1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone hidastelee - taustaprosesseja 70 kpl, normaalia??

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Hoitsu2019 12.10.2017.

  1. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,888
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
    Vähän kyllä mietityttää tuo firefox kolmeen kertaan tehtävienhallinnassa. Kokeilin useammalla välilehdellä ja erillisellä ikkunalla samaan aikaan ja siitä huolimatta se näkyy itselläni vain yhtenä.
     
  2.  
  3. Hoitsu2019

    Hoitsu2019 Newbie

    Liittynyt:
    19.06.2017
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mulla edelleen kolomena kappaleena... en ymmärrä... :/ Samoin tuo Haku-prosessi saattoi olla myös kolmeen kertaan. upload_2017-10-13_20-22-50.
     

    Liitetyt tiedostot:

  4. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,888
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
    Klikkaa tuolla tehtävienhallinnassa kohtaa "Näytä" ja pistä valinta kohtaan "Ryhmittele tyypeittäin"
    Katso näyttääkö tehtävienhallinta sen jälkeenkin firefoxin kolmena. Ei tarvitse kuvaa pistää. Jos näyttää kolmena klikkaa hiiren oikealla kahta vähiten tehoja vievää firefoxia ja valitse lopeta tehtävä. ja katso sulkeutuuko firefox kokonaan.
     
  5. Hoitsu2019

    Hoitsu2019 Newbie

    Liittynyt:
    19.06.2017
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei, anteeksi että on kestänyt tämä paluu. Hermot ei vaan yksinkertaisesti kestä tätä hitautta - välillä mietin käyttääkö joku muu tätä konetta kun jumittaa niin saakelisti.....mutta joo, siis klikkasin tyypeittäin ryhmittelyä, ja tadaa, firefoxeja OLI NELJÄ KPL :D ei hitto mä en tajua... nyt jo naurattaa mut kohta taas hermo palaa..
     
  6. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,888
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
    Koita firefoxin poistoa. Alla ohje miten poistat myös käyttäjätiedot ja asetukset.
    https://support.mozilla.org/fi/kb/firefoxin-asennuksen-poistaminen-tietokoneelta
    Ja täältä voit ladata sen uudestaan.
    https://www.mozilla.org/fi/firefox/new/

    Ja katso näkyykö vielä useampaan kertaan tehtävienhallinnassa.
    Tuo tuskin on hidastelun syy, mutta päästään kuitenkn eteenpäin.

    Voisit myös katsoa onko päivityksiä ladattavana. Tee tämä kuitenkin niin, että voit antaa koneen olla tarvittaessa kauan päällä, jopa yön yli. Tämä siksi koska Fall Creators -päivitys on joillain saattanut viedä latautuessan ja asentuessaan useamman tunnin.

    Mene päivityksiin ja Kilkkaa "tarkista päivitykset" tee näin vaikka siellä lukisikin, että laitteet on ajantasalla.

    Jos mitään päivityksiä ei ole mietitään sitten lisää.

    Lisäys: Voisit myös poistaa AVG:n ja käyttää jonkin aikaa windowsin defenderiä.
    Alla poisto-ohje ja ohjeessa linkki tarvittaessa AVG;n omaan poisto-ohjelmaan.
    https://support.avg.com/SupportArticleView?l=en&urlName=How-to-uninstall-AVG&supportType=home
     
    Viimeksi muokattu: 20.10.2017
    Hoitsu2019 kiitti tästä.
  7. Hoitsu2019

    Hoitsu2019 Newbie

    Liittynyt:
    19.06.2017
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei, tehty kaikki suosittelemasi tarkistukset ja ne ovat ok...? Suorituskykyä en ole vielä katsonut, tai tehnyt "Kokeile näitä korjauksia...." -mahdollisuutta, mutta teen ne kun saan tästä aamuhärdellin muksujen kanssa suoritettua :)
     
  8. Hoitsu2019

    Hoitsu2019 Newbie

    Liittynyt:
    19.06.2017
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ok kiitos kokeilen näitä tänään :)
     
  9. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    207
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Minullakin on firefox.exejä 4kpl. Kone ollut auki noin 5 tuntia, tosin välillä lepotilassa.
    Tämä on varmaankin vain uusi tapa, että firefox.exejä on useita. Muistin määrät on paljon pienemmät,
    yhteenlaskien aivan normaali.
    Eiköhän Chromella ole tämä sama tapa ollut jo aikaisemmin, näin muistelisin, en käytä Chromea kovin usein
    ja vielä harvemmin tulee katsottua Tehtävienhallintaa.

