1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone projektit & Koneen modaukset

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi pkaksp 19.09.2012.

  1. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Regular member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    877
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Joo, kyllä se aika millintarkkaa on. Tossa mallailin vanhalla mATX emolla, ja kyllähän osat sinne asettuu kunhan prossulla on todella matala cooleri vrt. AMD:n sirkkeli. Kyllähän sinne ATX menisi myös, mutta 27cm pitkä radeon taas ei... Tilanne on siis, että joko tingitään prossusta (Phenom vaihdetaan LGA775 Pentium 4 prossuun HT:lla) taikka asennellaan koneeseen lyhyempi ja huonompi näytönohjain. Mielellään ei kylkeen tekisi reikää I/O shieldille, mutta ei se haittaa vaikka tekeekin. Jos käytettävyyttä ajatellaan, niin mielummin sitten vaihtaa Ratukan johonkin lyhyempään näyttikseen.
     
  2. AfterDawn

    AfterDawn Ilmoitus

  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Active member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    3,586
    Kiitokset:
    61
    Pisteet:
    58
    Jep siinäpä onkin pähkäilemistä. Itse menisin mATX-emolla niin saisi liitännät kopan persiiseen. Onhan tuolla lootalla korkeutta 19 cm jolloin mahtuu kohtuu kokoinen jäähykin. Mutta nappaa pari kuvaa kun kerkeät tuosta kopasta.
     
  4. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Regular member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    877
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Viimeksi muokattu: 17.11.2012
  5. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    7,374
    Kiitokset:
    185
    Pisteet:
    123
    Tuohan rupeaa jo näyttämään ihan oikealta vekottimelta :D
    Pisteet vain sinulle,jatka vin samaan malliin,niin on koneesi jo kohta valmis :)
     
  6. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Regular member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    877
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Kiitos!
    Sääli, että vaikka kaikenlaista koneen prossuja on, niin tuppaavat kaikki olemaan Single Coreja. :/ Nälkä kun kasvaa syödessä... Ensiksi piti asentaa Celeron D ja nyt suunnitellaankin jo Phenomia :D

    Sattuisiko kukaan tietämään onko olemassa adaptereita jolla saisi kannettava DVD aseman koneen IDE/Sata väylään? Kannettaviakin nurkissa lojuu useampia ja niissä on näppärän kokoiset DVD asemat... Sopisi koteloon aika hyvin.
     
  7. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    7,374
    Kiitokset:
    185
    Pisteet:
    123
    Viimeksi muokattu: 17.11.2012
  8. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Regular member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    877
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
  9. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    7,374
    Kiitokset:
    185
    Pisteet:
    123
    Oleppas hyvä,katso vain,että ota oikeanlaisen,sellaisen,minkä sinun laitteesi vaativat,
     
  10. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Regular member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    877
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Vaikeaa tämä päätöstenteko :D Kyllähän sillä Pentium 4 HT prossulla ja 6600GT:lla parit leffat pyöräyttelis, mutta sitten Phenom houkuttelis sen vuoksi, että sillä vois sitten pelaillakin...
     
  11. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    7,374
    Kiitokset:
    185
    Pisteet:
    123
    Uskon tuon,itsellä taas vaikea päätös ensivuodelle amikseen,kun omat koneet kasataan,pumminko tarpeeksi rahaa,että saan kasattua pienen koneen,jonka koulun päätyttyä saisin "lanikoneeksi",ja minkäpohjalle otan,otanko mitx 5800K llanon,vaiko matx phenomin,vaiko käytönkö omia osia enemmän,ja rykäisen atx asus m2n-sli deluxe emon+ siihen (huhujen mukaan käy 965BE) 965BE phenomin,on tämä kyllä niin vaikeaa...
     
  12. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Regular member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    877
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Jos unohtaisin tuon LCD näytön kokonaan, ja kehittäisin tilalle jotain muuta mittaristoa tms, niiin ongelmat olisi ratkaistu. Ja jollakin paremmalla ajalla saisi koneeseen laitettua mITX emon ja oman 2500K:n sisään...

    Mutta mitä tuon LCD:n tilalle laittaisin?
     
  13. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    7,374
    Kiitokset:
    185
    Pisteet:
    123
    Jos länttäisit tuon lcd:n kotelon päälle,powerin yläpuolelle? Mahtaisikohan onnistua,
    lcd:n tilalle on kyllä aika mahdotonta ajatella korvaavaa ratkaisua,tuulettimen säädin,...eieiei,lcd olisi parempi,hmm, valintoja on monia,mutta sitten miten ne toimisivat,ja että ne valinant pitäisi keksiä vieläpä,monimutkaista,
    itse huomasin,että jos on nuo tiedot lähelläkään oikeaa,niin voisi melkein jo ottaa tuon 965BE:n tilalle 5800K:n,kun ei tuo ero ole mikään huimaava...
    http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=675

    tuohon koteloon en kyllä osaisi kuvitella mitään mittarista,millaista ajattelit?
    lämpömittaria vai mitä?
    mutta nyt tuli "hullu" idea,mitäpä jos,lätkäiset katon,ja molempien kylkien tilalle pelkkää pleksiä,ja himmeän valaistuksen kotelon sisään,? olisi ainakin omalaatuinen kapistus sen jälkeen
     
