1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Koneeni ei avaa nettiä.

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi repe3 04.04.2017.

  1. repe3

    repe3 Newbie

    Liittynyt:
    03.03.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ongelmani on ,että pöytäkoneeni (win7) ei yhdistä nettiin millään selaimella. Näytön alareunassa oleva merkki yhteydestä verkkoon näyttää, että lähiverkko on kunnossa. WLAN toimii läppärissäni jossa on win10. Ainoa mitä tapahtuu on, että chromella avautuu valkoinen ikkuna ja 5-10 sek kuluttua teksti ”sivu ei vastaa” firefoxilla sama valkoinen ikkuna ”muodostetaan yhteyttä” vaikka maailman tappiin. Käytössäni on Zyxel:in VMG 3925-B10B modeemi. Olen käynnistänyt sekä resetoinut modeemin useampaan kertaan, myös uudelleen käynnistänyt pöytäkoneen. En osaa muualta enää hakea vikaa, tumpula kun olen.
     
  2.  
  3. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,810
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    73
    ^
    Itsellä kävi noin, kun silloinen sykkeli myös päätti olla yhdistämättä operaattorille, toimi täysin muuten, yhteyttä nettiin ei vain saanut aikaiseksi.
    Kävivät jopa mittaamassa linjat ja hyväksi toteamassa, modeemi vaihtui uuteen ja taas pelasi.

    T: Vesku
     
    repe3 kiitti tästä.
  4. repe3

    repe3 Newbie

    Liittynyt:
    03.03.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos Vesku. Soitin vikapalveluun ja mittailivat etänä ja päätyivät modeemin vaihtoon (pitkin hampain kuulostivat siltä).
     
  5. repe3

    repe3 Newbie

    Liittynyt:
    03.03.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No niin, nyt sain uuden modeemin ja kaapelit jotka vaihdoin, ainoa oli että läppärin sivut avautuvat nopeammmin, eli vika on edelleen että pääkone ei avaa millään selaimella nettiä. En enää osaa etsiä missä on vika.
     
  6. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    241
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    28
    mitkä kaapelit vaihdoit? onkos pöytis weilan vai kaapelilla nettiin ?
    KTS: ohjuspaneeli/laitehallinta /verkkosovitin on käytössä ettei näy keltaista kolmiota
    "Sorry kehveli puhuin puhelimeen just toisesta koneesta tuli kirjoituksestani alussavähän siksakkia."
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2017
  7. repe3

    repe3 Newbie

    Liittynyt:
    03.03.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    RJ45 kaapelin modeemin ja koneen välille. Ruutukuvake oikeassa alakulmassa ei ole kolmiota tai rastia, lähiverkko ilmoittaa yhteyden olevan verkkoon mutta netti ei vaa avaudu.
     
  8. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    241
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    28
    [​IMG]Ja modeemissa näkyy että kone kytketyssä kanavassa valo/ledi että onkytkettynä laite?
    löysitkö laitehallinnan? joku noista lan merkin alla merkkivalo
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2017
  9. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    241
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    28
    laitehallinta : vasen alalaita " maapallo>ohjauspaneeli>laitehallinta> sieltä verkkosovittimet klikkaa edessä olevaa
    väkästä tulee esiin kaikki käytössäsiolevat sovittimet onko siellä näkyvissä keltaista kolmiota jos ei
    niin tässä malli itellä oleva netti :intel(r)82579v Gigabit Network Connection : kohista siihen ja klikkaa oikean puoleisella hiires :esiintulee valikko
    jos siinä on pois käytössä valitse käyttöön jos ei niin valitse päivitä ohjain.klikkaa vasemmalla.
     
  10. repe3

    repe3 Newbie

    Liittynyt:
    03.03.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Modeemissa palaa valo 1:s kanavan kohdalla. Klikkasin sovittimen kohdalla oikealla ja valikossa ei ollut kohtaa valitse käyttöön, valitsin päivitä ohjainohjelmisto > Koneessa ajantasainen ohjelmisto. Yritin avata Chromen, ei onnistunut.
     
  11. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    241
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    28
    Kenvel avaa verkko ja jakamiskeskus oikealla alhaalla tiesikan kuvake. Vasemmassa laidassa lukee muuta sovittimen
    asetuksia>lähiverkkoyhteys> klikkaa oikean puolimmaisella esiin tulee valikko onko käytössä> ota >ei >vianmääritys kun läpi Käynnistä kone uudelleen! kertoile kuis kävi?Ja ota ojelmapaneeli >jäjestelmä : kerro lukeeko alhaala Windows on aktivoitu? ja olethan käyttäjätileissä järjestelmävalvojana jolla on oikeus tehdä nämämuutokset ?
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2017
  12. repe3

