1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kovalevy rikki? ( lopullisesti? )

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi rottis 14.03.2016.

  1. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Tammikuun loppupuolella alkoi tietokoneen käynnistäminen olla todella vaikeaa.
    Kone saattoi sammua monta kertaa sen käynnistyksen aikana ennen kuin se
    lopulta aukesi.
    Ensin epäilin että siihen tuli Windowsiin ( Vista ) joku virhe päivityksen yhteydessä,
    mutta ei tullut sitten palautettua sitä konetta palautuspisteeseen ennen tuota
    käynnistys ongelmaa.
    Nyt sitten pari viikkoa sitten se tietokone ei enää suostunut avautumaan, siihen tuli
    aina se ”blue screen” ennen kuin se avautui siihen Windowsin kirjaantumis-ikkunaan.
    http://i277.photobucket.com/albums/kk41/kellokanerva/MuroPlaza/BlueScreen.jpg

    Kone ja Windows on:
    Windows Vista Home Premium
    Service Pack 2
    32 Bittinen järjestelmä
    Fujitsu Siemens Scaleo L


    Olen jo vaihtanut BIOS patterin ja tarkastanut ne bios asetukset.
    Ei auttanut tuo patterin vaihto, ei se tietokone vieläkään toimi.

    Olen nyt sitten yrittänyt saada siitä tietokoneen kovalevyltä tiedostoja talteen.
    Laitoin sen ongelma (Vista ) tietokoneen kovalevyn toiseen tietokoneeseen
    kiinni että saisin ne tiedostot pelastettua.

    Se toinen kone ja Windows johon laitoin sen Vistan kovalevyn on:
    Windows XP Home Edition
    Service Pack 3
    HP dx5150 MT

    Windows XP tietokone ei löytänyt tuota Vista Tietokoneen kovalevyä.


    Ostin nyt sitten tämän adapterin:
    http://www.sweex.com/en/beeld-geluid/st032/

    Laitoin sen Windows Vista tietokoneen kovalevyn tuohon adapteriin ja
    sen kovalevy/adapterin kiinni toiseen toimivaan Fujitsun Windows Vista
    tietokoneseen (64 Bittinen järjestelmä ).
    Eikä vieläkään tuo tietokone löytänyt tuota kovalevyä.

    Rupesin sitten kuuntelemaan tuota adapterissa olevaa kovalevyä.
    Se pyöriin vähän aikaa ja sitten alkaa kuulua sellainen ääni että se olisi kuin
    jumissa? Ennen kuin se menee kokonaan hiljaiseksi.
    Mutta kun tuo kovalevy vielä perjantaina 11. päivä sain sen vielä Windows Vista
    koneen auki vikasietotilassa. Kone antoi heti sen ”blue screen” kun aloin avaamaan
    sitä järjestelmän palautus ohjelmaa.

    Tuo ongelma tietokoneen kiintolevy ei ole pitänyt minkäänlaista outoa tai isoa ääntä.
    Josta olisi voinut jo arvella että nyt on kovalevy menossa rikki??

    Eli miten saan nyt sen kovalevyn tiedostot talteen? Vai onko tuo kovalevy nyt
    lopullisesti hajonnut? :(

    Kovalevy on:

    Samsung HD160JJ (160GB) ”SATA”


    Kovalevyn alkuperäisen Fujitsu tietokoneen BIOS tunnistaa sen kovalevyn
    vieläkin. Ja siihen koneeseen pystyy yhä ajamaan sen Fujitsun
    DIFS – diagnostiikkaohjelman, eikä se siitä kovalevystä virhettä löydä.

    Vai pitäisikö vielä kokeilla laittaa se kovalevy sen adapterin kanssa kiinni tuohon
    XP koneeseen? Jos se ehjä Fujitsu tietokone löydä sitä kovalevyä sen vuoksi koska
    siinä kovalevylläkin on Windows Vista asennus???

    Onko mitään ohjelmaa tai muuta vastaavaa jolla ne tiedot saisi talteen otettua?
    Vai kannattaisiko suosiolla viedä se kovalevy ” ammattilaiselle” että saisi
    sen kaiken tiedon talteen ennen kuin se kovalevy on ”pahemmin” rikki kuin
    mitä se nyt on?? Jos se ei vielä ole rikki peruuttamattomasti? :eek:





    (( tästähän tuli nyt todella pitkä selostus :) :D :oops:))
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,972
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Riippuen siitä kuinka tärkeitä tietoja levyllä on, kannattaa kiikuttaa se johonkin liikkeeseen.
    Se tietysti maksaa aika oaljon, mutta on varmin tapa saada tiedot talteen.
    Sitä ennen voit kuitenkin koittaa ladata crystaldiskinfon jollekin noista tomivista koneista.
    http://crystalmark.info/download/index-e.html
    Kannattaa ladata se portable versio, koska asennettavan mukana tulee ylimääräisiä ohjelmia.
    Ja katsoa sattuisiko se tunnistamaan tuon levyn.

