1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Kovalevyjä ei löydy

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi pelittaja1 13.09.2016.

  1. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    Morjesta.
    Tuli tuossa kasattua uusi kone ja nyt kun ajattelin laittaa siihen vanhat kovalevyt (2 teran HDD ja 120gb ssd).
    Ssd:ssä oli vanha käyttöjärjestelmä mutta uusi asennettu emoon tulevaan m.2 ssd:hen.
    Ongelmana on että nyt kun haluaisin käyttää vanhoja kovalevyjä tiedostojen varastointiin niin niitä ei kuitenkaan löydy koneesta mistään laitehallinnasta tai muualta. HDD:n kone tunnistaa biosissa muttei muualla. Mitä pitäisi nyt sitten tehdä että saan ne käyttöön.?
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,133
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Levynhallinnasta saa otettua käyttöön. Ainakin seiskassa.
     
    pelittaja1 kiitti tästä.
  4. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    Itse en löytänyt tai katselin väärästä paikasta.
    Toinen juttu on että jos kumpikaan kovalevy on kiinni koneessa niin kone ei käynnisty:eek:o_O
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,133
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Ohjauspaneeli - järjestelmä ja suojaus - luo ja alusta kiintolevyosioita

    Ahci päällä?
     
  6. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,823
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Kone ei käynnisty ollenkaan vai? Onko mahdollista että on modulaarinen sata-virtapiuha powerin väärässä pistokkeessa? Puhelimella jaksa tarkistaa minkälaiset johdot ja pistokkeet tossa powerissa on. Joissain ei kait voi tökätä kaikkia johtoja summittaisesti mihin reikään sattuu.
     
    pelittaja1 kiitti tästä.
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,401
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Sinulla on käytössä M.2. Tarkista emon manuaallista, ettei sinulla ole jotain samoja rajotteita, mitä alla olevassa tekstissä mainitaam.

    Tämä tuli vastaan yhdessä Gigabyten emossa.
    "M.2, SATA Express, and SATA3 4/5 connectors can only be used one at a time.
    The SATA3 4/5 connectors will become unavailable when an M.2 SSD is installed."
     
    pelittaja1, wwallu ja Kuunmies kiittävät tästä.
  8. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    Kun käynnistys nappia painaa niin näyttöön jää vilkkumaan vain se alaviiva merkki.
    Ja vanhoja osia irroittaessa en irroittanut virtalähteestä johtoja
    Pitääkin kyllä katsoa. Tuo kuulostaisi jo melkein fiksulta selitykseltäo_O
     
  9. aoleppa

    aoleppa Member

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    mikä käyttöjärjestelmä? minulla win 10 ei näytä muita kovoja secure bootin vuoksi. ei antanut edes asentaa jos oli muita kovoja kiinni koneessa.
     
  10. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    Juu. Windows 10 kans. Sama homma. Jos muita kovoja niin ei anna käynnistää.
    Saitko tuon korjattua jotenkin?
     
  11. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    Mistä emosta tuo oli? Itellä gibyn ga-z170x-gaming 7
     
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,401
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    pelittaja1 kiitti tästä.
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,823
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    pelittaja1 ja wwallu kiittävät tästä.
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,133
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Siinäpä jälleen hyvä syy vältellä m.2-levyjä. Olisi kuvitellut että noinkin olennaisesta asiasta olisi enemmänkin puhetta jossakin, mutta ainakin mulle tuli täysin yllätyksenä.
     
  15. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,320
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    Emon manuaalin sivulla 32 on selostettu noita kytkentäpaikka vaihtoehtoja, lisäksi vaikuttaa kumpaa paikkaa m.2- levy käyttää, alempi näyttää olevan parempi.
    Ai, olen itse aina kyllä katsonut emon speksit tarkkaan. m.2- levyissä on moniydin tuki, mikä puuttuu sata3 SSD- levyiltä.
     
  16. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    Juu löysinkin tuon jo. Itsellä m.2 on tuossa ylempänä. Saapahan vähän ilmaa.
    Uskon kyllä että tuo M.2 on ihan rahansa arvoinen kun vaan saa tämän alku hässäkän pois. Piruuttani latasin kokeilumielessä siihen gta v:n ja en ois kyllä uskonu kuinka nopeasti sen pelin latausajat meni
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,133
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Olen minäkin koittanut noita tiirailla, mutta tuollaisesta ominaisuudesta en ole huomannut mainintaa missään. Mitä meinaa moniydintuki ssd-levyssä?
     
  18. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,320
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    Kun on alemmassa, on muita sata- levy paikkoja käytössä paljon enempi. Kyllä itsellekin sellainen tulee sitten seuraavaan koneeseen = emoon.
    Noista emon spekseistähän selviää parhaiten kaikki emon ominaisuudet.

    Normi sata- liitäntä voi käyttää/ hyödyntää vain yhtä ydintä kerrallaan (moniydintuki koskee siis NVMe-protokollaa tukevia).

    "Rinnakkaisten jonojen käyttö sallii prosessoritehon paremman hyödyntämisen ja samalla IOPS-operaatiot (Input/Output Operations Per Second) eivät rajoitu vain yhdelle prosessoriytimelle".
    Lainattu:
    http://muropaketti.com/artikkelit/ssd-asemat/samsung-950-pro-256-gt-nvme-protokolla
     
    wwallu kiitti tästä.
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,133
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Aina sitä oppii jotakin uutta. Pikkuisen vain epäilen moniydintuen tuomaa käytännön hyötyä.
     
  20. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    Eilen sain ssd:n toimimaan. Enään HDD jäljellä. Uutena "ongelmana"on nytten se että kone käynnistyy niin nopeasti että näppäimistö ei kerkeä heräämään tarpeeksi aikasin että kerkeisi painamaan deleteä jotta pääsisi biosia katselemaan:(
     
  21. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,823
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    "Unlike some of Gigabyte's top-end motherboards, the Gaming 7 lacks a hardware-based shortcut to enter the firmware. This omission is a little irksome. With the ultra-fast-boot option enabled, no amount of key-mashing on boot-up will get you into the firmware. Thankfully, Gigabyte provides a software solution via its Fast Boot Windows utility, which has a handy "Enter BIOS Setup Now" button that reboots directly into the UEFI."

    kokeiles tota siihen vaivaan, sitte kun pääset biosiin niin voit tutkia, jos siellä on joku asetus jolla voi vähä himmailla käynnistysvauhtia.
     
    pelittaja1 kiitti tästä.

Jaa tämä sivu