1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kovalevy ongelma

Viestiketju Linux -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi blffcrshr 24.12.2012.

  1. Ysf

    Ysf Regular member

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    1,928
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    hmm.. onpa mielenkiintoinen. Jos kiekko on ollut ACHI -tilassa, "irroita taltio" -toiminto on voinut irroittaa sen "hotswappina" ja silloin se kiekko merkitään "otetuksi pois käytöstä". Näyttäisi siltä, että BIOS ei jostain kumman syystä haistele väyliä eli se ei löydä sitä irroitettua ja uudelleen kytkettyä kovalevyä uudelleen

    En ihan tarkkaan tuota hotswap-prosessia tunne, mutta oma käsitys on, että ei sen kovalevyn pitäisi biosista hävitä.. ellei sitten "hotswapissa" käyttiksen tehtävä haistella kovalevyt ja lähetellä info poistosta sitten biosille, jolloin bios ei enää sitä haistelisikaan.. noh, oli miten oli.

    katso ensiksi löytyykö se kolmas kiekko jostain järjestelmän syövereistä komennolla sudo cat /sys/class/scsi_disk/*/device/model - tuon pitäisi antaa kolme mallimerkintää, eli kiinni olevien kovalevyjen mallit. Jos listassa on kaikki kolme kovalevyä niin Linux (kuten windowskin) voidaan pakottaa haistelemaan SATA-väylät uudelleen jos automatiikka, jostain kumman syystä, kusee käsille. "Uudelleenhaistelu"
    lähtee komennolla sudo echo "0 0 0" > /sys/class/scsi_host/host0/scan.

    Jos et saa tuolla /sys/class/blaaablaa -komennolla kuin 2 mallimerkintään niin kyse on sitten kyse voi olla BIOSin bugista tai kovalevy on mennyt paskaksi. Sitä "hävinnyttä" kovalevyä voisi testata jossain toisessa koneessa jotta varmistetaan, että se toimii - ja jos se toisessa koneessa toimii niin silloin neuvo on, että nollaa koneesi bios ja pistä sormet ristiin, että kolmas kovalevy ilmestyy.
    Viimeksi muokattu: 01.01.2013
  2. AfterDawn

    AfterDawn Ilmoitus

  3. blffcrshr

    blffcrshr Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2009
    Viestejä:
    190
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei löytynyt tuollakaan komennolla.. Ei ole oikein mahdollisuutta kokeilla millään toisella koneella tuota kovoa..
  4. Sakarias

    Sakarias Regular member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,636
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Ei tuohon oikein muuta tule mieleen kuin BIOS päivitys, palautus oletusarvoille, ACHI pois mitä voisi kokeilla.
  5. blffcrshr

    blffcrshr Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2009
    Viestejä:
    190
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Sain yhdellä koneella kokeiltua, ei käynnistynyt koko windows siinä.. BIOS:in päivitin-> ei vaikutusta..
  6. Ysf

    Ysf Regular member

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    1,928
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    jos sillä "hävinneellä" kovalevyllä ei windowsia ollut asennettuna ja se oli ainoa kovalevy kiinni testikoneessa niin ei sen kuullukkaan käynnistyä :)

    Jos testikoneessa oli toimiva kiekko, johon asennettu winukka, joka ei käynnistynty ongelmallisen kiintolevyn ollessa kiinni, niin se viittaisi silloin vialliseen kovalevyyn.

    Löysikö sen toisen koneen BIOS sen "hävinneen" levyn?

    Näyttäisi vähän siltä, että kiekko on jostain hyvin hyvin kummallisesta syystä vikaantunut ja vikaantuminen osunut tuohon "irroita taltio" toiminnan yhteyteen..

    Ja ei, normaalisti irroittaminen ei tee kiintolevyille tuollaista: nyt on vaan osunut jotain muutakin erikoista tuohon samaan tapahtumaan.
  7. blffcrshr

    blffcrshr Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2009
    Viestejä:
    190
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyllä oli tuossa testikoneessa oma kiintolevy kiinni ja siinä oli winukka! ;)
    Ja BIOSiin en päässyt, kun mistään näppäimestä ei tapahtunut mitään.
    Viimeksi muokattu: 02.01.2013
  8. blffcrshr

    blffcrshr Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2009
    Viestejä:
    190
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Osaisko joku vielä kertoo et miks netti ei tuon levyn katoamisen jälkeen ole toiminut Winukalla lainkaan ja Linuxilla hitaasti/pätkien?
    Ei vaikutusta onko mokkula vai langaton yhteys.
    WLAN kortin ajurit ym on poistettu ja asennettu uudelleen, mutta tämä ei auttanut..
  9. Sakarias

    Sakarias Regular member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,636
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    dmesg antaa usein hyödyllistä infoa. Itsellä sinne tuli erroria kun koneen käynnistys hidastui. Syynä oli kovalevy joka liitettiin normaalia hitaammalla nopeudella. Kun vaihdoin sata-piuhan startti palasi normaaliksi. Ehkä piuha vain huonosti kiinni, mutta kun oli ylimääräinen tuli piuhahakin vaihdettua. Voit vilkaista myös emon konkkia jos näkyy pullistumia tai vuotoja.Toki piuhojen vaihtamista voi myös koettaa. Vaikuttaa kovasti siltä, että levy on rikki.
  10. blffcrshr