    Minulla siis Win 7 Pro.

    Eikä nämä useat firefox.exet vaikuta käyttöön mitenkään.
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,872
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    Täälläkin uusin ff.exe 4 kpl. Olisikohan kuitenkin niin mitä jo edellä todettiin että keskusmuisti (4GB) aloituspostaajalla on vaarassa loppua kesken? C-morella video pyörimässä ja muutama välilehti avoinna:
    tehtävienhallinta.PNG
     
  11. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,716
    Kiitokset:
    428
    Pisteet:
    93
    En minäkään näe tuossa mitään erikoista, että Firefoxeja ja Chromeja saattaa todella välillä olla kovin monta avoimena, taitaa vähän riippua myös siitä, mitä tekee ja paljonko välilehtiä avoinna.

    Tarkistin juuri paljonko prosesseja oli avoinna, käytettyäni Chromea, Firefoxia ja Operaa samanaikaiseti. Avoimia prosesseja oli:
    Chrome 7kpl
    Firefox 2kpl
    Opera 6kpl

    edit: Kyllä nuo taustaprosessit vie kaikki koneen tehoja, jotka tuntuu erityisesti hitaalla prosessorilla, jossa alhainen kellotaajuus ja vähäisellä keskusmuistilla erityisesti.
    Pitäisi ehkä tarkastella, miten voi vähentää noita taustaprosesseja, eli mitkä niistä ei ole tarpeen.
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2017
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,218
    Kiitokset:
    584
    Pisteet:
    173
    Tee ainakin se ensimmäinen vaihe, joka ei vaadi järjestelmänvalvojan oikeuksia. Aina käynnistyvät, mutta harvoin tarvittavat ohjelmat vievät suotta muutenkin vaatimatonta suorituskykyä.

    Lisäys. Selailin vielä ketjun ensimmäistä sivua ja huomasin, että kiintolevyllä on kaksi osiota. Mikä on C-aseman koko ja paljonko sillä on vapaata tilaa?
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2017
  13. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,888
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
    Siis joo, ei tuo Firefox ole se mikä hidastelua aiheuttaa, Kuitenkin, vaikka kuinka yritän, en saa todennettua aloittajan viestissä 1. pistämää tilannetta. Siinähän on normaalisti Firefox prosessi jonka voi laajentaa ja sen lisäksi on vielä kaksi erillistä Firefox prosessia. Ei onnistu vaikka olisi auki kuinka monta välilehteä ja erillistä ikkunaa jossa niissäkin auki useita välilehtiä. (kuva) Vaan ne on vain yhden saman prosessin alla.
    ff.

    Näin tilanne Windows 10 ja Firefox 56.0.1 (64-bittinen) versioilla.
    Tuo bittisyys voi olla myös selittäjä sille miksi aloittajalla näkyy Firefoxin prosessit noin kuin näkyy.

    Tuo Fall Creators -päivitys kannattaa katsoa joka tapauksessa pois alta, se kun on iso päivitys ja voi viedä kauankin niin ei tule sitten häiritsemään kesken kaiken.
     
  14. Hoitsu2019

    Hoitsu2019 Newbie

    Liittynyt:
    19.06.2017
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tässä:
    upload_2017-10-23_12-21-15.
     
  15. Hoitsu2019

    Hoitsu2019 Newbie

    Liittynyt:
    19.06.2017
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tässä seurailin eilen tota Tehtävienhallintaa, ja voiko se olla, että toi AVG (free) jumittelee tätä masiinaa?? Mulla ei ole aikoihin ollut enää F-Securea, koska se vasta hitaaksi koneen tekikin... mutta muuten tykkäsin FS:stä...

