1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Koneen päivittelyä, mielipiteitä? (700e-1000e)

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Topodi 17.11.2016.

  1. Topodi

    Topodi Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    39
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Budjetti?: 700e-1000e
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?:
    Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ehkä
    Kotelon koko: Fractal Design Define R4 Black Pearl ATX-kotelo löytyy jo.
    Onko kotelon värillä väliä?: -
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?:
    -
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: -
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei, koska maksutapana pitää olla osamaksu.
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: Ei
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Mahdollisesti voi lisätä isomman SSD-levyn (vanha 128gt)
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen WoW (siksi aika unohtaa AMD kokonaan) ja myös tietty tulee BF1 tulee hommattua ja muita uusimpia pelejä.
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: 650w gold tason poweri, Fractal Design Define R4 Black Pearl ATX-kotelo, 128gt SSD-levy, DVD-asema.
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä: Hieman olen kasaillut settiä jo valmiiksi ja siksi haluan vielä teiltä mielipiteitä. Mitä mahdollisesti vaihtaa (emolevystä en ole varma) ja mistä tilata? Osia voin mahdollisesti vaihdella jos löytyy parempaa hintalaatusuhdetta. Nyt otettu lähinnä sieltä kalleimmasta päästä. Xeon prossua en tarvitse. (WoW ei osaa hyödyntää ylimääräisiä coreja). Ja tosiaan noista SSD-levyistä en tiedä niin mahdollisesti voisi vielä lisätä tuohon. Ja tietty joku hyvä prossucooleri vielä ois varmaaki pakko lisätä. Pelailu tapahtuu 1920x1080 resolla ja 144hz näytöllä.

    Kiitos jo valmiiksi! Osia olisi hyvä olla varastossa tai mahdollisimman lyhyellä toimitusajalla.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 17.11.2016
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,439
    Kiitokset:
    2,640
    Pisteet:
    223
    Vähän pitäisi odotella, mutta käytännössä samalla rahalla Hardwariumista:

    upload_2016-11-17_12-3-2.

    1 072,60 euroa. Pistä toimitustavaksi nouto ja kerro olevasi murobbs:n lukija niin saat ilman postikuluja.

    Löytyykö prossujäähyä?
     
  4. Topodi

    Topodi Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    39
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos nopeasta vastauksesta. Tosiaan prossujäähyn tarviin vielä lisäks ja mahdollisesti tässä samalla olisi hyvä se SSD vaihtaa isompaan (vanha 128gt). Haluaisin koneen mahdollisimman nopeesti kasaan, koska vanhat osat ovat jo myynnissä. Kuinka suuri on ero LGA 1150 ja LGA 1151 seteissä nopeudessa ja miten noi kellotusmahdollisuudet noiden kahden prossun välillä? Koitetaan pysyä siinä n. 1000e yhteensä ja millanen paketti tulisi uudella SSD:llä ja prossujäähyllä? Esim jimm'stä tai verkkiksestä?

    EDIT: Kauan noiden toimitus yleensä kestää tolla "1-3 viikkoa"-toimitusajalla.
    EDIT2: Ja koska resot pysyy tossa 1920x1080 vielä pitkään niin mietin, että onko toi gtx 1070 jo vähän liikaa vaikka sillä kyllä pääsis monessa pelissä varmaan tuohon 144hz/144fps
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2016
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,439
    Kiitokset:
    2,640
    Pisteet:
    223
    Jos suunnilleen tonnilla halutaan kova pelikone 144Hz:n näytölle ja merkittävästi isompi ssd niin suosittelisin unohtamaan Jimmsin, Verkkokaupan ja kellottelut ja pistämään Xeonia pakettiin. Tuohon tyyliin:

    upload_2016-11-17_12-44-19.

    Noilla hintaa 1 026,50. Xeonia pystyy käyttämään vakiojäähylläkin.

    Toimitusaika varmaan pyörii siellä parin kolmen viikon pinnassa. Voithan poistaa vanhat osat hetkeksi myynnistä tai sopia luovutuksesta vasta sitten kun uudet romppeet tulee.

    Mitä noihin kellotussetteihin tulee niin 6700k kellottuu paremmin (4790k käy jo vakiona liian kovilla kelloilla). Nopeuseroa ei ole ollenkaan.

    Ajatuksena tuossa oli että jätät windowsin vanhalle ssd:lle ja pistät pelejä tuohon uuteen, mutta onko sekin menossa myyntiin? Siinä tapauksessa kannattaa ostaa pienempi mutta parempi https://hardwarium.com/product/242/9/kingston-hyperx-fury-ssd-240-gb-2-5-sata-3-0.
     