    blffcrshr Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2009
    Viestejä:
    190
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    dmesg:
    Koodi:
        0.931828] fuse init (API version 7.16)
    [    0.931872] msgmni has been set to 15923
    [    0.932077] Block layer SCSI generic (bsg) driver version 0.4 loaded (major 253)
    [    0.932093] io scheduler noop registered
    [    0.932094] io scheduler deadline registered
    [    0.932114] io scheduler cfq registered (default)
    [    0.932177] pcieport 0000:00:01.0: setting latency timer to 64
    [    0.932196] pcieport 0000:00:01.0: irq 40 for MSI/MSI-X
    [    0.932232] pcieport 0000:00:1c.0: setting latency timer to 64
    [    0.932268] pcieport 0000:00:1c.0: irq 41 for MSI/MSI-X
    [    0.932320] pcieport 0000:00:1c.1: setting latency timer to 64
    [    0.932356] pcieport 0000:00:1c.1: irq 42 for MSI/MSI-X
    [    0.932408] pcieport 0000:00:1c.2: setting latency timer to 64
    [    0.932443] pcieport 0000:00:1c.2: irq 43 for MSI/MSI-X
    [    0.932497] pcieport 0000:00:1c.3: setting latency timer to 64
    [    0.932532] pcieport 0000:00:1c.3: irq 44 for MSI/MSI-X
    [    0.932584] pcieport 0000:00:1c.4: setting latency timer to 64
    [    0.932620] pcieport 0000:00:1c.4: irq 45 for MSI/MSI-X
    [    0.932672] pcieport 0000:00:1c.7: setting latency timer to 64
    [    0.932708] pcieport 0000:00:1c.7: irq 46 for MSI/MSI-X
    [    0.932769] pcieport 0000:00:01.0: Signaling PME through PCIe PME interrupt
    [    0.932770] pci 0000:01:00.0: Signaling PME through PCIe PME interrupt
    [    0.932771] pci 0000:01:00.1: Signaling PME through PCIe PME interrupt
    [    0.932773] pcie_pme 0000:00:01.0:pcie01: service driver pcie_pme loaded
    [    0.932786] pcieport 0000:00:1c.0: Signaling PME through PCIe PME interrupt
    [    0.932789] pcie_pme 0000:00:1c.0:pcie01: service driver pcie_pme loaded
    [    0.932801] pcieport 0000:00:1c.1: Signaling PME through PCIe PME interrupt
    [    0.932803] pci 0000:03:00.0: Signaling PME through PCIe PME interrupt
    [    0.932806] pcie_pme 0000:00:1c.1:pcie01: service driver pcie_pme loaded
    [    0.932819] pcieport 0000:00:1c.2: Signaling PME through PCIe PME interrupt
    [    0.932820] pci 0000:04:00.0: Signaling PME through PCIe PME interrupt
    [    0.932823] pcie_pme 0000:00:1c.2:pcie01: service driver pcie_pme loaded
    [    0.932835] pcieport 0000:00:1c.3: Signaling PME through PCIe PME interrupt
    [    0.932836] pci 0000:05:00.0: Signaling PME through PCIe PME interrupt
    [    0.932840] pcie_pme 0000:00:1c.3:pcie01: service driver pcie_pme loaded
    [    0.932852] pcieport 0000:00:1c.4: Signaling PME through PCIe PME interrupt
    [    0.932853] pci 0000:06:00.0: Signaling PME through PCIe PME interrupt
    [    0.932856] pcie_pme 0000:00:1c.4:pcie01: service driver pcie_pme loaded
    [    0.932869] pcieport 0000:00:1c.7: Signaling PME through PCIe PME interrupt
    [    0.932870] pci 0000:09:00.0: Signaling PME through PCIe PME interrupt
    [    0.932873] pcie_pme 0000:00:1c.7:pcie01: service driver pcie_pme loaded
    [    0.932881] pci_hotplug: PCI Hot Plug PCI Core version: 0.5
    [    0.932902] pciehp: PCI Express Hot Plug Controller Driver version: 0.4
    [    0.932925] intel_idle: MWAIT substates: 0x1120
    [    0.932926] intel_idle: v0.4 model 0x2A
    [    0.932926] intel_idle: lapic_timer_reliable_states 0xffffffff
    [    0.932980] input: Power Button as /devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0C0C:00/input/input0
    [    0.932983] ACPI: Power Button [PWRB][    0.933005] input: Power Button as /devices/LNXSYSTM:00/LNXPWRBN:00/input/input1
    [    0.933007] ACPI: Power Button [PWRF][    0.933022] ACPI: acpi_idle yielding to intel_idle
    [    0.935994] ERST: Table is not found!
    [    0.936028] Serial: 8250/16550 driver, 32 ports, IRQ sharing enabled
    [    0.956401] serial8250: ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
    [    0.959310] Freeing initrd memory: 13428k freed
    [    1.267282] 00:09: ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
    [    1.270980] Linux agpgart interface v0.103
    [    1.271564] brd: module loaded
    [    1.271795] loop: module loaded
    [    1.272011] Fixed MDIO Bus: probed
    [    1.272023] PPP generic driver version 2.4.2
    [    1.272040] tun: Universal TUN/TAP device driver, 1.6
    [    1.272041] tun: (C) 1999-2004 Max Krasnyansky <maxk@qualcomm.com>
    [    1.272076] ehci_hcd: USB 2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver
    [    1.272088] ehci_hcd 0000:00:1a.0: PCI INT A -> GSI 23 (level, low) -> IRQ 23
    [    1.272103] ehci_hcd 0000:00:1a.0: setting latency timer to 64
    [    1.272106] ehci_hcd 0000:00:1a.0: EHCI Host Controller
    [    1.272127] ehci_hcd 0000:00:1a.0: new USB bus registered, assigned bus number 1
    [    1.272149] ehci_hcd 0000:00:1a.0: debug port 2
    [    1.276023] ehci_hcd 0000:00:1a.0: cache line size of 64 is not supported
    [    1.276036] ehci_hcd 0000:00:1a.0: irq 23, io mem 0xfa727000
    [    1.290771] ehci_hcd 0000:00:1a.0: USB 2.0 started, EHCI 1.00
    [    1.290885] hub 1-0:1.0: USB hub found