    Tuo bluscreenin ei pitäisi välttämättä liittyä kuitenkaan hajonneesen kiintolevyyn. Alla vielä vähän teknistä jargonia siitä bsodista.
    https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff557419(v=vs.85).aspx
     
  4. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18

    Mikä näistä??
    [2015/04/01] CrystalDiskMark 3.0.4
    [2014/10/30] CrystalCPUID 4.15.5.452e
    [2014/10/30] CrystalMark 2004R3 (0.9.126.452e)
    [2010/07/20] CrystalDMI 1.0.6

    Kannattaisi laittaa siihen XP koneseen?


    Otetaanko se tiedostojen palautus-hinta sen kovalevyn koon mukaan vaiko sen ajan
    joka siihen tiedostojen palauttamiseen menee. :eek:
    Koska tuon kiintolevyn koko ei ole kovin iso, niin kuin monessa uudemmassa koneessa on?
    Vain sen 160 GB :rolleyes:


    :)
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,972
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
  6. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    OHO! :eek:

    No nyt sain sen kovalevyn pyörimään siinä ehjässä Fujitsun koneessa ( adapterilla ) mutta se ei sitä nyt tunnista.
    Kone ilmoittaa vain että yksi USB laite on vikatilassa :eek:
    Näyttäisi siltä että siinä kovalevyssä on vielä eloa, mutta miten päästä nyt tuo vikatila ilmoituksen
    ohi??
    Onko olemassa jotain ajureita tuolle Samsungin kovalevylle?


    :confused:
     
  7. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,972
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Koita toisessa USB portissa jos mahdollista.
    Kannattaa kuitenkin huomata se, että jos levy on hajalla/hajoamassa, niin mitä enemmän sitä yritetään saada toimiaan sen enemän sille vahinkoa aiheutuu.

    Voitko otta vaikka kuvan tai kuvankaappauksn siitä ilmoituksesta.
     
  8. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    No nyt se ehjä Futjitsu tietokone löysi sen kovalevyn sen adapterin kanssa.
    Mutta kun koetan ruveta kopioimaan toiselle levylle niitä tiedostoja niin kopioi vain
    tyhjiä kansiota.
    Sille kopioinnille piti antaa jokin järjestelmän valvojan oikeudet?? Annoin ne.

    Kun sillä koneella jossa tuo ongelma kovalevy on nyt kiinni menee sinne "Tietokone"
    niin se näyttää että siinä on 5.71 GB vapaana / 149 GB.
    Eli samat luvut kuin silloin kun se kovalevy oli vielä kiinni siinä omassa koneessa.

    Miten nyt sitten saan ne tiedot talteen?? :eek::eek:
    Alkaa olla jo kiire saada ennen kuin se kovalevy menee lopullisesti rikki:(


    Pitäiskö nyt sitten asentaa jokin kopiointi ohjelma????


    :confused:
     
  9. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,972
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Kun se on kiinni siinä tomivasa koneesa tarkista tuolla crystaldiskinfolla sen levyn kunto, jos se vain sen tunnistaa.
    Näin näet onko levy hajalla, ja kannattako edes koittaa jatkaa.
    Toinen hyvä ohjelma jos tuo crystadiskinfo ei tunnista levyä on HD Tune. http://www.hdtune.com/index.html

    Tiedostojen palautus ohjelmia on useampia ja niiden taso vaihtelee, ihan perushyvä ohjelma on Recuva.
    https://www.piriform.com/recuva

    Mutta tosiaan, ihan aluksi kannatta koittaa saada selkoa onko levy hajoamassa.
     
  10. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18

    Koetan asentaa tuota crystadiskinfoa niin ruudulle tulee laatikko jossa lukee :

    Not Found " Graph.html " = siis mitä ei se nyt löydä?

    :confused:
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Tuota Portable CrystalDiskInfoa ei asenneta ollenkaan, vaan käynnistetään suoraan ladatusta kansiosta "DiskInfoX64" sovelluksesta.
     
  12. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18

    Pitääkö se ladattu zip laittaa sille ongelma levylle ?? ja sitten avata se ohjelma??

    Ohjelma näyttää tältä ( eli tuo on sen ehjän fujitsun kovalevy ??? )

    http://i277.photobucket.com/albums/kk41/kellokanerva/MuroPlaza/kovalevy04.jpg


    Onko nyt sitten tuo Firmware Bug tuossa se ongelma kovalevy??

    http://i277.photobucket.com/albums/kk41/kellokanerva/MuroPlaza/kovalevy03.jpg


    :confused:
     
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Ei tarvitse, voi olla esim. työpöydällä.
    Tuon mukaan koneellasi on vaan yksi kovalevy, joka on osioitu kahteen osaan, C ja E asemiin. Mitään muuta levyä koneesi (tai käytettävä ohjelma) ei ole tuossa tunnistanut.
    Tuo Firmware Bug ei tarkoita levyn kunnosta mitään, vaan on joku virheenkorjaustila.

    Laitan kuvan, mistä näkee koneen kovalevyt:
    Kuvan koneessa on kaksi kovalevyä, eli yksi C-levy ja toinen D,E,F, joka on jaettu kolmeen osioon, joista C-levy kuvassa valittuna.
    Kovaleyt.PNG
     
  14. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Kuinka nyt sitten saan tuon ohjelman tunnistamaan sen ongelma kovalevyn??
    Koska se kumminkin nyt löytyy : :confused:

    [​IMG]

    se on siis tuo ( G: ) levy???

