1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kone jumittuu heti windows logon jälkeen

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Nickr44 16.07.2016.

  1. Nickr44

    Nickr44 Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jooh elikkäs tuli tossa aiemmin blue screen ja sen jälkeen ei kone enää toimi. Lähtee kyllä käyntiin tulee winukan logo ja se pyörivä lataus animaation logon alla, mutta kun windows logo lähtee ruudusta tulee vain musta ruutu eikä mitään tapahdu.

    Windowsiakaan ei pysty asentamaan uudestaan kun jää siinä windowsin logon jälkeen jumiin, asennuksen kuitenkin pystyy aloittamaan ja asentaakin jonku matkaa, mutta kun pitää käynnistää kone uudestaan nii jumittaa taas logon jälkeen.

    Yritin myös memtestillä tarkistaa muistit, mutta tuli teksti: "Tietokonetta ei voitu käynnistää oikein. Tietokoneen käyttöjärjestelmän käynnistäminen epäonnistui useiden yritysten jälkeen joten se täytyy korvata. Virhekoodi 0xc0000001..."

    Tässä viel specsit:
    Prossu: AMD Phenom II X4 965
    RAM: KINGSTON HYPERX 8GB 1600MHZ DDR3 (2x4GB)
    Emo: ASUS M5A97 R2.0 AM3+ AMD970 DDR3 USB3 SATA6 ATX
    Kovo: SEAGATE Spinpoint F3 3.5" 1TB SATAII 32MB 7200rpm
    Näyttis: AMD HD7850 1GB GDDR5
    Power: CORSAIR Builder Series CX 500 Watt 80+
    Windows 10 päivitetty kasista -> 10
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2016
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,713
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,482
    Kiitokset:
    2,656
    Pisteet:
    223
  5. Nickr44

    Nickr44 Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Sain tossa käsiini toisen kovon jolle sitte kokeilin asentaa windowsia, mutta tällä kovolla ei löytynyt yhtään "osiota" mihin sen olis voinu asentaa sanoo vain että "asemia ei löytynyt. Lataa massamuistiohjain valitsemalla Lataa ohjain." Ja sitten kun menee lataa ohjain sanoo että "allekirjoitettuja laiteohjaimia ei löytynyt".Yritän asentaa winukkaa siis levyltä.

    Noh laitoin takaisin koneen oman kovon ja nyt sillä tulee samaa homma, elikkä ei löydy yhtään osiota mihin windowsin voisi asentaa ennen toisen kovon kokeilua siis löytyi.

    Siis tämä on mulla ihan tyhjä: https://gyazo.com/6d5993d6bf1764dabdff3f3703997e71
     
  6. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
  7. Nickr44

    Nickr44 Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Siis tuo kuva on otettu netistä, mulla siis ei ole mitään noita partitioita tai osioita miksä niitä nyt kukakii kutsuu..

    Pahoittelen jos vähä epäselvästi kerroin tossa aiemmassa viestissä
     
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    No joo, oletukseni kyllä oli, että tuo kuva on kokoonpanostasi. Ei kannata laittaa linkkejä tai kuvia harhaanjohtavasti, koska ne vievät neuvot myös harhaan.

    Olisi kiva tietää, miltä oma kovalevysi vastaavassa tilanteessa näyttää, koska joissakin tapauksissa tuo on este asentamiselle.
     
  9. Nickr44

    Nickr44 Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tässä kuvaa mun screeniltä:
    [​IMG]
    https://gyazo.com/1c1dcb8596f7b76c8bcec0708cc9198a
    [​IMG]
    https://gyazo.com/4cb2666c6b50bc5c7c35474c76126b8c
    [​IMG]
    https://gyazo.com/8eebe4655cf32ea3262861c018b507c7
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Asennus ei tunnista kovalevyäsi ja tuossa tilanteessa yleensä ajureista ei ole apua.
    Jossain jotain vikaa, joko kovalevyssä, johdoissa tai emossa.

    Tunnistuuko kovalevy biossissa?
     
  11. Nickr44

    Nickr44 Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jaahas kovon vaihdon jälkeen oli näköjään jääny kovolta emolle menevä sata kaapeli jääny jotenkii huonosti paikalleen niin sen takia ei tunnistanut. Nyt siis tunnistaa kovon kiitos neuvoista!!

    Nyt parhaillaan on kovon formatointi käynnissä, päivittelen tänne mitä tapahtuu formatoinnin jälkeen.
     
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Levyn voi jättää osioimatta ja formatoimatta ja asentaa suoraan osioimattommalle levylle, Windows osaa asennuksessa itse tehdä tarvittavat levyosiot ja hoitaa formatoinnin.
     
  13. Nickr44

    Nickr44 Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ahaaa no tuli nyt kuitenkin formatoituun, ei siis auttanut.

    Koitan saada jostain hommattua vielä toisen kovon millä kokeilla onko kovosta kiinni.

    Olisko ideoita jos ei pelitä toisellakaan kovolla?
     
  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Etkö jo kokeillut kahdella kovalevyllä?
    Katso laitehallinnasta, näyttääkö millään ajurilla keltaista kolmiota.
     
  15. Nickr44

    Nickr44 Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kokeilin joo, mutta se kovo oli jostakin vanhasta koneen romusta nii en ihmettelis vaikka se olis ollu rikki.

    Eli mistä siis pääsen tohon laitehallintaan? BIOSista vai?

    Menee tää ongelman ratkonta ens viikkoon en tänään enää kerkeä ropaileen. Toivottavast viikol töiltä kerkeis ihmetteleen.
    Kiitoksia Ilmo kuitenkin näistä avuista tähän mennessä!
     
  16. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Laitehallintaan = "Tietokone" -> hiiren oikealla -> Hallitse - > Laitehallinta.
     
  17. Nickr44

    Nickr44 Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    >Nyt voin kyllä todeta, että vika ei ole kovossa. Kokeilin varmasti toimilla kovolla eikä toiminut.

    Huomasin myös, että kun jää windows logon jälkeen jumiin nii näppäimistöstä kun painaa caps-lock nappia nii ei syty se caps-lockin merkkivalo näppäimistössä, mutta hiiren napeista kun vaihtaa dpi:tä nii ne valot kyllä syttyy hiiressä.

    Mistähän sitä vikaa seuraavaks lähettäis ettimää? o_O

    Tälläinen tuli toisella kovolla heti windows logon jälkeen:
    [​IMG]
    https://gyazo.com/ebc86d0a0b7d92dec2306600e5836d01
     
    Viimeksi muokattu: 19.07.2016

Jaa tämä sivu