  14. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Regular member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    877
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Ledit ja pleksi olisi kyllä omalaatuista, pakko myöntää. Mutta mulla on ollut noita ledejä aika paljon ja olen ehtinyt kyllästyä.. :/ Mitä jos etupaneeliin tulisi muutamat säätimet mustaan läpinäkyvään pleksiin, ja näytön tilalla olisi punainen digitaalikello? Se ainakin sopisi mielestäni olohuoneeseen.
    Siis kellonaika ikäänkuin hohkaisi pleksin lävitse.
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2012
  15. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    7,374
    Kiitokset:
    185
    Pisteet:
    123
    Tuo olisi kyllä ihan hyvä idea,vielä kun ujuttaisit koteloon ir-sovittimen,ja siihen kaukosäätimen,niin olisi jo kapistuksesi valmis,olohuoneessa kun voisi tuo kaukosäädin olla kätevä,ei tarvitsisi sählätä musiikkia kuunnellessa/elokuvaa katsellessa näppäimistön kanssa,vaikka olisivatkin langattomat,vai miten on,saako tuohon lcd-näyttöön "modattua" jollain kikalla esim,sitä kelloa/vastaavaa hommelia?
    tokihan silloin voisi myös modata siihen kauko-ohjattavan käynnistyksen,jota jo muutamalla oli projektin poikasena täällä,tokihan tuo kone olisi komea,jo pelkästään tummennetun pleksin avustuksella,
    Kyllä siitä komea tulee,kun vain tekee,ja suunnittelee sen huolella,
    Mutta mieti asiaa,äläkä hötkyile,itse hötkyilin kerran kopan tuuletinpaikan kanssa,maalasin sen ihan komean väriseksi,ja rupesin "hieman" muokkaamaan sen 80mm tuuletinpaikkaa,lopputulos kaduttaa niin perkeleesti,että oksat pois,kotelosta tuli hävityksen kauhistus tuon muokkaukseni takia (vinkki,älä yritä tehdä peltisaksilla tuuletinaukkoa,kun dremel kopio ei pure paksuun kotelon peltiin) ;(
     
  16. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Regular member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    877
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Kyllä tässä kärsivällisesti tarkoitus on edetä. Tuon LCD näytön ongelma lienee S-videoliitin. Sitä ei uusista näyttiksistä löydy, eikä kamala adapteriviritelmäkään tahdo napata... Toisaalta LGA1155 emolevy sekä halvin mahdollinen prossu kuulostaisi myös hyvälle... Hintaa tulisi n. 100€ keskusmuisteineen kun muita osia jo löytyykin... Hiljaisuus on sekä nopeus on toki suuri plussa. Eikö joissakin LGA1155 mITX emolevyissä ole valmiina ir vastaanotin?
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2012
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Active member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    3,586
    Kiitokset:
    61
    Pisteet:
    58
    Saattaa niissä olla valmius kaukosäätimen vastaanottimelle. Mullakin tuossa @-boxissa on AsRockin emolla paikat ko. kamppeelle.

    Kannattaisi mielestäni kuitenkin pitää tuo pikkunäyttö kopassa. Olisi mukava erikoisuus.
    Kahlasin aika kauan foorumeita ennenkuin löytyi vga->s-video - palikka. Olisi tuollainen:

    [​IMG]

    Ja kaupan etusivu löytyy osoitteesta http://dx.com/
    Näin vaan esimerkkinä. Dvi tai hdmi-liitännästä sitten kuvaa isompaan näyttöön, riippuen toki liitännöistä. :)

    e. Jostain syystä tuli mieleen penkoa varastoa ja löytyihän sieltä loota. Jotkut saattavat jopa muistaa MikroMikon? Winukka 95 käyttiksenä, toimii kuin junan vessa. Tuli oikein herkistynyt olo kun täräytti käyntiin. Tuohon jollain konstilla ssd kiinni?

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Jo vain löytyy kapasiteettia... :D
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2012
  18. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Regular member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    877
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Wou, MikroMikko on kyllä upea laite. Kerran olen itsekkin moista päässyt tutkailemaan :D
    Täytyy tutkia näyttöä lisää. Ilmeisesti virkistystaajuus aiheuttaa sen, että Linux koneessa kokeiltuna pikkunäyttö vilkkuu todella paljon?
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2012
  19. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    7,374
    Kiitokset:
    185
    Pisteet:
    123
    Eehhehhei,kyllä se pitää olla mikromikko win 3.11 käytiksellä,sitä pelien määrää :)
    Se se vasta oli komea peli :)

    Löytyyhän noita "ssd" levyjä ide-väyläänkin,:)
    http://www.jimms.fi/tuote/54146
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Active member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    3,586
    Kiitokset:
    61
    Pisteet:
    58
    Jees, olis tuo näyttö hyvä saada pelittämään. Pitihän tuosta lootasta napata kuori auki ja tutkailla sisuksia. Tuossapa parit kehnot kuvat kun varsinainen kännykamera jumahti eikä millään käyntiin. Toisessa ei ole salamaa mutta valokuvan muokkasjuttuja on, parhaani tein...

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Siinäpä mulla projektia talveksi. Koneen osat jo valmiina Antecin kopassa tällä hetkellä. Emo vissiin täytyy vaihtaa mATX-kokoiseen.
     
  21. miDy

    miDy Regular member

    Liittynyt:
    02.08.2011
    Viestejä:
    423
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ois aika siisti jos osaisit laittaa silleen et rivi kerrallaan sillee [sininen ledi]
    [punanen ledi]
    [sininen ledi]
    Niinku tollee ne näppäinten taustavalot, ois omasta mielestä siisti :)
     

Jaa tämä sivu