1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Koneen päivittelyä

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Inkku91 14.08.2015.

  1. Inkku91

    Inkku91 Member

    Liittynyt:
    30.12.2010
    Viestejä:
    58
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    2010 ostin koneen, joka toiminut aivan hyvin, välillä on tullut bluescreeniä mutta itse ajattelin sitä lähinnä winukan viaksi. Mutta nyt tänää on taitavasti jo 3 kertaa bluescreenannu ja mitään ongelmaa en löydä asialle, kaikki tuntuu menevän hitaasti (kuten tietokoneen käynnistyksessä menee nykyään niin, että aamusella jos haluaa istua hetkeksi koneelle saa siinä välissä keittää kahvit tehdä aamupalan ja tehdä niitä näitä, kunnes tietokone edes on missään suhteessa käytettävä.)
    Joten tässäpä ajattelin sitten ruveta tietokoneen siivous puuhiin ja tyhjentää koko romu, aivan niille sijoille kun vain raaskin ja ostaa tähän jotain millä saisi vähän tota nopeuttakin.

    Nykyset osat:
    AMD PHENOM II X4 955 BE C3 AM3 BOXED
    SONY OPTI 24X DVDRW DL BLACK SATA
    SAMSUNG F3 3.5" 1TB SATAII 32MB 7200rpm
    MSI AM3 AMD870 DDR3 USB3.0 SATA6 ATX
    PALIT GTX 460 PCIE 768MB GDDR-5 DVI/HDMI
    TakeMS 4 GB DDR3-1333 Kit
    CM Centurion 5 II
    CORSAIR PSU 550W 12CM ATX V2.2 PFC 80+
    ARCTIC Freezer 7 Pro Rev. 2

    Mielellään koittasin pitää samoja osia mahdollisimman paljon, mutta jos ei näillä saa mitään kasaan niin pakko kai se on miettiä uuden koneen ostoa :/ budjettia en ole miettiny ku ei ole hajua vielä millä tavalla tätä ongelmaa lähtisi ratkomaan, yksi mitä haluaisin kokeilla jos siitä olisi hyötyä on ssd kovo. Sitä budjettia mietin paremmin sitten kohan tietänee joutuneeko ostaa koko pönttö uusiks, mutta jos tässä muutama asia muuttuis ni tähän olis pistää 500€ + -

    Tilaukset jos mitä tulee ei tarvii välttämättä olla suomen maaltakaan, jos muualta löytyy halvempana :)

    Konetta tarviin enimmäkseen koulua varten, mutta välillä on aina kiva pelailla, etenki sillon ku on vapaa-aikaa tarjolla. Ennen suhteellisen paljonkin pelailin.
     
  2.  
  3. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Onko sinulla Win 7 > product key + asennus DVD ?

    Hanki 1-2 kpl USB-tikkua , varmista (alusta) Fat-32 moodi , lataa emon sivulta Bios päivitys
    Lataile toiseen tikkuun tärkeät apuohjelmat maksettuine lisenseneineen.

    Malli minkä tilaat https://hardwarium.com/product/271/0/crucial-mx200-250-gb-ssd-2-5-sata-3-0
    Kun tuo on sinun kädessäsi , niin päivitä bios , irroita vanha hyrrä ja lataa winukka SSDlle lisää ajurit ja testaa toimivuus
    Lisää kaupallisia tiedotteita saat kiivailta myyntimiehiltä
     
  4. Inkku91

    Inkku91 Member

    Liittynyt:
    30.12.2010
    Viestejä:
    58
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kaikki tarvittavat ohjelmistot löytyy ulkoselta kovolta :) samoin winukka löytyy levyltä joten kaiken nollaus ei oo ongelma
     
  5. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Seuraava vihje koskee muisteja , tuommoinen SSD-levy varaa keskusmuistilta melkoisen osion omaa Trimm-toimintaansa varten , eli > muistisi jäävät ahtaiksi ja kone ei nopeudu täysille tehoille