    [    1.290888] hub 1-0:1.0: 2 ports detected
    [    1.290924] ehci_hcd 0000:00:1d.0: PCI INT A -> GSI 23 (level, low) -> IRQ 23
    [    1.290934] ehci_hcd 0000:00:1d.0: setting latency timer to 64
    [    1.290936] ehci_hcd 0000:00:1d.0: EHCI Host Controller
    [    1.290952] ehci_hcd 0000:00:1d.0: new USB bus registered, assigned bus number 2
    [    1.290968] ehci_hcd 0000:00:1d.0: debug port 2
    [    1.294836] ehci_hcd 0000:00:1d.0: cache line size of 64 is not supported
    [    1.294839] ehci_hcd 0000:00:1d.0: irq 23, io mem 0xfa726000
    [    1.306755] ehci_hcd 0000:00:1d.0: USB 2.0 started, EHCI 1.00
    [    1.306862] hub 2-0:1.0: USB hub found
    [    1.306864] hub 2-0:1.0: 2 ports detected
    [    1.306896] ohci_hcd: USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver
    [    1.306902] uhci_hcd: USB Universal Host Controller Interface driver
    [    1.306931] i8042: PNP: PS/2 Controller [PNP0303:PS2K] at 0x60,0x64 irq 1
    [    1.306932] i8042: PNP: PS/2 appears to have AUX port disabled, if this is incorrect please boot with i8042.nopnp
    [    1.307608] serio: i8042 KBD port at 0x60,0x64 irq 1
    [    1.307650] mousedev: PS/2 mouse device common for all mice
    [    1.307710] rtc_cmos 00:04: RTC can wake from S4
    [    1.307782] rtc_cmos 00:04: rtc core: registered rtc_cmos as rtc0
    [    1.307805] rtc0: alarms up to one month, y3k, 114 bytes nvram, hpet irqs
    [    1.307855] device-mapper: uevent: version 1.0.3
    [    1.307890] device-mapper: ioctl: 4.20.0-ioctl (2011-02-02) initialised: dm-devel@redhat.com
    [    1.307941] cpuidle: using governor ladder
    [    1.308019] cpuidle: using governor menu
    [    1.308020] EFI Variables Facility v0.08 2004-May-17
    [    1.308132] TCP cubic registered
    [    1.308195] NET: Registered protocol family 10
    [    1.308418] NET: Registered protocol family 17
    [    1.308425] Registering the dns_resolver key type
    [    1.308479] PM: Hibernation image not present or could not be loaded.
    [    1.308485] registered taskstats version 1
    [    1.313555]   Magic number: 13:80:535
    [    1.313559] bdi 1:13: hash matches
    [    1.313561] tty ttyS15: hash matches
    [    1.313656] rtc_cmos 00:04: setting system clock to 2013-01-02 14:32:37 UTC (1357137157)
    [    1.314228] BIOS EDD facility v0.16 2004-Jun-25, 0 devices found
    [    1.314229] EDD information not available.
    [    1.315314] Freeing unused kernel memory: 992k freed
    [    1.315398] Write protecting the kernel read-only data: 12288k
    [    1.319180] Freeing unused kernel memory: 2008k freed
    [    1.321814] Freeing unused kernel memory: 1376k freed
    [    1.330896] udevd[86]: starting version 173
    [    1.333411] input: AT Translated Set 2 keyboard as /devices/platform/i8042/serio0/input/input2
    [    1.343304] ahci 0000:00:1f.2: version 3.0
    [    1.343320] ahci 0000:00:1f.2: PCI INT B -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 20
    [    1.343354] ahci 0000:00:1f.2: irq 47 for MSI/MSI-X
    [    1.351689] xhci_hcd 0000:03:00.0: PCI INT A -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
    [    1.351710] xhci_hcd 0000:03:00.0: setting latency timer to 64
    [    1.351713] xhci_hcd 0000:03:00.0: xHCI Host Controller
    [    1.351746] xhci_hcd 0000:03:00.0: new USB bus registered, assigned bus number 3
    [    1.351910] xhci_hcd 0000:03:00.0: irq 17, io mem 0xfa600000
    [    1.351969] xhci_hcd 0000:03:00.0: irq 48 for MSI/MSI-X
    [    1.351972] xhci_hcd 0000:03:00.0: irq 49 for MSI/MSI-X
    [    1.351974] xhci_hcd 0000:03:00.0: irq 50 for MSI/MSI-X
    [    1.351977] xhci_hcd 0000:03:00.0: irq 51 for MSI/MSI-X
    [    1.351979] xhci_hcd 0000:03:00.0: irq 52 for MSI/MSI-X
    [    1.352103] xHCI xhci_add_endpoint called for root hub
    [    1.352104] xHCI xhci_check_bandwidth called for root hub
    [    1.352121] hub 3-0:1.0: USB hub found
    [    1.352127] hub 3-0:1.0: 2 ports detected
    [    1.352166] xhci_hcd 0000:03:00.0: xHCI Host Controller
    [    1.352182] xhci_hcd 0000:03:00.0: new USB bus registered, assigned bus number 4
    [    1.355010] e1000e: Intel(R) PRO/1000 Network Driver - 1.3.10-k2
    [    1.355012] e1000e: Copyright(c) 1999 - 2011 Intel Corporation.
    [    1.355403] xHCI xhci_add_endpoint called for root hub
    [    1.355404] xHCI xhci_check_bandwidth called for root hub
    [    1.355421] hub 4-0:1.0: USB hub found
    [    1.355427] hub 4-0:1.0: 2 ports detected
    [    1.355468] xhci_hcd 0000:06:00.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
    [    1.355487] xhci_hcd 0000:06:00.0: setting latency timer to 64
    [    1.355490] xhci_hcd 0000:06:00.0: xHCI Host Controller
    [    1.355511] xhci_hcd 0000:06:00.0: new USB bus registered, assigned bus number 5
    [    1.355672] xhci_hcd 0000:06:00.0: irq 16, io mem 0xfa300000
    [    1.355731] xhci_hcd 0000:06:00.0: irq 53 for MSI/MSI-X
    [    1.355733] xhci_hcd 0000:06:00.0: irq 54 for MSI/MSI-X
    [    1.355736] xhci_hcd 0000:06:00.0: irq 55 for MSI/MSI-X
    [    1.355740] xhci_hcd 0000:06:00.0: irq 56 for MSI/MSI-X
    [    1.355742] xhci_hcd 0000:06:00.0: irq 57 for MSI/MSI-X