    repe3 Newbie

    Liittynyt:
    03.03.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    "Tarkastele verkon perustietoja ja määritä yhteyksiä
    tämä tietokone>>>Verkko >>> Internet. Tämä sanoo OK.
    Yhteydet: Lähiverkkoyhteys>>> Yhteyden Lähiverkkoyhteyden tila:
    Yleiset:
    Ipv4-yhteys>>>Internet
    IPv6-yhteys>>>Ei Internet-yhteyttä
    Median tila>>>Käytössä
    Kesto>>>>>>>05.55,03
    Nopeus>>>>100,0 Mbps
    Tämä kaikki näkyy "tietsikan" kuvakkeen takaa. IPv6-yhteyttä ei ole ollut silloinkaan kun netti on toiminut.
    Kysymys: Voiko verkkosovitin olla vaurioitunut silti vaikka laitehallinta ilmoittaa "tämä laite toimii oikein"?
     
  13. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    241
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    28
    kehvel nettihän toimii KTS : tuon edellisen viestin lopuosa tuohon kysymykseen viantua ohan mahollista.
    Onko kone pakettikone vai oma tehty kun mietin kaikki muut ok.
    (Yks viel poista kaikki selaimes lataappa ne uusiks. Voipiolla tekohengitystä )
    Koklaa semoista että kun ekankerran sait koneen teene asettulut uusikksi jospa sinun käyttäjätili olis korrutuitunut
    eikä anna käyttää nettiä eli käyttö oikeus jos ei niin sitten vika on raudassa onkos takuuta voimas? Tai johtimen liitin viottuminen pinnit koneessa?
     
  14. repe3

    repe3 Newbie

    Liittynyt:
    03.03.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kyllä tää on ihan kaupasta valmiina kokoonpanona ilman käyttöjärjestelmää. Itse asensin XP:n ja siitä 7:aan
    Tumpelolta vielä pari tyhmää kysymystä, miten poistan ja asennan selaimet uusiksi jos kone ei yhdistä nettiin vaikka verkko löytyy?
    Mistä/miten voin tarkistaa nuo ns. "uuden koneen" asetukset?
     
  15. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    241
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    28
    Ekas miten/milloin vika tuliesiin onko jotain latauksen jäkeen tai norm. käytössä. ( SORRY Ykspää kesät/talvet) ohjelmapaneeli>jäjestelmä>järjetelmän lisät /nimi />muuta : tulee valikko
    jossa alhaalla pitäs olla valittuna täppi workgroup jos ei valihese ja ylhäällä tietokoneen nimi kirjoita (nimesi)>ok> käynnistä kone> kirjaudu koneeseen näin näillä kehveli.
    Sitten kysymys pääsetkö kun kytkeytyy weilanilla koneen nettiin?
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2017
  16. repe3

    repe3 Newbie

    Liittynyt:
    03.03.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mielestäni kaikki alkoi normaalin käytön aikana, en enää muista koska ehkä noin pari kolme viikkoa sitten. Ensin satunnaisesti, vika poistui kun käynnistin koneen uudelleen sitten ei sekään enää. Joskus korjautui kun tein järjestelmän palautuksen hetkeen jossa netti toimi, sitten sekin tie kyrvähti. En mielestäni ole ladannut mitään sovelluksia 1/2:een vuoteen, ainoastaan mikkisoftan päivitykset. Voisiko niissä olla jotain? Koneella on nimi ollut aina ja siellä on aina lukenut workgroup.
     
  17. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    241
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    28
    Kovasti viitas sitten rauta vikaan mites tuo Wlan yhteys? JA muuta ongelma :ratkastu !
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2017
  18. repe3

    repe3 Newbie

    Liittynyt:
    03.03.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Toimii kuin junan vessa. Tässä koko ajan olen ollut läppärin wlanin varassa. Nyt tuli mieleen, yhtä en ole kokeillut. Nimittäin kytkeä läppäri pois wlanista ja pistää se piuhan päähän ja katsoa mitä tapahtuu. Kokeilenpa heti. Jos se toimii
    meni pöytis vaihtoon.
     
  19. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    241
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    28
    JES! Kiitä viestiä eli Pääsiäistä seon NORO
     
    repe3 kiitti tästä.
  20. repe3

    repe3 Newbie

    Liittynyt:
    03.03.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Nyt sanon kuin vaarini aikoinaan: voi pyhä perkele. Läppäri toimii piuhan päässä, eli pöytiksessä se vika on.
    Kiitän ja kumarran kärsivällisyydestäsi kun väänsit mulle rautalangasta kaikki niin että minäkin ymmärsin. Erittäin iloista pääsiäistä sinullekin.
     
  21. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    241
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    28
    KUN saatiin homma pulkkaan muuttaisitko ylhäälä ongelma "Ratkaistu" tilan.
     

Jaa tämä sivu