1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Koneen ensimmäinen käynnistys-ei signaalia

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi Highwayer 02.09.2016.

  1. Highwayer

    Highwayer Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2016
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moi, sain tänään hardwariumilta tilaamani koneen (osat+kokoaminen).
    Koneen käynnistäessä valot ja tuulettimet menevät päälle mutta monitori valittaa signaalin puutetta...

    Olen:
    -Yrittänyt sekä emolevyn että näytönohjaimen portteja: VGA, HDMI, ja DP, mutta dvi-d kaapelia en vielä omista.
    -Bootannut koneen
    -Yrittänyt toisen näytön kanssa, sama lopputulos


    Emolevy: Gigabyte GA-Z170X-gaming 3
    Näyttis: Gigabyte radeon r9 390 g1 gaming 8gb
    Prossu: Intel i7 6700k

    Kiitos auttamisesta!
     
  2.  
  3. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,660
    Kiitokset:
    341
    Pisteet:
    93
    Ota kotelo auki ja katso,onko lisävirtaliittimet kiinni.
    Emolevy ja näytönohjain.
    Prossun tuuletin kunnolla kiinni.Muistit kiinni paikoillaan.
    Katso myös samalla kaikki muut liitännät.
    Saattaa olla,että jotkin piuhat on jäänyt heikolle kiinitykselle.
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,050
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
    Mulla pistää hieman vihaksi tällaiset asiat. Masiina oli sulla liikkestä tilattu ja kasattu. Kaikki pitäisi olla ok mutta loppukäyttäjä joutuukin raapimaan päätänsä kun ei sitten homma pelitäkkään kuten olettaa saattaisi.

    Harmitus on suuri. Kuinka ne näyttöpiuhat tosiaankin?

    Mikäli asia ei noilla selvene niin asiaa liikkeeseen. Itse en antaisi puolivillaista rompetta liikenteeseen. (automekaanikko)

    confused.PNG hmmhh

    Toivotaan, toivotaan että Hardwariumilla menee ok eikä tulisi oikomisia asioihin. Eräs toinen ketju kertoo kuinka hommat hoituvat. Ok tai sitten ei-niin-hienosti. Mikäli resurssit eivät pysty vastaamaan kysyntään niin usein käy niin että jälki ei ole priimaa, mennään oikopolkuja. Focus kannattaisi laittaa laatuun, imho. Kyllä näinkin pienessä maassa nämä asiat havaitaan ja viidakkorumpu tekee tehtävänsä. Aikaa menee mutta palkitsee mikäli homma on ok.

    Hyvä kello kauas kuuluu, huono vielä kauemmaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 03.09.2016
  5. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,660
    Kiitokset:
    341
    Pisteet:
    93
    Niin,kun ostetaan kone johon kuuluu kasaus ja testaus,niin kyllähän sen pitäisi silloin olla täysin käyttökuntoinen.
    Ei ole asiakkaan hommia alkaa vikoja etsimään,kun kone ei sitten toimikkaan.
    Näin ollen menee hommat kusetuksen puolelle.Asiakkaalle myydään keskeneräinen tekele,
    jonka asiakas saa sitten itse laitella käyttäkuntoon.Kyllähän tälläinen v****aa,
    kun pientä oravaa,jolta on talvivarastosta pähkinät pöllitty.:(:confused:

    Kun sitten alkaa viidakkorumpu päristä,että liikkeestä saa nykyään sutta & sekundaa.
    Niin kyllähän se syö liikkeeltä asiakaskuntaa ihan sikana.o_O
     
  6. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,962
    Kiitokset:
    85
    Pisteet:
    78
    Singnaalin puute voi johtua myös siitä kun monitorin kaapeeli on laitettu kiinni ja kone käynnistetään eka kerralla niin kuva ei tule näkyviin. Niin tuo toimenpide kuvan näkymään saamiseksi pitää tehdä monitorin asetuksista. Ainakin omassa Asuksen monitorissa tuo toimenpide pitää tehdä/hakea ensimmäisellä kerralla kun koneesta on ollut kaikki virrat poissa esim. pölyjen poistamisessa. Muussa tapauksessa se ilmoittaa itsellä kun ei autom. löydä singnaalia vaan tulee tuo no singnal ilmoitus.
    Sitä varten joutuu painamaan tuota Quick Fit nappulaa.
     
  7. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,660
    Kiitokset:
    341
    Pisteet:
    93
    Tosiaankin voi olla näin,kuten edellä Tepsu9 mainitsi.
    Itselläni myös Asus näyttö jossa valinta.VGA + HDMI + DVI
    Näytön omista asetuksista sen liitännän valinta mikä kaapeli on kytketty koneen ja näytön välille.
     
  8. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Tarkennetaan vielä... Eli kone jää siis kuitenkin ns. päälle, eikä vain käy äkkiä virroissa? Eli prossutuuletin ja muut tuulettimet pyörivät jatkuvasti ja virtavalo palaa?

    Tarkasta sitten:
    Powerista menee liitos emon ATX24 (tms.) liittimeen
    Powerista menee liitos emon CPU liittimeen
    Powerista menee lisävirtaliitäntä näyttikselle
    Powerista menee liitos kovolle ja siitä edelleen emolle (sata)

    Niin ja toki jos jotain on kytkemättä, niin sinun asiasihan se ei olisi ongelmaa ratkoa, jos maksoit kasauksesta ja testauksesta, mutta ikävä kyllä helpoimmallahan siinä pääsee, kun itse tutkii.
     

Jaa tämä sivu