    [    1.355851] xHCI xhci_add_endpoint called for root hub
    [    1.355852] xHCI xhci_check_bandwidth called for root hub
    [    1.355865] hub 5-0:1.0: USB hub found
    [    1.355870] hub 5-0:1.0: 2 ports detected
    [    1.355912] xhci_hcd 0000:06:00.0: xHCI Host Controller
    [    1.355927] xhci_hcd 0000:06:00.0: new USB bus registered, assigned bus number 6
    [    1.355976] r8169 Gigabit Ethernet driver 2.3LK-NAPI loaded
    [    1.355990] r8169 0000:08:02.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
    [    1.356028] r8169 0000:08:02.0: (unregistered net_device): no PCI Express capability
    [    1.356278] r8169 0000:08:02.0: eth0: RTL8169sc/8110sc at 0xffffc90000c78000, f4:6d:04:98:f0:7a, XID 18000000 IRQ 16
    [    1.356280] r8169 0000:08:02.0: eth0: jumbo features [frames: 7152 bytes, tx checksumming: ok][    1.358518] firewire_ohci 0000:08:03.0: PCI INT A -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
    [    1.359228] ahci 0000:00:1f.2: AHCI 0001.0300 32 slots 6 ports 6 Gbps 0x26 impl SATA mode
    [    1.359230] ahci 0000:00:1f.2: flags: 64bit ncq sntf pm led clo pio slum part ems apst 
    [    1.359234] ahci 0000:00:1f.2: setting latency timer to 64
    [    1.359330] xHCI xhci_add_endpoint called for root hub
    [    1.359331] xHCI xhci_check_bandwidth called for root hub
    [    1.359347] hub 6-0:1.0: USB hub found
    [    1.359353] hub 6-0:1.0: 2 ports detected
    [    1.375213] scsi0 : ahci
    [    1.375402] scsi1 : ahci
    [    1.375583] scsi2 : ahci
    [    1.375753] scsi3 : ahci
    [    1.375884] scsi4 : ahci
    [    1.376002] scsi5 : ahci
    [    1.376094] ata1: DUMMY
    [    1.376097] ata2: SATA max UDMA/133 abar m2048@0xfa725000 port 0xfa725180 irq 47
    [    1.376099] ata3: SATA max UDMA/133 abar m2048@0xfa725000 port 0xfa725200 irq 47
    [    1.376100] ata4: DUMMY
    [    1.376100] ata5: DUMMY
    [    1.376102] ata6: SATA max UDMA/133 abar m2048@0xfa725000 port 0xfa725380 irq 47
    [    1.376123] ahci 0000:05:00.0: PCI INT A -> GSI 19 (level, low) -> IRQ 19
    [    1.376147] e1000e 0000:00:19.0: PCI INT A -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
    [    1.376155] e1000e 0000:00:19.0: setting latency timer to 64
    [    1.376291] ahci 0000:05:00.0: AHCI 0001.0100 32 slots 2 ports 3 Gbps 0x3 impl SATA mode
    [    1.376293] ahci 0000:05:00.0: flags: 64bit ncq pm led clo pmp pio slum part 
    [    1.376300] ahci 0000:05:00.0: setting latency timer to 64
    [    1.376340] e1000e 0000:00:19.0: irq 58 for MSI/MSI-X
    [    1.376465] scsi6 : ahci
    [    1.376534] scsi7 : ahci
    [    1.376567] ata7: SATA max UDMA/133 abar m512@0xfa410000 port 0xfa410100 irq 19
    [    1.376570] ata8: SATA max UDMA/133 abar m512@0xfa410000 port 0xfa410180 irq 19
    [    1.376588] ahci 0000:09:00.0: PCI INT A -> GSI 19 (level, low) -> IRQ 19
    [    1.376653] ahci 0000:09:00.0: irq 59 for MSI/MSI-X
    [    1.376704] ahci 0000:09:00.0: AHCI 0001.0000 32 slots 2 ports 6 Gbps 0x3 impl SATA mode
    [    1.376706] ahci 0000:09:00.0: flags: 64bit ncq sntf led only pmp fbs pio slum part sxs 
    [    1.376710] ahci 0000:09:00.0: setting latency timer to 64
    [    1.376861] scsi8 : ahci
    [    1.376919] scsi9 : ahci
    [    1.376941] ata9: SATA max UDMA/133 abar m512@0xfa110000 port 0xfa110100 irq 59
    [    1.376944] ata10: SATA max UDMA/133 abar m512@0xfa110000 port 0xfa110180 irq 59
    [    1.410791] firewire_ohci: Added fw-ohci device 0000:08:03.0, OHCI v1.10, 4 IR + 8 IT contexts, quirks 0x11
    [    1.602525] usb 1-1: new high speed USB device number 2 using ehci_hcd
    [    1.689094] e1000e 0000:00:19.0: eth1: (PCI Express:2.5GT/s:Width x1) f4:6d:04:98:e2:03
    [    1.689097] e1000e 0000:00:19.0: eth1: Intel(R) PRO/1000 Network Connection
    [    1.689126] e1000e 0000:00:19.0: eth1: MAC: 10, PHY: 11, PBA No: FFFFFF-0FF
    [    1.694464] ata10: SATA link down (SStatus 0 SControl 300)
    [    1.694471] ata8: SATA link down (SStatus 0 SControl 300)
    [    1.694527] ata9: SATA link down (SStatus 0 SControl 300)
    [    1.694545] ata7: SATA link down (SStatus 0 SControl 300)
    [    1.694569] ata6: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 300)
    [    1.697623] ata6.00: ATAPI: HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50, TN03, max UDMA/100
    [    1.698409] ata3: SATA link up 3.0 Gbps (SStatus 123 SControl 300)
    [    1.700243] ata3.00: ATA-8: WDC WD1002FAEX-00Z3A0, 05.01D05, max UDMA/133
    [    1.700247] ata3.00: 1953525168 sectors, multi 16: LBA48 NCQ (depth 31/32), AA
    [    1.701473] ata6.00: configured for UDMA/100
    [    1.702038] ata3.00: configured for UDMA/133
    [    1.702395] ata2: SATA link up 3.0 Gbps (SStatus 123 SControl 300)
    [    1.731208] ata2.00: ATA-8: ST31500341AS, CC1H, max UDMA/133
    [    1.731212] ata2.00: 2930277168 sectors, multi 16: LBA48 NCQ (depth 31/32)
    [    1.735079] hub 1-1:1.0: USB hub found
    [    1.735184] hub 1-1:1.0: 6 ports detected
    [    1.773212] ata2.00: configured for UDMA/133
    [    1.773473] scsi 1:0:0:0: Direct-Access     ATA      ST31500341AS     CC1H PQ: 0 ANSI: 5
    [    1.773559] sd 1:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