    Nyt sitten emo aiheuttaa ristiriitaisen tilanteen , tulevaisuutta ajatellen sinun pitäisi ostaa 2x8GB 2166 -kit , mutta
    tuo emo ei syö sellaista >
    välimallin päivitys , halvalla eteenpäin http://www.amazon.de/Corsair-2x4GB-...1_6?s=computers&ie=UTF8&qid=1439559402&sr=1-6
    Tämä on kuvaannollinen esimerkki , sisältö pitäisi olla se että kammat starttaavat 1333MHz tai alle ja että mahdollisesti venyvät 1600 OC mutta pysyvät 1.5V syötössä.
    Mieti kannattaako sinun sijoittaa rahaa , koska nää kammat jää seuraavassa isossa prossupäivityksessä turhiksi , nyt ne tehostaisivat konetta nätisti

    Näytönohjainkorttihan tuolla jäpittää , mutta siihen sinun täytyis mittailla se tila ja onko tuohon PSU-laitteeseen jotain mallikoodia?
     
  6. Inkku91

    Inkku91 Member

    Liittynyt:
    30.12.2010
    Viestejä:
    58
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Pitää kyllä harkita muistien ostoa, vaikka toki jos ssdn ostaa niin aika väkisin se pitäis vähä muistiaki lisää saaha.
    En ihan älynnyt mallikoodia, mutta löysin kaapistani vielä käyttöohjeet jokaiselle osalle ni sieltä bongasin tälläsen, cmpsu-550vx ainaki ku googleen pisti ni löyty aika hyvin.
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Poweri menettelee jos on ehjä.

    Jos haet uutta konetta, vaihtoon menis ainaki prossu, emo, näyttis ja muistit. Ekana pitäis kuitenki tietää olisko vika kenties kovossa tai powerissa. Kovo helppo nakki, iske SSD ja kovo pois, kato kaatuuko. Poweri hankalampi, vika voi olla emossa tai muisteissaki...
     
  8. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Tässä hirmu vanha testi http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=62
    Näyttääkö sun poweris yhtään samalta ? noita Corsuja on vuosien mittaan ollut kymmeniä erilaisia.

    Jos sieltä löytyy PCI-E kaapelit > 6-pin ja 6+2-pin niin Ehkä voisit harkita jopa tätä http://www.mindfactory.de/product_i...ni-OC-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_987645.html
    Kallis kuin mikä mutta sen verran pieni että sopisi koppaan ilman rälläkkää ja jopa 3.5 MB muistilla.

    Tsekkaa tota poweria sen kuin kykenet, tuosta on kortin ostot kiinni
    Paljonko vielä budjetissa , haetaanko suosiolla halvempaa?
     
  9. Inkku91

    Inkku91 Member

    Liittynyt:
    30.12.2010
    Viestejä:
    58
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo tollane poweri just mul ku tossa :) Vieläki ton pussin omistan sieltähä noi ohjekirjatki löyty :D
    Kovalevy menossa rikki kyllä, tänään sain taistella tunnin, että sain auki.. bios ilmotti disk read erroria.
    Tällä hetkellä oon kaikille ideoille auki, koska tää kone alkaa menee hitaaksi ja luotto alkaa menemään kaikkine kaatumisineen.
    Tällä hetkellä ei oo muuta ajatusta tästä koneesta ku et jos vaan voi jotain hyödyntää uusiin osiin, josta säästäs sitten ois aika jees. :/ Budjettia oon miettiny jos pitäs uutta pönttöö ostaa ni siel jossai tonnin alapuolel.

    Powerist löytyy 6pin ja 6+2pin. Tosta näyttiksestä sen verra kysyn et hyödyntääks se mitää ilman tehokkaampaa pönttöä? Kun täl hetkel prossuki antaa sen 3,2 Ghz. Muistii enää on vapaana vaa sen 1700 mb. Aikamoine hyppy ois tol näyttiksel mun nykysee.
     
    Viimeksi muokattu: 15.08.2015
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ellei kovookaan voi säästää, menis kaikki vaihtoon paitti DVD ja ehkä prossucooleri. Koppaki heikko esitys ja poweri on aika vanha. Suosittelen myymään ton vaikka ilman kovoo ja sit isketään kaikki rahat uuteen settiin.
     