  6. Topodi

    Topodi Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    39
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ensimmäinen setti näyttää omaan silmään paremmalta, koska en koe että hyödyn noista ylimääräsistä coreista mitenkään, koska pelinä suurimmaksi osaksi on WoW. Eli tolla LGA1150 tai LGA1151 kannalla mennään ja mahdollisimman korkeakellotetuilla muistella. SSD:n voi oikeastaan jättää pois nyt ainakin vielä, koska winukka saa pysyä vanhalla ja oikeastaan riittää hyvin kun muut pelit kuin wowi pitää normikovolla. Paljon tulisi hintaa lisää jos samaa settiä lähtee kasailemaan jimm's:stä tai verkkiksestä suht nopeilla toimitusajoilla (muutto tulossa lähiaikoina niin haluan varmistaa, että kone on valmiina ennen sitä).
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,439
    Kiitokset:
    2,640
    Pisteet:
    223
    Siis tuo Xeon on sama prossu kuin 4790k, vähän järjellisemmillä kelloilla vain.

    Jimmsillä on tyyristä:

    upload_2016-11-17_13-20-16.

    Hintaa saisi jonkin verran laskettua jos unohtaisi kellottelut, mutta taitaa silti olla pakko ottaa 1060 https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...-geforce-gtx-1060-dual-naytonohjain-6gb-gddr5. 1070 tulisi kyllä tarpeeseen. Itellä on sellainen 1080p 60hz -näytöllä, ja tiukkaa tekee muutamien pelien kanssa siltikin.
     
  8. Topodi

    Topodi Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    39
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nyt näyttää hyvältä ja vaikka budjetin nosto vähän kirpasee niin kyllä toi 144hz näyttö pitää saada nyt kunnolla käyttöön. Onko muistille vielä toista vaihtoehtoa 1-4 päivän toimituksella? Ei haittaa jos vähän hinnassa eroa, kun otan nyt kumminkin tuosta 1070:stä tuon MSI:n version.
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,439
    Kiitokset:
    2,640
    Pisteet:
    223
  10. Topodi

    Topodi Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    39
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,439
    Kiitokset:
    2,640
    Pisteet:
    223
    Cl15 on hieman nopeampi.
     
  12. Topodi

    Topodi Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    39
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Paketti tilattu. Kiitos taas nopeista vastauksista!
     
  13. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,047
    Kiitokset:
    108
    Pisteet:
    73
    Ehditkin jo tilata mutta piti sanoa että ehdottomasti 1070 144hz näytölle. Pääsee kuitenkin raskaimmissa peleissä max asetuksilla yli 100 fps, mikä on ratkaisevaa sulavuuden kannalta. Wowissa kylläkin fps heittelee edelleen 40-250 tilanteesta riippuen. Mutta Sillon kun yläpäässä niin hyvältä näyttää 144hz näytöllä
     
  14. Topodi

    Topodi Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    39
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo on ollut vähä turha koko kallis 144hz Benq, koska amd:n setti aikaisemmin käytössä ja varsinkin wowissa siitä on saanu kärsiä todella paljon. Pitkään on ollu mielessä päivitellä koko setti niin tehdään sitten kunnon upgrade kerralla.
     
  15. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,047
    Kiitokset:
    108
    Pisteet:
    73
    Jep. Wowissa vaan niin umpisurkea pelimoottori (vanha) että ei pahemmin ymmärrä lukea muuta kuin yhtä ydintä. Siksi fps heittelee noin paljon ( itellä 6700k + gtx1070)
     
  16. Topodi

    Topodi Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    39
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Vielä pakko kysyä että missä tilanteissa droppaa tonne 40fps? Ja millaisilla asetuksilla? Kaikki varmaan ultralla, mutta mitä AA asetuksia olet käyttänyt?
     
  17. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,047
    Kiitokset:
    108
    Pisteet:
    73
    Käytän aina 2x Msaa. Huonoin fps on yleensä broken islessä kun tekee World questejä jossain "hienossa " paikassa ja on paljon muitakin pelaajia. Raideja en ole nykykoneella vetänyt. Fps paranee huomattavasti kuitenkin jos laittaa esim good asetukset
     
  18. Topodi

    Topodi Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    39
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    On se ero kumminkin kuin yöllä ja päivällä ku vanha setti (fx-8350/R9 390) ei päässyt juuri missään edes tuohon 60fps.. Ja asetuksien vaihtelulla ei edes hirveästi ollut vaikutusta tiedä sitten johtuiko myös osittain amd:n surkeista ajureista.
     
  19. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Luulis kyllä että 390 pääsis 60fps suht helposti, yllättää itseäkin jos ei kuitenkaan päässy.
     
  20. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,047
    Kiitokset:
    108
    Pisteet:
    73
    Wowi on aikalailla prossupainotteinen peli. Siihen tarvii tyrkätä paras mahollinen Single core-kykyinen prossu jotta saa näyttiksestä mehut irti. Kyllä tuolla 390:llä pyörii 60 fps jos on hyvällä ipc:llä varustettu prossu mukana.
    Sekään ei kyllä estä fps:n tippumista alle 60:nen :D
     
  21. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    No onhan Wowi vanha ku synti. Oliko sillon muuten ees tuplaytimet tullu vielä, vai olivatko just ilmestyny kun wowi julkastiin ? Saattaa selittää asiaa.
     

Jaa tämä sivu