    [    1.773724] sd 1:0:0:0: [sda] 2930277168 512-byte logical blocks: (1.50 TB/1.36 TiB)
    [    1.773756] scsi 2:0:0:0: Direct-Access     ATA      WDC WD1002FAEX-0 05.0 PQ: 0 ANSI: 5
    [    1.773819] sd 2:0:0:0: [sdb] 1953525168 512-byte logical blocks: (1.00 TB/931 GiB)
    [    1.773822] sd 1:0:0:0: [sda] Write Protect is off
    [    1.773825] sd 1:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 3a 00 00
    [    1.773832] sd 2:0:0:0: Attached scsi generic sg1 type 0
    [    1.773847] sd 2:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
    [    1.773848] sd 2:0:0:0: [sdb] Mode Sense: 00 3a 00 00
    [    1.773851] sd 1:0:0:0: [sda] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
    [    1.773861] sd 2:0:0:0: [sdb] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
    [    1.777247] scsi 5:0:0:0: CD-ROM            HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50  TN03 PQ: 0 ANSI: 5
    [    1.787077] sr0: scsi3-mmc drive: 48x/48x writer dvd-ram cd/rw xa/form2 cdda tray
    [    1.787081] cdrom: Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
    [    1.787184] sr 5:0:0:0: Attached scsi CD-ROM sr0
    [    1.787221] sr 5:0:0:0: Attached scsi generic sg2 type 5
    [    1.792538]  sda: sda1
    [    1.792873] sd 1:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
    [    1.820565]  sdb: sdb1 sdb2 < sdb5 sdb6 sdb7 sdb8 >
    [    1.820832] sd 2:0:0:0: [sdb] Attached SCSI disk
    [    1.846265] usb 2-1: new high speed USB device number 2 using ehci_hcd
    [    1.914267] firewire_core: created device fw0: GUID 001e8c0000459d58, S400
    [    1.914278] Refined TSC clocksource calibration: 3310.800 MHz.
    [    1.914289] Switching to clocksource tsc
    [    1.986677] hub 2-1:1.0: USB hub found
    [    1.986814] hub 2-1:1.0: 8 ports detected
    [    2.058101] usb 1-1.6: new low speed USB device number 3 using ehci_hcd
    [    2.162392] input: Logitech USB Laser Mouse as /devices/pci0000:00/0000:00:1a.0/usb1/1-1/1-1.6/1-1.6:1.0/input/input3
    [    2.162450] generic-usb 0003:046D:C062.0001: input,hidraw0: USB HID v1.10 Mouse [Logitech USB Laser Mouse] on usb-0000:00:1a.0-1.6/input0
    [    2.162458] usbcore: registered new interface driver usbhid
    [    2.162459] usbhid: USB HID core driver
    [    2.204976] EXT4-fs (sdb7): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
    [    2.258103] usb 2-1.7: new full speed USB device number 3 using ehci_hcd
    [   10.888149] udevd[380]: starting version 173
    [   10.907523] mei: module is from the staging directory, the quality is unknown, you have been warned.
    [   10.907688] mei 0000:00:16.0: PCI INT A -> GSI 21 (level, low) -> IRQ 21
    [   10.907692] mei 0000:00:16.0: setting latency timer to 64
    [   10.910335] lp: driver loaded but no devices found
    [   10.910895] cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
    [   10.916305] wmi: Mapper loaded
    [   10.918006] nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
    [   10.918008] Disabling lock debugging due to kernel taint
    [   10.929947] type=1400 audit(1357129967.121:2): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="/sbin/dhclient" pid=440 comm="apparmor_parser"
    [   10.930172] type=1400 audit(1357129967.121:3): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="/usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-client.action" pid=440 comm="apparmor_parser"
    [   10.930314] type=1400 audit(1357129967.121:4): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="/usr/lib/connman/scripts/dhclient-script" pid=440 comm="apparmor_parser"
    [   10.935616] rtl8192ce 0000:04:00.0: PCI INT A -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
    [   10.935623] rtl8192ce 0000:04:00.0: setting latency timer to 64
    [   10.959353] Adding 8356860k swap on /dev/sdb8.  Priority:-1 extents:1 across:8356860k 
    [   10.997327] HDA Intel 0000:00:1b.0: PCI INT A -> GSI 22 (level, low) -> IRQ 22
    [   10.997370] HDA Intel 0000:00:1b.0: irq 60 for MSI/MSI-X
    [   10.997391] HDA Intel 0000:00:1b.0: setting latency timer to 64
    [   11.041542] asus_wmi: ASUS WMI generic driver loaded
    [   11.041780] asus_wmi: Initialization: 0x0
    [   11.041795] asus_wmi: BIOS WMI version: 0.9
    [   11.041819] asus_wmi: SFUN value: 0x0
    [   11.042135] hda_codec: ALC892: BIOS auto-probing.
    [   11.048321] input: HDA Intel PCH Headphone as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input5
    [   11.048390] HDA Intel 0000:01:00.1: PCI INT B -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
    [   11.048392] hda_intel: Disabling MSI
    [   11.048422] HDA Intel 0000:01:00.1: setting latency timer to 64
    [   11.048441] input: Eee PC WMI hotkeys as /devices/platform/eeepc-wmi/input/input4
    [   11.049267] cfg80211: World regulatory domain updated:
    [   11.049269] cfg80211:     (start_freq - end_freq @ bandwidth), (max_antenna_gain, max_eirp)
    [   11.049271] cfg80211:     (2402000 KHz - 2472000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
    [   11.049272] cfg80211:     (2457000 KHz - 2482000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
