1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Koneella virus

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi spinmasta 01.08.2017.

  1. spinmasta

    spinmasta Member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Sain joltain sivulta koneelle viruksen tai vastaavan, ja nyt kone ei anna päivittää virustorjuntaa(avira) tai skannata konetta. Myöskään nettiselaimet eivät toimi ja kuvia/videoita ei voi katsoa. Miten saan koneen taas toimimaan?
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,971
    Kiitokset:
    517
    Pisteet:
    173
  4. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    248
    Kiitokset:
    36
    Pisteet:
    28
    Kokeilisin asentaa Malwarebytesin vikasietotilassa (verkkoyhteydet modissa) ja scannaisin senkin läpi.
     
  5. spinmasta

    spinmasta Member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Miten saan käynnistettyä vikasietotilassa?
     
  6. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    248
    Kiitokset:
    36
    Pisteet:
    28
    Painamalla F8 painiketta montakertaa nopeaan tahtiin heti koneen käynnistyessä bios ikkunan jälkeen.
     
  7. spinmasta

    spinmasta Member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En saa nettiyhteyttä vikasietotilassa vaikka otan sen with networking.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,971
    Kiitokset:
    517
    Pisteet:
    173
    Saatko ajettua vikasietotilassa ensiksi tuon Aviran, vai onko se voimaton? Osaako se kertoa, mistä viruksesta on kyse?
     
  9. spinmasta

    spinmasta Member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    en saa aviraa toimimaan enää.
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Onko toista konetta vaikka kaverilla jolla ajella muistitikulle MalwareBytes AntiMalware? Sitten tikku ongelmamasiinaan ja ajaa tarkistus / poistot lävitse.
     
  11. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    248
    Kiitokset:
    36
    Pisteet:
    28
    Ja kun tämän tekee niin kannattaa päivittää bytesin virustietokannat toisessa tai tuttavan koneessa ennen tikun siirtämistä ongelmakoneeseen.
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Ilman muuta aina tuorein versio (päivitys). :)

    e.typo
     
  13. spinmasta

    spinmasta Member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Latasin sen malwarebytesin ja asensin sen tikulle mutta ongelmakoneessa ei pysty aukaisemaan kun sanoo että unable to connect the Service.
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
  15. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,316
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Itselläni oli joskus tuo "unable to connect the Service", jolloin virusohjelma esti sen käytön. Estääköhän virus nyt sitten tuon käytön.
    Mikä kone sinulla on, pakettikone olisi helppo palauttaa tehdasasetuksiin, kun ensin ottaa talteen tärkeän omadatan.
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Usein näissä viesteissä vian haku on kuin... autossani on silloin tällöin jotain vikaa, toisinaan nykii mutta tänään ei.

    Osat olisi hyvä mainita. Jollain täällä foorumilaisella saattaa olla hyvinkin tarkka kuva missä mennään. Yleensä olemme tavallisia masiinankäyttäjiä emmekä kaikki eksperttejä.

    Yllä ok vaihtoehto eli tehdasasetuksiin palauttaminen mikäli mahdollista. Data tosiaan talteen, media, kuvat yms.
     
    *Trinity* kiitti tästä.
  17. spinmasta

    spinmasta Member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei ole pakettikone. Auttaisikohan jos asentasin uuden Windowsin? Poistuuko virus siinä samalla?
     
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Tokihan silloin ollaan puhtaalla pöydällä eli poistuu kuonat. On vaan jonkinmoinen homma asennella kaikki uusiksi ja mieleiseksi.

    lisäys
    Odota vielä neuvoja ennenkuin alat uudelleen asennusrumbaan.
     
  19. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,316
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Tässä taas hyvä esimerkki siitä, että koneesta ja sen käyttöjärjestelmästä ei ole mitään tietoa tai ei ainakaan silmään osunut.

    Tuo uudelleen asennus on aina se viimeinen keino jos muilla toimilla ei onnistu.
    Muiden levyjen datajohdot irti ja käyttöjärjestelmälevylle puhdas asennus "Muokautettu" vaihtoehdolla, jossa poistetaan levyn kaikki osiot ja aletaan asennus osioimattomalle levylle suoraan.
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Kutsuisin jäsenen @*Trinity* keskusteluun mikäli vielä on foorumilla, hiljaiseloa vietellyt viime aikoina...
     
  21. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,971
    Kiitokset:
    517
    Pisteet:
    173
    Trinitya odotellessa voisi kokeilla, auttaisiko RKill lopettamaan vihamielisen prosessin. Eteenpäin voisi päästä jo sillä, että viruksen saisi tunnistettua, kun RKill listaa pysäytetyt prosessit.
    https://www.bleepingcomputer.com/download/rkill/
    Varsinaisesti tuon RKillin tarkoitus on mahdollistaa varsinaisen viruksenpoisto-ohjelman ajo, kun sen estävä prosessi on ensin pysäytetty. Eli RKillin ajon jälkeen konetta ei käynnistetä uudelleen ennen kuin virusskannaus on tehty toisella ohjelmalla. Itse RKill ei poista mitään koneelta.

    Edit. Tuo "Unable to connect the Service" voi johtua Malwarebytesin ja koneen yhteensopivuusongelmastakin eikä välttämättä viruksesta. MBAMin uudessa 3.1-versiossa on ollut paljon bugeja ja yhteesopivuusongelmia. Itse sain tuon saman ilmoituksen kokeiltuani uutta päivitystä ja jouduin tilapäisesti palaamaan vanhempaan versioon.
     
    Viimeksi muokattu: 02.08.2017
    *Trinity* ja Whatta Heck kiittävät tästä.

Jaa tämä sivu