1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

koneen päivitys

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Plitukka 24.07.2015.

  1. Plitukka

    Plitukka Member

    Liittynyt:
    14.02.2010
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moi,

    2012 päivitetyn koneen näyttis/emolevy sanoi sopimuksen irti. Nyt tarvitsin vinkkiä minkä emolevyn ja näyttiksen ostan? Tarvitseeko muita osia päivittää? Käyttö pääosin nettiä ja hd-videoiden toistoa.

    Alla näkyvän listauksen lisäksi mulla on vanha 500gb kiiintolevy sekä 2013 ostettu ssd.

    WD5000AAKS Western Digital 500 GB, Caviar SE, 3.5", SATAII/300, 16MB,

    1 99,80 ASRock Z77 Pro3, Z77
    1 199,80 Intel Core i5-2500K, 4 x 3.30GHz, 95W, boxed
    1 44,90 G.Skill Ares DIMM Kit 8GB PC3-10667U CL9-9-9-24 (DDR3-1333)
    1 61,80 XFX Core Edition PRO 550W
    Näyttis HD 6850
     
  2.  
  3. Plitukka

    Plitukka Member

    Liittynyt:
    14.02.2010
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    400€ nurkilla olisi budjetti jotakuinkin. Tähän tarvitsisi myös varmaan uuden Windowsin oem versiohan merkkaa emolevyyn? Eikä näin ollen voi käyttää samaa uudella emolla.
     
  4. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Emoks joku LGA1155 kantanen, niitä saa aika huonosti varsinki jos aattelit kellottaa. Ellet pelaa, näyttikseks riittää melkein mikä vaan, jopa 30 euron halpis.

    Wintoosa tuskin menee vanhaks, soitto Microsoftille ja taas menee.
     
  5. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,697
    Kiitokset:
    148
    Pisteet:
    73
    Jos Saksasta tilaaminen on mahdollista, emo ve.t alkaa olla vähissä tuossa oiken sandyb.lle tarkoitettu aikoinaan aika hintavakin asrockin lankku, integroitu näyttis ei toimi sitten tän lankun kanssa pitää olla z lankku.
    http://www.mindfactory.de/product_i...1155-Dual-Channel-DDR3-ATX-Retail_728017.html

    Sitten näyttis puolta voi katselle mikä sopii budjettiin, tuosta radeonin VTX3D merkistä en sitten tiedä missä huudossa on asuksen 290x vastaavaa en viitti linkata koska ainakin suomen päässä juuri kyseista asuksen korttia takuu palautettu kohtuulisen reiliussa määrin
    http://www.mindfactory.de/product_i...l-Fan-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_977442.html
    http://www.mindfactory.de/product_i...X2-OC-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_977450.html
    http://www.mindfactory.de/product_i...on-V2-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_964295.html
    http://www.mindfactory.de/product_i...ew-Edition-1000MHz-Aktiv-PCIe-3-0_992581.html
    http://www.mindfactory.de/product_i...II-OC-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_949752.html
    http://www.mindfactory.de/product_i...on-V2-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_950424.html

    toimituskuluthan tuolta on sen 30 €.a

    Suomesta
    http://hinta.fi/6591/asrock-z77-extreme4-m
    http://hinta.fi/491832/asus-z77-a
    http://hinta.fi/5420/asrock-z77-extreme4

    http://hinta.fi/555017/msi-r9-280x-gaming-3g
    http://hinta.fi/729448/vtx3d-vxr9-290-4gbd5-dhx
    http://hinta.fi/585861/asus-r9290-dc2oc-4gd5

    Tai sitten noista etsii käytettyjä
    http://murobbs.muropaketti.com/
    http://www.tori.fi/index2.html
    http://www.huuto.net/

    Ja sitten tuo mitä BPVest tuossa sanoi wintoosasta +jos et pelaa.

    Voihan sitä tuonnekin soittaa ja kysyä kuinka tätä lankkua on saatavissa heiltä
    http://www.tlnetwork.fi/nettikauppa/?1762,asrock-z77-extreme6-usb3-cmos-tuote-411762-takuu-24kk
    tai tätä

    http://www.tlnetwork.fi/nettikauppa/?1763,asrock-z77-extreme6-tb4-usb3-cmos-tuote-411763-takuu-24kk
    soittaa kannattaa ensin joka tapauksessa jos kaveri empii vastausta, on ehkä viisainta hankkia muualta kun odottaa muutaman viikon ja sitten rahojen palautus.
     
    Viimeksi muokattu: 24.07.2015
    BPVest kiitti tästä.
  6. Plitukka

    Plitukka Member

    Liittynyt:
    14.02.2010
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moi,

    Mieleellään suomesta ja pk-seudulta nuo osat ostaisin niin pääsisi mahd pian koneen käyttökuntoon laittamaan. Tästä voisi päätellä, että esim prossulle ja muisteille ei olisi päivitystarvetta? Nyt kun kerta joutuu uusimaan niin samalla voisi tarvittaessa muitakin osia uusia.