    [   11.049274] cfg80211:     (2474000 KHz - 2494000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
    [   11.049275] cfg80211:     (5170000 KHz - 5250000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
    [   11.049276] cfg80211:     (5735000 KHz - 5835000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
    [   11.075047] cfg80211: Updating information on frequency 2412 MHz for a 20 MHz width channel with regulatory rule:
    [   11.075050] cfg80211: 2402000 KHz - 2472000 KHz @  KHz), (N/A mBi, 2000 mBm)
    [   11.075051] cfg80211: Updating information on frequency 2417 MHz for a 20 MHz width channel with regulatory rule:
    [   11.075053] cfg80211: 2402000 KHz - 2472000 KHz @  KHz), (N/A mBi, 2000 mBm)
    [   11.075054] cfg80211: Updating information on frequency 2422 MHz for a 20 MHz width channel with regulatory rule:
    [   11.075055] cfg80211: 2402000 KHz - 2472000 KHz @  KHz), (N/A mBi, 2000 mBm)
    [   11.075056] cfg80211: Updating information on frequency 2427 MHz for a 20 MHz width channel with regulatory rule:
    [   11.075058] cfg80211: 2402000 KHz - 2472000 KHz @  KHz), (N/A mBi, 2000 mBm)
    [   11.075059] cfg80211: Updating information on frequency 2432 MHz for a 20 MHz width channel with regulatory rule:
    [   11.075061] cfg80211: 2402000 KHz - 2472000 KHz @  KHz), (N/A mBi, 2000 mBm)
    [   11.075062] cfg80211: Updating information on frequency 2437 MHz for a 20 MHz width channel with regulatory rule:
    [   11.075063] cfg80211: 2402000 KHz - 2472000 KHz @  KHz), (N/A mBi, 2000 mBm)
    [   11.075064] cfg80211: Updating information on frequency 2442 MHz for a 20 MHz width channel with regulatory rule:
    [   11.075066] cfg80211: 2402000 KHz - 2472000 KHz @  KHz), (N/A mBi, 2000 mBm)
    [   11.075067] cfg80211: Updating information on frequency 2447 MHz for a 20 MHz width channel with regulatory rule:
    [   11.075068] cfg80211: 2402000 KHz - 2472000 KHz @  KHz), (N/A mBi, 2000 mBm)
    [   11.075070] cfg80211: Updating information on frequency 2452 MHz for a 20 MHz width channel with regulatory rule:
    [   11.075071] cfg80211: 2402000 KHz - 2472000 KHz @  KHz), (N/A mBi, 2000 mBm)
    [   11.075072] cfg80211: Updating information on frequency 2457 MHz for a 20 MHz width channel with regulatory rule:
    [   11.075074] cfg80211: 2402000 KHz - 2472000 KHz @  KHz), (N/A mBi, 2000 mBm)
    [   11.075075] cfg80211: Updating information on frequency 2462 MHz for a 20 MHz width channel with regulatory rule:
    [   11.075076] cfg80211: 2402000 KHz - 2472000 KHz @  KHz), (N/A mBi, 2000 mBm)
    [   11.075078] cfg80211: Updating information on frequency 2467 MHz for a 20 MHz width channel with regulatory rule:
    [   11.075079] cfg80211: 2457000 KHz - 2482000 KHz @  KHz), (N/A mBi, 2000 mBm)
    [   11.075080] cfg80211: Updating information on frequency 2472 MHz for a 20 MHz width channel with regulatory rule:
    [   11.075082] cfg80211: 2457000 KHz - 2482000 KHz @  KHz), (N/A mBi, 2000 mBm)
    [   11.075083] cfg80211: Disabling freq 2484 MHz as custom regd has no rule that fits a 20 MHz wide channel
    [   11.075176] cfg80211: Ignoring regulatory request Set by core since the driver uses its own custom regulatory domain 
    [   11.076568] ieee80211 phy0: Selected rate control algorithm 'rtl_rc'
    [   11.076841] rtlwifi: wireless switch is on
    [   11.097935] Bluetooth: Atheros AR30xx firmware driver ver 1.0
    [   11.125559] EXT4-fs (sdb7): re-mounted. Opts: errors=remount-ro
    [   11.333476] usbcore: registered new interface driver ath3k
    [   11.530504] usb 2-1.7: USB disconnect, device number 3
    [   11.531407] type=1400 audit(1357129967.721:5): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="/usr/lib/lightdm/lightdm-guest-session-wrapper" pid=1036 comm="apparmor_parser"
    [   11.531994] type=1400 audit(1357129967.721:6): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" name="/sbin/dhclient" pid=1037 comm="apparmor_parser"
    [   11.532160] type=1400 audit(1357129967.721:7): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="/usr/lib/telepathy/mission-control-5" pid=1040 comm="apparmor_parser"
    [   11.532227] type=1400 audit(1357129967.721:8): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" name="/usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-client.action" pid=1037 comm="apparmor_parser"
    [   11.532372] type=1400 audit(1357129967.721:9): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" name="/usr/lib/connman/scripts/dhclient-script" pid=1037 comm="apparmor_parser"
    [   11.532396] type=1400 audit(1357129967.721:10): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="/usr/lib/telepathy/telepathy-*" pid=1040 comm="apparmor_parser"
    [   11.532898] type=1400 audit(1357129967.721:11): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="/usr/lib/cups/backend/cups-pdf" pid=1041 comm="apparmor_parser"
    [   11.574047] init: failsafe main process (977) killed by TERM signal
    [   11.578088] init: apport pre-start process (1086) terminated with status 1
    [   11.579572] init: apport post-stop process (1116) terminated with status 1
    [   11.673152] e1000e 0000:00:19.0: irq 58 for MSI/MSI-X
    [   11.700416] vboxdrv: Found 4 processor cores.
