  12. Jaana35

    Jaana35 Member

    Liittynyt:
    15.12.2011
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos ohjeista. Sain poistettua näillä tiedoilla samaisen ongelman.
     
  13. Daxud

    Daxud Member

    Liittynyt:
    04.10.2011
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Joo uudelleenkäynnistys toimii. CTRL+ALT+DEL ja sieltä käynnitä uudelleen!
     
  14. Mekavatti

    Mekavatti Newbie

    Liittynyt:
    17.08.2015
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    1
    Tässä nyt keino mikä toimii. Valikkoon ei pääse, joten luo työpöydälle uusikansio. Avaa se. Vasemmasta yläkulmasta tiedosto siitä suorita komento järjestelmänvalvojana. Kirjoita valmiina olevan tekstin perään sfc /scannow . Se etsii viallisia tiedostoja, menee noin 5min. Sen jälkeen käynnistä kone uudelleen. Ei riitä pelkkä uloskirjaus. Paina vaikka ctrl+alt+del ja alakulmasta käynnistä uudelleen. Käynnistyksen jälkeen windows asentaa uudelleen vialliset tiedostot.
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2015
    Boogen ja Huracanamera kiittävät tästä.
  15. Telkkuu

    Telkkuu Newbie

    Liittynyt:
    18.08.2015
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Itsellä ainakin toimi näinkin yksinkertainen keino... Kirjaudu sisään ja vedä virtajohto irti. Kun laitat sen takaisin koneen pitäisi toimia. Ainakin itsellä toimi.
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,046
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
    scared.PNG
    Toivottavasti tuo edellinen oli laitettu huumorimielessä. Älkää nyt hemmetissä menkö repimään virtajohtoa irti noin vain. Kyllä tuolla konstilla saa warmasti koneen jumiin yms. kaikkea vähemmän jännittävää aikaiseksi.

    Pakko tämäkin oli mainita.
     
  17. pirppe

    pirppe Newbie

    Liittynyt:
    26.08.2015
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    kiitos mekavatti, neuvostasi koneeni toimii taas. Kauan sitä ensin piti pohtia ja hikoilla, kunnes löysin tämän neuvon. Ruusuja sinulle
     
  18. Huracanamera

    Huracanamera Newbie

    Liittynyt:
    02.09.2015
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Thanks Mekavatti
     
  19. Boogen

    Boogen Newbie

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos paljon Mekavatti, toimii taas!
     
  20. pantse99

    pantse99 Member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiits megavatti!
     
  21. tuborg3

    tuborg3 Newbie

    Liittynyt:
    21.11.2015
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tuli kokeiltua Telkkuu neuvoa, painaa kirjaudu ja töpsöli irti.
    Uskomatonta mutta totta, nyt toimii
     

Jaa tämä sivu