1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Kovalevylle tuli ylimääräistä tilaa 746 Gt

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Pkv 26.01.2015.

  1. Pkv

    Pkv Member

    Liittynyt:
    19.09.2006
    Viestejä:
    46
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mulla on seagaten barracuda 3 teran kovo. Jotain räpläsin Seagaten DiscWizardilla ja levynhallinalla. Tuli ylimääräinen i asema, jonka koko on 746 Gt. Miten tuo nyt on mahdollista? Voiko tuota käyttää ettei tule ongelmia? Mitä kannattaa tehdä?


    [​IMG]
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Voi sitä käyttää. Ellet sitä tarvitte, poista ja suurenna esim E asemaa.
     
  4. Pkv

    Pkv Member

    Liittynyt:
    19.09.2006
    Viestejä:
    46
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Niin, voinhan mie sitä käyttää. Mietin vain onko siitä kovolle jotain haittaa? Voiko mennä nopeammin kaput, tietoja hävitä...? Ja sitä miten tuo nyt on mahdollista?
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,034
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Ei vaikuta levyn kestävyytyeen, tuo on nyt vain osioitu tuolla tavalla. Tuota osiointien yhdistämistä en oikein tunne, tähän voisi joku vinkata.
     
    Pkv kiitti tästä.
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ei haittaa. Ei hajoo nopeemmin.

    Todennäkösesti jaoit E-osion kahtia.
     
    Pkv kiitti tästä.
  7. Pkv

    Pkv Member

    Liittynyt:
    19.09.2006
    Viestejä:
    46
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuo ei kuitenkaan poistaisi mitenkään alkuperäisen kysymykseni jujua. Silloinhan yhdeksi syyksi voisi muodostua kovalevyn olleen yli 3 488 (296 + 1700 + 2 * 746) Gb alunperin kuin mitä on kovalevyn kuoreen ja kuittiin merkittynä eli 3000 Gb. Tuo 746 on tosiaan jostain pomppasu lisää tuohon kovooni.
     
  8. Sakke88

    Sakke88 Active member

    Liittynyt:
    11.04.2004
    Viestejä:
    1,773
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    Windows-näppäin + R --> "diskmgmt.msc"
    Laita tuosta levynhallinnasta kuvankaappaus tänne, niin nähdään mitä siellä koneessa oikeasti on sisällä ja miten ne on osioitu.
     
    Pkv kiitti tästä.
  9. Pkv

    Pkv Member

    Liittynyt:
    19.09.2006
    Viestejä:
    46
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Nii kovoja oli vaan 1? Melkosesti oot saanu kikkailtua yhestä kovosta 3.

    Suosittelen kopioimaan kaiken tärkeen talteen ja sit asentaan Windowsin uusiks.
     
    Pkv kiitti tästä.
  11. cfloessell

    cfloessell Member

    Liittynyt:
    01.11.2012
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    jep kovoja on 3 KPL levyn hallintaa kannattaa tehdä vain Windows käytiksellä
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,034
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Seagate 3T kovo? Olisiko mitenkään mahdollista että hommaisit ssd;n käyttikselle ja yleisille toiminnoille? Tuo massiivinen kiintolevy sitten medialle, peleille yms. tilaa vieville jutuille? Toki Vestin sanoin kopioida talteen tärkeät jutut ensin jonnekin talteen.

    Luitko AP:n aloituspostauksen?

    Yksi koko kovo osioitu päin... :rolleyes:
     
    Pkv kiitti tästä.
  13. Pkv

    Pkv Member

    Liittynyt:
    19.09.2006
    Viestejä:
    46
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Vain yksi kovo on tosiaan kyseessä, Seagate Barracuda 3000 Gt. Ostettuani tuon n. vuosi sitten, win 7 ei tajunnut hölkäystäkään tuossa olevan kolme teraa, kahta vain näytti, näin muistelen. Seagete DiskWizardilla sain loput käyttööni eli tuon "toisen" kovon (746Gt). Luulisin tuon ohjelman rassanneen juttujasa kovolle saadakseen sen lopun käyttöön ja laittoi sen "toiseksi" kovoksi. Tuo "kolmas" on nyt utopiaa :)

    Whatta Heck, tuohon jo jotenkin kirjoittelinkin, itse osioin win 7 asentaessani c:n tuohon kokoon ja loput d:lle. Tosiaan vain 2 teraa win 7 tajus. E:n teki tuo DiskWizard tavallansa. Seagate Extended capacity manager. Use your more than 2TB-capacity hard drive even if your OS does not support it.