    [   11.700525] vboxdrv: fAsync=0 offMin=0x1b6 offMax=0xd68
    [   11.700555] vboxdrv: TSC mode is 'synchronous', kernel timer mode is 'normal'.
    [   11.700556] vboxdrv: Successfully loaded version 4.1.2_Ubuntu (interface 0x00190000).
    [   11.705772] vboxpci: IOMMU not found (not registered)
    [   11.729028] e1000e 0000:00:19.0: irq 58 for MSI/MSI-X
    [   11.729464] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth1: link is not ready
    [   11.733077] rtl8192c: Loading firmware file rtlwifi/rtl8192cfw.bin
    [   11.860819] HDMI status: Pin=5 Presence_Detect=0 ELD_Valid=0
    [   11.892788] HDMI status: Pin=5 Presence_Detect=0 ELD_Valid=0
    [   11.924770] HDMI status: Pin=5 Presence_Detect=0 ELD_Valid=0
    [   11.956728] HDMI status: Pin=5 Presence_Detect=0 ELD_Valid=0
    [   11.972783] input: HDA NVidia HDMI/DP,pcm=9 as /devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:01:00.1/sound/card1/input6
    [   11.972836] input: HDA NVidia HDMI/DP,pcm=8 as /devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:01:00.1/sound/card1/input7
    [   11.972866] input: HDA NVidia HDMI/DP,pcm=7 as /devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:01:00.1/sound/card1/input8
    [   11.972892] input: HDA NVidia HDMI/DP,pcm=3 as /devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:01:00.1/sound/card1/input9
    [   11.973102] nvidia 0000:01:00.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
    [   11.973109] nvidia 0000:01:00.0: setting latency timer to 64
    [   11.973113] vgaarb: device changed decodes: PCI:0000:01:00.0,olddecodes=io+mem,decodes=none:owns=io+mem
    [   11.973193] NVRM: loading NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module  280.13  Wed Jul 27 16:53:56 PDT 2011
    [   12.077123] ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
    [   12.083360] r8169 0000:08:02.0: eth0: link down
    [   12.083739] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
    [   12.104943] Bluetooth: Core ver 2.16
    [   12.104964] NET: Registered protocol family 31
    [   12.104965] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
    [   12.104966] Bluetooth: HCI socket layer initialized
    [   12.104967] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
    [   12.105042] Bluetooth: SCO socket layer initialized
    [   12.106106] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3
    [   12.106107] Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast
    [   12.125935] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
    [   12.125938] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
    [   12.125946] Bluetooth: RFCOMM ver 1.11
    [   12.138355] vesafb: mode is 640x480x32, linelength=2560, pages=0
    [   12.138357] vesafb: scrolling: redraw
    [   12.138359] vesafb: Truecolor: size=8:8:8:8, shift=24:16:8:0
    [   12.139535] vesafb: framebuffer at 0xf1000000, mapped to 0xffffc90006a00000, using 1216k, total 1216k
    [   12.139614] Console: switching to colour frame buffer device 80x30
    [   12.139621] fb0: VESA VGA frame buffer device
    [   12.158528] ppdev: user-space parallel port driver
    [   12.752174] usb 2-1.7: new full speed USB device number 4 using ehci_hcd
    [   12.852705] Bluetooth: Generic Bluetooth USB driver ver 0.6
    [   12.853036] usbcore: registered new interface driver btusb
    [   12.907726] HDMI hot plug event: Pin=5 Presence_Detect=1 ELD_Valid=0
    [   12.911844] HDMI status: Pin=5 Presence_Detect=1 ELD_Valid=0
    [   12.930320] HDMI hot plug event: Pin=5 Presence_Detect=0 ELD_Valid=1
    [   12.935812] HDMI status: Pin=5 Presence_Detect=1 ELD_Valid=1
    [   13.686835] EXT4-fs (sdb7): re-mounted. Opts: errors=remount-ro,commit=0
    [   13.707096] HDMI: detected monitor E2260
    [   13.707099]         at connection type HDMI
    [   13.707102] HDMI: available speakers: FL/FR
    [   13.707107] HDMI: supports coding type LPCM: channels = 2, rates = 44100 48000 88200, bits = 16 20 24
    [   14.172959] init: plymouth-stop pre-start process (1647) terminated with status 1
    [   14.692404] wlan0: authenticate with 00:1a:9f:97:53:60 (try 1)
    [   14.696418] wlan0: authenticated
    [   14.696621] wlan0: associate with 00:1a:9f:97:53:60 (try 1)
    [   14.700389] wlan0: RX AssocResp from 00:1a:9f:97:53:60 (capab=0x411 status=0 aid=1)
    [   14.700393] wlan0: associated
    [   14.711091] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlan0: link becomes ready
    [   22.727811] HDMI hot plug event: Pin=5 Presence_Detect=1 ELD_Valid=0
    [   22.734586] HDMI status: Pin=5 Presence_Detect=0 ELD_Valid=0
    [   23.482029] HDMI hot plug event: Pin=5 Presence_Detect=1 ELD_Valid=0
    [   23.489876] HDMI status: Pin=5 Presence_Detect=1 ELD_Valid=0
    [   23.507933] HDMI hot plug event: Pin=5 Presence_Detect=0 ELD_Valid=1
    [   23.513866] HDMI status: Pin=5 Presence_Detect=1 ELD_Valid=1
    [   24.285141] HDMI: detected monitor E2260
    [   24.285144]         at connection type HDMI
    [   24.285147] HDMI: available speakers: FL/FR
    [   24.285152] HDMI: supports coding type LPCM: channels = 2, rates = 44100 48000 88200, bits = 16 20 24
    [   26.359172] wlan0: no IPv6 routers present
    
