1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kone sekaisin

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Taavi5 11.11.2017.

  1. Taavi5

    Taavi5 Member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    262
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Joo huomen sit jatketaan
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Näytönohjainta voisi vielä kokeilla toisessa väylässä, ja jos sama meno jatkuu niin varmaan voisi lähettää takuuvaihtoon pelkästään sen. Linkkaa systemalle tämä ketju niin saavat jo ennakkoon hyvän käsityksen ongelmasta. Ei maksa mitään.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  4. Taavi5

    Taavi5 Member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    262
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Laiton näyttiksen päälle kokeilin lataa ton vanhemman ajurin epäonnistu, sitten toi jutta mikä kertoo mitän asennan, niin asensin sen ja sit tuli asennis valmis, käynnistin uudelleen ja tuli ei singnaalia ja näyttönohjaimen tuulettimet menee kun viimeistä päivää:(. Oisko tänään soitto systemaan, kokeilin toisessakin portissa
     
  5. lyyri

    lyyri Active member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    760
    Kiitokset:
    250
    Pisteet:
    63
    Juu ei tuossa muukaan auta kun laittaa vaihtoon, asiakaspalveluun vaan viestiä
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Tai sitten ihan vaan soittaa. Turha enempää taistella, menee vielä mielenkiinto koko harrastukseen.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  7. Taavi5

    Taavi5 Member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    262
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Joo pakko soittaa, windossin palautuskaan ei auttanut en saa enään auki konetta, tai no saan mut kun alkaa lataan win niin ei singnalia ja...
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Windowsin asennus, ajurit ja vähän biosiakin tuli tutuksi joten ei tuo äherrys ihan hukkaan mennyt. Toimivan koneen kanssa kaikki onkin sitten helppoa.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  9. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,716
    Kiitokset:
    428
    Pisteet:
    93
    Eiks tuossa emossa ole integroitu näyttis myös?
    Voisko sillä rajata tuon näytönohjaimen pois?
     
    Taavi5 ja wwallu kiittävät tästä.
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Kappas perhana, siinä on integroitu. Pukkaa johto siihen ja katsotaan mitä tuumaa.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  11. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,716
    Kiitokset:
    428
    Pisteet:
    93
    Silloin kannattaa varmaan ottaa tuo näytönohjain kokonaan irti kokeilun ajaksi.
    Pitääkö bios palauttaa default asetukseen, jotta se toimii?
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  12. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,764
    Kiitokset:
    576
    Pisteet:
    123
    Ryzeneissa ei ole näyttistä. Ainoastaan niissä Raven ridge apuissa?

    Edit. Bristol Ridge siis.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  13. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,716
    Kiitokset:
    428
    Pisteet:
    93
    Itse en tunne noita Ryzeneitä, katsoin vaan emon tietoja.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Emossa näkyy olevan integroitu. No, onhan se AsRock.

    Biosissa riittää kun katsoo että integroitu on käytössä. AsRockin biosia ei ole tullut katseltua pitkiin aikoihin niin en edes tiedä mistä löytyy.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  15. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,764
    Kiitokset:
    576
    Pisteet:
    123
    Onko emossa integroitu vai pelkät liittimet. Kun niistä ei aiemminkaan tullut kuvaa toisessa ketjussa :)
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Ainakin Systeman tuotetiedoissa väitetään että AMD:n grafiikkaohjain.
     
  17. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,764
    Kiitokset:
    576
    Pisteet:
    123
    No kokeiluhan ei maksa mitään. Ajattelin vaan kun taitaa melkein kaikissa noissa b350 emoissa olla liittimet.
     
  18. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,716
    Kiitokset:
    428
    Pisteet:
    93
    Tuolla emon tiedoissa on mainittu, että todellinen tuki voi vaihdella CPU: n mukaan.
    Ilmeisesti, jos prossu ei tue, niin kuvaa ei tule.
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,867
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    Ompas vain ketjulle tullut mittaa. Hieman tuossa sivusta seuraillut probleemaa ja mahdollista ratkaisua siihen. Kylläpä täällä on ok kokkia sopan kimpussa, mukavaa kun jaksatte auttaa aloituspostaajaa.

    Käsittääkseni emon näyttisliitännät ovat tosiaankin APU-prossuja varten tai ainakin mahdollistavat signaalin ulostulon nimenomaan Bristol Ridge prossuilla. Ryzen (Summit Ridge) ei tue ominaisuutta.

    Otetaan esille vielä sellainenkin seikka että onhan warmasti näytönohjaimen lisävirtaliittimet oikeat (Pci-e) ja kunnolla paikoillaan? Tuo että antaa kuvaa biosista voisi viitata siihen että emon virta riittää mutta kun lähdetään windowsin puolelle niin hämminki alkaa. Tuohonkin asiaan focusta. Muuten olen sitä mieltä että hyviä neuvoja on tullut täällä. Kaikki on mahdollista eli ei olisi maailman ensimmäinen viallinen näytönohjain kyseessä. Asiat ovat aina hieman pähkäilemistä kun konetta ei ole itse kasannut.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  20. lyyri

    lyyri Active member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    760
    Kiitokset:
    250
    Pisteet:
    63
    Tuota itsekkin jo alussa sanoin ja tarkistettiin kyllä että on paikallaan :)
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,867
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    Jaah, mulla on mennyt silmien ohi tuo juttu. Kyllä nyt pitäisi saada toinen näyttis kokeiltavaksi / palauttaa kone Systemalle korjattavaksi.

    Harmittava homma tällainen.
     
    Taavi5 kiitti tästä.

Jaa tämä sivu