    E-asema hävisi jossain vaiheessa resurssienhallinasta uudelleen käynnistämisen jälkeen. Levynhallinnassa näkyy kuitenkin varaamattomana. Mitä tarkoittaa ympyrässä oleva punainen nuoli alaspäin? Ylhäällä on laittamani kuva, se on "Levy 2" sanan L-kirjaimen vasemalla puolella kuvan päällä. Oisko se nyt sitä, kun se on varaamaton eikä ole käytössäni. Ei oikein näytä kannattavan käytellä, jos se tuolleen myös häviääkin.
     
  14. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Kyl Win 7 sen tajuaa. Pitää vaan käyttää GPT:ta eikä MBR:a. Lisäks jos haluut bootata pitää käyttää UEFI:ta (tai sit kikkailet).

    MBR tajuaa 2 gigaa, GPT 2 miljoonaa tai jotain.

    Suosittelen et hommaat käyttikselle SSD:n ja pidät ton selkesti varastolevynä. Sillon ei haittaa vaikka olis GPT.
     
    Pkv kiitti tästä.
  15. Pkv

    Pkv Member

    Liittynyt:
    19.09.2006
    Viestejä:
    46
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    [​IMG]

    Mistäköhän tuosta nyt sitten saa sen kovon GPT:ksi? Enkä tiedä kyllä mistä mie saan käytettyä sitä UEFItä. Jos se on jossain biossissa, en ole sellaista huomannut, ainoastaan koneen käynnistäessä näkyy. Ehkä täytyy katsoa vielä suurennuslasin kanssa.

    Kuitenkin vielä ihmettelen mistä tuo ylimääräinen asema yleensä voi johtua.
     
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  17. Sakke88

    Sakke88 Active member

    Liittynyt:
    11.04.2004
    Viestejä:
    1,773
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    mbr -> gpt
    http://www.sevenforums.com/tutorials/26193-convert-mbr-disk-gpt-disk.html

    Käynnistäminen gpt-osioidulta levyltä vaatii emolevyltä uefi-tuen ja käyttöjärjestelmän pitää olla 64-bittinen.

    MBR-osioidun kovalevyn maksimi koko on noin 2tb, mutta seagaten diskwizard ohjelmilla on mahdollista kikkailla ja saada loppuosa näkymään. Nyt on kuitenkin tapahtunut jotain omituista tuon diskwizardin kanssa.

    Olet siis alunperin ollut ihan hyvin jäljillä, mutta ihan oikein ei ole tuo diskwizardin käyttö. Jos haluat säilyttää datan,niin tässä vaiheessa suosittelisin kokeilemaan diskwizardin käyttöä uudelleen.

    http://www.seagate.com/files/www-co...scwizard/en-us/docs/seagate-discwizard-en.pdf

    Kohta 6.4 Seagate extended capacity manager.
     
    BPVest kiitti tästä.
  18. Pkv

    Pkv Member

    Liittynyt:
    19.09.2006
    Viestejä:
    46
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Minä nyt en vain ymmärrä, miten mie olen voinnut tehdä väärin. diskwizard ohjelmassa, kun ei ole edes suurempia vaihtoehtoja kuin tehdä tai olla tekemättä. Jos teet, saat loput tilasta käyttöön tai olla tekemättä jolloin et saa käyttöön. Käyttöön oton jälkeen voit joko tilapäisesti ottaa pois käytöstä tai poistaa. Miten mie tuossa olisin tehnyt väärin?

    Eikö tuossa GPT:ksi muuttamisessa tule nyt sitten ongelma, kun on käyttöjärjestelmä c:llä? Eikä seiskan asennuksen aikana ollut mahdollsita muuttaa. Toinen kovo koneeseen, missä on käyttis ja sen jälkeen rassata ennen käyttiksen laittoa?
    "
    Before you convert a disk, be sure to backup anything that you do not want to lose on that disk to a separate physical disk location first. Converting the disk requires that all partitions and volumes are deleted on the disk.
    "

    Kävin katselemassa biossia. UEFI mahdollisuus näköjään näytti olevan vain muistitikulle. Kovolle oli vain achi.
     

Jaa tämä sivu