    Mitä tarkoitat emolevyn konkilla? ;P
  11. Ysf

    Ysf Regular member

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    1,928
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    konnat, konkat, kondensaattorit (ks. kuva)

    hm.. dmesg:in mukaan koneessa on kiinni vain 2 kiintolevyä (+ dvd-asema)..

    Tuota noin.. millainen kokoonpano sinulla on (liitetyt laitteet ja powerin tehot) nimittäin jos pakettimikroon liipastaan 3 kiekkoa + romppuasema ja tehokkaampi näytönohjain niin sitten voipi joku laite jäädä ilman virtasta..
    Viimeksi muokattu: 02.01.2013
  12. blffcrshr

    blffcrshr Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2009
    Viestejä:
    190
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Koneessa on kiinni kaksi kiintolevyä tällä hetkellä. Se ilmeisesti rikkinäinen ei ole tällä hetkellä kiinni. Ja eipä se dmesgissä varmaan näkyisikään se kolmas kovo..
    Gigabyte GTX 560 TI SOC -näyttis
    Seasonic S-520 520W poweri
    Sit on Behringerin MS40 -kajarit
    ja perus näppis+hiiri+näyttö (LG E2260V-PN)
  13. Ysf

    Ysf Regular member

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    1,928
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    ok. ihan riittävä virtanen,

    nyt kyl loppuu minulta Stetsonista nousevat arvauslappuset.. kai se kiintolevy on sitten vuan särki.
  14. blffcrshr

    blffcrshr Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2009
    Viestejä:
    190
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kovo lähtee takuupalautuksena huomenna takaisin liikkeeseen.
    Asensin Winukan ja Linuxn uudestaan, nyt toimii netti, mutta Windows 7 käynnistyy automaattisesti. Eli en pysty käyttämään Linuxia. Mistä johtuu?
    Viimeksi muokattu: 03.01.2013
  15. Ysf

    Ysf Regular member

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    1,928
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    jos asensit win7:n linuxin jälkeen, niin asennuksen yhteydessä winukan boottiloaderi on jyrännyt linuxin käyttämän grubin alleen.

    nappaa ohjelma nimeltä EasyBCD (winukan ohjelma) ja sen avulla voisi saada lisättyä (jos lontoon muurre on hallussa.) Linuxin tuohon win7:n buuttivalikkoon ja määriteltyä Win 7:n buuttivalikolle vaikka 3 sekunnin "valinta-ajan"
    Viimeksi muokattu: 03.01.2013
  16. blffcrshr

    blffcrshr Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2009
    Viestejä:
    190
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Winukan asensin ensin..
    Seuraavalla ohjeella sain Linuxin käynnistymään:

    sudo fdisk -l
    eli tulostaa kaikki levyosiot(esimerkki):
    Laite Käynn Alku Loppu Lohkot Id Järjestelmä
    /dev/sda1 * 63 203927551 101963744+ 7 HPFS/NTFS/exFAT
    /dev/sda2 203927552 248209407 22140928 83 Linux
    /dev/sda4 286543872 290893823 2174976 82 Linux-sivutus / Solaris
    Tuosta tulosteesta katsotaan osio jossa Ubuntu on, eli tuossa on osiolla sda2.
    Nyt mountaa osio, komenna(sda2 tilalle toinen osio jos on eri!):
    sudo mount /dev/sda2 /mnt
    ja asenna Grub sda osiolle komennolla:
    sudo grub-install --boot-directory=/mnt/boot /dev/sda
    sitten irrotus komennolla:
    sudo umount /mnt
    Ulos päätteeltä:
    exit

Jaa tämä sivu