1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kovalevy ongelma

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi morena93 27.02.2016.

  1. morena93

    morena93 Newbie

    Liittynyt:
    04.10.2015
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    http://aijaa.com/JOMwIv

    voisiko joku neuvoa mitä mun kannattaisi tehdä etten sekottaisi pakkaa vielä enemmän. kasasin ekan koneeni pari päivää sitten ja kaikki muut kunnossa mutta semmonen tunne et nyt kovalevy asetukset on aivan päi persettä . mulla siis 1tb kovalevy ja 120gb ssd. Iso kiitos jo joku vaivautuu
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Mikä käyttöjärjestelmä?
    Miten suoritit käyttöjärjestelmän asennuksen?
    Oliko SSD koneessa ainoana levynä asennuksen aikana?
    Onko molemmat kiintolevyt uusia?

    DVD asemassa joku levy.
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,704
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Tosiaankin, mikä Windows kyseessä? Tuossa IlmoPJ jo laittoikin oleellisia kysymyksiä asennuksen kannalta. Ei ole kun vissiinkin pari viikkoa kun pukkasin erääseen vehkeeseen win 7:n. Tosin oikealta levyltä. Muut kovot irti siksi aikaa. Uudet levyt voi ottaa käyttöön levynhallinnassa. Kirjoittaa (start) Disk ja alustaa kovon (tilanteen mukaan, ei ssd) ja ottaa käyttöön asennusohjelman mukaan.
     
  5. morena93

    morena93 Newbie

    Liittynyt:
    04.10.2015
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    windows 7 asensin ja päivitin windows 10. koneessa oli kummatkin kiinni asennuksen aikana ja valitsin et windows asennetaan ssd:lle. kummatkin ihan uusia. onnistuin ton system reservedin kasvattamaan isommaksi kuin alussa. mikä se ees on? voinko pienentää sitä vai mitä mun kannattaisi tehdä et saisin noi siihen järjestykseen kun ne kuuluisi olla
     
  6. morena93

    morena93 Newbie

    Liittynyt:
    04.10.2015
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    yritin alustaakki ton kovalevyn mut kun ei toi englati oiken vääntyny nii onnistuin säätämään ton iha sekasin.
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Näyttää siltä, että järjestelmäosio on jostain syystä HDD-levyllä ja varsinainen käyttöjärjestelmän asennus SSD:llä.
    Suosittelisin tekemään koko käyttöjärjestelmän asennuksen uudelleen mukautettuna asennuksena ja poistaa sen yhteydessä SSD:n osiot. Asennuksen ajaksi HDD:n datajohto irti.

    Asennuksen loputtua HDD takaisin kiinni ja levynhallinnassa poistaa ensin sen osiot ja ottaa levy uudelleen käyttöön, samassa yhteydessä sen voi osioida useampaan osaan jos on tarvetta sille.

    edit: samalla tuoteavaimella on mahdollista asentaa suomenkielinen käyttöjärjestelmä jos se helpottaisi asioita.
     
    Viimeksi muokattu: 27.02.2016
  8. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,763
    Kiitokset:
    109
    Pisteet:
    73
    Ja samalla unohtaa kaikki dynaamiseen levyyn viittaavat vaihtoehdot.
    Tuo dynaaminen levy on kaikkein huonoimmin ymmärretty vaihtoehto, jota ei kuluttajapuolelle olisi ilman h-vetin isokokoisia varoituslakanoita olisi saanut tuoda. Siitä ei edes ns. "oikeat" ammattilaiset välttämättä ymmärrä riittävästi sitä käyttääkseen, tavallisella talliaisella ei ole sillä mitään tekoa...

    T: Vesku
     
  9. morena93

    morena93 Newbie

    Liittynyt:
    04.10.2015
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Poista tuo osio ensin.
     
  11. morena93

    morena93 Newbie

    Liittynyt:
    04.10.2015
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mites mä saan sen tyhjäks?
     
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
  13. morena93

    morena93 Newbie

    Liittynyt:
    04.10.2015
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No nyt on 2 windowsia koneessa voiko poistaa vaan ton windows.old tiedostot nii onko se sitten ok? Siis kylllä mä osaan ton asennuksen tyhjälle pohjalle tehä mut kysymys kuuluu miten mä pääsen tohon tilanteeseen et mulla on tyhjä pohja? Ku ei toi windowsi uudelleen asennus poista noita vanhoja
     
  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Älä tee ongelmia itsellesi, poista asennuksen aikana kaikki levyosiot ssd:ltä.
    Irroita myös muiden levyjen datajohdot asennuksen ajaksi.
     
  15. morena93

    morena93 Newbie

    Liittynyt:
    04.10.2015
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Siis missä kohdassa asennusta mä voin poistaa ne levyosiot ssdl:tä?
     
  16. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Laitoin tuon Maken ohjeen, katso siitä kahdeksas kuva, jossa on kohta "Poista", eli poista kaikki osiot levyltä.
    Laitan linkin tähän vielä uudelleen: https://makee72.pp.fi/win7asennus.html Kahdeksas kuva "Poista"
     
  17. morena93

    morena93 Newbie

    Liittynyt:
    04.10.2015
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos
     
  18. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Jos homma nyt onnistuu, niin voitko laittaa uuden kuvan tuosta levynhallinnasta, joka oli eka viestissäsi, niin varmistetaan, että kaikki on ok.
     
  19. morena93

    morena93 Newbie

    Liittynyt:
    04.10.2015
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  20. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Nyt näyttää toimivalta.
     
  21. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,763
    Kiitokset:
    109
    Pisteet:
    73
    Itse muuttaisin vielä optisen aseman aakkosten jälkipäähän, makuasia...

    T: Vesku
     

Jaa tämä sivu