    Lisäys: Siis jos keskusmuisti loppuu kesken, niin öö voiko sitä jotenkin tyhjätä vai pitääkö staa lisää k.muistia vaiko siirtyy tehokkaampaan läppäriin....?
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,872
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    Tokihan uusi on aina uusi ja mahdollinen ssd-levy käyttöjärjestelmälle sekä suurempi määrä keskusmuistia auttaisivat asiaan. Oletko kaavaillut minkäänlaista budjettia?

    Nykyinen läppärisi ei ihmeisiin pysty, ehkä kannattaisi jättää varakoneeksi. Tämä vain oma vaatimaton mielipiteeni.
     
    Hoitsu2019 kiitti tästä.
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,218
    Kiitokset:
    584
    Pisteet:
    173
    C-asemalla on runsaasti tilaa, joten tilanpuute ei voi olla ongelma. Tarkistitko nuo aina ladattavat ja käynnistettävät taustalle jäävät ohjelmat? Aika vaatimatonhan tuo läppäri on suorituskyvyltään, mutta ymmärsinkö oikein, että se aikaisemmin tuntui toimivan nopeammin?

    Koitin miettiä, mitä itse kokeilisin tuossa tilanteessa ja kiinnitin huomiota vimeisimmässä viestissäsi mainitsemiin virusturvaohjelmiin. Onkohan aikaisempi F-Secure poistettu täydellisesti? Virusturvaohjelmista jää joskus jäänteitä, jotka voivat haitata koneen toimintaa, kun virustorjuntaohjelma vaihdetaan toiseen. Kultakin valmistajalta löytyykin erityinen poistotyökalu, jolla vanhan asennuksen voi täydellisesti poistaa. Linkki F-Securen poistotyökaluun löytyy tuolta:
    https://community.f-secure.com/t5/Yhteiset/Miten-F-Secure-tuotteiden/ta-p/79978

    Tuosta nykyisestä AVG:stä taas huomiota kiinnitti muutama seikka. Joku, joka tuntee kyseisen ohjelman, voisi ehkä kertoa, mitä nämä tarkoittaa. Ensinnäkin yhdessä ruutukaappauksessa näkyvä AVG PC Tuneup Service tuntuisi minun käsittääkseni viittaavan maksulliseen lisäohjelmaan eikä ilmaiseen virusturvaan. Onko koneella sellainen, vai onko tuo AVG PC Tuneup jäänne jostakin kokeiluversiosta?

    Samassa kuvassa näkyy myös prosessi AVG Software Analyzer. En taaskaan tiedä tarkoin, mistä on kyse, mutta tuo tuntuisi viittaavan johonkin reaaliaikaiseen lisäsuojaan, joka saattaa myös hidastaa konetta, jossa on noin vaatimaton suoritin. Voisi ainakin kokeilla sen pysäyttämistä.

    Itse varmaan kokeilisin ensin koko AVG:n poistamista ja läppärin toimintaa pelkän Windows Defenderin kanssa. Ja AVG:n poistamiseen käyttäisin sen poistotyökalua, johon ohjeet ja linkki löytyy tuosta viestistä:
    https://support.avg.com/answers?id=906b0000000DrkJAAS
    Halutessaan AVG:n voi sitten asentaa uudelleen ilman maksullisten palvelujen kokeiluversiota jai muuta ylimääräistä.
     
    Hoitsu2019 kiitti tästä.
  18. Hoitsu2019

    Hoitsu2019 Newbie

    Liittynyt:
    19.06.2017
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei! Pahoittelut piiitkästä hiljaisuudestani - ei tullut nopeampaa konetta tuosta vaikka kommervenkkejä yritin neuvoillanne (kiitos kuitenkin tuesta jokaiselle :) ) Läppäri simahti täysin tuossa pari viikkoa sitten, sai ilmeisesti jonkun tärähdyksen minun kömpelyydestä ja pa*kaksihan se män.. huollossa on edelleen, korjattuna mutta vielä en ole hakenut. Uus k-levy ja win10 asennettu uudestaan... joitain kuvia pystyttiin pelastamaan koneelta... muuten meni sököksi. Noh, eipä tartte enää ihmetellä hitautta :D
     

Jaa tämä sivu