    Mulla kävi sillain, että kun vaihdoin emolevyn pariston niin näyttö ei enää näy. Paristo on emolevyllä näytönohjaimen alla eli vaati sen irrotuksen ja kai siinä näyttis tai sitten emolevy rikki meni.
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Prossu ja muistit pätee hyvin. Nitä tosta ny kantsis vaihtaa jos ei pelaa? Ei oikeestaan mitään, uus halpisnäyttis vaan.
     
  8. Plitukka

    Plitukka Member

    Liittynyt:
    14.02.2010
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moi,

    osaisitko esim verkkokaupasta suositella jotain näyttistä? PCIE 3.0 liitännällä.

    Edit. Tai onko tuo vanhakaan 3.0? Ja myös emolevy voi olla rikki mutta uudella näyttiksellä se selviäisi.
     
    Viimeksi muokattu: 24.07.2015
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Kannattaisi nyt ensin huolella tarkistaa, onko joku osa ja mikä osa rikki.
    Otit näytönohjaimen irti, oliko siinä lisävirtajohtoa kiinni?
    Tuntuu vähän oudolta, että kone rikkoontuisi varmistuspariston vaihdon myötä.
     
  10. Plitukka

    Plitukka Member

    Liittynyt:
    14.02.2010
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Useita kertoja olen näytönohjaimen ottanut irti ja laittanut paikalleen. Virtapiuha on ollut kokoajan kiinni, ja ohjaimen tuuletin pyörii, mutta näyttö ei saa mistään ulostulosta signaalia.
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Olisiko sinulla mitään vanhaa näytönohjainta, jolla voisi kokeilla?
    Oletko ottanut virrat irti sähköverkosta, kun olet näytönohjaimen irroittanut?

    Huomasitko, tapahtuiko pariston vaihdossa mitään poikkeavaa?
     
  12. Plitukka

    Plitukka Member

    Liittynyt:
    14.02.2010
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Näyttiksen kiinnityksen kanssa oli haasteita eli on periaatteessa mahdollista, että siinä yhteydessä se olisi rikkoontunut. Mulla oli pelkästään koneen takaa löytyvä erillinen virtanappi 0-asennossa.

    Ei ole vanhaa näytönohjainta.
     
    Viimeksi muokattu: 24.07.2015
  13. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Onko Sinulla tallessa se alkuperäinen patteri?
    Vertaa että pinnassa olevat coodit pätee vaihdettuun nappiin.
     
  14. Plitukka

    Plitukka Member

    Liittynyt:
    14.02.2010
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    On ja samat ovat. Kokeilin myös vanhalla paristolla ja ei eloa.
     
  15. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ei tarvii olla 3.0, ei mitään hyötyä eikä prossukaan tue.

    Tolla näyttiksellä kattelee leffoja jne mut ei pelaa http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...3H-LP-GeForce-GT210-1-GB-DDR3-PCI-Express-x16
     
  16. Plitukka

    Plitukka Member

    Liittynyt:
    14.02.2010
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moi,

    Hommasin tuon edellisessä viestissä linkatun näyttiksen ja sen asennettuani kone pelittää, mutta joudun käyttämään toista PCIE-porttia koska toisesta ei tullut kuvaa ollenkaan. Eli vikana on ollut tuo rikkinäinen PCIE. Huomasin tässä käyttäessäni, että näytönohjain ei jaksa kunnolla pyörittää Football Manager 2015 pelitilassa. Vanha näytönohjain on sen verran iso, että ei mahdu tuohon toimivaan porttiin. Rupesinkin miettimään, että mistä saisin Asrock Z77 Pro3 saman tai vastaavan emolevyn, jotta voisin käyttää vanhaa näytönohjainta.
     
  17. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    FM 2015 vaatii näyttikseltäkin jotain. LGA1155 emoja saa aika huonosti. Eti käytettynä, ulkomailta tai jotain satunnaisia yksilöitä Suomen kaupoista. Mikäli et kellota (mikset kellottais??), tarjonta paranee jonkin verran.
     
  18. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    @Plitukka luitko edes power_age:n viestiä nro:4? Muutama vaihtoehtoja mihin ottaa yhteyttä uuden emon tiimoilta
     
  19. Plitukka

    Plitukka Member

    Liittynyt:
    14.02.2010
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moi,

    Luin viestin ja etsiskelin muutenkin löytyykö emoja netin kätköistä esim. käytettynä. BPVest tarkoitatko, että näytönohjaimen kellottaisi? Tuohonhan löytyy jonkinmoinen softa millä kellotus onnistuu, mutta onko siinä riskejä? Tai pitäisikö huomioida jotain?
     
  20. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tarkotin prossun kellotusta. Se vaatii p- tai z-piirisarjasen emon. Tota näyttistä turha alkaa kellotteleen.
     
  21. Plitukka

    Plitukka Member

    Liittynyt:
    14.02.2010
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tämä ongelmhan ratkesi uudella näyttiksellä joku eri portissa eli PCI-E portti on emosta rikki. Osaisiko joku listata sopivia LGA1155 emoja? Tuolla varanäyttiksellä ei pyöri football manager ja vanha näyttis ei kokonsa puolesta tuohon porttiin mahdu mikä toimii.
     

Jaa tämä sivu