  11. Inkku91

    Inkku91 Member

    Liittynyt:
    30.12.2010
    Viestejä:
    58
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kuis paljo tälläselle pöntölle kehtais hintaa pistää, ite ostin 2010 sen 630 €
    Kyl oli tuskan takana aukasta konetta ku meni sammuttaa ja kattoo johtoi.
    Pakko se on jotai tehtävä, jos löytyy mielipidettä pöntön sisällöstä ni oisin kiitollinen :) yhäkkin se budjetti siel alle tonni puolel, mut toki saa ehdottaa vähä kaikkea mut koha ei ny hirveesti yli tonnia kummiskaa :/
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,128
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
  13. Inkku91

    Inkku91 Member

    Liittynyt:
    30.12.2010
    Viestejä:
    58
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mikä sivu toi vois itse katsella vähän kanssa :p ja kannattaako mun ostaa dvd asemaa, kun edellinenkin jäi turhaksi sen jälkeen kun winukka oli asennettu :)
    Pitääkö tässä sitten myöhemmin pelätä, että tuli väärään aikaan hommattua uus pönttö, onko tulossa mitään sen kummempia mullistusta kone maailmaan
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,128
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Mindfactory. Ostaisin kyllä itse DVD-renkuttimen kympillä, sitä kun ei koskaan tiedä milloin sellaista tarvitsee. Zen tulee joskus vuoden päästä, mutta tuo 8 ytimen fx riittää kyllä pitkälle.
     
  15. Inkku91

    Inkku91 Member

    Liittynyt:
    30.12.2010
    Viestejä:
    58
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Näyttäs hyvälle. Jos ei toho oo mitää vaihtamisia ni tolla mennää.
    Onkoha tuo kokonaisuutenaa kui äänekäs, ei sillä niinkään väliks mut mielenkiinnosta
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,128
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Hiljainen näyttis, hyvä koppa ja jäähy. Ei pahemmin metelöi.
     
  17. Inkku91

    Inkku91 Member

    Liittynyt:
    30.12.2010
    Viestejä:
    58
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nonii on konekki lähteny tulemaa, mut tässäki tuli se vastaan ku oon nyt käyny läpi kaikki koneen osat eriksee läpi videoide ja arvostelujen kautta, niin näyttää siltä et tos tuulettimes ei ois lämpötahnaa valmiina? Mikäs tähä avuks jos se näin olis, ite mitä kattelin Jimssin sivuilt lämpötahnoi, ni en kyl ymmärtäny mitä eroa näil tahnoilla edes on, joissaki vaan se hinta pomppaa.
    Tähän apuja mitään?
    Pahoittelen suuresti tän viestiketjun nostamista kuolleista, mut tuo lämpötahna nyt huolettaa..
    Paketti saksasta todennäköisesti rantautuu seuraavalla viikolla, tällä hetkellä näytti olevan Tanskas, Jimssin koppa pitää vuottaa vielä alkuviikkoon että hyö saavat omaan varastoihinsa niitä.
     
  18. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Prossucoolerin mukana tulee lämpötahnaa.
     
  19. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,822
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Kyl siellä luulis olevan se thermalrightin oma tahna pienessä muovipussissa mukana...
     
  20. Inkku91

    Inkku91 Member

    Liittynyt:
    30.12.2010
    Viestejä:
    58
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ainaki mitä ite kattelin noit unboxingei ni siel oli käyttisohjeet putket ja fani, putken levy oli aiva puhdas, toisin ku tää nykyses pöntös olevas siin oli jo valmiiks tahnat levys :/ noh pakko kai se on venattava se paketti nähäksee mitä sielt tulee loppupeleis.
    Kiitokset kovasti avusta koneen luomisessa :)
     
  21. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Toiset pistää lämpötahnan valmiiks coolerin pohjaan (sulaa kuumetessaan), toiset pistää mukaan pussin piitahnaa "levitä ite".
     

Jaa tämä sivu