    :confused:
     
  15. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Siitä ongelma kovalevystä kuuluu nyt ääni:
    Sellaisen 4 sekunnin välein kuuluu kuin joku koputtaisi siinä kovalevyssä :eek:
    Sitten se ottaa vielä ääneen " kaikua" :D siitä kotelollisesta adapterista.

    :eek:
     
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,972
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    No eihän se hyvältä kuulosta jos naksuu, toisaalta mulla on pari vanhempaa leyvä ja ne pitää kyllä aika rouheaa ääntä ja pelittää silti normaalisti.
    Yksi ongelma tuolla levyllä (ja tuolla toimivan koneen levyllä myös) on se että se on liian täynnä.
    Mutta ilman että tietää onko ne levy hajalla, on vaikea oikein suositella mitään, kun pahimassa tapauksessa voi käydä niin että tse ei toimi enäää oleenkaan.

    Koska crystadiskinfo ei tunnista levyä, kokeile tuota aikaisemmin mainitsemaani HD tunea. Hd tune täytyy asentaa.
    Vot kokeilla myös Western digitalin Data LifeGuard Diagnostics ohjelmaa, sitä ei tarvitse asentaa.
    http://support.wdc.com/downloads.aspx
     
  17. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18

    Eikö tuo HD tune ole maksullinen? Että toimiiko siinä sitten kaikki toiminnot tuossa ilmaisessa kokeilu versiossa?

    Pitää nyt sitten koettaa tuota Western digitalin ohjelmaa myös.

    Olet oikeassa liian täynnä se levy on. :oops: Pitää laittaa siihen koneeseen toinenkin levy nyt sitten kun aloitan sen asentamisen uudestaan.
    Pitää ostaa kaksi uutta levyä. Ja kantapään kautta opin että nyt sitten vähintään kerran
    viikossa tallennetaan tiedostot ulkoiselle levylle.
    Oli niitä jo tallennettuna mutta ei uusimpia.:oops:

    Pieni koira pitää nyt ruokkia :D ennen kuin pääsee uudestaan sitä ongelmaa selvittämään ja
    kokeilemaan toista ohjelmaa että löytääkö se sen kovalevyn.

    :)
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2016
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,972
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    On maksullinen joo, mutta se 15 päivän kokeilu versio on täysin toimiva ja sisältää kaikki toiminnot.
     
  19. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Nyt sitten paremmalla ajalla tutkin asiaa lisää kun soitin yhteen tietokoneliikkeesen kun kyselin mitä niillä maksaisi tässä kovalevy ongelmassa se tietojen talteen otto. ( ei muuten ollut huima hinta ) :) Mutta kokeilen vielä sitä
    itse :eek::eek::eek:


    Että siinä saattaa mennä paljonkin aikaa ennen kuin se ongelma koneen kansiot ja tiedostot latautuvat näkyviksi, silloin kun se niitä järjestelmä valvojan oikeuksia pyytää.
    No nyt se on jo kohta tunnin "ladannut " sitä " Minun kansiota" siihen että se [ vihreä palkki/ viiva ] siinä Vista Windowsissa menee sinne loppuun asti.

    Siihen tulee kumminkin nämä ikkunat kun menee sinne " minun kansioon ":
    ( muutin nimet kuvaan ;):D )

    http://i277.photobucket.com/albums/kk41/kellokanerva/MuroPlaza/kovalevy-ongelma01.jpg
    http://i277.photobucket.com/albums/kk41/kellokanerva/MuroPlaza/kovalevy-ongelma02.jpg

    Jäi kumminkin sitten kysymättä siinä puhelin soiton aikana kun olin sitä Koiraa ruokkimassa että pitääkö
    minun nyt sitten siihen valita ne oikeudet tuolle ehjän koneen käyttäjälle???
    Eli: Järjestelmänvalvojat ( Toimiva kone - PC \ järjestelmän valvojat )

    Että pääsen sinne tiedostoihini sillä toisella koneella??? :confused:


    :)
     
  20. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,972
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Vo hyvinkin olla mahdollista että se levy ei ole hajalla, vaan esim, se että se on melkein täynnä, aihettaa niitä bsodeja.
    Saitko mitään noista levyn kunnon tarkistajista toimiaan ja tunnistamaan sitä levyä?

    Ne oikeudet sun täytyy antaa sille toimivan koneen käyttäjätilille.
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2016
  21. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18

    Tuo HD Tune löytää tuon levyn:

    http://i277.photobucket.com/albums/kk41/kellokanerva/MuroPlaza/kovalevyn-testaus1-01.jpg

    Mitä tuolla pitää nyt sitten katsoa? :oops::)


    Olen nyt muutamia kertoja koettanut antaa niitä oikeuksia, mutta taidan nyt jotain tehdä väärin
    kun ei tapahdu mitään:confused: että en pääse avaan niitä kansiota. :oops:


    :confused::)
     

Jaa tämä sivu